BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
quasar

#1101 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

vernes81 wrote:
DoradO wrote:
Sasvim_Obican wrote:Kako lijepo govore Ivica Osim i Jasmin Baković na TV SA. Švabo je jako lijepo objasnio u kakvom smo trenutno položaju rekavši da nam je sad dvaput teže nego protiv Francuske jer, nismo kompletni i imamo imperativ, ali da, ako hoćemo na Euro, moramo naučiti igrati i pobjeđivati takve utakmice. I drago mi je da je i Ivica Osim podvukao činjenicu da više nismo tarabići, da predstavljamo nešto u evropskom fudbalu i da smo kolektiv, a ne zbir dobrih pojedinaca, što je ogroman napredak.

Evo Baković maloprije potvrdi da će Firaunski fudbalski komitet tražiti suspenziju Bilinog polja.
ja molim Boga da im to uvaze...
Ti ocigledno bolje znas i od strucnog staba i od repke gdje im je bolje igrati :-)
Ja ne znam, ali mislim da bi npr. Alianz arena bila prepuna Bosanaca i da bi takodjer odgovarala nasim igracima vise nego Kosevo. :D

Kako god, treba poduzeti maksimalne napore da se napravi bilo koji stadion u BiH da bude zaista reprezentativan. Reppka ce imati sve vise popularnosti jer ce biti samo bolja i bolja, i sve vece i vece utakmice ce da igra. Samim tim, treba dobar teren i bar 30k gledalaca.
karanana

#1102 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by karanana »

u slucaju da se igra na kosevu, da li bi zapad bio zatvoren za publiku?
just principe

#1103 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

ni pod cijenu da ne odemo na euro ne treba pasti pod uticaj portugalaca...Igrace se na njivi i .
vernes81

#1104 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by vernes81 »

Ja ne znam, ali mislim da bi npr. Alianz arena bila prepuna Bosanaca i da bi takodjer odgovarala nasim igracima vise nego Kosevo. :D

Kako god, treba poduzeti maksimalne napore da se napravi bilo koji stadion u BiH da bude zaista reprezentativan. Reppka ce imati sve vise popularnosti jer ce biti samo bolja i bolja, i sve vece i vece utakmice ce da igra. Samim tim, treba dobar teren i bar 30k gledalaca.[/quote]

Mislim da nemozemo to jos ostvariti bar dok se ne iscupamo iz go... koja su nam ona go... ostavila ali polako ne sumnjam ni sekunde u moc gosp. OSIMA
BHF_Manijak

#1105 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

just principe wrote:ni pod cijenu da ne odemo na euro ne treba pasti pod uticaj portugalaca...Igrace se na njivi i .
Al' onakav teren ni nama ne odgovara ako hocemo da igramo kao protiv Francuza! :mrgreen: Ili smo se mozda pozelile Cirine taktike izbij, nabij?! Pas igru nema sanse da razvijemo ukoliko se drasticno teren u ZEnici ne oporavi, cak nisam siguran ni za Kosevu, jebi ga, imamo lose stadione i tacka, posebno travnjake! :(
DoradO

#1106 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DoradO »

vernes81 wrote:
DoradO wrote:
Sasvim_Obican wrote:Kako lijepo govore Ivica Osim i Jasmin Baković na TV SA. Švabo je jako lijepo objasnio u kakvom smo trenutno položaju rekavši da nam je sad dvaput teže nego protiv Francuske jer, nismo kompletni i imamo imperativ, ali da, ako hoćemo na Euro, moramo naučiti igrati i pobjeđivati takve utakmice. I drago mi je da je i Ivica Osim podvukao činjenicu da više nismo tarabići, da predstavljamo nešto u evropskom fudbalu i da smo kolektiv, a ne zbir dobrih pojedinaca, što je ogroman napredak.

Evo Baković maloprije potvrdi da će Firaunski fudbalski komitet tražiti suspenziju Bilinog polja.
ja molim Boga da im to uvaze...
Ti ocigledno bolje znas i od strucnog staba i od repke gdje im je bolje igrati :-)
za razliku od tebe toliko se ne pravim pametan, nego nekom logikom idem da bi sadasnjom igrom zmajeva i njima samima bolje legao kvalitetniji teren, i ne vodim se time da se protiv ovih firauna trebamo braniti i nadati se da nekoj odbici pa da zabijemo...
Edin H.

