Dešavanja u Sandžaku

Post Reply
Krushna mrva

#1101 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Krushna mrva »

PipiDugaDevetka wrote:
nosara wrote:
PipiDugaDevetka wrote: JEBEŠ ZEMLJU KOJOJ JE BOSNA ZAPAD I NEMA OSKARA ZA FILM!
Pa i sandzaku je bosna zapad... Saberi se... :-)
Politički, Sandžak se nije odvojio od bijeSr. Šta će biti dalje, vidjećemo,...SANDŽAKLIJE SU KONSTITUTIVNI NAROD U SRBIJI I CRNOJ NAM GORI!
jala jala kakv insan. ja ne znam je li se ti zajebavas ili si ozbiljan?
Jesi ti Sandzaklija?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1102 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by PipiDugaDevetka »

Krushna mrva wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Politički, Sandžak se nije odvojio od bijeSr. Šta će biti dalje, vidjećemo,...SANDŽAKLIJE SU KONSTITUTIVNI NAROD U SRBIJI I CRNOJ NAM GORI!
jala jala kakv insan. ja ne znam je li se ti zajebavas ili si ozbiljan?
Jesi ti Sandzaklija?
Po rođenju Sandžaklija, a po opredijeljenju Sarajlija.
Umiljato jagnje od dvije-tri države pasoše ima i invalidninE prima.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1103 Re: Dešavanja u Sandžaku

Image
ImageImage
http://sandzakpress.net/sehidska-dzamij ... je-da-ceka
Ajmo američki Plavljani, ajmo završiti ovu džamiju da se ne bi više nikada dešavalo POKRŠTAVANJE od prije stotinjak godina.
PipiDugaDevetka

#1104 Re: Dešavanja u Sandžaku

Image
ImageImage
http://sandzakpress.net/sehidska-dzamij ... je-da-ceka
Ajmo američki Plavljani&Gusinjani, ajmo završiti ovu džamiju da se ne bi više nikada dešavalo POKRŠTAVANJE od prije stotinjak godina.
Islamski centar – Šehidska džamija u Vojnom selu kod Plava, zamišljena je od njenih stratega da bude vjerski dragulj muslimana Balkana, koji će biti u službi svom narodu, a koji je kao takav nijetlisan pred dušom šehida – naših predaka, bez krivice u genocidu ubijenih od organa državnih vlasti i svojih susjeda, samo zato što nisu željeli da mimo svoje vjere nasilno budu pokršteni i što su branili dini islam na tim prostorima.

Velika zahvalnost za ovaj projekat koji je otpočet i koji se nalazi u poodmakloj fazi pripada rahmetli Sejdu Ziljkiću i njegovoj porodici – da im Allah Uzvišeni ukabuli kako to On hoće i može. Oni su uvakufili desetine ari svoje zemlje, nakon čega je dio našeg naroda udjeljivao svoje novčane priloge. Kad kažem narod, tu prije svega mislim na našu dijasporu u SAD i drugim krajevima, koji znaju ili bi morali znati da za sve drugo može zahvaliti, ali da za Božje kuće ne smije ništa da nedostaje (niti novca, niti truda, niti želje).

Lično sam očekivao da će ovaj vjerski dragulj biti završen brže, odnosno do obeljažavanja 100.godišnjice genocida nad Bošnjacima i Albancima Plava i Gusinja, što je jedan od ključnih povoda što govori i naziv Šehidska džamija, i da je projektovan tako da može da poprimi obilježja Islamskog kulturnog centra u kojem bi se pored namaza, održavali važni sastanci vjerskog i kulturnog sadržaja, što bi slovio za mjesto koje bi se najviše od svih obilazilo kao spomen obilježje našim šehidima.

