Meni se gadi Putinov diktatorski stil,kao i kult licnosti ali nema to nikakve veze sa Ukrajinom. Kada su djedovi ovih istih ljudi sto sada napadaju gradove u Istocnoj Ukrajini i vrsili masakre nad Rusima,genocid nad Poljacima i Jevrejima,Putin nije bio jos ni u jajima. Jbg ako mozes istolerisati fasiste i biti na njihovoj strani,moras imati jak stomak i nula savjesti,posebno ako to cinis iz uvjerenja i strasti ,one sto su uz njih iz koristi i mogu razumjeti ,mada ne i opravdati.JohnnyS wrote:A po nekima, ako ti se gadi Putinov diktatorski stil i muka ti je od zidanja kulta ličnosti, odmah si obožavatelj Swobode, Amerike, Izraela, Pavelića, čega sve ne...
Ukrajina
-
Objektivni navijac
#11001 Re: Ukrajina
-
llull
#11002 Re: Ukrajina
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... C4dzizUlYg
Ne znam sta bih rekao ,nisam puno aktivan sa pisanjem ali citam redovno...
Ali ovakvo pucanje na civile je ... nemam rijeci
Ne znam sta bih rekao ,nisam puno aktivan sa pisanjem ali citam redovno...
Ali ovakvo pucanje na civile je ... nemam rijeci
- AleksoMKD
#11003 Re: Ukrajina

Policiska stanica u Mariopulu posle dejstva Ukrajinskih snaga.

Ukrajinsko oklopno u Mariopolu vozilo odvlaci pro-Ruska ekipa. Ukrjinci kazu pokvarilo se pa je napusteno a ovi kazu zarobili.
- agnostic_front
#11004 Re: Ukrajina
Profesor doktor, lejdis en žentlmen. Kakav zaključak.Challenger__ wrote:- Neke vijesti govore da je "Nacionalna garda" formirana od "Desnog sektora" i z brda z dola mobilisana rulja do sada ubila 20 ljudi, civila u Mariupolju. Snimci pokazuju kako su nervozni, kako olako potežu obarač, ima snimaka Mariupoljskih srednjovječnih ljudi, gospode, koji su sa lentom (Dan pobjede) šetali po gradi a sada su pogođeni u ruku, nogu...
_____
Ta anksioznost odaje psiho-profil i psihološku poziciju napadače, ona odaje strah, nesigurnost, ona je gubitnička. Nema više ništa od Ukrajine koju smo znali.
Gotova priča.
- Co0l
#11005 Re: Ukrajina
Pa da se nije pokvarilo nego da su ga zarobili ne bi ga morali slepat,odvezli bi gaAleksoMKD wrote:
Ukrajinsko oklopno u Mariopolu vozilo odvlaci pro-Ruska ekipa. Ukrjinci kazu pokvarilo se pa je napusteno a ovi kazu zarobili.
- sluga_okupatora
#11006 Re: Ukrajina
Co0l wrote:Pa da se nije pokvarilo nego da su ga zarobili ne bi ga morali slepat,odvezli bi gaAleksoMKD wrote:
Jest ti naletio na volej
- exliberal-ex
#11007 Re: Ukrajina
Preneseno sa teme vic dana
- Ćale, ova situacija u Ukrajini, ne znam, baš me brine, smrdi na rat, a ako ulete Rusi, Ameri neće moći da stoje po strani, nije ovo šala, ko zna šta će biti...
- Prebaci na Arena teletekst.
- Pokušavam da pričam s tobom o bitnim stvarima, pusti sad rezultate!
- Daj, ja ću. Evo, Dinamo-Metalist 2-0, Hoverla-Černomorec 0-0...
- Ne seri da se i dalje igra liga?
- Nego. E, kad to ukinu, tek tad treba da se zabrineš, a do tad prestani tu da mi puhćeš ko da si NVO volonter i donesi pivo, počinje moćni krimski derbi Tavria-Sevastopolj, tvoja školarina počiva na prodornosti mladog Volodimira Korobke.
- Ćale, ova situacija u Ukrajini, ne znam, baš me brine, smrdi na rat, a ako ulete Rusi, Ameri neće moći da stoje po strani, nije ovo šala, ko zna šta će biti...
- Prebaci na Arena teletekst.
- Pokušavam da pričam s tobom o bitnim stvarima, pusti sad rezultate!
- Daj, ja ću. Evo, Dinamo-Metalist 2-0, Hoverla-Černomorec 0-0...
- Ne seri da se i dalje igra liga?
- Nego. E, kad to ukinu, tek tad treba da se zabrineš, a do tad prestani tu da mi puhćeš ko da si NVO volonter i donesi pivo, počinje moćni krimski derbi Tavria-Sevastopolj, tvoja školarina počiva na prodornosti mladog Volodimira Korobke.