#1107 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

Koja su oni djubrad, kad se samo sjetim onih nekakvih sirena koje su pustali u Portugalu ne bi li usutkali nase navijace.
Ali nasa raja skontala, pa kada je mala pauza svi se proderu Edin Dzeko :D
Baudelaire

#1108 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

Ne znam fakat na koji bi način mogli kvalitetno na Bilinom polju odigrati ali eto.
BHF_Manijak

#1109 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

Edin H. wrote:

Koja su oni djubrad, kad se samo sjetim onih nekakvih sirena koje su pustali u Portugalu ne bi li usutkali nase navijace.
Ali nasa raja skontala, pa kada je mala pauza svi se proderu Edin Dzeko :D
Ma da su Bogdo buraz sirene, muziku nakvu debili pustali! :x

Fuj fuj fuj, odavno ja govorim, cigani ba pravi zivotami!
zavrzlama

#1110 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zavrzlama »

Pobjednik ce se znati vec u Zenici....neko ce pasti na psihickoj bazi...ulog je veliki...
palermo

#1111 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by palermo »

zavrzlama wrote:Pobjednik ce se znati vec u Zenici....neko ce pasti na psihickoj bazi...ulog je veliki...
ne zajebaji zavrzlama,kad bi tako bilo to bi značilo samo jedno, mi smo ga ispušili. Ne postoji mogućnost da mi sve riješimo u zenici,a mislim da jedino mi možemo pasti na psihičkoj bazi.

Eleneis, čitam da ni sejo neće vjerovatno biti spreman za Portugal.....stvarno smo kurate sreće. Nego, vas upućenije u sarajevski fudbal,jel može Višća igrati beka...meni se čini da je to povremeno igrao u Želje. A mislim,čovjek je u ovom trenutku standardan u jednoj od vodećih ekipa Turske.
Last edited by palermo on 17/10/2011 22:38, edited 1 time in total.
fosil

#1112 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by fosil »

Ja sam u Zenici zadovoljan i sa 0-0, ako Spaha uspije ne dobiti zuti i ostatak zavrsi tekmu zdravo. :bih:
ultima_palabra

#1113 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
zavrzlama wrote:Pobjednik ce se znati vec u Zenici....neko ce pasti na psihickoj bazi...ulog je veliki...
ne zajebaji zavrzlama,kad bi tako bilo to bi značilo samo jedno, mi smo ga ispušili. Ne postoji mogućnost da mi sve riješimo u zenici,a mislim da jedino mi možemo pasti na psihičkoj bazi.

Eleneis, čitam da ni sejo neće vjerovatno biti spreman za Portugal.....stvarno smo kurate sreće. Nego, vas upućenije u sarajevski fudbal,jel može Višća igrati beka...meni se čini da je to povremeno igrao u Želje. A mislim,čovjek je u ovom trenutku standardan u jednoj od vodećih ekipa Turske.
Nije nikad... i nije mu defanziva jača strana. Subašić ne bi bio loš, ako već nema Sejada.
palermo

#1114 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Nije nikad... i nije mu defanziva jača strana. Subašić ne bi bio loš, ako već nema Sejada.
Meni, nekako Subašić mekan......mislim, nisam ja dovoljno gledao ove iz naše lige pa da mogu baš dobro ocijeniti, al eto moj utisak na osnovu tih par utakmica....

Nešto kontam,dobro falit će nam odbrana, ali ima tu jedna pozitivna stvar, ovi što ih budu mijenjali, ne moraju se bojati žutih kartona, moglo bi se malo oštrije zaigrati na početku...
campa_xxx

#1115 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by campa_xxx »

karanana wrote:u slucaju da se igra na kosevu, da li bi zapad bio zatvoren za publiku?
Bio bi zatvoren!
udrch

#1116 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by udrch »

Gledam Istanbul u vrhu Turske..Višću sma gledao jednom i ako budemo baš imali toliko problema, treba ga zadužžiti da trči za Nanijem čitavu utakmicu, mislim da to on može..Ronaldo će svakako biti povrijeđen do baraža..
Sejo će biti spreman, nismo baš toliki baksuzi..
jeza u ledja

#1117 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

udrch wrote:Gledam Istanbul u vrhu Turske..
To je zbog Hasagica. :D
Edin H.

