Pa da pitas nas "staronje'"sta te interesuje o tamo nekom vremenu bi i znalaNot My Idea wrote:Tobe jarabi, da mi je neko rekao za ovo, rekla bih mu da je lud.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dert
#1101 Re: zeničani
- Not My Idea
#1102 Re: zeničani
nek si mi rek'o, ebemu misha 
-
Mustang1
#1103 Re: zeničani
Joj jesmo mocni .. Svugdje pucaju iz pistolja i pusaka a kod nas se bombaju 
- Arteta
#1104 Re: zeničani
Hvala,znao sam da niko ne zna sve,pa sam mislio da nekoliko forumasa kaze o svojoj mjesnoj zajednici ili okolnim.sorted wrote:NotMyIdea te cudno gleda jer je plaho mlada ili je poslije rata dotornjala u Ze.
Tesko ces naci nekoga ko se sjeca svih prijasnjih naziva mjesnih zajednica, sto je i logicno jer ih ima mali milion. Jedina opcija ti je da istrazis u gradskim arhivima ili biblioteci. Novi nazivi MZ u gradu nazvana su po imenima naselja, a isti je slucaj i sa prigradskim naseljima, selima itd.
Ja ih se sjecam malo, uglavnom ovih po gradu...
Ibrahim Perviz ti je danas Blatuša,
Nurija Pozderac - Jalija
1.maj - Crkvice
Bratstvo - Nova Zenica
Jedinstvo - Bilino polje
Bratstvo i Jedinstvo razdvajala je samo jedna ulica.
-
dert
#1105 Re: zeničani
Not My Idea wrote:nek si mi rek'o, ebemu misha
I love you too
-
duje1
#1106 Re: zeničani
Imam jedno pitanje. Malo je neobicno ali reko valjda bi mi mogli pomoci. Inace nisam bas iz Zenice ali imam neku rodbinu u Zenici i cesto dodjem jer i inace zivim blizu. I sad, trebam se naci sa jednom djevojkom (imamo po 19 godina nismo sad bas djeca), medjutim ona ne voli sad bas ono sjedenja u kaficima i tim stvarima. Pa reko ima li neko neki prijedlog gdje bi je mogo sve izvest posto prvi put izlazimo? Jest da je ona iz Zenice al opet glupo mi da ona mene voda jer ipak i ja budem tu nekad samo sto nisam nikad izlazio bas na spoj u Zenici, uglavnom sa par prijatelja koje tu imam jer kao sto rekoh nisam bas iz Zenice i ne znam da li ce biti nesto izmedju nas posto nismo iz istog grada, al to nije ni vazno. Zanima me onako, gdje bi se moglo izaci a da bude ono fino. Kuda da prosetamo i tako to.
- samo_ti
#1107 Re: zeničani
Da ona ne vara momka, pa nece da sjeda po kafanama
Za setnju imas Kamberovica polje ( neka te ona odvede ), imas gore setaliste uz Babinu rijeku ( prema Bazenima ), onda mozete na klupice na Bulevaru da sjednete i td td.
Za setnju imas Kamberovica polje ( neka te ona odvede ), imas gore setaliste uz Babinu rijeku ( prema Bazenima ), onda mozete na klupice na Bulevaru da sjednete i td td.
-
duje1
#1108 Re: zeničani
haha. Koliko ja znam nema ali sve je moguce xD
Mislio sam neki plan napraviti, ne znam. Mozda cura konta i da pravo dobro znam kuda i kako po Zenici, pa eto cisto sam htio napraviti neki plan kuda hodat, barem to nije tesko. A sto se tice sjedenja, mislim da bi mozda cak i pristala da negdje sjednemo, ali prvi put izlazimo pa smatram da je bolje da radimo nesto sto ona voli (a i u stedicu koju marku haha). A kasnije ako bude sve proslo kako treba i izadjemo jos koji put naravno da ce se ici i sjediti, ali mislim za prvi put da joj ugodim da bude sto bolje
Mislio sam neki plan napraviti, ne znam. Mozda cura konta i da pravo dobro znam kuda i kako po Zenici, pa eto cisto sam htio napraviti neki plan kuda hodat, barem to nije tesko. A sto se tice sjedenja, mislim da bi mozda cak i pristala da negdje sjednemo, ali prvi put izlazimo pa smatram da je bolje da radimo nesto sto ona voli (a i u stedicu koju marku haha). A kasnije ako bude sve proslo kako treba i izadjemo jos koji put naravno da ce se ici i sjediti, ali mislim za prvi put da joj ugodim da bude sto bolje
- Partijaner
#1109 Re: zeničani
Cuvaj se ti duje care, kakvih danas ima ne treba s enista iznenadit.
