Nije poginuo niuko od vojnika armije jer ih nije ni bilo, poginuli su vojnici hvo-a, i dosta ih je ranjeno. Neke su tek nakon 30-40 dana izvukli. Ako hoces navest cu ti imena i prezimena[/quote]L.e.g wrote:možda negdje do pola ljeta 92.
samo su Jajce tukli avionima do zabrane letova od strane UN-a, ali kako sam cuo od ti silnih napada da niko od vojnika nije stradao,a bacali su i kasetne bombe i napalm i ko zna šta sve još.
što se helikoptera tice mislim da nisu ni pomišljali jer su bili suviše laka meta.
Hajde navedi ???[/quote]
Šušnjara Frozinko ( sin Mirka) iz Fojnice, poginuo u napadu avijacije, tek 30-40 dan izvucen i sahranjen......ranjenih je bilo 15-ak..............treba li jos?[/quote]
šta ti zapravo hoćeš reći,da armija bih nije ratovala u jajcu?
evo ja sam bio od sredine juna do kraja oktobra na jajačkom ratištu,avijacija je djelovala po goloj planini,mišjoj ravni,kerpiću i po samom gradu,to što ti pričaš je prdpostavljam na dijelu gole planine koji je držao hvo,a bilo je i ranjenih i poginulih armijaca od bombi po mišjoj ravni,..bio sam i zajedno sa hvo jajce na linijama jajca ma praktički mislim na dosta mjesta; barevo i vlasinje,gola planina,pijavice,mile i naravno najgora vrbica zadnjih 10 dana pred sam pad ( e tada više hvo-a nije bilo jer se izvlačio) samo je armija pokušavala da zadrži, nego reci mi zbog čega je hvo jajca napustio baš preko noći čamino polje i time se linija pomakla na vrbicu,pred sam grad?i mnogim vojnicima hvo jajca je to bila čudna ta odluka, želim reći da je hvo jajce te 92 bio solidna vojna jedinica i zaista su kao i armija bih činili mnogo na odbrani grada, a poznato mi je da je i dosta jajačkih muslimana bio u hvo jajce, a sada politika i rukovodstvo istoga je nešto drugo