s tim kada ih jednom kupite poslije mozete mijenjati samo gumice pa bude nesto jeftinije
Biciklom kroz Sarajevo
-
quarterback
#11001 Re: Biciklom kroz Sarajevo
takve su i moje bile
s tim kada ih jednom kupite poslije mozete mijenjati samo gumice pa bude nesto jeftinije
- kabal1337
#11002 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Upotpunosti se slazem. Definitivno najbolji izbor V brake pakni su ove tricolor
- macmoodan
#11003 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Zahrđo mi lanac i zubčanici, eksperti pomagajte? 
- muha_sa
#11004 Re: Biciklom kroz Sarajevo
macmoodan wrote:Zahrđo mi lanac i zubčanici, eksperti pomagajte?

- macmoodan
#11005 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Trebam li kuhinjskom žicom strugati nakon što poprskam il je dovoljno samo krpom? I smijem li žicom uopšte 
- muha_sa
#11006 Re: Biciklom kroz Sarajevo
za skidanje korozije ovom je najbolje--poprskaš il premažš cetkom---sacekaš petnestak minuta i vodom sapereš.macmoodan wrote:Trebam li kuhinjskom žicom strugati nakon što poprskam il je dovoljno samo krpom? I smijem li žicom uopšte
nije skupo a imaš kupit u prodavnicama boja i lakova
možeš poslije ferosana koristit i wd-40--hem ocisti hem podmaže
- S4mpion
#11007 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Fino uzmi benzina i sve to dobro natopi, neka odstoji malo, a onda prečisti, pa WD-om naprskaj, opet nek odstoji, pa onda podmazivanje.
-
SundanceKid
#11009 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Raja mozel neko preporucit majstora u Sarajevu koji zna fino podesit prednji i zadnji mjenjac na biciklu (Shimano su mjenjaci)? Ne spada lanac, prebacuje dosta fino, ali osjetim puno neke vibracije u odredjenim brzinama na pedalama, mislim da nije bas sve ok. Na prednjem djeluje ok, to vidim okom da nigdje ne zapinje, a zadnji bas ne kontam previse...
Kako god volio bi da neko strucniji pogleda to, imatel kakvu preporuku za majstora koji to dobro radi?

Kako god volio bi da neko strucniji pogleda to, imatel kakvu preporuku za majstora koji to dobro radi?
-
quarterback
#11010 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ciklocentar servis - luzaniSundanceKid wrote:Raja mozel neko preporucit majstora u Sarajevu koji zna fino podesit prednji i zadnji mjenjac na biciklu (Shimano su mjenjaci)? Ne spada lanac, prebacuje dosta fino, ali osjetim puno neke vibracije u odredjenim brzinama na pedalama, mislim da nije bas sve ok. Na prednjem djeluje ok, to vidim okom da nigdje ne zapinje, a zadnji bas ne kontam previse...
bogolivestrong - plato skenderije
-
r_faruk
#11011 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pozdrav,
Pocelo mi se nesto cudno desavati sa zadnjom kocnicom. Kada laganije kocim cijeli bicikl pocne da vibrira i cuje se nekakav vibrirajuci zvuk.... kada nafatam vremena, trknucu u servis. znatel li vi sta bi moglo biti u pitanju, da li vam se desavalo nesto slicno? Diskovi su u pitanju
Pocelo mi se nesto cudno desavati sa zadnjom kocnicom. Kada laganije kocim cijeli bicikl pocne da vibrira i cuje se nekakav vibrirajuci zvuk.... kada nafatam vremena, trknucu u servis. znatel li vi sta bi moglo biti u pitanju, da li vam se desavalo nesto slicno? Diskovi su u pitanju
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#11012 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vjerovatno ti je kriv disk ili sama felga (ili možda imaš ugrađen ABS sistem)r_faruk wrote:Pozdrav,
-
r_faruk
#11013 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hehehe, ako je kriv disk, moze li se ispravit? znam da felga moze...Vjerovatno ti je kriv disk ili sama felga (ili možda imaš ugrađen ABS sistem)
- Romeo 80
#11014 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vjeruj mi da ne znam! Nisam se nikad s tim susretao. Ima ovdje raje koja se bolje od mene razumiju u problematiku, pa će valjda neko dati neki pametan savjetr_faruk wrote:hehehe, ako je kriv disk, moze li se ispravit? znam da felga moze...Vjerovatno ti je kriv disk ili sama felga (ili možda imaš ugrađen ABS sistem)
- hakazvaka
#11015 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Zavisi koliko je iskrivljen, ali moze se i disk ispraviti...Romeo 80 wrote:Vjeruj mi da ne znam! Nisam se nikad s tim susretao. Ima ovdje raje koja se bolje od mene razumiju u problematiku, pa će valjda neko dati neki pametan savjetr_faruk wrote:hehehe, ako je kriv disk, moze li se ispravit? znam da felga moze...Vjerovatno ti je kriv disk ili sama felga (ili možda imaš ugrađen ABS sistem)
- Streptokok
#11016 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ovim stazama se od silnih sirovina ne moze voziti. Pjesaci setaju, medvjedi voze bicikl u pigresnom smjeru, mlade voze djecu u kolicima.... zaista frustrirajuci, pogotovo kadcskontam da ce to tako uvijek biti.
Trebalo bi insistirati da pobekad drotovi napisu po koju kaznu. Valjda imaju pravni osnov.
