SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nihil_

#1101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nihil_ »

leet wrote:
nihil_ wrote:Pa da se onda ti nedojebani bilderi izivljavaju na svakom zivom.
Kako si uspio povezati bildere sa ovim ? :roll:
Jok eto streberi i hipici ce se prijaviti za to.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Pa naravno da se ne moze porediti Rio i Sarajevo, zato bi ova jedinica kod nas bila potrebna mjesec dana i to je to. :D

Image

Image

Vidis da streberi hoce. :D
Suicidal Siberian

#1103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Suicidal Siberian »

Ali moramo isto uzeti u obzir da ove stvari koje se desavaju nisu slucajne :)...mislite da su ovi koji vladaju toliko glupi :)...
sasa_t

#1104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sasa_t »

Najbolje mi je kad ljudi pocnu pricati o BOPA-ma i navoditi film. A film izmedju ostalog govori o tome kako su one neucinkovite i jednako pokvarene kao i ostatak drustva. Nacin na koji su zamisljene su utopija i ne mogu pormjeniti nista.
cigara

#1105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Kakve ba batine, boli njih kurac za to, isto mu dobio batine u stanici il na ulici
novi zatvor, vece zatvorske kazne, kaznjavanje teskim fizickim radom za slabija kriminalna djela itd
Lakat Jebić

#1106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Lakat Jebić »

novi zatvori, i izvjesnost kazne i drasticno bi se situacija popravila
mahalas505

#1107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

cigara wrote:Kakve ba batine, boli njih kurac za to, isto mu dobio batine u stanici il na ulici
novi zatvor, vece zatvorske kazne, kaznjavanje teskim fizickim radom za slabija kriminalna djela itd
Upravo to je najbolja resocijalizacija.
kokuz_sa

#1108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

ma nebi ja Vikicevce mijenjao ni za kakve te vase brazilske BABE(BOPE) i DEDE
JoeyTribbiani

#1109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JoeyTribbiani »

Imamo mi svojih dzukaca i mangupa među murijacima... Fazon je što slabo šta rade preventivno. Kod mene obiju market, isprepadaju radnike i kupce pa se tek onda drotovi pojave u mahali. Patroliraju 2 dana i onda opet po starom...a krađa bilo ko u priči. Ne kažem da trebaju visit ovdje, ali mogli bi doć' u goste malo češće. Dođu samo kad nešto bude, i to je tako u cijelom gradu.
cappy_tempo

#1110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

kokuz_sa wrote:ma nebi ja Vikicevce mijenjao ni za kakve te vase brazilske BABE(BOPE) i DEDE
eh to je to,imamo mi svoje BOPE ili ti ga vikiceve koje kad bi pustio u grad za 2 hefte bi bili mirni. ono nisu ljudi ono su zivotinje i oni bez oruzja mogu uvesti red. kukala majka onome koga oni uhvate gazati :mrgreen: moze i mup KS ali oni antiteroristicka jedinica koja maltretira mnoge jedinice po takmicenjima :mrgreen:
karanana

#1111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by karanana »

zar je moguce da se o ovome opet raspravlja na ovakav nacin?
zar stvarno ne vidite da i onaj debeli raskopchani drotina moze sad izaci i u roku od sata uhapsiti 5 kriminalaca, dzeparosa i sl.
to nije problem, policija je sposobna.
korupcija da, ali dovodjenje sposobnosti u pitanje ne.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

karanana wrote:zar je moguce da se o ovome opet raspravlja na ovakav nacin?
zar stvarno ne vidite da i onaj debeli raskopchani drotina moze sad izaci i u roku od sata uhapsiti 5 kriminalaca, dzeparosa i sl.
to nije problem, policija je sposobna.
korupcija da, ali dovodjenje sposobnosti u pitanje ne.
ne samo da je policija sposobna, policija i pokazuje te sposobnosti, oni uhapse kriminalce
ali to sto oni opet ubrzo budu na slobodi nije do policije
Not My Idea

#1113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Not My Idea »

jest tesko uhapsit 5 kriminalaca kad im je prosjek godina 17
O'zone
Globalni moderator

#1114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Opet udarate po pogrešnim.

Policija ovakava kakva jeste je prilično uspješna u svom radu i riješavnju krivičnih dijela doduše fali im ona vaspitno popravna gdje bi ove mlade kabadahije učinkovito odmakli od svijeta kriminala. Nekada su djecu plašili sa milicajcem sad kad kažeš policajac svi se smiju.

