Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nellington wrote:Moram početi glasati za SDP, da se ovo niveliše - previše glasača izgubiše za jednu noć u Maloj bašti.
U pravu si druže
Malo radi balansa, moglo bi se za njih glasovati
ovaj put u Općini Centar. Izgubiše puno glasova
za jednu noć, treba to malo ispraviti.
nellington wrote:Moram početi glasati za SDP, da se ovo niveliše - previše glasača izgubiše za jednu noć u Maloj bašti.
Ma ne gube oni glasace zbog ovih slika, vec zbog cjelokupnog dosadasnjeg dojma od kako su na vlasti !
Ne znam vala, meni su za promjenu super Svi su se izmijenjali na vlasti, amabaš svi osim Šćepe i Njihove Stranke. Jedini koji su pokazali ikakve pomake jesu ovi iz SDP, iako su i oni prespori i skloni uhljebljavanju, politikan(t)stvu i svim drugim neizlječivim bolestima bh. politike.
Što bi rekao Tihić, a šta je alternativa?
To da su svi prosli kroz vlast osim ovih AVAZ-ovaca, to stoji. Prije ovih izbora SDP mi se nekako cinio kao neka "logicna" alternativa. Al sad iz ovog ugla nekako su mi pali u ocima, al' skroz nisko, tako da sam se zabrinuo jel' zaista doslo vrijeme da se nema za koga glasati !
bashesku wrote:Ima alternativa. Glasati vec na lokalnim izborima za bilo koga osim za ove vladajuce. Pa ako i ovi ne valjaju glasati za druge i tako stalno da im se pokaze da nisu nedodirljivi. A ne da se daje bianco podrska tipovima poput Komsica koji samo znaju prosipati demagogiju.
Te ljijan, te Tito, te Blaž Kraljević, te narodski čovjek, te blog a sve da se prikrije nesposobnost, nerad a vjerovatno i mutne radnje. Sad kad se dobio drugi mandat sad vise nema ni bloga ni narodskog covjeka (da je u toku borba za glasove prvi bi s lopatom cistio snijeg) pokazuje se pravo kafansko lice. Ne za covjeka, nego ono za svadbe i sahrane.
bashesku wrote:Ima alternativa. Glasati vec na lokalnim izborima za bilo koga osim za ove vladajuce. Pa ako i ovi ne valjaju glasati za druge i tako stalno da im se pokaze da nisu nedodirljivi. A ne da se daje bianco podrska tipovima poput Komsica koji samo znaju prosipati demagogiju.
Te ljijan, te Tito, te Blaž Kraljević, te narodski čovjek, te blog a sve da se prikrije nesposobnost, nerad a vjerovatno i mutne radnje. Sad kad se dobio drugi mandat sad vise nema ni bloga ni narodskog covjeka (da je u toku borba za glasove prvi bi s lopatom cistio snijeg) pokazuje se pravo kafansko lice. Ne za covjeka, nego ono za svadbe i sahrane.
A ko je alternativa ? Ja je zaista ne vidim !
Ti si alternativa. Ti svojim glasom mijenjas i utices na postojece stanje. Glasaj i za neku minornu stranku ako treba ili za SBB, Nasu stranku, Ibru Spahica, Sefera... Nebitno. Niko ne moze biti gori od ovih. Glasaj za bilo koga osim za ove koji sada vladaju. Pa ako oni nevaljaju za dvije godine opet mozes za nekoga treceg ili nekoga ko je vec bio. Stvar je u tome da niko ne smije ni da pomisli da je bogom dat i da moze da radi sta hoce, da pravi narod budalama, da se potcjenjivacki odnosi prema gradjanima kako to radi SDP preko FTV. Nema nezamijenljivih.
Ti si alternativa. Svojim glasom a mozes i aktivno da se angazujes u neku stranku, da osnujes stranku, da razgovaras sa ljudima, nalazis istomisljenike i mijenjas ovu vlastodrzacku odvratnu i predatorsku oligarhiju.
Evo, ja sam vječni glasač SDU-a iz idealističko-ideoloških, a ne pragmatičnih razloga, ali ko me može ubijediti da ima puno razlike između mog glasačkog listića i Pipijevog na kom je nacrtao Čiča Glišu i tako ga učinio nevažećim?
Ti si alternativa. Ti svojim glasom mijenjas i utices na postojece stanje. Glasaj i za neku minornu stranku ako treba ili za SBB, Nasu stranku, Ibru Spahica, Sefera... Nebitno. Niko ne moze biti gori od ovih. Glasaj za bilo koga osim za ove koji sada vladaju. Pa ako oni nevaljaju za dvije godine opet mozes za nekoga treceg ili nekoga ko je vec bio. Stvar je u tome da niko ne smije ni da pomisli da je bogom dat i da moze da radi sta hoce, da pravi narod budalama, da se potcjenjivacki odnosi prema gradjanima kako to radi SDP preko FTV. Nema nezamijenljivih.
Ti si alternativa. Svojim glasom a mozes i aktivno da se angazujes u neku stranku, da osnujes stranku, da razgovaras sa ljudima, nalazis istomisljenike i mijenjas ovu vlastodrzacku odvratnu i predatorsku oligarhiju.
Ma kontam ja sta ti hoces da kazes, ali realno gledajuci u velikm smo govnima svi zajedno !
nellington wrote:Evo, ja sam vječni glasač SDU-a iz idealističko-ideoloških, a ne pragmatičnih razloga, ali ko me može ubijediti da ima puno razlike između mog glasačkog listića i Pipijevog na kom je nacrtao Čiča Glišu i tako ga učinio nevažećim?
U kojem smislu mislis to da mozda nema velike razlike ?
PS.
Oodh gledati dnevnik na FTV-u da prepoznam alternativu.
Sasvim_Obican wrote:Darjane, legendo ! Sad si nam još draži
"Dakle, evo je... Dakle, evo ! Evo je.. Evo je stiže.. Hoolywoodska zvijezda.. Evo je "
Ludnica od prenosa.
Trideset sekundi iza Angeline, na crvenom tepihu ukazuje se sasvim slucajno i "slucajni prolaznik"
Stade li ona ikad ispred kamera Federalne?
Last edited by VjecitiStudent on 14/02/2012 22:01, edited 1 time in total.
darjan legenda.
od pada s helikopterom u bosanskim snijegom zavejanim kalinovachkim vrletima do holivudskog glamura i crvenog karpeta i "malo je falilo" andjeline.
doduse, ja da sam ademir kenovic u najmanju ruku bi mu odsetao a mozda i pljesku opalio.
Koji blamnovinarke kada je pitala Rade Šerbedžiju a Darjan mrtav hladan Radeta da li će ilm pomiriti narode parafraziram
Rade na to ono zbunjeno pa ne ono ne zna čovjek šta bi odgovorio