#1118 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
udrch wrote:Gledam Istanbul u vrhu Turske..
To je zbog Hasagica. :D

:x

:D
just principe

#1119 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

Baudelaire wrote:Ne znam fakat na koji bi način mogli kvalitetno na Bilinom polju odigrati ali eto.
pogledaj klupu i sastav portugalaca i tu ces naci odgovor, a ako hoces pogledaj i njihove utakmice i rezultate u grupi..Tu lezi odgovor
Sasvim_Obican

#1120 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Baković je rekao : "Delegacija fudbalskog saveza Portugala je bila u inspekciji na Bilinom polju. Primjetan je određeni napredak u opremanju popratnih prostorija stadiona, ali mislim da će oni ipak tražiti od UEFA.e da se utakmica igra na nekom drugom stadionu. Oni na to imaju pravo, kao i svi gosti."
mekaba

#1121 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mekaba »

vernes81 wrote:Ja ne znam, ali mislim da bi npr. Alianz arena bila prepuna Bosanaca i da bi takodjer odgovarala nasim igracima vise nego Kosevo. :D

Kako god, treba poduzeti maksimalne napore da se napravi bilo koji stadion u BiH da bude zaista reprezentativan. Reppka ce imati sve vise popularnosti jer ce biti samo bolja i bolja, i sve vece i vece utakmice ce da igra. Samim tim, treba dobar teren i bar 30k gledalaca.
Mislim da nemozemo to jos ostvariti bar dok se ne iscupamo iz go... koja su nam ona go... ostavila ali polako ne sumnjam ni sekunde u moc gosp. OSIMA[/quote]

Pa dokle ce trajati ova agonija sa stadionom :?: Problem isti vec dugi niz godina a niko nista.Repka igra dobro vec nekoliko godina odnosno sve bolja i bolja i najbolja je reklama za zemlju. Treba nam stadion za njih a gdje ce biti najmanje je vazno.Stvarno sramota.Nek organizuju samodoprinos ;-) ako nemaju para pa ko ima nek da jbg. Izgleda nema druge nego da narod plati. Ova prica potencirana od Portugalaca ce se sigurno cuti daleko a na nasu sramotu :x :x
Tvrdokorna mrlja

#1122 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Tvrdokorna mrlja »

ja bih volio da se igra na kosevu,veci je teren..a tehnicki jace ekipe od nas,kojih je u zadnje vrijeme sve manje,na manjem terenu dolaze do izrazaja.
zamislite da igramo u skenderiji mali fudbal s njima 6 na 6..ne bi islo,prejaki su u tom segmentu.

gubili smo od spanije 0-5,gubili smo od portugala ...treba nam veci teren i sto vise fizicki spremnih igraca,manje kreacije i nade da cemo se nositi sa njima na sredini i da cemo je uzeti.

treba nam trka i da igramo norvesko/dansku varijantu fudbala,samo zdravi,napucani i za 120 minuta trke i napucavanja u 16 spremni igraci,

volio bih da igramo na kosevu,makar kosevo bilo u zenici :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1123 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by -LIBERO- »

Ma ciganija ce ici na provokaciju i trazit ce ,skoro sam uvjeren,suspenziju Bilinog. A onda smo tek hendikepirani,a oni to znaju sigurno,jer nam je jedina alternativa Kosevo,tj. samo tri tribine Koseva jer zapadna tribina bi bila zakljucana a to znaci oko 17 000 mjesta manje koliki je njen kapacitet. :roll: :shock:

Uzasno... :roll:
jeza u ledja

#1124 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

-LIBERO- wrote:Ma ciganija ce ici na provokaciju i trazit ce ,skoro sam uvjeren,suspenziju Bilinog. A onda smo tek hendikepirani,a oni to znaju sigurno,jer nam je jedina alternativa Kosevo,tj. samo tri tribine Koseva jer zapadna tribina bi bila zakljucana a to znaci oko 17 000 mjesta manje koliki je njen kapacitet. :roll: :shock:

Uzasno... :roll:
Nije mi bas najjasnije kako mogu traziti suspenziju Zenice kada smo cijelo vrijeme igrali tamo?
Sta to drukcija pravila vrijede za playoff i za grupnu fazu? :-)
BHF_Manijak

#1125 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

Ne bi zapad bio suspendovan?! Mislim da vaze drugaciji kriterij kada je u pitanju uefina klubska takmicenja i reprezentativna, nesto su tolerantniji kada su u pitanju reprezentacije, da su onako strogi kao sto su u klubskim takmicenjima, pola reprezentacija ne bi imalo gdje igrati realno! No opet kazem, nisam siguran, ima li neko da zna 100%, bez nagdjanja?
Locked