Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakaljin

#11001 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 15/03/2022 12:22
Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima – svi postojeći i novi korisnici moći će surfati uz brzinu do 1 Gbps

Image

Povećanje brzina u svim EON paketima, uz nepromijenjene cijene značajno će unaprijediti korisničko iskustvo

Telemach BH od 15. marta donosi veće brzine interneta (download i upload) postojećim i novim korisnicima svih EON i EON DUO paketa uz zadržavanje postojećih cijena. Zavisno od paketa koji ugovore, korisnici će moći uživati u internet brzinama od 200/10 Mbps pa sve do čak 500/30 Mbps u okviru EON Premium paketa. Postojećim korisnicima brzine će se povećati automatski. Korisnici najbržeg interneta u Bosni i Hercegovini, kojima ni ove brzine nisu dovoljne, svoj EON Premium paket moći će proširiti do čak 1 Gbps uz aktivaciju internet GIGA dodatka u GIGA gradovima. Bitno je napomenuti da korisnici koji koriste paket sa najslabijom brzinom u ponudi, paket EON Light Duo, surfaju brzinom od 200 Mbps, što je brže za čak osam puta od sličnih paketa drugih ponuđača koji su trenutno u ponudi na tržištu.

„U Telemach BH kontinuirano radimo na unapređenju svih naših servisa kako bismo korisnicima omogućili najkvalitetnije usluge, u skladu s njihovim potrebama i očekivanjima. Nove brzine interneta u svim našim EON paketima korisnicima će omogućiti još bolje iskustvo gledanja domaćih i stranih programa iz bogate EON ponude, ali i korištenje interneta za bilo koje druge potrebe. Ovo je još jedan korak kojim odgovaramo na trend brzorastućeg konzumiranja internet sadržaja, koji je evidentan i na tržištu Bosne i Hercegovine uz istovremeno vođenje računa o finansijskim izdacima korisnika koji ostaju nepromijenjeni“, istakao je Ševal Bećirević, CTO Telemach BH te naglasio da je zahvaljujući sredstvima uloženim u infrastrukturu, Telemachova mreža uvjerljivo najbrža u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući vrhunskim performansama i velikim brzinama, a što je potvrđeno i kroz Ookla nagradu za najbrži i najbolji internet u Bosni i Hercegovini, Telemachova mreža korisnicima donosi najbolje korisničko iskustvo – mijenja doživljaj online učenja, olakšava rad od kuće, zabavu i nesmetano surfanje – bez prekida. Drugim riječima, s Telemach mrežom nema kašnjenja signala niti pucanja veze.

Dodatna pogodnost za korisnike koji ugovore neki od EON paketa koji sadrže usluge televizije, interneta i telefonije je to da prvih 12 mjeseci plaćaju samo pola cijene mjesečne pretplate, uz ugovornu obavezu na 24 mjeseca.

Više detalja o sadržaju i uslovima korištenja EON paketa potražite na EON paketi.
Obavijest na Telemach web stranici
U naslovu pise svim korisnicima mogucnost uzimanja Gbps, a u tekstu samo premium korisnici
Benq

#11002 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

Svi korisnici imaju mogucnost prelaska na EON Premium paket uz Giga dodatak.
kakaljin

#11003 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Benq wrote: 15/03/2022 13:21 Svi korisnici imaju mogucnost prelaska na EON Premium paket uz Giga dodatak.
Znam ja to od prije, nego naslov je tako napisan da svi korisnici mogu uzeti taj dodatka, a ne samo korisnici premium paketa. Trebalo bi svima omoguciti taj dodatka pa ko zeli da uzme neka uzme, nekima ne trebaju onoliki tv kanali ali treba brzi internet. Sto bi se reklo napraviti kombinacije razne.
Benq

#11004 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

"Svi korisnici..." misleci na to da nije potrebno da neko zivi blizu Telemach centrale i da "ljubi" zgradu i nosi metar sa sobom kako bi ustanovio moze li dobiti Giga brzinu ili ne.. U prevodu, ako korisnik ima EON Light Duo paket, a zeli Giga dodatak, moze preci na EON Premium paket i dokupiti brzinu.
_Astra_