- daxon
#11008 Re: Ukrajina
Pa ako se samo pokvario, zašto ga vlasnici nisu odšlepali, već su ga ostavili mrskom neprijatelju i dozvolili da ga odšlepaju?
- JohnnyS
#11009 Re: Ukrajina
Pa svejedno je logičnije objašnjenje da se pokvario, nego da je lakše oteti tenk nego ga voziti 
- daxon
#11010 Re: Ukrajina
Pa možda su mu nešto sjebali dok su ga zarobljavali? 
- Co0l
#11011 Re: Ukrajina
Vlasnici su mogli i da nemaju u blizini drugo vozilo kojim bi ovo mogli slepat al zato svako ko zna vozit kamion mogo je odvest i transporter.daxon wrote:Pa ako se samo pokvario, zašto ga vlasnici nisu odšlepali, već su ga ostavili mrskom neprijatelju i dozvolili da ga odšlepaju?
Al et,onako propagandisticki,bolje zvuci da su goloruki gradjani zarobili oklopni transporter nego da se pokvario pa ga vlasnici ostavili.A vidimo da ima i onih koji puse tu propagandu.
-
radostan dan
#11012 Re: Ukrajina
hoćeš da kažeš da vlasnik oklopnjaka do centra grada razvali 30 kamiona, a u centru ne može da se snađe za 1?
a kolege iz drugih orb. vozila?
da nije sam stigao do centra?
- daxon
#11013 Re: Ukrajina
Nigdje veze, da si rekao bager gusjeničar i nekakao, ali vožnja kamiona i ovoga nemaju veze jedno sa drugim.Co0l wrote: al zato svako ko zna vozit kamion mogo je odvest i transporter.
Uostalom, čak i da nema u blizini drugog vozila, u što sumnjam, jer ih uvijek ima više od jednoga, mogli su poslati drugo vozilo da ga odvuče.
- Co0l
#11014 Re: Ukrajina
Pa eto,skontaj i sam sta je najvjerovatnije cim ga slepaju.Ono,mozemo sad 30 mogucih scenarija skontat al ti skontaj ono najvjerovatnije.
-
llull
#11015 Re: Ukrajina
A da mozda nije nestalo benzina, ili gusjenice pregladnile a kupusa nema blizu ???
- JohnnyS
#11016 Re: Ukrajina
A možda su ga ostavili jer je van jebene funkcije, ta nije bila atomska bomba u njemu pa da ga moraju spasiti po svaku cijenu.
Doduše, kad vidim koliko se onanira na jednu olupinu od tenka možda su i trebali da ga povedu sa sobom
- Co0l
#11017 Re: Ukrajina
Tamo ako od deset vojno sposobnih muskaraca ne nadjes brat bratu najmanje 4-5 njih koji znaju vozit transporter evo ruke namahdaxon wrote:Nigdje veze, da si rekao bager gusjeničar i nekakao, ali vožnja kamiona i ovoga nemaju veze jedno sa drugim.Co0l wrote: al zato svako ko zna vozit kamion mogo je odvest i transporter.
Uostalom, čak i da nema u blizini drugog vozila, u što sumnjam, jer ih uvijek ima više od jednoga, mogli su poslati drugo vozilo da ga odvuče.
Sta se ba ofiras,jebo jedan transporter ali ona fotka je prilicno self-explanatory.
- daxon
#11018 Re: Ukrajina
ma mene to na kraju krajeva i ne zanima, samo onako malo piskaram, ubijam vrijeme pred večeruCo0l wrote:Pa eto,skontaj i sam sta je najvjerovatnije cim ga slepaju.Ono,mozemo sad 30 mogucih scenarija skontat al ti skontaj ono najvjerovatnije.
Da si služio vojni rok u JNA, znao bi da se za izgubljenu pušku ide na vojni sud, a ukrajinska vojska je sličnog ustroja, e sada zamisli, ljudi onako, iz čista mira ostave tenk, kao eto ne treba im više...JohnnyS wrote:A možda su ga ostavili jer je van jebene funkcije, ta nije bila atomska bomba u njemu pa da ga moraju spasiti po svaku cijenu.
- JohnnyS
#11019 Re: Ukrajina
Ako si ti služio vojsku u JNA reci mi, kako se kalašnjikovom zauzima tenk?
- Co0l
#11020 Re: Ukrajina
A vidio si kako je onaj na snimku u Chelijevom postu kojeg su na onoj nakoj raskrsnici okruzili bio sam.Kazem,jebo transporter al smijesno kako se pokusava opravdat obicna laz koja je toliko ocita.radostan dan wrote:hoćeš da kažeš da vlasnik oklopnjaka do centra grada razvali 30 kamiona, a u centru ne može da se snađe za 1?
