GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fixer

#1101 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fixer »

Energični leptir wrote:
1) Ne napadaju se svi radnici, ali je realnost da firma ima viska nekih 1000 radnika (ako je brojka uposlenih 2000 kao sto je "sindikat" jucer izjavio, a ako je brojka uposlenih 1500, sto je "sindikat" izjavio danas, onda je i visak radnika nesto manji).
Uh zamisli.. čitavih 1000 „viška“. Dobro ako istjeramo taj „višak“ na ulicu, gdje bi se on zaposlio? Kod privatnika za 600 KM da bi ti imao stjuardesu u raketi umjesto sadašnjeg krša za koji radnici NISU KRIVI!
Sada uzmi eto primanja iz 2008, navedena u revizorskom izvjestaju, koja su bila oko 850KM (znaci, NE UZIMAMO da su ona od tog preioda porasla!!! a jesu!). 850 x 1000 = 85 000 mjesecno. Plus topli obrok od 12KM po danu (uzmimo da mjesec ima 23 radna dana) jeste oko 280KM x 1000 = 28 000. Ukupmo 113 000KM mjesecno. Puta 12mj. 13 560 000KM godisnje se utrosi "onako". Da ne kazem da se oduzima od drugih uposlenih u samom GRASu, te od drugih korisnika budzetskih sredstava.
13 560 000KM!!! Za 2008. godinu.
A sad je 2011 i plate su povecane jos najmanje dvjema prilikama (mislim da je neko iz vlade, ako ne i sam premijer rekao da one iznose oko 1000KM ove godine).
HILJADU MARAKA! Majko draga kojeg li bogatstva, naročito kada se plate režije, kirija i hrana za četveročlanu familiju. Šta se imaju buniti ti prokletnici kada uvijek može biti gore i još tako vrijeđati gospodina socijaldemokratskog premijera koji po socijaldemonkratskim sesijama otvoreno priča kako GRAS treba prodati Slovencima. Nemojte vrijeđati tog dobročinitelja radničke klase zaštitnika svekolike građanštine i hipsterluka!
2) Dalje, radi se o uposlenim nize ili srednje strucne spreme. Nadji firmu u kojoj uposleni iste spreme ima i priblizno tolika primanja.
Da ne kazem da doktor opste prakse ima platu za nekih 100-200KM vise (sestogodisnji studij), da profesori na fakultetima (magistri i doktori nauka) imaju priblizno ili isti iznos place, da inzenjeri imaju ne iste, nego i manje place...
I to su sve krivi radnici GRAS-a? Zbog toga bi trebali biti sretni što ne žive od 600 KM, jer je neko drugi kriv što doktor ima malo više! Ha ja, ko je vidio da radnik ima više nego što mu treba da jedva preživi i da zato ljubi ruke gospodarima.
3) Treca stvar jeste da je vise od pola uposlenih doslo na radno mjesto preko stele. Bez ikakvog konkursa, a sto je jos tuznije i bez ikakve potrebe za njihovim uposlenjem.
Ako imaš ekonomski ovisnu polukoloniju, kojom hara strana i domaća tranzicijska mafija i iz koje se crpi jeftina radna snaga i shodno tome hara nezaposlenost i izrabljivanje, logična posljedica je pretrpavanje javnih firmi i cvjetanje monstruozne birokratije, jer je druga opcija da te ljude otpustiš, pa da budu bande kriminalaca, sjecikese i sve ono čega će se „fina gospoda“ poput tebe zgražavati kao da je palo s neba, pa će te se užasavati, pa kriviti „političare“, što će opet dovesti do gomilanja birokratije i policije i tako u nedogled!

Ne ulazeci u sredstva koja su davana od strane uposlenika kako bi bili zaposleni nadleznom menadzmentu, njihovo trazenje prava nakon takvog uhljebljenja... licemjerno do krajnjih granica. Prije svega prema ostalim kolegama, a onda prema nekih 600 000 nezaposlenih u ovoj drzavi, a onda i samim gradjanima Sarajeva koji svojim davanjima finansiraju ove hostaplere.
Aha, ljudi koji su prisiljeni podmićivati da bi nešto radili i preživljavali su sada krivi jer traže svoja prava i bili bi pošteni samo ako povećaju armiju nezaposlenih! Ti „hohštapleri“ po tebi također nisu „građani Sarajeva“? Ili su ti „građani“ iz tvoje glave nekakava kategorija koja egzistira mimo svih socio-ekonomskih kretanja? To je, dakle, nekakava povlaštena kasta čija sebičnjačko-inidvidualistička utopija vlastite samodovoljnosti ne smije biti narušena?