Utisak je autora priloga da se postavljeni zadaci ne ispunjavaju kako se to očekivalo, te da hvali više organizacije i brige da ovaj Božiji kutak bude završen i priveden svojoj namjeni. Na jednom se skupu pomenu cifra od 150 hiljada dolara koja je potrebna za završetak radova. Bez obzira da li se radi o toj ili nekoj većoj sumi, nameće se pitanje zašto ta sredstva nisu već osigurana tj. prikupljena i da li su zaduženi pojedinci koji su u Građevinskom odboru zatajili ili se uspavali kada su u pitanju preuzeti emaneti i ako znaju da generalni vakif i koordinator ne može sve sam uraditi niti smiju to očekivati. Pouzdano znam da niko pojedinačno nema takvu moć i snagu da projekat ovakve i slične vrste izvede do kraja, no, kad spomenuh Građevinski odbor, zar svi mi kao širi džemat nismo njegov dio? Jesmo draga moja braćo i sestre – svi smo mi koji hoćemo i možemo da doniramo, dio Građevinskog odbora – u širem smislu. Zato ne oklijevajmo i ne gubimo vrijeme.

Prilikom obilaženja objekta Šehidske džamije čelnici Svjetskog bošnjačkog kongresa predsjednik dr. Mustafa Cerić, sandžački muftija Muamer Zukorlić i načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković, istakli su da je Šehidska džamija sa svim sadržajima Islamskog kulturnog centra grandiozan objekat koji treba što prije završiti i staviti u funkciju

Vallahi je bolje za sve nas da budemo i ovaj put kao mnogo puta do sada na visini svog zadatka, kako se to očekuje od nas. Udijelimo pred dušom svojih šehida za Šehidsku džamiju u Vojnom selu, to jest donirajmo za Božju kuću pred dušom naše rodbine, koji su nam prenijeli u nasljedstvo uzvišenu vjeru dini islam,. Jer da njih nije bilo ne bi danas bilo niti nas, niti islama kojim napajamo naša srca i naše duše. Ova zadnja trećina mjeseca Ramazana je prilika da u ime Allaha dželešanuhu i radi njegovog zadovoljstva još jednom odriješimo naše kese za jednu opštu stvar – za Šehidsku džamiju, a pred dušom naših predaka, koji su tako ponosno i prkosno branili dini islam i uspjeli da nam ga, el hamdulillah, prenesu u nasljeđe. A to nije mala stvar već nešto po čemu oni nikada neće niti mogu biti zaboravljeni, a nama se daje mogućnost da se udjeljivanjem, to jest doniranjem, okoristimo trajnim sevapima sve dok se u Šehidskoj bude izučavao Kur'an tj. Allahov Zakon.

S'toga pozivam sve organizacije, udruženja i pojedince da se pod hitno organizuju u što kraćem roku a najkasnije do Bajrama, te da ako treba i sredstva od sadaka ovaj put budu usmjerena za Allahov dragulj zvani ŠEHIDSKA DŽAMIJA. Napominjem da smo kod obnove Sultanije džamije u Plavu pored ostalih donacija za njenu izgradnju usmjerili i sredstva od sadaka, jer je narod tako želio i tražio. Ako treba i pozajmica od imućnije naše braće i sestara je preporučljiva, i dolazi u obzir, s tim da se pozajmljeni novac vrati nakon što se prikupi od džemata.

Smatram da pomenutu sumu novca mogu da osiguraju, hajde da ne kažem jedan ili dvojica, ali sa lahkoćom mogu izdvojiti bar desetina mumina. A gdje je ostali džemat?! Motivišimo našu braću i sestre, ogromna većina njih zna značaj ovog projekta i s'dužnom pažnjom se odnosi prema svemu ovome. Pozovimo i podsjetimo jedni drug, a naša čista savjest i naš čisti nijjet će nas dovesti do željenog i pravog cilja.

S toga pozivam dobrotvore, donatore i vakife da istrajavaju u onome u čemu je Allah zadovoljan, budući da se zna da se svaki uloženi cent, dolar ili euro, može vratiti i do sedam stotina puta više!

Pozivam posebno one kojima je Allah podario nafaku da je ulože na Allahovom putu, kako bi Šehidska džamija bila definitivno završena u 2013.godini, kada na svečanom otvaranju treba održati i naučni skup na kojem bi se zločin genocida osudio i na kojem bi bili ispostavljeni odštetni zahtjevi od strane porodica stradalih.