- exliberal-ex
#11021 Re: Ukrajina
"Putinovo preuzimanje Krima prelazi zapadnu crvenu liniju, za razliku od zapadne invazije na Irak, najekstremnijeg zločina našeg doba. Rusija ima daleko jače argumente. Čak i pored jake unutarnje podrške aneksiji, Krim je povijesni ruski; to je jedini ruski izlaz na toplo more, tu se nalazi ruska flota i strateški je vrlo značajan. Sjedinjene Države ne polažu nikakva prava na Guantanamo, osim svog monopola sile", piše Noam Chomsky.
http://www.truth-out.org/opinion/item/2 ... -elsewhere
http://www.truth-out.org/opinion/item/2 ... -elsewhere
- ILVIIR
#11022 Re: Ukrajina
kontrapitanje:Nikolaj Stavrogin wrote:znači bošnjak bi trebao da bude po defaultu protiv rusije čak i kad je rusija u pravu?Alfons Kauders wrote:meni je savrseno jasna... samo ih je potrebno prestati nazivati bosnjacima i rijesen problemILVIIR wrote:
kod srba je jasno kako navijanje ide. tu nema dileme
pitanje je kako ide navijanje kod bosnjaka. tu slika izgleda nije tako jasna.. po obicaju.. stas..![]()
ne kaze se dzaba poturica gori od turcina... uz male izmjene to se da primjeniti i ovdje![]()
po tebi, ljudi ne treba da ukljucuju mozak. vec samo da se dijele na nacije![]()
znaci srbin bi trebao biti po defaultu za rusiju cak i kad nije upravu?
..ako smijem da zavrsim taj misao do kraja, to bi znacilo po tvojoj teoriji da bosnjaci ipak koriste ukljuceni mozak a srbi ne.
to si nam htio reci????
- ILVIIR
#11023 Re: Ukrajina
hoces da kazes da ima vise rusa procentualno nego albanaca na kosovu (prije sukoba)?Lincoln-Burrows wrote:Nešto slično je i ovo samo mislim da se u Ukrajini radi o mnogo većem postotkuBlack swan wrote:meni ovo sve vuče na ukidanje prava albancima na kosovu te ukidanje autonomije kosovoLincoln-Burrows wrote:Ukrajina je tu jebena strana,
a ako se moram odlučiti između kolonijalista i Rusa ipak su mi malo bliže Rusi.
USA i dio EU je u samom početku trebao ignorirati nasilno postavljenu vlast
ili je kontrolirati. Nova "vlast" je krenula s ukidanjem ruskog jezika i sl. stvari
i time prouzročila gnjev dijela ukrajinskog stanovništva.
Mislim da su EU i USA ipak različitih interesa glede Ukrajine jer EU ne odgovara rat
i bilo kakvo sukobljavanje sa Rusima.
a znamo kako je završilo sve![]()
sličan scenarij s ukidanjem prava se odvijao...
stanovništva nego li je to bilo na Kosovu.
Strah od Janukoviča je rezultirao "Miloševićevom revolucijom"(ukidanje prava i.t.d.), kasniji razvoj situacije na Kosovu znamo,
Kosovo je otišlo uz pomoć NATO snaga.
Ne spomonje Putin tek tako slučaj Kosova.
pa ni na krimu nije tako a kamoli na istoku ukrajine.. a da ne pricamo kakva je danas situacija..
-
Martinez_
#11024 Re: Ukrajina
Alfons Kauders wrote: meni je savrseno jasna... samo ih je potrebno prestati nazivati bosnjacima i rijesen problem![]()
ne kaze se dzaba poturica gori od turcina... uz male izmjene to se da primjeniti i ovdje
Misliš, kad će NATO da zavede red u Bosni, ukine Srpsku i protera Srbe, je li to to? Dosta ih se upravo tako otvoreno i izjasnilo na temi, dok ovo što ti insinuiraš, nije pomenuo niko. Čak ni većina proruskih forumaša nisu Srbi uopšte, štaviše. Challenger, klavikula, Black Swan...svima njima hinjski podmećeš da žele rusku intervenciju u Bosni na štetu Bošnjaka
Last edited by Martinez_ on 09/05/2014 23:51, edited 3 times in total.
-
Martinez_
#11025 Re: Ukrajina
Alfons Kauders wrote: meni je savrseno jasna... samo ih je potrebno prestati nazivati bosnjacima i rijesen problem![]()
ne kaze se dzaba poturica gori od turcina... uz male izmjene to se da primjeniti i ovdje
Misliš, kad će NATO da zavede red u Bosni, ukine Srpsku i protera Srbe, je li to to? Dosta ih se upravo tako otvoreno i izjasnilo na temi, dok ovo što ti insinuiraš, nije pomenuo niko. Čak ni većina proruskih forumaša nisu Srbi uopšte, štaviše. Challenger, klavikula, Black Swan...svima njima hinjski podmećeš da žele rusku intervenciju u Bosni na štetu Bošnjaka