HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
StupskaBitanga

#11001 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Zaboracite Arene na Telemachu a i šta će vam kada će i one najbolje sadržaje kupiti Telemachov SK
Također da do 1.1.15 MH-HS-Vrbaska catv će poslovai unutar Telemacha
MeanMachine

#11002 Re: HS kablovska

Post by MeanMachine »

StupskaBitanga wrote:Zaboracite Arene na Telemachu a i šta će vam kada će i one najbolje sadržaje kupiti Telemachov SK
Također da do 1.1.15 MH-HS-Vrbaska catv će poslovai unutar Telemacha
Ma to za SK i Arene je po meni manje bitno, snađe se čovjek da pogleda prenos neke utakmice koja ga interesuje. Mnogo važnije je da ostave mogućnost upotrebe CI modula, to bi već bio dobar potez.
O'zone
Globalni moderator

#11003 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

supercali wrote:
O'zone wrote:
supercali wrote:e ovako posto sam sinoc bio umoran pa sam samo napisao ukratko sta i kako pa sad ne znam kome sam sve poslao
uglavnom ako ko gdje zapne nek javi koji je problem
a oni koji su uspjeli nek napisu utiske
Znam da meni nisi :D
znam da jesam
Upravu si do mene je :skoljka: Izvinjavam se :wink:
tataćusak

#11004 Re: HS kablovska

Post by tataćusak »

supercali wrote:Za tv ako nekoga zanima svi kanali moguci objasnim u pp
Nista ove aplikacije klinci palci
da se i ja javim može objašnjenje u pp
FMDzem

#11005 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

Sve se nema, a citoplazme s wi-fijem se imaju :D
ZPP

#11006 Re: HS kablovska

Post by ZPP »

MeanMachine wrote: Ma to za SK i Arene je po meni manje bitno, snađe se čovjek da pogleda prenos neke utakmice koja ga interesuje. Mnogo važnije je da ostave mogućnost upotrebe CI modula, to bi već bio dobar potez.
Katastrofa je i za Arene i za CI modul.

Gdje gledati Ligu prvaka, Kup Uefa, Pjanića?! :roll:
tataćusak

#11007 Re: HS kablovska

Post by tataćusak »

FMDzem wrote:Sve se nema, a citoplazme s wi-fijem se imaju :D
Ja imam NoNu sa internetom na žicu ali valjda moRe
oskarboy

#11008 Re: HS kablovska

Post by oskarboy »

a sta je taj CI modul?jel to nesto ko usb koji se stavi u tv i onda se mogu gledat kanali koje je kablovska blokirala
MeanMachine

#11009 Re: HS kablovska

Post by MeanMachine »

oskarboy wrote:a sta je taj CI modul?jel to nesto ko usb koji se stavi u tv i onda se mogu gledat kanali koje je kablovska blokirala
Kartica koja se stavi u za to predviđen slot na zadnjoj strani TV-a i koja ti omogućava da gledaš digitalni sadržaj bez resivera (koristi se integrisani tuner TV-a koji je, uglavnom, bolji od bilo kojeg rješenja sa resiverom, zatim to sve kontrolišeš sa jednim daljinskim od TV-a - iako se danas mnogi daljinski od resivera mogu programirati da kontrolišu i TV uređaj, ali je ovo ipak jednostavnije rješenje, manje je kablova oko TV-a itd.).
kakaljin

#11010 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MeanMachine wrote:
oskarboy wrote:a sta je taj CI modul?jel to nesto ko usb koji se stavi u tv i onda se mogu gledat kanali koje je kablovska blokirala
Kartica koja se stavi u za to predviđen slot na zadnjoj strani TV-a i koja ti omogućava da gledaš digitalni sadržaj bez resivera (koristi se integrisani tuner TV-a koji je, uglavnom, bolji od bilo kojeg rješenja sa resiverom, zatim to sve kontrolišeš sa jednim daljinskim od TV-a - iako se danas mnogi daljinski od resivera mogu programirati da kontrolišu i TV uređaj, ali je ovo ipak jednostavnije rješenje, manje je kablova oko TV-a itd.).
najbitnija stvar je da je kvalitetniji tuner u tv-u nego u resiveru bilo kojem
MeanMachine

#11011 Re: HS kablovska

Post by MeanMachine »

kakaljin wrote:
MeanMachine wrote:
najbitnija stvar je da je kvalitetniji tuner u tv-u nego u resiveru bilo kojem
Upravo tako, a to posebno dolazi do izražaja u nekom TV-u novije generacije. CI modul :thumbup:
The Realist

#11012 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Hajde i meni to onda, meni za komp treba, moze i neko od o ih sto je dobio :)
MTV

#11013 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Moze li i meni za kompjuter :)

Hvala unaprijed
azdralovic

#11014 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

The Realist wrote:Hajde i meni to onda, meni za komp treba, moze i neko od o ih sto je dobio :)
zar nije bilo lakse ostaviti link na neki txt dokument u kojem je sve objasnjeno nego ovako da se maltretiramo :mrgreen:

moze i meni :sax:
The Realist

#11015 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ako covjek nudi pomoc, necu sigurno cjepidlaciti :)
Jose_Mourinho