Pozivam Islamsku zajednicu Crne Gore da se aktivnije uključi u sve ove aktivnosti.
Pozivam bošnjačke i albanske naučne institucije da se svima onima koji žele da nasilno masovno pokrštavanje i ubijanje naših predaka – jednom riječju GENOCID – politizuju, to onemoguće.

Pozivam sve pripadnike islamske vjere (posebno porijeklom iz Plava, Gusinja i šire) – Bošnjake i Albance, da se dodatno mobilišu po pitanju ovog hairli projekta i da iz njega izađemo još jači i jedinstveniji.

Šehidska džamija traži istinske dikaćare tj. donator – vakife – ona se ne smije graditi kao Skadar na Bojani. Jer je Skadar drevni ilirski centar i kolijevka albanske kulture, dok je Šehidska džamija – vjerski dragulj koji čeka da se ‘rodi’ tj. konačno završi i bude u službi vjernicima i narodu uopšte.

/Ibrahim Husejnović - Autor je bivši predsjednik Odbora Islamske zajednice Plav/

Pogledajte još na temu:
Ibrahim Husejnović
bokakotorska

#1105 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by bokakotorska »

PipiDugaDevetka wrote:
nosara wrote:
Aman Pipi,

stanovnici Raske oblasti svi, i vecinski Srbi i manjinski Bosnjaci i Muslimani su konstitutivni u Srbiji, Crnu Goru slabo pratim

dok ne izadje iz ove feudalne faze, potpuno je nebitna.

Sto se palis oko toga i ti si kao rodjeni rascanin konstitutivan u Srbiji ?

Mislim da je tako i odje kod mene u smederevskom Sandzaku. Sad za platu ko te pita - kad posla i onako nema ?

Ajd uzdravlje :thumbup:
Zokipfc

#1106 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Zokipfc »

Bas mi je simpa Pipi :mrgreen:
Krushna mrva

#1107 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Krushna mrva »

Zokipfc wrote:Bas mi je simpa Pipi :mrgreen:
Ne valja se tome smijati :mrgreen:
PipiDugaDevetka

#1108 Re: Dešavanja u Sandžaku

bokakotorska wrote: Aman Pipi,

stanovnici Raske oblasti svi, i vecinski Srbi i manjinski Bosnjaci i Muslimani su konstitutivni u Srbiji, Crnu Goru slabo pratim

Mislim da je tako i odje kod mene u smederevskom Sandzaku. Sad za platu ko te pita - kad posla i onako nema ?

Image
12wer

#1109 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by 12wer »

.
12wer

#1110 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by 12wer »

Jesi ti Sandzaklija?[/quote]
Po rođenju Sandžaklija, a po opredijeljenju Sarajlija.
Umiljato jagnje od dvije-tri države pasoše ima i invalidninE prima.[/quote]

Image
Saraba

#1111 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Saraba »

PipiDugaDevetka wrote:
nosara wrote:
Aman Pipi,

Ajd uzdravlje :thumbup:[/quote]
Nije to raska oblast nego Sandzak a po ovome sto pisete ovdje vidimo kakav odnos imate prema Bosnjacima u Sandzaku i kakav im je polozaj kad ni na bosanskom forumu ne mozete da sakrijete mrznju prema njima.
Saraba

#1112 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Saraba »

Kamen temeljac za Bošnjački kulturni centar u Petnjici i zajednički iftar

http://sandzakpress.net/kamen-temeljac- ... t-da-zivis
RATM56

#1113 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by RATM56 »

Može li jedno pitanje?

Kako oni dugogodišnji glasači SDP, izrazito bosanski i sekularno nastrojeni, gledaju na Sandžak i Sandžaklije i njihovu političku afirmaciju?
Bodkin

#1114 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Bodkin »

RATM56 wrote:Može li jedno pitanje?

Kako oni dugogodišnji glasači SDP, izrazito bosanski i sekularno nastrojeni, gledaju na Sandžak i Sandžaklije i njihovu političku afirmaciju?
Takvih ti je na ovom forumu ostalo jako malo.. nazalost :)
PipiDugaDevetka

#1115 Re: Dešavanja u Sandžaku

Bodkin wrote:
RATM56 wrote:Može li jedno pitanje?

