nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Sodom1

#11001 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

Pa jesi gledao do kraja prilog? :D
axe22

#11002 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by axe22 »

Sodom1 wrote:Pa jesi gledao do kraja prilog? :D
Sad odgleda, nije ni trebalo da gledam.
(dvije firme)
commendatore

#11003 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

zavezata-vreca wrote:Ja ga uz ivan vozim trecom na 3-3.5 milje obrtaja .... Niz ivan u leru ... Namirim nizbrdo sto sam potrosio uzbrdo
Ne znam gdje si ucio voznju druze al nadam se da znas sta radis :run:
kabal1337

#11004 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

ma ovo je ironija bila :D
Sto ga je neku noc BMW M4, oko 2-3 navecer/ujutro lesio. Ori, nacepio bi ga je jedno 180 izmedu semafora. Ja ne znam fkt sta radi ova policija.
To je onaj sto ga je skrhao par puta, nikako da se posreci pa da se obmota oko neke bandere.
tempuser

#11005 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Sinoc oko 10 u u Bijelom Polju (Mostar) tamo gde su oni standovi "gajba breskvi 5 KM" mene i par auta ispred preko pune pretece met. bordo AR 156 SW. Na samom ulasku u kanjon alfa pored ceste i mladjahni sofer pisa, ali poslije 5 min on opet naljece i pretice preko pune. Meni se odmah poslije toga otvori pravac i kontam, sam putujem u autu, cesta suha, nema guzve, odoh da napravim eksperiment da vidim koliko to vremena ovi letaci ustede. Przio ga je malisa kroz kanjon i po 130-150, mislim malo i nasilu da me iszgubi u retrovizoru jer je po krivinama non stop pipkao kocnicu bas kao kad je covjek nesiguran, par auta auta sto je on pretekao preko pune ja sam pretekao propisno. U Grabovici je u krivini preko pune pretekao kamion i kombi i tu sam ga prvi put izgubio. Nakon 10 min ga stizem prvi put na usponu uz Lendavu iza Jablanice gdje on nasilu obilazi jos 2 auta i ulazi u kolonu 3-4 auta ispred mene. U koloni je pretekao bar 10-15 auta preko pune, ukljujujuci 2-3 kom preko mosta i na ulasku u tunel Crnjaja i tu ga drugi put gubim. U Ovcarima opet alfa pored ceste i opet djecarac pisa u mraku (mozda je pisno od brze voznje) i tu ga stizem drugi put, tj prolazim, ali vidi vraga, 50m dalje pala dalekovodna zica preko ceste, jedna traka radi i Schummacher zapinje u zastoju. Stze me 3 put tek na onom pravcu prije skretanja na AP i pretice preko pune. Znaci pretekao je bar 30 auta preko pune i kroz tunele i od Salakovca do Tarcina je odmakao nista! :lol: Sto bi reko nas narod, velik promet - zarade nema!
Tomahawk11
Globalni moderator

#11006 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

To tako obično bude, ti što pretiču i gdje može i gdje ne može, na kraju stigneš kad i oni. Fenomen.
A očito da se dobro usro, čim on toliko puta piša....ili se nalio negdje.
Jebo i tu vožnju, nije vrijedno tolikog stresa. Mlad će umrijeti, ovako ili onako.
insomnia78

#11007 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

On je, naravno rizikovo i prekrsio sva pravila a ti sprovodio eksperiment u kontrolisanim uslovima :lol: :lol: :lol:
Je l vi mene zajebavate
insomnia78

#11008 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Sta kae, pisa prepo se :lol:
NediM17