#11005 Re: Telemach BiH

Post by _Astra_ »

Pa, koliko im kosta 1 Gbps
Ne vidim opciju dokupa na profilu na mojtelemach.ba
Napomena: na eon premium paketun sam, i stoji 500mbps
Benq

#11006 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

_Astra_ wrote: 15/03/2022 13:46 Pa, koliko im kosta 1 Gbps
Giga dodatak kosta 80KM, zvao sam jer hocu testno da uzmem, kazu da nece biti aktivacije putem portala, samo pozivom.
_Astra_

#11007 Re: Telemach BiH

Post by _Astra_ »

Benq wrote: 15/03/2022 13:49
_Astra_ wrote: 15/03/2022 13:46 Pa, koliko im kosta 1 Gbps
Giga dodatak kosta 80KM, zvao sam jer hocu testno da uzmem, kazu da nece biti aktivacije putem portala, samo pozivom.
Jebo to onda, bolje za 81.5 uvesti jos jedan prikljucak
Mraka

#11008 Re: Telemach BiH

Post by Mraka »

crnivrag wrote: 14/03/2022 22:30
oXavier wrote: 14/03/2022 22:25 Postoji li opcija za omogućavanje dodatnih funkcija na dodatnom receiveru PDS2100 (gledanje unazad i sl) na drugi način osim spajanja kablom sa portom4 glavnog routera. Tako mi je već spojeno za dodatni reciever na spratu, međutim iskoristio bih taj kabal za spajanje dodatnog routera za neke uređaje i bolji wifi signal na spratu. Postoji li način da se podesi taj dodatni router pa da se na njega spoji reciever radi gledanja unazad ili nešto slično. Trenutno koristim Grande paket i prelazak na EON trenutno nije opcija, kao ni provlačenje dodatnog kabla :D .
Ne postoji drugi način jer je port 4 na modemu posebno konfigurisan da komunicira sa njihovim serverima i da omogući opcije TV Unazad i Video Klub. Jedino da zamijeniš PDS2 za PDS3 uz jednokratnu doplatu od 50 ili 25 KM (malo je čudno u cjenovniku navedeno).

PDS3 resiver omogućava navedene funkcionalnosti bez povezivanja dodatnim mrežnim kablom sa modemom.
Ja imam PDS3 resiver i imao sam opciju vraćanja unazad sve do trenutka dok nisu došli EON boxovi tad mi je ona kvakica "nestala" . Kad sam ih zvao da pitam zašto nemam više opciju vraćanja unazad rečeno mi je da "moram" uzeti EON box na šta ja nisam pristao. Onda sam nabavio SMART TV instalirao app i nisam se više zamarao resiverom.
madesa

#11009 Re: Telemach BiH

Post by madesa »

istice ugovor za nekoliko dana , zovu stalno za produzenje te pitaju sta bi dali da im potpisem jos na 2 godine . :lol: :lol: . Samo finansijki pristajem smanjenje , zna li neko koliko je najvise dobio smanjenje
Milenkov buraz

#11010 Re: Telemach BiH

Post by Milenkov buraz »

Svaka čast Telemachu i čestitam...
Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima – do 1 Gbps
Telemach BH od 15. marta donosi veće brzine interneta (download i upload) postojećim i novim korisnicima svih EON i EON DUO paketa uz zadržavanje postojećih cijena. Zavisno od paketa koji ugovore, korisnici će moći uživati u internet brzinama od 200/10 Mbps pa sve do čak 500/30 Mbps u okviru EON Premium paketa. Postojećim korisnicima brzine će se povećati automatski. Korisnici najbržeg interneta u Bosni i Hercegovini, kojima ni ove brzine nisu dovoljne, svoj EON Premium paket moći će proširiti do čak 1 Gbps uz aktivaciju internet GIGA dodatka u GIGA gradovima. Bitno je napomenuti da korisnici koji koriste paket sa najslabijom brzinom u ponudi, paket EON Light Duo, surfaju brzinom od 200 Mbps, što je brže za čak osam puta od sličnih paketa drugih ponuđača koji su trenutno u ponudi na tržištu.
pigale