#11016 Re: Odg: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

MeanMachine wrote:
Jose_Mourinho wrote:
MeanMachine wrote:Prije nekoliko večeri radnice na šalteru Telemach korisničkog centra su dale "nezvaničnu" potvrdu da bi najvjerovatnije od 01.01.2015. godine preuzimanje HS-a od strane Telemacha trebalo biti okončano. Taj datum nije fiksan i moguće je manje kašnjenje, ali eto kažu da je njima kao uposlenicima data informacija o orjientacionom datumu 01.01.2015. Da li je to zaista tako ili ne ostaje da se vidi :!:
Tako je i meni rečeno, Piso sam na temi telemacha da dobijaju arene jer preuzimaju ugovor od hsa, a hsovci abd dobijaju telemach i SK ;)
To za Arene i SK nisu pomenuli, ali naravno da bi to bilo odlično. Međutim, sumnjam da će to biti dugoročno tako osim ako vlasnici SK i Arena nisu u međuvremenu postigli neki dogovor koji bi krenuo od 01.01.2015. godine. Koliko znam dosadašnja praksa Telemacha je bila takva da nakon preuzimanja nekog drugog operatera koji je u ponudi imao Arene privremeno ostavi i SK i Arene u programskoj šemi, a nakon određenog vremena to bi se svelo samo na SK. Što se tiče preuzimanja ugovora od HS-a najbitnije bi bilo da ostave i dalje mogućnost upotrebe CI modula jer je daleko bolje rješenje od ovih resivera koje Telemach dijeli svojim korisnicima.
Fazon je kako ja skonta da HS ima dug ugovor sa arenama potpisan ovog ljeta tako da neće brzo ih izbacit ;)
kakaljin

#11017 Re: Odg: HS kablovska

Post by kakaljin »

Jose_Mourinho wrote:
MeanMachine wrote:
Jose_Mourinho wrote: Tako je i meni rečeno, Piso sam na temi telemacha da dobijaju arene jer preuzimaju ugovor od hsa, a hsovci abd dobijaju telemach i SK ;)
To za Arene i SK nisu pomenuli, ali naravno da bi to bilo odlično. Međutim, sumnjam da će to biti dugoročno tako osim ako vlasnici SK i Arena nisu u međuvremenu postigli neki dogovor koji bi krenuo od 01.01.2015. godine. Koliko znam dosadašnja praksa Telemacha je bila takva da nakon preuzimanja nekog drugog operatera koji je u ponudi imao Arene privremeno ostavi i SK i Arene u programskoj šemi, a nakon određenog vremena to bi se svelo samo na SK. Što se tiče preuzimanja ugovora od HS-a najbitnije bi bilo da ostave i dalje mogućnost upotrebe CI modula jer je daleko bolje rješenje od ovih resivera koje Telemach dijeli svojim korisnicima.
Fazon je kako ja skonta da HS ima dug ugovor sa arenama potpisan ovog ljeta tako da neće brzo ih izbacit ;)

Oni su potpisali ugovor na odredjen broj korisnika, a sa spajanjem sa telemachom taj broj se povecava i samim tim mora ici druga cijena, jedino da samo korisnici HS-a budu imali i Arene i sport klub, da nebi dodatno placali arenama za ostale korisnike.
FMDzem

#11018 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

A da li bi onda više korisnika povlačilo manje cijene, ili ipak zbog primata mogu da ih dižu u nebesa
MeanMachine

#11019 Re: Odg: HS kablovska

Post by MeanMachine »

kakaljin wrote:
Jose_Mourinho wrote:
MeanMachine wrote:

Oni su potpisali ugovor na odredjen broj korisnika, a sa spajanjem sa telemachom taj broj se povecava i samim tim mora ici druga cijena, jedino da samo korisnici HS-a budu imali i Arene i sport klub, da nebi dodatno placali arenama za ostale korisnike.
Ovo boldirano bi već imalo logike i uz ranije pominjano zadržavanje CI modula bilo bi odlično rješenje :D
Raigor Stonehoof

#11020 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

Nedavno su roditelji uvodili Telemach pa sam pricao sa tehnicarem - kaze da ce CI module definitivno ukinuti jer nemaju "kontrolu" nad korisnicima kao sto imaju sa receiverima :roll: Ono tipa ne mogu ti ukinuti kanale ako ne placas i sl.
supercali

#11021 Re: HS kablovska

Post by supercali »

azdralovic wrote:
The Realist wrote:Hajde i meni to onda, meni za komp treba, moze i neko od o ih sto je dobio :)
zar nije bilo lakse ostaviti link na neki txt dokument u kojem je sve objasnjeno nego ovako da se maltretiramo :mrgreen:

moze i meni :sax:
nema nikakav link na neki text dokument jer sam ja to sam nasao (da se razumijemo nisam izmislio nego sam sam skontao to za sebe zato i nema linka)
supercali

#11022 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Raigor Stonehoof wrote:Nedavno su roditelji uvodili Telemach pa sam pricao sa tehnicarem - kaze da ce CI module definitivno ukinuti jer nemaju "kontrolu" nad korisnicima kao sto imaju sa receiverima :roll: Ono tipa ne mogu ti ukinuti kanale ako ne placas i sl.
lazu da ne mogu
ustvari to je bolje reci ne znaju
ako ja znam sam sebi nastimati modul sta hocu sta necu sto ne bi on mogao?
samo sto ide daljinski u njihovom slucaju
Raigor Stonehoof

#11023 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

na to mislim, iz centrale direktno nema kontrolu, lako je poslat tehnicara da iskljuci. bar tako kaze lik : )
supercali

#11024 Re: HS kablovska

Post by supercali »

pa ja kazem da ima i iz centrale kontrolu samo je na daljinu
kakaljin

#11025 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Raigor Stonehoof wrote:Nedavno su roditelji uvodili Telemach pa sam pricao sa tehnicarem - kaze da ce CI module definitivno ukinuti jer nemaju "kontrolu" nad korisnicima kao sto imaju sa receiverima :roll: Ono tipa ne mogu ti ukinuti kanale ako ne placas i sl.
ovo je jedna cista laz jer oni mogu bez ikakvih porblema da nekoga iskljuce ako ne placa.
Locked