rebelionone wrote:@zdruzdjo
Mene eto nerviraju vozaci kao ti. Sve na fazon ja sam popio svu pamet svijeta, ultra-mega-giga nepogrijesiv... a ovamo ne mozes da istrpis lika koji ide iza tebe sa dugim svijetlima... smeta ti, zamisli... i jos kocis sa namjerom da te lik udari... i mozda pogine... i mozda pogine i njegovo dijete... i zena... i mozda izleti na trotoar pa ubije nekoga ni krivog ni duznog... kontas li to? Da li tvoj kompleksaski mozak moze da razumije da nisu svi ljudi isti... nije svakome dan isti kao tebi, nije svakome auto ispravno kao tebi, nema svako iskustva u voznji kao ti... iskuliraj druze, il' bar pokusaj... u tome se i ogleda koliko si dobar vozac.
Vozim od 1996-te. U sarajevu tada ni jedan semafor nije bio i morao sam dobro da se naucim voziti, a sve kao pocetnik, pazeci da ne ubijem nekoga ko je tek iz rata izasao sludjen pa sjeo za volan ili prelazi cestu. Hvala Bogu dragom nikad. Za sve ove godine 2 puta kazne platio (66km/h u binjezevu, i zuto u mostaru. One sitne gluposti sa policijom i ne racunam),
dva sudara (oba me zveknuli pijani kreteni. Jednom od njih sam bukvalno spasio zivot razvaljivajuci vrata na smrskanom autu, i bilo mi je krivo sto sam kad sam vidio da je pijan ko letva).
Mjesecni prosjek mi je1500 kilometara.
Dvije godine i pojakog dvotockasa vozio maksimalno savjesno i bez dugih svjetala. Da sam brzao motorom, jesam, ali uvijek pazljivo i uvijek pazeci da nikoga, a prvenstveno sebe, ne ugrozim. Po gradu nikad.
I ja sam bio mladi adolescent za volanom, i pocetnik.....i svasta nesto. Gluposti na cesti nikad. Da nekoga morim svojim izdrkavanjem za volanom, nikad.
Pijan, pripit...i slicno, nikad, lijepi taxi.
Pjesaci, max respect dok ne lete na crveno, onda sjednem na sirenu i skacem po kocinici da skripe gume da malo govno u grlo natjeram.
E pa za ovih 17 godina za volanom mislim da nisam svu pamet pokupio, ali jesam prilicno. I svasta i svakoga se nagledao za volanom.
I da, trebamo biti svi isti za volanom, to je cilj. Svakim stavljanjem kljuca u bravu auta nosimo ogromnu odgovornost prema zivotima sviju oko nas i sa nama. Ali vec pricam o utopiji.
A ja se uopsta ne smatram nesto "top of the world" vozacem. Ti ako mislis da je tako, hvalaaa. 8-)8-)
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2