emmir1 wrote:SmokingMan wrote:Najgora stvar je naglo izbaciti većinu toga iz prehrane,treba samo na najmanju moguću mjeru svesti ono što baš i nije toliko zdravo za organizam kao što su nrp.slatkiš,jednostavno reguliši ishranu.Gazirana pića treba obvavezno izbaciti iz upotrebe,kao i alkohol,cigare,od meshih oproizvoda obavezno je izbjegavat prerađevine od mesa kao što su paštete,haše,to ima skroz malu hranjivu vrijednost,a visok udio masti i soli.Možeš svakako pronaći i spisak prehrambenih proizvoda koji ne odgovaraju određenim krvnim grupama.Napraviš sebi plan fino,a bitno je ne pretjerivati u dijeti,fizičkim aktivnostima.Treba imati neku doslijednost u tome.Alighieri wrote:
Dug je put prema zdravom životu, nije da imam izbora kada moraš jesti sve i svašta, ne možeš birati osim zobenih
Nemoj zavborativi na mladi sviježi sir,on ti je jedna od najboljih namirnica za mršavljenje.
Da.
Najgore je izbacit neke stvari iz prehrane poput mene.
Sada hodam godinu dana po doktorima i radim sve vrste pretraga i sve u savršenom redu, no ja imam titranja mišića, žarenje u rukama i nogama, mravinjanje po glavi.
Imao i 130 jedno vrijeme pa pao na 77 kg, sada 83 kg.
Izbacio meso iz prehrane, jeo samo ribu ponekad.
Mislim da sam tu zajeb napravio, 18 mjeseci nisam pojeo komad mesa.
Stoga savjet svima.
Sve umjereno !
Oh, pa tebi fali vitamin b12