#11011 Re: Telemach BiH

Post by pigale »

madesa wrote: 15/03/2022 14:02 istice ugovor za nekoliko dana , zovu stalno za produzenje te pitaju sta bi dali da im potpisem jos na 2 godine . :lol: :lol: . Samo finansijki pristajem smanjenje , zna li neko koliko je najvise dobio smanjenje
15-20% vjerovatno je najvise sto mozes imati smanjenje ako se naravno cjenkas
jer bukvalno pregovori sa telemahom su kao na pijaci
oni ti ponude nesto a ti kazes hocu finansijski da mi umanjite
moze li 10% hocu 20% pola godinu godinu 2 godine i sl pa sta uspijes i kako se dogovoris dobro je
crnivrag

#11012 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

Image

Giga gradovi: Sarajevo, Zenica, Visoko, Kakanj, Ilijaš, Breza, Vitez, Kiseljak, Travnik, Novi Travnik, Bugojno, Tuzla, Gračanica, Lukavac, Brčko, Jablanica, Konjic i Mostar.

Više informacija ovdje: https://telemach.ba/giga-mreza/
crnivrag

#11013 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

Telemach BH neće povisiti cijene svojih usluga

Protiv kompanije Telemach BH već nekoliko sedmica vodi se negativna kampanja utemeljena na potpunim neistinama i lažnim konstrukcijama. Posljednja od plasiranih lažnih informacija koja ima za cilj obmanu korisnika je da će Telemach BH povisiti cijene svojih usluga, što predstavlja apsolutnu neistinu.

Naime, u posljednje tri godine Telemach BH nije mijenjao cijene usluga analogne i digitalne televizije i pored činjenice da smo unaprijedili sve servise, uveli nove tehnologije i pružili korisnicima vrhunske usluge na nivou zemalja Europske Unije. Također, Telemach BH neće povisiti cijene svojih usluga u 2022. godini.

U trenutku dok Telemach BH stalno unaprjeđuje svoje poslovanje i ima sve širi asortiman usluga kao nijedna kompanija u Bosni i Hercegovini nećemo dopustiti pokušaje nanošenja štete našem ugledu i objavljivanje lažnih vijesti o nama.
nostalgic

#11014 Re: Telemach BiH

Post by nostalgic »

crnivrag wrote: 15/03/2022 16:51

Protiv kompanije Telemach BH već nekoliko sedmica vodi se negativna kampanja utemeljena na potpunim neistinama i lažnim konstrukcijama. Posljednja od plasiranih lažnih informacija koja ima za cilj obmanu korisnika je da će Telemach BH povisiti cijene svojih usluga, što predstavlja apsolutnu neistinu.

Naime, u posljednje tri godine Telemach BH nije mijenjao cijene usluga analogne i digitalne televizije i pored činjenice da smo unaprijedili sve servise, uveli nove tehnologije i pružili korisnicima vrhunske usluge na nivou zemalja Europske Unije. Također, Telemach BH neće povisiti cijene svojih usluga u 2022. godini.

U trenutku dok Telemach BH stalno unaprjeđuje svoje poslovanje i ima sve širi asortiman usluga kao nijedna kompanija u Bosni i Hercegovini nećemo dopustiti pokušaje nanošenja štete našem ugledu i objavljivanje lažnih vijesti o nama.
Sad fino banovati onog padobranca što je objavio navodni cjenovnik.
kakaljin

#11015 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Zar telemach ima usluge analogne televizije, zar analogni kanali nisu gratis uz odrzavanje sistema. Jer ne postoji cijena analogne tv, vec samo cijena za odrzavanje sistema koje je 21,50 KM ?!
aladinosmic

#11016 Re: Telemach BiH

Post by aladinosmic »

Koja je upload brzina na ovome 1gbps paketu?
typeOnegative

#11017 Re: Telemach BiH

Post by typeOnegative »