Mjesto gdje treba udarati je tužilaštvo i sud i to napraviti takav pritisak na njih da ne znaju bil prije sr..li ili pi..li. Na njima je da zahtjevaju od zakonodavne vlasti da donesu zakone kako bi oni mogli uspješno odraditi svoj posao. Prekjuče je izrečena kazna Mehdi Muhoviću za ubistvo TROJE ljudi 20 godina jer je to maksimalna kazna (i ako ja mislim da je 40 godina) i to po 12 godina za svako ubistvo ali sud na kraju to sve skupio u 20 to je 16 godina umanjena kazna! Primjer dva žena juče nađena mrtva na Trgu Heroja je optužena za ubistvo čovjeka u svom stanu kojeg je kasnije izbacila u lift dobila 2 godine zatvora! Pa više se dobije za posjedovanje "zelene zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu".
U našem zakonu trenutno stoji čini mi se više tačaka o olakšavajućim okolnostima nego o kaznenim mjerama jer za svako krivično djelo imate minimalno tri olakšavajuće okolnosti.

Nama ne treba ni BOPA ni RICO imamo mi sasvim sposobne momke u policiji kojima su vezane ruke više nego kriminalcima koje sprovode, nama trebaju tužioci i sudije koji imaju m..da da izričnu i zahtjevaju maksimalne kazne da određuju kazne društveno korisnog rada da traže od države izgradnju novih pritvorskih jedinica kao i izmjene zakonskih odrednica za koje smatraju da su previše blage prema određenim djelima.
Trebamo se i mi kao građanstvo uključiti u te zahtjeve (znam da samo sanjam jer ja to neću nikad doživjeti) i izvršiti pritisak na gore navedene subjekte.
Do tada nek nam je Bog na pomoći jer miševi kolo vode.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

Not My Idea wrote:jest tesko uhapsit 5 kriminalaca kad im je prosjek godina 17
uhapse oni "prave" kriminalce, ali sud i tuziteljstvo ne funkcioniraju, pa se ovi odmah nadju na slobodi ili dobiju neke smijesne kazne
chuchumbamayumbe

#1116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Stvarno mi nije jeasna logika pokojoj za svako ubistvo daju po 12 godina, pa onda to saberu i dobiju ukupno 20 godina?!
A frajer hladnokrvno, s predumišljajum, ubio troje ljudi?!
I vjerovatno neće ni odležati tih 20 godina!
Pa stvarno, ima li iko iznad tih sudija da im kaže da ovo ovako ne valja, ne ide i da treba da prestanu sa tom praksom?!?!
kokuz_sa

#1117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

chuchumbamayumbe wrote:Stvarno mi nije jeasna logika pokojoj za svako ubistvo daju po 12 godina, pa onda to saberu i dobiju ukupno 20 godina?!
Pa stvarno, ima li iko iznad tih sudija da im kaže da ovo ovako ne valja, ne ide i da treba da prestanu sa tom praksom?!?!
huh davno sam slusao KZ i zkp na faksu ali ide nesto tipa ovako
svaki zlocin se odredi kazna..
onda se to sabere i ako imas npr 3 slocina svaki po 10god..to je 30..al kazna mora biti jedinstvena manja od tog zbira ovako nesto
znaci mozes dobit 26god umjesto 30
O'zone
Globalni moderator

#1118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

kokuz_sa wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Stvarno mi nije jeasna logika pokojoj za svako ubistvo daju po 12 godina, pa onda to saberu i dobiju ukupno 20 godina?!
huh davno sam slusao KZ na faksu ali ide nesto tipa ovako
svaki zlocin se odredi kazna..
onda se to sabere i ako imas npr 3 slocina svaki po 10god..to je 30..al kazna mora biti jedinstvena manja od tog zbira ovako nesto
znaci mozes dobit 26god umjesto 30
Nisam stigao do kaznenog :mrgreen: ali mi je to logički apsurd jer imaš ubistvo iz koristoljublja to je po meni isto kao i ubistvo sa umišljajem jer ideš sa namjerom da nekoga usmrtiš kako bi izvukao neku korist od toga materijalnu ili duhovnu što bi trebalo za sobom da povlači kaznu maksimalnog zatvora(40 godina) bez prava prijevremnog puštanja i benficija u toku služenja kazne (vikendi,rad u zatvorskoj radionici, sportske aktvinost,druženje sa drugim zatvorenicima etc..) a ne da nakon 10 odsluženih bude pušten na uslovnu.
JoeyTribbiani

#1119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JoeyTribbiani »

O'zone wrote:Opet udarate po pogrešnim.

