Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
starii

#1101 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by starii »

BlackStone wrote:evo od maloprije opet nema vode.
ih dobar si, kampusu su iskljucili i struju i grijanje :D
ulazimo u zonu sumraka :-D samo naprijed snaga bih :thumbup:
duboka_misao

#1102 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by duboka_misao »

BlackStone wrote:
duboka_misao wrote:ma za odrasle inekako ali ko ima malu djecu nahebo je , dodje mi da im placam racun umanjen za 6-8 sati potrosnje .
Jesi to i ti na Čvili? Kad ti nestaje vode?
Klas-dzamija taj potez, nestaje oko 12 do kada ujutro neznam ustajemo u pola 7 tada je bude.
LieToMe

#1103 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by LieToMe »

meni nije frka sad, krpamo se nekako, nasuli smo u flase i u kanistere nego ne znam sta cu na zimukad bebica dodje na svijet :-) jos zima, kratak dan a nema vode :-)
sad cekam racun da mi dodje da se :shock:
duboka_misao

#1104 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by duboka_misao »

treba njima jedan Murat da ode gore s bombom oko pasa i upita zasto nema vode kada redovno izmiruje obaveze, ovako svi sute i nadaju se da su na vrijeme napunili kanistere ako im se pripije voda u noci od slane sarme ili se dijete usere dozavrat.
BlackStone

#1105 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BlackStone »

Pa i ovdje je tako s tim što sad nestaje kad god im se prohtje. Ja se dobrovoljno prijavljujem za tu diverziju.
nermin.padez

#1106 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by nermin.padez »

duboka_misao wrote:ma za odrasle inekako ali ko ima malu djecu nahebo je , dodje mi da im placam racun umanjen za 6-8 sati potrosnje .
Nije fazon u placanju i cijeni, koliko da imas redovno. Mislim da bi dosta njih pristalo na 50KM mjesecno da je imaju non stop. Stvano je nezgodno, ali eto ima preko dana pa je opet olaksavajuca okolnost :) NAvikni se da zaspis od 00h pa do ujutru bez budjenja i reakcija :D

Ko ima kucu nek odradi neki sopstveni vodovod, sad ce zima bice vode u velikim kolicinama. :)

Napravite bojler u WC (veliki koliki moze stati) da se napajate vodom slobodnim padom, mnogo je lakse nego iz flasa i kanistera, kad su obe ruke slobodne :) Ja bi napravio sebi nesto... :-?
gaius

#1107 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by gaius »

grbavička nema vode na 7. spratu kažu od jutros.. i kaže glavni grad, metropola, država za čovjeka, folovi golovi.. kriminalci i nesposobnjakovići...
mumy

#1108 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mumy »

duboka_misao wrote:
BlackStone wrote:
Jesi to i ti na Čvili? Kad ti nestaje vode?
Klas-dzamija taj potez, nestaje oko 12 do kada ujutro neznam ustajemo u pola 7 tada je bude.
Kvadrant-nestalo u 11,dosla maloprije...a po noci su redukcije redovne.
vnm

#1109 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vnm »

gaius wrote:grbavička nema vode na 7. spratu kažu od jutros.. i kaže glavni grad, metropola, država za čovjeka, folovi golovi.. kriminalci i nesposobnjakovići...
navodno je pukla cijev negdje. kod nas nema od poslijepodne, a drug je snimio kako ovi iz vodovoda kopaju neku rupu. kaze jedan kopa a petorica stoje i puse cigare.

ako nas ima dovoljno mozemo se okupiti pa stati i mi, zapaliti koju, otvoriti flasu soka ili piva i onako u sutnji sa mrkim pogledima ih posmatrati. ako nas sta pitaju samo nastaviti da sutimo i da gledamo ljutito na sat. :)
karanana

#1110 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

Chengic vila prvi put danas bez vode par sati bas dok je jeftina struja bila. Pritisak preko dana zadnjih dana nikakav. Sjebace sve ove masine na vodu.
bombašica

#1111 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bombašica »

http://tvsa.ba/ba/vijesti/tokom_vikenda ... nim_satima
Kao da redukcije do sada nije bilo....
Skyfox

#1112 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Skyfox »

vnm wrote:
gaius wrote:grbavička nema vode na 7. spratu kažu od jutros.. i kaže glavni grad, metropola, država za čovjeka, folovi golovi.. kriminalci i nesposobnjakovići...
navodno je pukla cijev negdje. kod nas nema od poslijepodne, a drug je snimio kako ovi iz vodovoda kopaju neku rupu. kaze jedan kopa a petorica stoje i puse cigare.