#11009 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

tempuser wrote:Sinoc oko 10 u u Bijelom Polju (Mostar) tamo gde su oni standovi "gajba breskvi 5 KM" mene i par auta ispred preko pune pretece met. bordo AR 156 SW. Na samom ulasku u kanjon alfa pored ceste i mladjahni sofer pisa, ali poslije 5 min on opet naljece i pretice preko pune. Meni se odmah poslije toga otvori pravac i kontam, sam putujem u autu, cesta suha, nema guzve, odoh da napravim eksperiment da vidim koliko to vremena ovi letaci ustede. Przio ga je malisa kroz kanjon i po 130-150, mislim malo i nasilu da me iszgubi u retrovizoru jer je po krivinama non stop pipkao kocnicu bas kao kad je covjek nesiguran, par auta auta sto je on pretekao preko pune ja sam pretekao propisno. U Grabovici je u krivini preko pune pretekao kamion i kombi i tu sam ga prvi put izgubio. Nakon 10 min ga stizem prvi put na usponu uz Lendavu iza Jablanice gdje on nasilu obilazi jos 2 auta i ulazi u kolonu 3-4 auta ispred mene. U koloni je pretekao bar 10-15 auta preko pune, ukljujujuci 2-3 kom preko mosta i na ulasku u tunel Crnjaja i tu ga drugi put gubim. U Ovcarima opet alfa pored ceste i opet djecarac pisa u mraku (mozda je pisno od brze voznje) i tu ga stizem drugi put, tj prolazim, ali vidi vraga, 50m dalje pala dalekovodna zica preko ceste, jedna traka radi i Schummacher zapinje u zastoju. Stze me 3 put tek na onom pravcu prije skretanja na AP i pretice preko pune. Znaci pretekao je bar 30 auta preko pune i kroz tunele i od Salakovca do Tarcina je odmakao nista! :lol: Sto bi reko nas narod, velik promet - zarade nema!
Jesam izmedju redova procitao da si ga isklempao uz Bradinu? :thumbup:

Ako ne moze taj 2.0 TDI izaci makar 140km/h iz malog tunela, slabo je to onda.
Kad si podijelo te sve detalje, mogao si i to.
tempuser

#11010 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

NediM17 wrote:
tempuser wrote:Sinoc oko 10 u u Bijelom Polju (Mostar) tamo gde su oni standovi "gajba breskvi 5 KM" mene i par auta ispred preko pune pretece met. bordo AR 156 SW. Na samom ulasku u kanjon alfa pored ceste i mladjahni sofer pisa, ali poslije 5 min on opet naljece i pretice preko pune. Meni se odmah poslije toga otvori pravac i kontam, sam putujem u autu, cesta suha, nema guzve, odoh da napravim eksperiment da vidim koliko to vremena ovi letaci ustede. Przio ga je malisa kroz kanjon i po 130-150, mislim malo i nasilu da me iszgubi u retrovizoru jer je po krivinama non stop pipkao kocnicu bas kao kad je covjek nesiguran, par auta auta sto je on pretekao preko pune ja sam pretekao propisno. U Grabovici je u krivini preko pune pretekao kamion i kombi i tu sam ga prvi put izgubio. Nakon 10 min ga stizem prvi put na usponu uz Lendavu iza Jablanice gdje on nasilu obilazi jos 2 auta i ulazi u kolonu 3-4 auta ispred mene. U koloni je pretekao bar 10-15 auta preko pune, ukljujujuci 2-3 kom preko mosta i na ulasku u tunel Crnjaja i tu ga drugi put gubim. U Ovcarima opet alfa pored ceste i opet djecarac pisa u mraku (mozda je pisno od brze voznje) i tu ga stizem drugi put, tj prolazim, ali vidi vraga, 50m dalje pala dalekovodna zica preko ceste, jedna traka radi i Schummacher zapinje u zastoju. Stze me 3 put tek na onom pravcu prije skretanja na AP i pretice preko pune. Znaci pretekao je bar 30 auta preko pune i kroz tunele i od Salakovca do Tarcina je odmakao nista! :lol: Sto bi reko nas narod, velik promet - zarade nema!
Jesam izmedju redova procitao da si ga isklempao uz Bradinu? :thumbup:

Ako ne moze taj 2.0 TDI izaci makar 140km/h iz malog tunela, slabo je to onda.
Kad si podijelo te sve detalje, mogao si i to.
Nismo vozili usporedo pa ti nemam sta podijeliti, on je poslije zapisavanja ceste ostao u zastoju u Ovcarima iza mene. To i jest poenta da je svak vozo svoju voznju, bez obzira koliko jurcas, koliko drzis glavu u torbi vanjski fakori sve to resetuju. J pretekao 30 auta po proipsu, on 30 na divlje i opet nije metra odmakao.
Ne znam koji je motor u AR bio, nije dimila, mozda benz, tako da ne znam ni kakav bi bio ishod. Mozda bi se on bacao na glavu u krivinama da odmakne, a me ni se ne da da skupljan stvari po autu. Kroz kanjon sam ga stizao bez problema 2-3 puta nakon sto je on obilazio preko pune, a ja po propisu.
Mladjanih trkac me je pretekao preko pune tek u Tarcinu prije skretanja za AC na onom pravcu gdje bude patrola, dalje nisam upratio je li otsao na AP ili magistralom. Ako se moze priznati "olakotna okolnost", negdje niz Ivan i kroz sam se malo poceo baviti Sarajevskim kiseljakom i bobi-stapicima pa sam popustio ritam i vozio u koloni bez namjere da pretcem, da nisam mozda me ni u Tarcinu ne bi stigao. :-D
Ne brini i sa 195k km na satu taj 2,0 TDI ide uzbrdo koliko ga pritisnes samo je pitanje koliko smijes! ;-)
Last edited by tempuser on 01/08/2017 10:56, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#11011 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Koji bibi tempuser?
tempuser

#11012 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

MOSALJOZE wrote:Koji bibi tempuser?
Kod ene jos uvijek Octavia 2.0 TDI 103 kw.
tempuser

#11013 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

insomnia78 wrote:On je, naravno rizikovo i prekrsio sva pravila a ti sprovodio eksperiment u kontrolisanim uslovima :lol: :lol: :lol:
Je l vi mene zajebavate
Eksperiment se sastojao u tome kolku razliku napravis ako pretices preko pune, preko mostova i kroz tunele, a koliko kad pretices po propisu sa nekim razumnim prekoracenjem brzine nor. max 120.
tempuser

#11014 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

insomnia78 wrote:Sta kae, pisa prepo se :lol:
Mali je bacio pis 2 x u 45 min!
Jesul klecale nogice, jel proradila piva il je sjedio na hladnom ne znam! :lol:
NediM17

#11015 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

tempuser wrote: Nismo vozili usporedo pa ti nemam sta podijeliti, on je poslije zapisavanja ceste ostao u zastoju u Ovcarima iza mene. To i jest poenta da je svak vozo svoju voznju, bez obzira koliko jurcas, koliko drzis glavu u torbi vanjski fakori sve to resetuju. J pretekao 30 auta po proipsu, on 30 na divlje i opet nije metra odmakao.
Ne znam koji je motor u AR bio, nije dimila, mozda benz, tako da ne znam ni kakav bi bio ishod. Mozda bi se on bacao na glavu u krivinama da odmakne, a me ni se ne da da skupljan stvari po autu. Kroz kanjon sam ga stizao bez problema 2-3 puta nakon sto je on obilazio preko pune, a ja po propisu.
Mladjanih trkac me je pretekao preko pune tek u Tarcinu prije skretanja za AC na onom pravcu gdje bude patrola, dalje nisam upratio je li otsao na AP ili magistralom. Ako se moze priznati "olakotna okolnost", negdje niz Ivan i kroz sam se malo poceo baviti Sarajevskim kiseljakom i bobi-stapicima pa sam popustio ritam i vozio u koloni bez namjere da pretcem, da nisam mozda me ni u Tarcinu ne bi stigao. :-D
Ne brini i sa 195k km na satu taj 2,0 TDI ide uzbrdo koliko ga pritisnes samo je pitanje koliko smijes! ;-)
Mislio sam da ste obojica zapeli, pa da si mu kasnije odmakao. :thumbup:

Ide lijepo 2.0 masina, nema sta. Jednom sam probao sa Scoutom, frajer cim je prosao naplatne kucice, pun gas do nekih 200km/h, ja za njim i nacuketani 1.6 je ipak bio brzi, pretpostavljam da je tvoja laksa od Scouta i da ide jos malo bolje.