50 Mbps
Telemach

#11018 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

aladinosmic wrote: 15/03/2022 17:00 Koja je upload brzina na ovome 1gbps paketu?
Pozdrav @aladinosmic,
Upload brzina u okviru Giga dodatka iznosi 50 Mbps, a download brzina iznosi 1000 Mbps. Cijena Giga dodatka iznosi 80 KM na cijenu postojećeg EON Premium Trio paketa.
Boban0726

#11019 Re: Telemach BiH

Post by Boban0726 »

Ali su zato u zadnje tri godine tri puta povisili pretplatu za Total TV.
Paket koji koristim kad sam priključio 2018 bio 19 KM a danas 22,5 KM.
Bez Arena koje su u međuvremenu odmaglile.
Izgleda Total TV nije usluga Telemacha.
A poseban bezobrazluk je što su nakon izbacivanja Arena ne da su smanjili pretplatu nego su 8 mjeseci kasnije podigli za 1 KM.
Barem su nezadovoljnim korisnicima omogućili raskid ugovora.Na to ih zakon primorao.
I ja ću vjerovatno po isteku ugovorne obaveze pozdraviti sa Totalom.
shape of despair

#11020 Re: Telemach BiH

Post by shape of despair »

sta da ukucam u anonimus identiti za unifi, ne kontam

Edit: skonto
nuki_cika

#11021 Re: Telemach BiH

Post by nuki_cika »

Danas su mi poslali zamjenski fiksni telefon ( jer mi je stari prestao raditi) i priključio sam punjač, kabal i napunjena je baterija.Međutim, kako sad da uspostavim pozive? Kad probam nazvati sa svog mobilnog ne zvoni niti mogu sa fiksnog zvati?

Jel ima neka šifra koju oni moraju pustiti tamo ili ja moram nešto uraditi da bi mogao uspostavljati pozive?
Milenkov buraz

#11022 Re: Telemach BiH

Post by Milenkov buraz »

Telemach wrote: 15/03/2022 17:01
aladinosmic wrote: 15/03/2022 17:00 Koja je upload brzina na ovome 1gbps paketu?
Pozdrav @aladinosmic,
Upload brzina u okviru Giga dodatka iznosi 50 Mbps, a download brzina iznosi 1000 Mbps. Cijena Giga dodatka iznosi 80 KM na cijenu postojećeg EON Premium Trio paketa.
Pitao sam da li postoji opcija vremenskog korištenja ulsuge, rekli su ne. Zbog radnog vremena do 17:00h niko nije u stanu pa bi bilo zgodno da recimo od 17:00h 1Gbps bude dostupan do recimo 00:00 i da cijena naravno bude srazmjerno manja. Iskreno ja sam mislio da će taj 1Gbps biti do 50KM mjesečno doplate na postojeći paket, 80,00KM plus paket to je već 160KM...nije lako u ova vremena izdvojiti toliko. U svakom slučaju pohvala na uvođenju paketa.
Benq

#11023 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

nuki_cika wrote: 15/03/2022 19:23 Danas su mi poslali zamjenski fiksni telefon ( jer mi je stari prestao raditi) i priključio sam punjač, kabal i napunjena je baterija.Međutim, kako sad da uspostavim pozive? Kad probam nazvati sa svog mobilnog ne zvoni niti mogu sa fiksnog zvati?

Jel ima neka šifra koju oni moraju pustiti tamo ili ja moram nešto uraditi da bi mogao uspostavljati pozive?
Provjeri da li je telefon spojen na TEL 1 port na modemu, ako jeste, iskljuci i modem i bazu telefona iz struje i ponovo ukljuci.
dragonz

#11024 Re: Telemach BiH

Post by dragonz »

@Telemach kod mene nije povećana brzina interneta.
Milenkov buraz

#11025 Re: Telemach BiH

Post by Milenkov buraz »

dragonz wrote: 15/03/2022 19:29 @Telemach kod mene nije povećana brzina interneta.
Restart modema, meni je nakon restarta 500Mbps
Post Reply