Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
joijo

#1101 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by joijo »

Zasto ne investicije poput Bosmala i onog Arapa sto je ulozio 70 miliona. Mi imamo sada u Sarajevu ipak pocetka sky-line-a a niti smo mi platitli BOSMAL niti je nas problem sto je 50% stanova ne prodano.

Platila ga je Malezija a Bosnjacki radnici su zaradili sovje plate na izgradnji Bosmala i firme poput BUTMIR su se ojacale. Isto vrijedi i za onu drugu veliku zgradu sto grade arapi. Boli nas neka stvar sto je to propao projekat i sto ce Arap biti u problemima zato sto mu se nece isplatiti.

Bitno je da se privuce proizvodnja a ne neke zgradurine. Ali cak i zgrade su poztivna stvar jer vas to nista ne kosta. Da nije arap tu izgradio tu zgradu niti bi Bosanci plate zaradili a danas bi tu bila jedna rupa sa par srusenih baraka i sa tragovima gelera i metaka. Vi Bosanci ni centa niste platili te zgrade; to nemoj zaboraviti a zaradili st emnogo na njima i vas grad u kojem zivite je dobi onovi imidz kroz te zgrade.

Sada jos da postanete malo pametniji pa da se zalazete za proizvodnju jer samo proizvodnja vas moze spasiti. Imate jeftinu radnu snagu i to je vasa najveca prednost.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1102 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Matijevic_Vlado »

Kod naske na Zapadu... :zzzz:
joijo

#1103 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by joijo »

Matijevic_Vlado wrote:Kod naske na Zapadu... :zzzz:

Kos nas na zapadu mnogo firmi su jako zainteresirane za podneblja gdje ce mu radnik dobro raditi za 550 eura mjesecno. To danas samo moze jos u BiH.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1104 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Matijevic_Vlado »

joijo wrote:
Matijevic_Vlado wrote:Kod naske na Zapadu... :zzzz:

Kos nas na zapadu mnogo firmi su jako zainteresirane za podneblja gdje ce mu radnik dobro raditi za 550 eura mjesecno. To danas samo moze jos u BiH.
istina, zato smo poznati po tome sto smo u Zavidovicima imali fabriku NOKIE, pa raja uvijek birala hocel kupiti onu Made in Finland il Made in BiH ! Isto tako sam cuo da cemo Vijetnamu preoteti proizvodnju obuce, itd ..
plajvaz

#1105 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by plajvaz »

nemate vi pojma o životu,mostar drži safa oručević i njegova narko banda i to je sva istina,sve pare prolaze njima kroz ruke i oni vedre i oblače u istočnom mostaru leglu narkomana i svakojakog ološa
palermo

#1107 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by palermo »

Skijaš

#1108 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Skijaš »

palermo wrote:
i....
Nisu mi jasni ljudi u HDZ-u. Ponovo spominju Mostar kao glavni grad bosanskohercegovačkih Hrvata i to u nastupu koji bi trebao da argumentuje njihove stavove i razbije tezu o separatističkim tendencijama. Kao da neko u samom vrhu HDZ-a svjesno sabotira napore stranke pa redovno postavlja ovako infantilne teze koje na suprotnu stranu djeluju mobilizirajuće i ne ostavljaju puno prostora za dijalog.
Orahovo lišće

#1109 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Orahovo lišće »

hrvatima ce se ova separatisticka politika vratiti kao bumerang.

zivi bili pa vidjeli :!:
Skijaš

#1110 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Skijaš »

Orahovo lišće wrote:hrvatima ce se ova separatisticka politika vratiti kao bumerang.

"Vidimo i danas da upravo tako ide i europska politika, i domaća politika, a i hrvatska politika u BiH, da nas prekriže. Poručujemo - suočit ćemo se i s tim izazovima, crtajte te entitete kako hoćete, ali nemate me pravo izmjestiti iz mog doma, kraja, zavičaja, nemate pravo zanijekati da budem i Hrvat i katolik s drugima i drugačijima, nitko taj mandat nema." kardinal Vinko Puljić, prije nekoliko dana
Alfons Kauders

#1111 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
Orahovo lišće wrote:hrvatima ce se ova separatisticka politika vratiti kao bumerang.