A za ganjanje kroz krivine, osim smjelosti i motora treba imati i dobre gume i trap. Doduse, iskren da budem, odavno nisam svjedocio trkama uz Bradinu. A odozdo od Rastelice prema Ivanu, vecinom ga raja dere oko stoje.
omega369

#11016 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by omega369 »

Zbog posla sam pocesto "na putu" i meni licno jednako smetaju spori vozaci kao i brzi. Jednaka opasnost na cesti i jedni i drugi.

Npr. kad izadje auto skola u konjicu na magistralu i ide 45 km/h a milion auta iza nje, svi samo cekaju sekundu pravca da pocnu preticati :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#11017 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Za autoškolu mi je i logično, freshman unutra, ali što peglaju vozači sa 10+ godina staža, ostaje misterija.
holowey

#11018 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

Tomahawk11 wrote:Za autoškolu mi je i logično, freshman unutra, ali što peglaju vozači sa 10+ godina staža, ostaje misterija.
i predjenih 5k km... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#11019 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

holowey wrote:
Tomahawk11 wrote:Za autoškolu mi je i logično, freshman unutra, ali što peglaju vozači sa 10+ godina staža, ostaje misterija.
i predjenih 5k km... :D
Ne vozaju se valjda samo do granapa i nazad :mrgreen:
condy

#11020 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Kolona oko dva kilometra mic po mic ides zaglavilo na raskrsnici, puna linija, i vozac Golfa 2, sve prelazi, dok nije naislo vozilo iz suprotnog smjera i onda ga niko nece pustit da se ubaci s pravom, i zastoj sa drugog smjera, cuju se sirene...tesko ocepilo. Takvim treba vozacku uzet dozivotno, ne sto su opasni vec jer nisu mentalno sposobni da je imaju
Dope_Man

#11021 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Ne idu kod nas ljudi puno izvan grada.. kazu potrosi se puno, samo po gradu na krace relacije se isplati :lol:
DylanD

#11022 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by DylanD »

Prije neki dan na izlazu iz Mostara prema Jablanici lola sa audijem a6 uze kolonu od 8 automobila i vise... kad mu samo policija mahnu 200m poslije.Mogu mislit osjecaja kod drivera i kod murije :-)
zdruzdjo

#11023 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

NediM17 wrote: A za ganjanje kroz krivine, osim smjelosti i motora treba imati i dobre gume i trap. Doduse, iskren da budem, odavno nisam svjedocio trkama uz Bradinu. A odozdo od Rastelice prema Ivanu, vecinom ga raja dere oko stoje.
Od jablanice uzbrdo i prema bradini
Ja to zovem "borba za pole position".
Tuda ja gulim koliko moze. Iz dva razloga.
Prvo
jer uvijek ali bas uvijek imas nekoga koga je strah da brze vozi tuda pa onda vozi desnom ali opet ga strah Samog pogleda dole pa zagazi na drugu traku. I ti onda gataj gdje ce on.

Drugo
Odlicne dionice za propuhati masinu. Spaliti garez iz egr-a i procistiti dpf.
condy

#11024 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Gaze na tvoju traku, iz drugog pravca ide kamion i onda zajebancija. Bio sam u takvim situacijama kad se sve tri poravnaju, samo gledas kad ce te neko zakacit. Najbolje tuda bez srkleta i zurbe ako je guzva a ako nema saobracaja previse tad nije lose propuhat masinu i malo se zabavit po krivinama.
amar1994

#11025 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Bice snimak , kakvih govana ima :run:

Maksuz dao starom da vozi , a ja snimo :D , steta je sto ih ne mozes prijavit :roll:
Post Reply