Takvih ti je na ovom forumu ostalo jako malo.. nazalost :)
Ja sam bivši redovni SDP glasač, a otkako su syebali bivšeg ministra Kantona za obrazovanje, ne davši mu podršku u vezzi sa školskim predmetom Religija....prestao sam podržavati SDP.

Obećali Zakon o opljačkanoj imovini-zeznuli me (posljednji put).
Sada nekakva izglasavanja raznih zakona na državnom nivou, pretvorili se u veleizdajničku Fikretovu-Babinu partiju. Prešli u veleizdajnike države BiH.
SDP = VELEIZDAJNICI!
Saraba

#1116 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Saraba »

Otvoreno pismo Glavnog muftije predsjedniku Crne Gore

http://sandzakpress.net/otvoreno-pismo- ... -crne-gore
Vraćajući se iz Bijelog Polja oko 22 sata, saobraćajna policija zaustavila je više od deset vozila sa novopazarskim registarskim tablicama i drugim za koje su očito imali informaciju da prevoze one koji su sudjelovali na iftaru i promociji SANDŽAK EUREGIJA. Saobraćajni policajci su bili veoma drski u ophođenju, insistirajući na legitimisanju svih putnika, ignorišući upozorenje da je u koloni i delegacija Islamske zajednice na čelu sa Muftijom. Na pitanje zašto to rade, jedan od policajaca kazao je „da ima nalog odozgo i da samo radi svoj posao“. Ubrzo se na lice mjesta pojavilo još nekoliko policijskih automobila, uključujući i interventno vozilo. I pristigla policija se ponašala veoma drsko i bahato, fizički nasrćući na novinare koji su nas pratili pokušavajući da im otmu kamere i fotoaparate. Nakon 40 minuta zadržavanja kolona je nastavila svojim putem.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1117 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by japin_mutapi »

PipiDugaDevetka

#1118 Re: Dešavanja u Sandžaku

Bravo Petnjica! Bravo FTV kada ste objavili kako Muftija prikuplja dobrovoljne priloge sa željom da naudite Muftiji, ustvari, učinili ste nevjerovatno dobru reklamu. Lično sam gledao taj FTV dnevnik. Iznenadio sam se bio koliko su pod utjecajem Beograda.

Inače, nastavljam plaćati tv. pretplatu. Redovno pratim FTV Dnevnik-2.

Čim prokopaju treći, hrvatski kanal u kanalizaciji zvanoj JRTVServis, obustavljam tv. pretplatu, a tv prijemnik ću baciti kroz prozor.
PipiDugaDevetka

#1119 Re: Dešavanja u Sandžaku

Saraba wrote:Otvoreno pismo Glavnog muftije predsjedniku Crne Gore

http://sandzakpress.net/otvoreno-pismo- ... -crne-gore
Vraćajući se iz Bijelog Polja oko 22 sata, saobraćajna policija zaustavila je više od deset vozila sa novopazarskim registarskim tablicama i drugim za koje su očito imali informaciju da prevoze one koji su sudjelovali na iftaru i promociji SANDŽAK EUREGIJA. Saobraćajni policajci su bili veoma drski u ophođenju, insistirajući na legitimisanju svih putnika, ignorišući upozorenje da je u koloni i delegacija Islamske zajednice na čelu sa Muftijom. Na pitanje zašto to rade, jedan od policajaca kazao je „da ima nalog odozgo i da samo radi svoj posao“. Ubrzo se na lice mjesta pojavilo još nekoliko policijskih automobila, uključujući i interventno vozilo. I pristigla policija se ponašala veoma drsko i bahato, fizički nasrćući na novinare koji su nas pratili pokušavajući da im otmu kamere i fotoaparate. Nakon 40 minuta zadržavanja kolona je nastavila svojim putem.
Poštovani,

u svojstvu člana delegacije Islamske zajednice koju je predvodio reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić, prilikom posjete Crnoj Gori, 27.07.2005. godineupriličen je i susret sa Vama. Značajan dio razgovora, obraćajući se meni, posvetili ste uvjeravanju da osamostaljenje Crne Gore i uspostava međudržavne granice u Sandžaku neće negativno uticati na uobičajenu komunikaciju Bošnjaka oba dijela Sandžaka.