-
duje1
#1110 Re: zeničani
Valjda nisu opasne te vase zenicanke? Nece me valjda silovat haha
-
Mustang1
#1111 Re: zeničani
Haj ti jarane napravi temu o ovome na podforumu ljubav i sex jer djevojka ocigledno ima momka

-
duje1
#1112 Re: zeničani
haha
Ma nije problem napraviti temu o tome, nego mislim da mi najvise zenicani mogu pomoc, zanima me najvise oko toga kuda bi hodali a sad da mi daju komentare neki koji Zenice vidjeli nisu ne znam koliko je od pomoci.
-
Mustang1
#1113 Re: zeničani
Nije problem hodanje po Zenici nego je problem sto ti je rekla da nece u kafic
To otvara mnoga pitanja zato kazem da otvoris temu tamo 
-
Kralj Tvrtko I.
#1114 Re: zeničani
vodi je na smetove...duje1 wrote:hahaMa nije problem napraviti temu o tome, nego mislim da mi najvise zenicani mogu pomoc, zanima me najvise oko toga kuda bi hodali a sad da mi daju komentare neki koji Zenice vidjeli nisu ne znam koliko je od pomoci.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
-
Djubre_
#1117 Re: zeničani
Vodi je na autice kod robne kuce Bosna...duje1 wrote:Imam jedno pitanje. Malo je neobicno ali reko valjda bi mi mogli pomoci. Inace nisam bas iz Zenice ali imam neku rodbinu u Zenici i cesto dodjem jer i inace zivim blizu. I sad, trebam se naci sa jednom djevojkom (imamo po 19 godina nismo sad bas djeca), medjutim ona ne voli sad bas ono sjedenja u kaficima i tim stvarima. Pa reko ima li neko neki prijedlog gdje bi je mogo sve izvest posto prvi put izlazimo? Jest da je ona iz Zenice al opet glupo mi da ona mene voda jer ipak i ja budem tu nekad samo sto nisam nikad izlazio bas na spoj u Zenici, uglavnom sa par prijatelja koje tu imam jer kao sto rekoh nisam bas iz Zenice i ne znam da li ce biti nesto izmedju nas posto nismo iz istog grada, al to nije ni vazno. Zanima me onako, gdje bi se moglo izaci a da bude ono fino. Kuda da prosetamo i tako to.
-
Kralj Tvrtko I.
- gentoo
- Ajatolah_
#1120 Re: zeničani
I ja sam tek danas skontao da imaju forum... ili je danas otvoren? Kakogod, valjao bi nam jedan aktivan lokalni.
Samo sam se registrovao pod drugim nickom. 
- gentoo
- Ajatolah_
#1122 Re: zeničani
Nemam mišljenje o njemu, ali mi ide na živce to što očigledno baš nije pobornik slobode govora...
Nije mi sjelo ukidanje komentara, doduše ne znam jesam li ukupno pet komentara napisao, ali ovako preko FB svakako neću nikad.
- gentoo
- arte.fakt
#1124 Re: zeničani
sve dok se ne dirne u h Avazgentoo wrote:Otvoren je prije ~7 dana, nekad jucer pusten "za javnost". Iskreno.. A.DZ. je bio dugo protiv ideje ali s obzirom da sam ja htio lokalni poligon za raspravu nekako smo to uspjeli realizovati : ). E sad.. sve je do nas r0je.. tj. koliko ce isti biti aktivan ili ne.S obzirom da sam ja "glavni i odgovorni" garantovano je da nece biti nikakvih obojenih stvari (http://www.youtube.com/watch?v=6fP9_gL07Hw),bespotrebne cenzure i sl. Pa bujrum.. : )EdoI wrote:I ja sam tek danas skontao da imaju forum... ili je danas otvoren? Kakogod, valjao bi nam jedan aktivan lokalni.Samo sam se registrovao pod drugim nickom.
-
Eborg
#1125 Re: zeničani
Džonlić je u mnogočemu super lik kao i Zenicablog ali dok god mu je svaki članak k'o serendanje uvrijeđene mlade jer su kao svi protiv njega ne želim da učestvujem u takvim stvarima. Dok ne riješi te neke svoje komplekse i iskoristi tu energiju za pozitivnije stvari, ne vjerujem da će uspjeti prevazići nivo na kojem se sada nalazi Zenicablog (kao što rekoh, solidna stvar, ali ima još potencijala koji on sputava).