4) Mozda najiritantnije u svemu tome sto se navedeni uposlenici ponasaju u najmanju ruku kao da voze NASA-ine space shuttleove.
Ja cu samo navesti par licnih primjera: vozac koji zaustavi trolu da trkne po burek (i saceka vruc primjerak istog nekih 10-tak min), vozac koji nece da stane na stanici buduci da na istoj stoji samo jedan korisnik, vozac koji ne postuje red voznje pa umjesto od Dobrinje do Vjecnice odveze vozilo do Remize, jer mu se neda nas par voziti do gore , vozac koji ti pred nosom zatvori vrata vozila, iako vozilo jos min-dvije stoji na stanici, buduci da je na semaforu crveno svjetlo...
Da se ne sjetim gorih primjera i toga da je, kad je Denis izboden u tramvaju, vozac mirno gledao sve sto se dogadja u tramvaju.
Ti primjeri o kojima govoriš su u tolikoj mjeri rijetki da spadaju u domen urbanih legendi. Ja se stalno vozim, kako tramvajom, tako i trolejbusom i nikada, ali baš nikada mi se nešto takvo nije dogodilo. Da, istina je da nećemo zateći vozača koji čita Maksima Gorkog za volanom ili možda revizore koji tečno govore portugalski jezik, nego sirotinju koja je sabrana s koca i konopca, ali hej, ko je kriv što postoji ta sirotinja, ta „bagra“, koju tako s visine gledate? Sama ta „bagra“, ili sistem u kojem „bagra“ nema izbora nego da se „uhljebi“ kako zna i umije jer građanska i elitistička bagra već učahurila na višim pozicijama i ne želi da ih ispusti? I šta su sad radnici GRAS-a KRIVI za ubistvo Denisa Mrnjavca?????? Ne, krivo je društvo u kojem caruje nezaposlenost i nejednakost, a a koja su mrjestilišta delinkvencije! A šta je tvoje rješenje? Otpuštati "tehnološki višak" i tako stvarati nove siromašne porodice iz kojih će proizlaziti na hiljade delinkvenata?
5) I na kraju, svi oni zajedno krenu da traze svoja prava preko svojih korisnika i gradjana ovog grada.
Pa pita li iko ovu moju tetu iz samoposluge koja radi od 7h ujutro kako ce sa Kobilje Glave do grada, pita li iko zene iz pekara kako da dodju od Buca Potoka do radnog mjesta, pita li iko profesoricu koja stanuje na Ilidzi kako ce na posao u skolu na Carsiji... ???
Jok, najlakse je preko tudjih ledja!
A zašto se ti ljudi ne solidarišu sa probemima koje imaju drugi radnici? Kad teta ili profesorica štrajkuju, priželjkuju li da se neko s njima solidariše? Itekako bi to voljele, pa neka tako i one urade! To ne rade upravo zbog sebičnjačke filozofije različtih grupa ljudi kao razdvojenih svjetova koju ovdje propovjedaš. Ovaj štrajk treba da pokaže da je problem radnika GRAS-a i naš problem, jer je svaki problem zajednice zajednički problem!
Povraca mi se od ovolikih zamjena teza.
Nisrin

#1102 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:06, edited 1 time in total.
cappy_tempo

#1103 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

leptire kako covjek sa 500KM plate plati kiriju? navikli sosoni zivot na visokoj nozi pa im frka sto bi im se mogla plata smanjiti,cak od vlade traze.mangupi nema sta

Kakva je situacija ujutro oko pola 8 na glavnoj cesti do stupa?
fixer

#1104 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fixer »

cappy_tempo wrote:leptire kako covjek sa 500KM plate plati kiriju? navikli sosoni zivot na visokoj nozi pa im frka sto bi im se mogla plata smanjiti,cak od vlade traze.mangupi nema sta
Pusti ga. Ne treba sa njim ni raspravljat. Gubitak osjecaja za realnost.
kenan225