Komplikovane procedure prolaska novonastale granice koje otežavaju život građana Sabdžaka smatrali smo privremenim problemom očekujući da se riješi. Međutim, ono što je doživjelo 30-ak građana Novog Pazara juče nakon održanog iftara i promotivne skupštine nedavno formirane organizacije SANDŽAK EUREGIJA u Bijelom Polju, pokazuje da uspostava granice u Sandžaku, između ostalog, ima za posljedicu cijepanje nacionalnog, kulturnog i porodičnog tkiva bošnjačkog naroda.

Ne mogu se osloboditi utiska da me ovakvo ponašanje crnogorske policije vratilo u ’90-te kada su možda ovi isti policajci na zloglasnom punktu Ribarevina vršili torturu nad prolaznicima bošnjačke nacionalnosti. Nismo zaboravili ni torturu iste ove policije nad Bošnjacima Bihora i drugih dijelova Sandžaka i Crne Gore pod izgovorom traženja oružja, gdje je mučenje i politička hapšenja prošlo više hiljada Bošnjaka.

Ovakvi postupci vlasti nam sigurno neće pomoći da izliječimo bolne rane iz bliske i dalje prošlosti, kao što je etničko čišćenje Bukovice, deportacija izbjeglica iz Bosne, te genocidni pohodi nad Bošnjacima Kolašina, Plava, Gusinja, Šahovića, Limske Doline i Bihora.

Nakon što su potpisali Sporazum o uspostavi prekogranične regije Sandžak, predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović, većina Bošnjaka je glasalo za nezavisnu Crnu Goru. Njihovi glasovi, kao i historija, kultura, teritorija i narod, bošnjačka su investicija u državu Crnu Goru, što ih čini suvlasnicima ove države koja ima obavezu da im obezbijedi ravnopravan status sa drugim narodima i sigurnost kako bi mogli ostvarivati lična i kolektivna prava, te očuvati sopstveni identitet.

Osnivanje nevladine organizacije SANDŽAK EUREGIJA, registrovane kod Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore u Registar udruženja pod brojem 6654 ima za cilj doprinos uspostavi prekogranične regije Sandžak po modelu evropskih regija. Ovakav postupak policije očito ima za cilj zastrašivanje Bošnjaka Bijelog Polja i njihovih gostiju, što je nezamislivo za 21. vijek i državu koja se promovira kao građanska, demokratska i proevropski orjentisana.

Nije moguće graditi sreću Crne Gore na nesreći bošnjačkog naroda. Mislim da je bilo bolje da je crnogorska vlast ispraćaj Ramazana i doček Bajrama propratila boljom porukom za Bošnjake i sve muslimane ovog prostora.

Od Vas očekujemo da sa svoje pozicije poduzmete sve što je potrebno kako bi se utvrdila odgovornost i adekvatno sankcionisali krivci i nalogodavci ovog neljudskog i nezakonitog čina.

S poštovanjem,

Glavni muftija
Muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić
:run:
muzicar_iz_parka

#1120 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by muzicar_iz_parka »

Sami su sebi krivi kad su vjerovali Milu na riječ.
Mada realno govoreći, ko je imalo pametan mogao očekivati da je postojanje "sandžačke regije" moguće nakon uspostavljanja državne granice Srbije i Crne Gore, gdje postoji primjer nesmetanog funkcionisanja nečega takvoga.
bokakotorska

#1121 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by bokakotorska »

PipiDugaDevetka wrote:
bokakotorska wrote: Aman Pipi,

Image
Ne gledam TV evo 19ta godina, majke ti kad postas sta sa malih ekrana nasih TV prijemnika

reci koji minut je poenta. Ne merem 54 min da bacam.

Kakva je sad ona slika i koja je njena poenta ?

Pokrstavanje ? Oko kog da se rvemo, tog kog postas, onog iz 45 - 60 ili onog iz XV veka ?

