F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1101 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

FK Sarajevo raskinuo ugovor sa Komazecom

Interesi kluba na prvom mjestu

Fudbalski klub Sarajevo raskinuo je ugovor sa igračem Nikolom Komazecom.

Igraču je u proteklom periodu ponuđeno više opcija za ostanak u Sarajevu, ali je on svaku odbio - uključujući i razgovore sa našim partnerskim klubom Cardiff City FC - čime je očito pokazao da mu nije stalo do šampionskog i evropskog puta našeg kluba. Istovremeno je igrač svojim izjavama u medijima u proteklom periodu dezavuisao javnost i naše navijače o svom statusu, svo vrijeme pregovarajući sa više klubova o svom odlasku iz Kluba.

Fudbalski klub Sarajevo ne želi i neće biti predmet ničijih ucjena ni pritisaka, jer naš je cilj jedan i naš put je jasan.
Sporazumni raskid ugovora sa Erminom Huseinbašićem.

Krilni napadač karijeru nastavlja u Slobodi.

Fudbalski klub Sarajevo sezonu nastavlja bez Ermina Huseinbašića. Naime, naš klub je sporazumno raskinuo saradnju sa ovim krilnim napadačem, koji će svoju karijeru nastaviti u redovima tuzlanske Slobode.

"U Sarajevu mi je zaista bilo lijepo. Imao sam priliku nastupati za najveći klub u državi i zahvalan sam na tome. U konačnici, nisam bio zadovoljan minutažom i odlučio sam pokušati u drugom klubu, jer je meni ipak najvažnije da igram. Sve što na kraju mogu, jeste da se zahvalim klupskom rukovodstvu i stručnom štabu Sarajeva na dobroj suradnji u protekloj godini", kazao je Ermin Huseinbašić.

"Ugovor između Fudbalskog kluba Sarajevo i igrača Ermina Huseinbašića je sporazumno raskinut. Klub se pobrinuo za njegov nastavak karijere, te je dogovoreno da će Ermin preći u redove Slobode iz Tuzle. Erminu želimo mnogo sreće i zdravlja u daljnjoj igračkoj karijeri", rekao je sportski direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, Abdulah Ibraković.

U posljednjih godinu dana, Ermin Huseinbašić je u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo odigrao 14 utakmica, te postigao 1 gol.
www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1102 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1103 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1104 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

TV1.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1105 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#1106 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"

Foto izvjestaj :arrow: Nogometaši FK Sarajevo na pripremama u Čitluku, jaka kiša otežava treninge

Fudbalski klub Sarajevo nalazi se u Čitluku na pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

klix.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1107 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Član Chelsea dolazi u Sarajevo!

Golman jednog od najvećih klubova na svijetu branit će na Koševu.

Konkurenciju na poziciji golmana pojačat će član londonskog Chelsea, Matej Delač. Ta informacija je danas ozvaničena, nakon nekoliko sedmica špekulacija.

Dvadesetjednogodišnji golman, koji je prošao sve selekcije reprezentacije Hrvatske i sa 16. godina postao najmlađi igrač Hrvatske nogometne lige, stiže u Sarajevo na posudbu u trajanju od 18 mjeseci. On bi se našoj ekipi trebao priključiti u narednim danima.

2010. godine je zapeo za oko skautima Chelsea i za 3.000.000 eura iz Inter Zaprešića prelazi u redove engleskog premijerligaša. Posljednje tri godine kalio se na posudbama u holandskom Vitesseu, češkim Budejovicama, portugalskoj Viktoriji Guimaraes, a posljednju sezonu nosio je dres Vojvodine.

"Chelsea je potvrdio sporazum o saradnji sa Sarajevom i ustupanju Mateja Delača. Detalji sporazuma su poslovna tajna", izjavio je sportski direktor Abdulah Ibraković.

Pored njega, do kraja sedmice Sarajevo bi trebalo biti jače za još jednog, eventualno dva nova igrača, s čime bi se prelazni rok trebao zaključiti.
www,fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1108 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

TV1.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1110 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Sigma78

#1112 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by Sigma78 »

Hi,

Sorry, I must write in English. I am a Canadian who has lived in the Czech Republic for a number of years. In 2002, I attended the Sarajevo vs Sigma Olomouc game in Sarajevo. It was probably one of the best footballing experiences of my life. I've found the extratime and penalties, but I've been looking for 12 years for the entire game. Does anyone have it?

I remember when Sarajevo played in Olomouc. There were about 15 supporters at the game. I was the only Sigma supporter in Sarajevo...

Thanks
izbjeglica_iz_besmisla

#1113 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Hi there,

Unfortunately, I cannot help you with your request.