"Vidimo i danas da upravo tako ide i europska politika, i domaća politika, a i hrvatska politika u BiH, da nas prekriže. Poručujemo - suočit ćemo se i s tim izazovima, crtajte te entitete kako hoćete, ali nemate me pravo izmjestiti iz mog doma, kraja, zavičaja, nemate pravo zanijekati da budem i Hrvat i katolik s drugima i drugačijima, nitko taj mandat nema." kardinal Vinko Puljić, prije nekoliko dana
Puljic - jos jedan razlog zasto religiju treba zabraniti.. Vehabija s raspetim Jevrejem oko vrata.
heckler

#1112 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by heckler »

Hercegcetnickoj sizofreniji nema kraja :lol: :lol: :lol:

Samo apsolutni sizofrenicari mogu u istom dahu dan za danom da dijametralno suprostavljene izjave daju.

1) Ukini "manjine" (eki manjine :lol: :lol: :lol: ) u Mostaru
2) Uvedi iste "zastite" u Travnik kakve hoces da ukines u Mostaru
3) Usput na lijepo oci mi bi i entitet, republiku, federalnu jedinicu ili sta god samo da HDZ ima 100% vlast :lol: :lol: :lol:

Kako niste smijesni sami sebi vise. Mene bi bilo sramota promoliti glavu iz kamenjara vise da se toliko provaljujem.

O Puljicu se vise nema sta reci. Eno gmaz je nekidan opet bio vani i kukao nad tuznom sudbinom katolika. Nabrajao hiljade novih dzamija u Sarajevu sto se izgradilo :lol: :lol: Neznam je li ovaj put spominjao vehabijsku pekaru sto nece casnim sestrama kruh da prodaje :lol:

Nastavite ovakim pravcom, sutra ce te kukati o majorizaciji u Grudama i Listici a kamoli Mostaru, da ne spominjemo Vitez, Zepce, Odzak i Stolac :-) :dance:
Alfons Kauders

#1113 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

heckler wrote:Hercegcetnickoj sizofreniji nema kraja :lol: :lol: :lol:

Samo apsolutni sizofrenicari mogu u istom dahu dan za danom da dijametralno suprostavljene izjave daju.

3) Usput na lijepo oci mi bi i entitet, republiku, federalnu jedinicu ili sta god samo da HDZ ima 100% vlast :lol: :lol: :lol:

Kako niste smijesni sami sebi vise. Mene bi bilo sramota promoliti glavu iz kamenjara vise da se toliko provaljujem.

O Puljicu se vise nema sta reci. Eno gmaz je nekidan opet bio vani i kukao nad tuznom sudbinom katolika. Nabrajao hiljade novih dzamija u Sarajevu sto se izgradilo :lol: :lol: Neznam je li ovaj put spominjao vehabijsku pekaru sto nece casnim sestrama kruh da prodaje :lol:

Nastavite ovakim pravcom, sutra ce te kukati o majorizaciji u Grudama i Listici a kamoli Mostaru, da ne spominjemo Vitez, Zepce, Odzak i Stolac :-) :dance:
Ja jos cekam da Webby postavi nove karte treceg... :D Da mi popravi dan :D
heckler

#1114 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by heckler »

Alfons Kauders wrote:
heckler wrote:Hercegcetnickoj sizofreniji nema kraja :lol: :lol: :lol:

Ja jos cekam da Webby postavi nove karte treceg... :D Da mi popravi dan :D

Suti jebote, nemoj ga naljutiti, jos ce i ratom priprijetiti :lol: :lol: :lol:
mO k3

#1115 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by mO k3 »

Jeli ponovo majorizacija???

Dobio sam tinitus vise od rijeci ugrozenost
Alfons Kauders

#1116 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

heckler wrote: Suti jebote, nemoj ga naljutiti, jos ce i ratom priprijetiti :lol: :lol: :lol:
Dvoume se jel sjeverna granica na Ivanu ili Tarcinu...

Pojedinci zagovaraju Stup i Husino. :D
Alfons Kauders

#1117 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

Ženski Dr.Med wrote:Jeli ponovo majorizacija???