Koje je grdje od kog, starije, vece..., koje iste jacu mrznju i sladju osvetu ?

Imamo li jos vremena za zuc oko onog sto je proslo i prava na pripremu novog ?

Laku noc ti zelim iz Beograda :thumbup:
CSKA

#1122 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CSKA »

Od ljubavi kada se trebala rasturati SCG,ostalo je samo ovo :

Đukanović: Zukorlić je politički šarlatan

A. A. 29/01/2013 14:10:00

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović ocijenio je danas da je muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić "politički šarlatan". Đukanović je u intervjuu Radiju Crne Gore označio kao "veoma neutemeljene" Zukorlićeve tvrdnje o tome da je on (Đukanović) sa predsjednikom Bošnjacke stranke (BS) Rafetom Husovićem potpisao sporazum koji se navodno tiče statuša Sandžaka, kao i da crnogorska vlast s političkim ciljem dijeli Bošnjake u Crnoj Gori.

"To vidi samo Zukorlić iz Novog Pazara, a drugi to ne vide. To je političko šarlatanstvo. Zukorlić hoće da bude i vjerski i politički lider Bošnjaka, ne samo u Srbiji nego i u drugim državama. To je paternalizam", rekao je Đukanović.

Crnogorski premijer je kazao da su on i Husović ranije potpisali međustranačaki sporazum, u ime Demokratske partije socijalista i BS, ali ne u inostranstvu, što tvrdi Zukorlić, nego u Podgorici, prenose Agencije.

Taj sporazum, kako je Đukanović objasnio, tiče se unapređivanja manjinskih prava Bošnjaka u Crnoj Gori a ne Sandžaka, koji i nije teritorijalno-administrativna i politička jedinica.

(Vijesti.ba)
PipiDugaDevetka

#1123 Re: Dešavanja u Sandžaku

bokakotorska wrote:
Ne gledam TV evo 19ta godina, majke ti kad postas sta sa malih ekrana nasih TV prijemnika

reci koji minut je poenta. Ne merem 54 min da bacam.

Kakva je sad ona slika i koja je njena poenta ?

Pokrstavanje ?

Oko kog da se rvemo, tog kog postas, onog iz 45 - 60 ili onog iz XV veka ?

Koje je grdje od kog, starije, vece..., koje iste jacu mrznju i sladju osvetu ?

Imamo li jos vremena za zuc oko onog sto je proslo i prava na pripremu novog ?

Laku noc ti zelim iz Beograda :thumbup:
Image
Ko ne zapamti šta je bilo, ponoviće mu se. Turci zasigurno silom nisu širili islam. To znam 100 posto.
Osvete neće i ne može biti. Imamo pravo sjećati se ubijenih tokom rata 1912.g. Znam da je neugodno potomcima, ali šta fali što se sjećamo, nikog ti religijski rituali ne bi trebalo da imalo iritiraju.

Ne bih da prosipam žuč putem Foruma, Ramazan je, ustvari, prošla je ponoć danas je Bajram. Oko 6 sati idu čestitke.
bokakotorska

#1124 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by bokakotorska »

Sretan praznik onda,

u spomen na Avramovu - Ibrahimovu pokornost Bogu (?).

Sad Turcima Osmanlijama svaka cast ako je tako kako kazes onda ih mozemo smatrati prvim

humanim prekstiteljima.

To je sasvim fantastican uspeh za njih, jer govorimo o XV veku,

kada se svuda u tada naprednom svetu, odsecala glava i tako to, da se pojacaju utisci i motivacija buduce pastve.

Mi potomci i jednih i drugih nadam se trudicemo se da nam svaki dan bude sto ugodniji.

Prijatno :thumbup:
Saraba

#1125 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Saraba »

Ljajić: ‘Ja i Ugljanin podržavamo Demirovićevu inicijativu za islamsku zajednicu’

http://sandzakpress.net/ljajic-ja-i-ugl ... -zajednicu

Inicijativa pomirenja ili daljeg razdora

http://sandzakpress.net/hfz-ef-inicijat ... eg-razdora
Post Reply