#1105 Re: Pitanje o GRASU

Post by kenan225 »

fixer wrote:
kenan225 wrote:umjesto da podrzimo posten dio radnika,mi stajemo na stranu politicara lopova,cc mi smo najgora zemlja na svjetu
Pokazi mi ih i ja cu ih podrzati. :-)
administracija je problem,isto kao i u svim drzavnim firmama,javna tajna
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1106 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by -LIBERO- »

Najsmijesnije je meni sto niko ziv ne poziva na odgovornost menagment GRAS-a i sve druge odgovorne koji su iz mjeseca u mjesec nabijali nove dubioze i gubitke,i to ne bilo kakve,nego visemilionske.

A najtuznije je sto se sve ovo pakuje i pokusava prodati pod borbom "pravda za radnike"
cappy_tempo

#1107 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

evo i hayat prozva vladu da ce autima na posao,a gradjani pjehe. Jel moguce da smo mi svi ludi osim ovih "pametnih"
mrtva kokoš

#1108 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

cappy_tempo wrote:evo i hayat prozva vladu da ce autima na posao,a gradjani pjehe. Jel moguce da smo mi svi ludi osim ovih "pametnih"
izgleda...

njihova prebijanja "dugova" na stetu gradjana...
Seronja1

#1109 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Seronja1 »

Prvo pa musko,ovome "slageru" da milja je mala plata nije milja nego jos tri stoje,morone.
Meni je invalidnina+penzija 680Km,mom burazeru je plata 700,radi citav dan,nema praznika ni nedelje.RVI ka i ja,bas mu sada prija setati poslje 12 sati rada kao konobar u kafani,hodati Mojmilo-Skenderija.Eh da on nema socijalno nego se slepa na moju knjizicu,gazdi puno dati,ako ti se ne svidja razguli.Pitaj ljude koji rade po samoposlugama za 500 sa fakultetom jer nema boljega,dog u grasu "adonooooooooo,uzivaju!
Ima vecu strucnu spremu nego tvoji grasovci,moja zena ima fakultet pa sjedi kuci dok ovi levati uzimaju lopatom cuj, nisu primili platu,regres.???
Ko je ovdje lud,uzmi druge firme koje i dalje rade a raja nije primila platu danima,mjesecima,godinama??
Ovi smradovi kao i taksonje,treba uzet oruzije i sve potjerati,cuj prava radnika,pitaj radnike u:
ZRAK
ENERGOIVNEST
UNIOINVEST
FERELEKTRO
SIPAD
STANDARD
ITD
Pametnom dosta.
kockica_kockica

#1110 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kockica_kockica »

susc_ovjek wrote:Gade mi se neki sugradjani koji gledaju samo svoj je8eni interes tipa "daj da se ja odvezem od A do B", a boli me cosak sto najmanje 1000 od 1400 zaposlenih u tamo nekom GRAS-u vlada koju sam ja (ili gradjani gada) biro muze i zahebaje na svaki moguci i nemoguci nacin godinma..
Sve Sandzaklije posaljite natrag u Sandzak.. I imat ce te i za plate, i za doprinose, i za dijelove i autobuse...

Cuj gade ti se ljudi od kojih zivis.. Probudi se covjece...
Ambrozija

#1111 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ambrozija »

Seronja1 wrote:Prvo pa musko,ovome "slageru" da milja je mala plata nije milja nego jos tri stoje,morone.
Meni je invalidnina+penzija 680Km,mom burazeru je plata 700,radi citav dan,nema praznika ni nedelje.RVI ka i ja,bas mu sada prija setati poslje 12 sati rada kao konobar u kafani,hodati Mojmilo-Skenderija.Eh da on nema socijalno nego se slepa na moju knjizicu,gazdi puno dati,ako ti se ne svidja razguli.Pitaj ljude koji rade po samoposlugama za 500 sa fakultetom jer nema boljega,dog u grasu "adonooooooooo,uzivaju!
Ima vecu strucnu spremu nego tvoji grasovci,moja zena ima fakultet pa sjedi kuci dok ovi levati uzimaju lopatom cuj, nisu primili platu,regres.???
Ko je ovdje lud,uzmi druge firme koje i dalje rade a raja nije primila platu danima,mjesecima,godinama??
Ovi smradovi kao i taksonje,treba uzet oruzije i sve potjerati,cuj prava radnika,pitaj radnike u:
ZRAK
ENERGOIVNEST
UNIOINVEST
FERELEKTRO
SIPAD
STANDARD
ITD
Pametnom dosta.