Trebalo bi insistirati da pobekad drotovi napisu po koju kaznu. Valjda imaju pravni osnov.
- holowey
#11017 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nazalost drotovi tvrde da nemaju zakonskog osnova jer trenutni zobs ne tretira pogresan smjer po biciklistickoj stazi... pitao sam kad vec stoje pored staze mogu li bar prstom priprijetiti onima koji voze pogresnim smjerom ali kazu ne mogu jer nema zakonskog osnova... pitao sam ima li bar ta uniforma koju nose mrvu autoriteta ali isto kao da sam se zidu obratio...Streptokok wrote:Ovim stazama se od silnih sirovina ne moze voziti. Pjesaci setaju, medvjedi voze bicikl u pigresnom smjeru, mlade voze djecu u kolicima.... zaista frustrirajuci, pogotovo kadcskontam da ce to tako uvijek biti.
nije mi mrsko da u prolazu dobacim onima koji voze pogresnim smjerom, mozda nekad nekome i dodje do mozga...
- Streptokok
#11018 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Apelovati na obraz kod balkanoida ne prolazi. Samo pendrek i motika preko leđa. Nazalost, niko vise ne pendreci.
-
quarterback
#11019 Re: Biciklom kroz Sarajevo
meni se pocelo gaditi da vozim biciklistickom, razmisljam koliko je moralno / urbano / korektno da vozim ostalim, neoznacenim, dijelom trotoara...
samo se nerviram kada voznjom po stazi vidim one koje idu u suprotnom smjeru
samo se nerviram kada voznjom po stazi vidim one koje idu u suprotnom smjeru
- Romeo 80
#11020 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kad smo već kod tih smjerova. Pitam se, šta je falilo da se napravi po gradu rješenje koje su primijenili dole prema Butmiru?! Na jednoj bic. stazi imaš 2 trake i jedna je za jedan smjer, a druga za drugi.
Po meni elegantno rješenje, pogotovo zato što su ove nove bic. staze stvarno dovoljno široke da se bez problema mogu bicikli mimoilaziti u suprotnim smjerovima.
Po meni elegantno rješenje, pogotovo zato što su ove nove bic. staze stvarno dovoljno široke da se bez problema mogu bicikli mimoilaziti u suprotnim smjerovima.
-
quarterback
#11021 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma ne znam sto su uopste iscrtavali smjerove ako ces iskrenoRomeo 80 wrote:Kad smo već kod tih smjerova. Pitam se, šta je falilo da se napravi po gradu rješenje koje su primijenili dole prema Butmiru?! Na jednoj bic. stazi imaš 2 trake i jedna je za jedan smjer, a druga za drugi.
gledam veceras tuku kako ide biciklistickom stazom na grbavici, hajd prije me i nije toliko nerviralo jer je samo bila crvena boja pa sam kontao da ne znaju da je bic. staza, ali sada od zadnjeg vikenda su uredno nacrtani i pravci kao i simbol bicikla...
elem idem ja bajkom, ide ona stazom, i dok sam prilazio viknem -
gospodjo!
pogleda me ona...
koliko imate brzina ?
nista joj nije bilo jasno
- Romeo 80
#11022 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
__Phoenix__
#11023 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Teško pranje novca, koja je potreba da se prave duple staze u Novom Gradu, kao da je promet bicikala na nivou Amsterdama...Romeo 80 wrote:Kad smo već kod tih smjerova. Pitam se, šta je falilo da se napravi po gradu rješenje koje su primijenili dole prema Butmiru?! Na jednoj bic. stazi imaš 2 trake i jedna je za jedan smjer, a druga za drugi.
- radiša
#11024 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ima stoke na izvoz pjesacke,vrhunac mi je vilsom kad ih ima 4-5 zauzmu komplet traku i ti trebas kroz njih,sta li?
ima i biciklista svakakvih,vozi biciklo od 5-6 stoja nema 10 maraka za zvono,to za trake koja ide prema gradu koja prema ilidzi i kako ko vozi,pa dobro mozda je nekima mrsko prelaziti na drugu stranu da bi vozili odgovarajucim smjerom
ima i biciklista svakakvih,vozi biciklo od 5-6 stoja nema 10 maraka za zvono,to za trake koja ide prema gradu koja prema ilidzi i kako ko vozi,pa dobro mozda je nekima mrsko prelaziti na drugu stranu da bi vozili odgovarajucim smjerom
- Streptokok
#11025 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pa mislim da je ovako sigurnije sa "jednosmjernim" stazama. Nema mimoilazenja u malom prostoru. Naravno, pricam o teoriji. One za butmir su morale onako jer nema prostora al nije bas neki komfor.quarterback wrote:ma ne znam sto su uopste iscrtavali smjerove ako ces iskrenoRomeo 80 wrote:Kad smo već kod tih smjerova. Pitam se, šta je falilo da se napravi po gradu rješenje koje su primijenili dole prema Butmiru?! Na jednoj bic. stazi imaš 2 trake i jedna je za jedan smjer, a druga za drugi.
gledam veceras tuku kako ide biciklistickom stazom na grbavici, hajd prije me i nije toliko nerviralo jer je samo bila crvena boja pa sam kontao da ne znaju da je bic. staza, ali sada od zadnjeg vikenda su uredno nacrtani i pravci kao i simbol bicikla...
elem idem ja bajkom, ide ona stazom, i dok sam prilazio viknem -
gospodjo!
pogleda me ona...
koliko imate brzina ?
![]()
nista joj nije bilo jasno