Policija ovakava kakva jeste je prilično uspješna u svom radu i riješavnju krivičnih dijela doduše fali im ona vaspitno popravna gdje bi ove mlade kabadahije učinkovito odmakli od svijeta kriminala. Nekada su djecu plašili sa milicajcem sad kad kažeš policajac svi se smiju.

Mjesto gdje treba udarati je tužilaštvo i sud i to napraviti takav pritisak na njih da ne znaju bil prije sr..li ili pi..li. Na njima je da zahtjevaju od zakonodavne vlasti da donesu zakone kako bi oni mogli uspješno odraditi svoj posao. Prekjuče je izrečena kazna Mehdi Muhoviću za ubistvo TROJE ljudi 20 godina jer je to maksimalna kazna (i ako ja mislim da je 40 godina) i to po 12 godina za svako ubistvo ali sud na kraju to sve skupio u 20 to je 16 godina umanjena kazna! Primjer dva žena juče nađena mrtva na Trgu Heroja je optužena za ubistvo čovjeka u svom stanu kojeg je kasnije izbacila u lift dobila 2 godine zatvora! Pa više se dobije za posjedovanje "zelene zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu".
U našem zakonu trenutno stoji čini mi se više tačaka o olakšavajućim okolnostima nego o kaznenim mjerama jer za svako krivično djelo imate minimalno tri olakšavajuće okolnosti.

Nama ne treba ni BOPA ni RICO imamo mi sasvim sposobne momke u policiji kojima su vezane ruke više nego kriminalcima koje sprovode, nama trebaju tužioci i sudije koji imaju m..da da izričnu i zahtjevaju maksimalne kazne da određuju kazne društveno korisnog rada da traže od države izgradnju novih pritvorskih jedinica kao i izmjene zakonskih odrednica za koje smatraju da su previše blage prema određenim djelima.
Trebamo se i mi kao građanstvo uključiti u te zahtjeve (znam da samo sanjam jer ja to neću nikad doživjeti) i izvršiti pritisak na gore navedene subjekte.
Slažem se sa većinom...osim da policiju treba preskočit'.

Nema sad qrčevih nevladinih organizacija (uhljebilo se i ušutilo) pa da traže od vlasti recimo pooštravanje KZ-a. Dobro neko reče, nismo Finska jebo te pa da sa ubistvo dobije neko 2 godine.
O'zone
Globalni moderator

#1120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

JoeyTribbiani wrote:
O'zone wrote:Opet udarate po pogrešnim.

Slažem se sa većinom...osim da policiju treba preskočit'.

Nema sad qrčevih nevladinih organizacija (uhljebilo se i ušutilo) pa da traže od vlasti recimo pooštravanje KZ-a. Dobro neko reče, nismo Finska jebo te pa da sa ubistvo dobije neko 2 godine.
Policija po meni svoj posao obavlja korektno i ako se to većinom odnosi na jednicie specijalne policije KS koje učestvuju u svim akcijama hapšenja.

Što se tiče prašinara (to im je stari naziv dok su hodali sad su više golfisti ne izlaze iz auta ni kad kaznu pišu nego ti moraš sjesti na zadnje sjedište)tu ima mjesta za promjenu a prva i osnovna bi bila kontrolisanje fizičke spremnosti policajaca jer stvarno ih ima u oversize-u jedva se kreću a kamo da potrče za nekim, drugo autoritet im je nula raskopčane košulje,šapke nakrivljene i nataknute samo na vrh glave, kultura obraćanja,.. etc ali opet to su većinom kozmetičke promjene a ti ljudi obave svoj posao (prije ili kasnije)ali kad dođe do tužilaštva sve to pada u vodu jer neko nema m..da.
O'zone
Globalni moderator

#1121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Evo odoše kolege iz suda kućama neće se danas vraćati na posao jes im dobro majku mu :mrgreen:

Ja bih ih rađe zatvorio unutra da rade dok traje KDZ.
Comrad

#1122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Ma policija je ok, ako se ne varam gotovo uvijek odmah uhapse razne pocinioce. I uvijek pise od ranije poznati policiji, dakle hvatali su ih jos ko zna koliko puta. Dakle, policiju imamo, nije idealna, ali za grad od 400k mislim da je sasvim dovoljno sposobna.