kad smo kod plata i strucne spreme - moja prijateljica je magistrica a radi kao trgovac (u jednoj trgovini u Immportane Centru) za 600 KM ...
pajero

#1112 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pajero »

šime.sparina wrote:
cappy_tempo wrote:evo i hayat prozva vladu da ce autima na posao,a gradjani pjehe. Jel moguce da smo mi svi ludi osim ovih "pametnih"
izgleda...

njihova prebijanja "dugova" na stetu gradjana...
A da im neko predlozi da kad oni dodju na posao posalju vozace da voze i raju po gradu dok oni igraju pasijansa? :?
thekupus

#1113 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by thekupus »

Sad vise nije "Uzese nam posoooo"...sad se zale na nesto drugo...neradnici
kockica_kockica

#1114 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

susc_ovjek wrote:
iceman2010 wrote:Bez obzira na razloge za strajk nije mi jasno kako neko, kome je dat monopol na gradski prevoz, moze sebi uzeti za pravo da blokira citav grad i da to koristi kao sredstvo ucjene? Stavite se, hipoteticki, u poziciju nekog penzionera koji mora otici do bolnice, nema para za taxi, a ne moze pjeske! Ko to sebi moze uzeti za pravo da mu uskrati prevoz koji je uredno platio mjesec dana unaprijed? Sve i da su razlozi za strajk opravdani to se ne radi ovako. Neke linije moraju da rade. Hajde ukinutei neke linije, smanjiti broj voznji na glavnim linijama, parkirati autobuse ispred vlade, okupiti se pred vladom...... Ali totalno prestati voziti je kriminal za koji neko mora odgovarati! To je skoro kao kada bi zdravstveni radnici strajkovali i totalno prestali raditi. Neki minimum aktivnosti se morao obavljati bez obzira na strajk.
Hajde ti iz pozicije radnika, koji radi POSTENO radi 30 godina u GRAS-u i razboli se... poslije 30 godina uplacivanja socijalnog, ode da ovjeri knjizicu, a tamo mu teta kaze, gospodine... ne mozete ovjerti, jer vasa firma nije uplatila. On ostane na ulici da umre, i sve redom boli cosak za to... kakv bjes to mora izazvat kod covjeka?!

Niste vi jedini koji umiru bez ljekarske pomoci... Sta cvilite ????
Ja znam ljude koji imaju zdravstveno pa cekaju 7 dana da se naruce za uputnicu, 15 dana sa uputnicom oblijecu da se naruce, pa onda nakon 15 dana budu naruceni za 6 mjeseci da se pregledaju... Crkni magare dok otava naraste...

Sa 1500 KM mjesecno mozes priustiti privatnog doktora.. Jado koji ima manje od 500 KM nema sanse...

I zbog toga sto vi trebate usluge ljekara cijeli grad jedan smarate i da ne kazem sta radite u zdrav mozak...
I trebamo vas podrzati...

Ma hajde molim te... bjaaaazziiiiii
cappy_tempo

#1115 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

evo i tv1 je potvrdio da smo svi ludi i da je gras ugrozen zbog vlade,a ne sosona koji su pokrali pare.ja sve vise vjerujem da je ovo namjesten strajk protiv vlade ili sdp-a ne znam,a moguce da je protiv sdp jer sad se lafo svi politicari brinu za gradjane
Retro_Eskobar

#1116 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Retro_Eskobar »

Evo maloprije na TV-u nesto spominju da bi se cak sutra strajk mogao prekinuti
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1117 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

ma jasta eto od sutra sve po starom,strajk je zavrsen,znalo se da ce vlada da im da pare i da ce sve opet biti kao i ranije
obzirom na tempo propadanja grasa ja prognoziram da cemo negdje do narednog ljeta imati samo tramvaje koji ce saobracati jer ce ostalo sve biti u raspadu
jebem ja ovakvu vladu koja ne posalje finansijsku inspekciju u jednu ovakvu lopovsku firmu vec i dalje nastavlja da krpi rupe,fuj
kockica_kockica