ako nas ima dovoljno mozemo se okupiti pa stati i mi, zapaliti koju, otvoriti flasu soka ili piva i onako u sutnji sa mrkim pogledima ih posmatrati. ako nas sta pitaju samo nastaviti da sutimo i da gledamo ljutito na sat. :)
u Zagrebackoj danima curi voda ulicom i to negdje kod onog sto prodaje plocice nidea nadea kako li se zove. I tako bar 5 dana svakog mjeseca. Onda svima u naselju zavrnu vodu i tako...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1113 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

prolazim trolom i vidim da neš kopaju od stanice s pilićima ka željinom stadionu
Skyfox

#1114 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Skyfox »

Black swan wrote:prolazim trolom i vidim da neš kopaju od stanice s pilićima ka željinom stadionu
to je taj dio gdje curi voda
BlackStone

#1115 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BlackStone »

karanana wrote:Chengic vila prvi put danas bez vode par sati bas dok je jeftina struja bila. Pritisak preko dana zadnjih dana nikakav. Sjebace sve ove masine na vodu.
Juče isto nije bilo. Ma kakvih par sati. Meni nestalo jutros u devet, a došlo u pola pet. To je cijeli dan. Sutra ode na pijacu po bačvu. Materim.
lajkujMe

#1116 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by lajkujMe »

Na C.vili sinoc oko 10 nestalo vode :x
Nucleux

#1117 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Nucleux »

Da smo pametni podnijeli bi kolektivnu tuzbu protiv VIK-a i trazili umanjenje racuna.
nino90

#1118 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by nino90 »

pa hajmo, ima li kakav/i pravnik/ci da nam to pripremi, potpisemo se svi i salji
mumy

#1119 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mumy »

Kvadrant-C.Vila juce nije imao vode skoro citav dan,nesto malo ujutro i kasno poslije podne.Ustavri citava je sedmica takva,il' je nema il je pritisak toliko slab da se bojler ne moze upaliti.Pa stvarno nema smisla....a pored toga nocne redukcije su postale normalna i redovna pojava :x
smijesni_ste

#1120 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by smijesni_ste »

Koliko problema na C.Vili.... :o ...meni je jos i dobro(zgrada pored Vranicinih nebodera)....u 12 prekid i u 5 ujutro dodje :D
Dioda

#1121 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dioda »

Mi s Cvile izgleda najvise kukamo (ili smo mi najvise bez vode) :roll:
Hajd sto nestaje apsolutno svaku noc vode (pritisak oslabi oko 23h, u dvanaest nema vode), ali jucer po danu sam fakat popizdila :x Pa je*em mu majku, k'o u ratu moram sipat u sve moguce posude vodu :x
Supci mi diktiraju kad cu jesti, kupati se, leci spavati, i sve ostalo :x
Pa da su dosad, za sve ove godine kako je rat prestao mijenjali svako pola godine po dio tih dotrajalih cijevi, dosad bi ih sve zamijenili.

Meni ovo utice na zdravlje jer mi stvara nervozu kad znam da nesto moram svaku noc uraditi po pitanju vode,jer je neki supak odlucio da svaku noc zavrce.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1122 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by grunt »

evo pakasi i na mojmilu zavrnuli vodu,taman dosao kuci i krenuo da se istusiram kad prc :evil:
moram se vratiti starom dobrom serpiranju :D
cvrcak i mrav

#1123 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by cvrcak i mrav »

Bilo bi pozeljno da neko objasni radnicima ViKa i nadleznim /ako se zna ko je nadlezan/ da ima ljudi koji rade i nedjeljom pa bi trebali u 6.30 barem zube oprati prije odlaska na posao :x
BlackStone

#1124 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BlackStone »

Ja isto ne kontam je li ovaj Kvadrant proklet pa samo mi kukamo ovdje... Ne mogu vjerovati da ostali dijelovi grada imaju vodu a mi nemamo. Koji k.... Ili se niko ne žali jer je svima super što ručak prave uz kanistere, ko u ratu.

Eto juče je bilo ok, u zgradi raja navila vešmašine i ključili svi bojlere da operu ruke toplom vodom. :x
BlackStone

#1125 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BlackStone »

cvrcak i mrav wrote:Bilo bi pozeljno da neko objasni radnicima ViKa i nadleznim /ako se zna ko je nadlezan/ da ima ljudi koji rade i nedjeljom pa bi trebali u 6.30 barem zube oprati prije odlaska na posao :x
Čuj ovog... pa zar nemaš 10 litara negdje zaštekano. 8-) Ti bogami ko da živiš u normalnom gradu pa očekuješ vodu u 6:30
Post Reply