Po mom misljenju nikome sa vrha nije u cilju da ovdje bude sve uredno, jer ce onda narod preci na narednu stvar koju treba urediti, tj. njih. Ovako narod pored toga sto se bavi tim kako ce zaradit koru hljeba, mora jos pazit hoce li ga ko zbost, ubit, pokrast. I onda ljudi vise i zaborave i nemaju vremena da se bakcu glavnim krivcima, a to su foteljasi koji su donijeli ove zakone i ne rade nista da ih poboljsaju.

Niko me ne moze ubjediti da se ne moze sklonuti 500 klosara sa ulice, nego se ne zeli. Zna se ko su. Zna se gdje su. Sve se zna.
O'zone
Globalni moderator

#1123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Comrad wrote:Ma policija je ok, ako se ne varam gotovo uvijek odmah uhapse razne pocinioce. I uvijek pise od ranije poznati policiji, dakle hvatali su ih jos ko zna koliko puta. Dakle, policiju imamo, nije idealna, ali za grad od 400k mislim da je sasvim dovoljno sposobna.

Po mom misljenju nikome sa vrha nije u cilju da ovdje bude sve uredno, jer ce onda narod preci na narednu stvar koju treba urediti, tj. njih. Ovako narod pored toga sto se bavi tim kako ce zaradit koru hljeba, mora jos pazit hoce li ga ko zbost, ubit, pokrast. I onda ljudi vise i zaborave i nemaju vremena da se bakcu glavnim krivcima, a to su foteljasi koji su donijeli ove zakone i ne rade nista da ih poboljsaju.

Niko me ne moze ubjediti da se ne moze sklonuti 500 klosara sa ulice, nego se ne zeli. Zna se ko su. Zna se gdje su. Sve se zna.
To je to :thumbup:
Miki123

#1124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Miki123 »

Dobro, mislim da se rata gulio isti broj godina za KD, kao sad. Vrlo je to lako provjeriti.

Isto tako, ovaj čovjek bi u svim zemljama u okruženju za ovo trostruko ubistvo dobio ili max. kaznu zatvora, kao kod nas, ili dugotrajni zatvor do 25 god, dakle u pet deka je sve.

Ono po čemu se razlikuje ovo sad vrijeme i ono prije je, to što kad čovjek prije rata ode u Zenicu na 12 godina (krečo hakija :D ), kad izađe nakon odslužene kazne nije ni za sliku na zidu pričuvati.

Ali danas, imaju play station, plazme, eno na zenicablog.com imate šta jedu, i vjerujte da je ponuda bolja nego u pola motela sa 3 zvjezdice, ne zajebavam se. :D

Isto tako, onaj u Finskoj kad ode u zatvor njemu se doslovno svijet sruši. Na slobodi je imao sve, i stvaro treba tamo bit debil pa odležat zbog nake krađe i godinu, kad ti država pruža apsolutno sve. tu kad odeš u zatvor baš si na gubitku.

S druge strane, opet se vratimo na ono play station i jelovnik u zatvoru, većini ovih klošara bude bulje unutra nego vani. Prvo, ima gdje spavat, hrana dobra, a džabana, ako neće radit ne mora, ako hoće još i zaradi + usavršavanje krim. zanata, tako da kad izađe bude još gori.
kokuz_sa

#1125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

prva i osnovna razlika kad neko sad izasje iz zenice i neko koje gullio prije je u tome
da prije je bio crna ovca u gradu..nije mogao nista da radi svi su mu ledja okretali..jenostavno ucinio stetu sebi i porodici i to trajnu
a sada kad izadje iz zenice postane gradski heroj i strah i trepet u gradu..

btw evo kakav nam je zakon

Tužili i "Centrotrans"

Kadić je naveo da je Uprava GRAS-a tužila i "Centrotrans".

- Tužili smo ih zbog najave nasilnog preuzimanja linija u KS i uznemiravanja naših radnika - kazao je on.

mozes tuziti nekog samo jer je nesto najavio..znaci
FKS najavi da c eu derbiju da pobijedi Zelju i ovi ih normala tuze radi toga..jer ih ugrozavaju i igraci su im uznemireni:-) :-)
Locked