#1118 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

NA Federalnoj televiziji rekose da bi sutra mogli imati gradski prevoz... Skole i fakulteti nece raditi sutra ali u petak normalna nastava
TaKuViTo

#1119 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by TaKuViTo »

Eto, valjda se dogovoriše :) i opet preko naših leđa :x :x :x
fixer

#1120 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fixer »

E, sad ako niko ne najebe poslije ovog ...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1121 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by -LIBERO- »

cappy_tempo

#1122 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

pa strajkujte i vi kad udjete u neki prevoz i molite boga da vam opsuju ili fiziciki da vas maltretiraju i zovite policiju.
suncica24

#1123 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by suncica24 »

Hocemo redom? A? :oops:
Uh zamisli.. čitavih 1000 „viška“. Dobro ako istjeramo taj „višak“ na ulicu, gdje bi se on zaposlio? Kod privatnika za 600 KM da bi ti imao stjuardesu u raketi umjesto sadašnjeg krša za koji radnici NISU KRIVI!
Da, kod privatnika. Ko radi po samoposlugama, prodavnicama, pekarama, automehanicarskim radnjama, autopraonicama? Jesu ti ljudi idioti sto rade tamo? Posteno? Sto ih se handri po cijeli dan, kad su fino mogli krug trolom pa u hlad za milju i kusur.
Ili, eno u Pokopu i Bakijama treba grobara. I Radu je nedavno falilo ljudi. Ili to nije "in" kao raditi u GRASu?
A dalje, i biro je za ljude. Posebno za lezihljebovice koji su na to isto mjesto dosli korupcijom.
Dok na birou ima ljudi koji jedva cekaju da nadju bilo kakav posao i za manje novce.
HILJADU MARAKA! Majko draga kojeg li bogatstva, naročito kada se plate režije, kirija i hrana za četveročlanu familiju. Šta se imaju buniti ti prokletnici kada uvijek može biti gore i još tako vrijeđati gospodina socijaldemokratskog premijera koji po socijaldemonkratskim sesijama otvoreno priča kako GRAS treba prodati Slovencima. Nemojte vrijeđati tog dobročinitelja radničke klase zaštitnika svekolike građanštine i hipsterluka!
Mozes mislit i doktori, koji su se skolovali sest i vise godina (sa stazom i specijalizacijom), i nastavnici, asistenti, profesori (4, 6 ili 10 god skole), inzenjeri (pet godina) rade ZA MANJE!
Koji idioti, sto su se uopste skolovali kad su mogli vozati autobus za istu platu!
Mada, ono vjerovatno uopste ne placaju rezije, kiriju i hranu, pa je njima lako :oops:
I to su sve krivi radnici GRAS-a? Zbog toga bi trebali biti sretni što ne žive od 600 KM, jer je neko drugi kriv što doktor ima malo više! Ha ja, ko je vidio da radnik ima više nego što mu treba da jedva preživi i da zato ljubi ruke gospodarima.
I treba da ljudi ruke gledajuci kako je uopste dosao gdje je dosao.
Zapravo, treba da svaki dan stanovnicima ovog grada koji finansiraju njegovu guzicu ljubi i istu.
Ako imaš ekonomski ovisnu polukoloniju, kojom hara strana i domaća tranzicijska mafija i iz koje se crpi jeftina radna snaga i shodno tome hara nezaposlenost i izrabljivanje, logična posljedica je pretrpavanje javnih firmi i cvjetanje monstruozne birokratije, jer je druga opcija da te ljude otpustiš, pa da budu bande kriminalaca, sjecikese i sve ono čega će se „fina gospoda“ poput tebe zgražavati kao da je palo s neba, pa će te se užasavati, pa kriviti „političare“, što će opet dovesti do gomilanja birokratije i policije i tako u nedogled!
Da pokusas ovo rijesiti na Wall Street-u?
Obama? Merkel? Mozda i Putin moze pomoci.