Bosnjaci u Mostaru stvarno jesu ugrozeni - od strane ljudi koje biraju da ih predstavljaju vec dvije decenije. :D

Ali uvijek im je kriv neko drugi, Sarajevo, stranci, Tuzla, Hrvatska, podzemne vode...
heckler

#1118 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by heckler »

Alfons Kauders wrote:
heckler wrote: Suti jebote, nemoj ga naljutiti, jos ce i ratom priprijetiti :lol: :lol: :lol:

Mrski mudzahedini atakaju na slobadarsku herceg bosnu u Stupu sa smrdljivom farmom krava. Genocid krscanskog puka nesnosnim smradom :shock:

Samo ti seri iz Tuzle, anektirace vas opCina Sol ako budete nastavili srati 8-)
mO k3

#1119 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by mO k3 »

heckler wrote:
Alfons Kauders wrote:

Mrski mudzahedini atakaju na slobadarsku herceg bosnu u Stupu sa smrdljivom farmom krava. Genocid krscanskog puka nesnosnim smradom :shock:

vala bas mrski mudzosi :) ...nego ne diraj mi TZ!!!
Alfons Kauders

#1120 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

heckler wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ne brini, nemamo mi tih problema na ovim prostorima. Nismo ih imali ni u ratu, necemo ni u sljedecem. :D Niti cemo ih ikad imati... :D
palermo

#1121 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:

Bosnjaci u Mostaru stvarno jesu ugrozeni - od strane ljudi koje biraju da ih predstavljaju vec dvije decenije. :D

Ali uvijek im je kriv neko drugi, Sarajevo, stranci, Tuzla, Hrvatska, podzemne vode...
Uz dužno poštovanje (zbog tog poštovanja sam izbrisao riječ koju sam napisao) ipak nemoj davati olake ocjene o stvarima o kojima ne znaš.
Ako možeš, pomozi, ako ne....onda makar ne sjedaj na muku
Alfons Kauders

#1122 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:

Uz dužno poštovanje (zbog tog poštovanja sam izbrisao riječ koju sam napisao) ipak nemoj davati olake ocjene o stvarima o kojima ne znaš.
Ako možeš, pomozi, ako ne....onda makar ne sjedaj na muku
Jedino mogu pomoci tako sto cu prijaviti prebivaliste u Mostar i glasati kontra lokalne raje.

Nisam ja kriv sto dole narod i dalje vjeruje sarajlijicama koje su ih jos u ratu prodale.
palermo

#1123 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote: Jedino mogu pomoci tako sto cu prijaviti prebivaliste u Mostar i glasati kontra lokalne raje.

Nkuisam ja kriv sto dole narod i dalje vjeruje sarajlijicama koje su ih jos u ratu prodale.
A kome ti predlažeš da vjerujemo..........SDP-u koji je potpisao sramni dogovor sa HDZ-om, SDA-u sa vječnim predsjedniko Zijom Hadžiomerovićem, Našoj stranci koja se zabavila kako da se zaštite ćuke na Stupu i Čengić Vili pa ne stigne do mosrata ni dobaciti, možda Fahri, da na Fahru si vjerovatno mislio ..........ili možda da ipak vjerujemo HDZ-u i njihovoj širokogrudnosti....ta ne moramo biti direktori, ima fasada koje se trebaju krečiti....

kome, imaš prijedlog ?

Ili možda misliš da osnujemo lokalnu mostarsku stranku....mostarski DNZ...šta li......ne lupaj Alfonse, živ ti meni bio, Mostar je slika jada i bijede sveukupne bošnjačke politike, Mostar je takođo čudo otpora, jer još uvijek možeš u njemu navijati za Bosnu i Hercegovinu, uprkos svemu uprkos svima.
webby-x

#1124 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by webby-x »

palermo wrote:ta ne moramo biti direktori, ima fasada koje se trebaju krečiti....
Na koju ti direktorsku fotelju pucaš?

:-D
palermo

#1125 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by palermo »

webby-x wrote:
palermo wrote:ta ne moramo biti direktori, ima fasada koje se trebaju krečiti....
Na koju ti direktorsku fotelju pucaš?

:-D
ja što sam jamio, jamio sam :D
Locked