Nego, je li ti to kazes da, radi mira u gradu bi trebali finansirati i one iz KPD Zenica, Centralnog zatvora, Saje, Zije, Cele... i ine? Da ih zaposlimo u GRASu i tako rijesimo problem kriminaliteta?
Ili su ovi u GRASu vec na tom nivou, nego ih samo prilika da maltretiraju sugradjane spasava od toga da ih i sjeckaju i bockaju?
Aha, ljudi koji su prisiljeni podmićivati da bi nešto radili i preživljavali su sada krivi jer traže svoja prava i bili bi pošteni samo ako povećaju armiju nezaposlenih! Ti „hohštapleri“ po tebi također nisu „građani Sarajeva“? Ili su ti „građani“ iz tvoje glave nekakava kategorija koja egzistira mimo svih socio-ekonomskih kretanja? To je, dakle, nekakava povlaštena kasta čija sebičnjačko-inidvidualistička utopija vlastite samodovoljnosti ne smije biti narušena?
Ovo necu ni da komentarisem.
Jer po ovom svako svaka borba protiv korupcije u ovoj zemlji je uzaludna. Ili cak i nepozeljna.
A u to stvarno ne zelim da vjerujem!
Ti primjeri o kojima govoriš su u tolikoj mjeri rijetki da spadaju u domen urbanih legendi. Ja se stalno vozim, kako tramvajom, tako i trolejbusom i nikada, ali baš nikada mi se nešto takvo nije dogodilo. Da, istina je da nećemo zateći vozača koji čita Maksima Gorkog za volanom ili možda revizore koji tečno govore portugalski jezik, nego sirotinju koja je sabrana s koca i konopca, ali hej, ko je kriv što postoji ta sirotinja, ta „bagra“, koju tako s visine gledate? Sama ta „bagra“, ili sistem u kojem „bagra“ nema izbora nego da se „uhljebi“ kako zna i umije jer građanska i elitistička bagra već učahurila na višim pozicijama i ne želi da ih ispusti? I šta su sad radnici GRAS-a KRIVI za ubistvo Denisa Mrnjavca?????? Ne, krivo je društvo u kojem caruje nezaposlenost i nejednakost, a a koja su mrjestilišta delinkvencije! A šta je tvoje rješenje? Otpuštati "tehnološki višak" i tako stvarati nove siromašne porodice iz kojih će proizlaziti na hiljade delinkvenata?
Ovo je u istom domenu kao i prethodno. No comment!
A zašto se ti ljudi ne solidarišu sa probemima koje imaju drugi radnici? Kad teta ili profesorica štrajkuju, priželjkuju li da se neko s njima solidariše? Itekako bi to voljele, pa neka tako i one urade! To ne rade upravo zbog sebičnjačke filozofije različtih grupa ljudi kao razdvojenih svjetova koju ovdje propovjedaš. Ovaj štrajk treba da pokaže da je problem radnika GRAS-a i naš problem, jer je svaki problem zajednice zajednički problem!
Cek, a da, sjetila sam se, kad su ono prosvjetni radnici protestvovali prosle xyz GRASovci su bili prvi koji su se solidarisali s njima.
Isto kao sto se solidarisu sa studentima i penzionerima koji imaju povoljnije karte, pa ovi traze da im se ta privilegija ukine kako bi se finansirao njihov regres.
A i redovno se solidarisu sa radinicima Zraka, Krivaje, Feroelktra... stvarno, sramota kako se ovi nisu solidarisali s njima, dok zure na posao da zarade 300KM crkavice.
Pitarrr82

#1124 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110928148

Eto nastavljaju raditi, mozete zavrsiti ionako napornu pricu jer se iz svake teme predje u nesto sesto a ne trece...
The Realist

#1125 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Ako ne otpuste višak radnika i ako im pristanu na zahtjeve, sigurno neću glasati za ove sada na vlasti, jer su se pokazali nesposobni kao i ovi prije njih.....

Fuuuuuuuuj, odvratni gadovi i jedni i drugi, a jedva čekam sutra vožnju GRAS-om i da me neki od imbecila upita za kartu....
Last edited by The Realist on 28/09/2011 19:52, edited 1 time in total.
Post Reply