However, I do remember that the Federal television (FTV) broadcasted that match. The problem is that the live broadcast was combined with another UEFA cup match, played at that same time (Siroki (Bosnia) - Koba Senec (Slovakia)), so the recording, if you manage to find it here, willmost likely show at least half of that other match. Therefore, you might want to consider asking around in the Czech Republic, and their national television. They probably showed the full match.

Since I attended the same match (on the north stand), I was wondering if you could share the link with the extra time and penalty shootout? I haven't seen that in ages...
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1114 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Nemanja Bilbija i Matej Delač za http://www.fcsarajevo.ba

Igrači Fudbalskog kluba Sarajevo ujutro kreću u Antaliju, na drugi dio priprema za proljetni dio BH Telecom Premijer lige BiH. Let za Tursku zakazan je za 6.50h sa Međunarodnog Aerodroma Sarajevo. Naš sjajni napadač, Nemanja Bilbija, prenio nam je njegova očekivanja od priprema u Antaliji.

"U Antaliji nas čeka nekoliko izuzetno jakih pripremnih utakmica, protiv zaista odličnih ekipa. Takve provjere će nam najbolje pokazati naše trenutno stanje, te koje segmente igre trebamo nadograditi, kako bi se što bolje spremili za Čelik i početak prvenstva", kazao je Nemanja Bilbija, dodavši:

"Najzanimljivija utakmica će sigurno biti protiv Partizana. Radujem se pripremama i ponovnom sastanku sa bivšim igračima iz Vojvodine, koji sada nastupaju za Partizan, te trenerom Nikolićem. Smatram da Partizan posjeduje odličnu ekipu, možda i ponajbolju na ovim prostorima i biti će zaista zanimljivo vidjeti krajnji ishod naše utakmice, jer i mi imamo u našim redovima neupitan kvalitet"

U-21 reprezentativac Hrvatske, Matej Delač, rekao nam je da će provjere protiv kvalitetnih ekipa odlično doći ekipi.

.

"Utakmice protiv jakih protivnika su najbolji pokazatelj na kakvom smo nivou. Jako je dobro što igramo protiv Metalurga, Partizana i ekipa takvog kvaliteta", kazao je Delač, koji se osvrnuo i na njegove prve treninge u Fudbalskom klubu Sarajevo.

"Sve je stvarno dobro. Lijepo je raditi sa Robertom Jarnijem. Sviđa mi se rad trenera golmana, Hodžića. Igrači su me sjajno prihvatili i siguran sam da ću momke još bolje upoznati u Antaliji"

http://www.fcsarajevo.ba
Sigma78

#1115 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by Sigma78 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote:Hi there,

Unfortunately, I cannot help you with your request.

However, I do remember that the Federal television (FTV) broadcasted that match. The problem is that the live broadcast was combined with another UEFA cup match, played at that same time (Siroki (Bosnia) - Koba Senec (Slovakia)), so the recording, if you manage to find it here, willmost likely show at least half of that other match. Therefore, you might want to consider asking around in the Czech Republic, and their national television. They probably showed the full match.

Since I attended the same match (on the north stand), I was wondering if you could share the link with the extra time and penalty shootout? I haven't seen that in ages...
Hi,

Thanks for the information. I wasn't aware that the live broadcast was combined with another UEFA Cup match. I don't think the game was shown in the Czech Republic.

I have all 30 minutes of extratime plus the penalties, but the VHS is back in Canada. I remember getting the VHS from a FK Sarajevo supporter in Toronto who had it sent to them from someone in Sarajevo. I'm going to try to get a friend to convert it to a DVD and have sent over to me. So, hopefully I'll be able to upload it at some point.

I remember the atmosphere and the crowd quite well. I can still recall running down to the edge of the stand after Sigma scored in the first few minutes, and how it felt after they lost on penalties. It was my first 'big' football match, and being the only Sigma supporter was quite an experience. I spent a week in Sarajevo, and loved every minute of it.

Hopefully I'll get back to Sarajevo again in the future.
izbjeglica_iz_besmisla

#1116 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

It's no wonder you remember it so well, it's because of such matches that you fall in love with a team and the football game.

Good luck to you, do visit Sarajevo again, and share the link please, if you ever convert it from that VHS..

Cheers!
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1117 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1118 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Bilbija dvostruki strijelac za pobjedu protiv Metalurga

Prvi pripremni meč u Antaliji, Sarajevo je savladalo ukrajinski Metalurg rezultatom 2 : 1

Prva pripremna utakmica u Antaliji je odigrana danas protiv protiv petnaestoplasirane ekipe ukrajinskog prvenstva, Metalurga iz Zaporožja. Ovaj meč naš tim je riješilo u svoju korist rezultatom 2 : 1, a strijelac oba pogodtka bio je Nemanja Bilbija.

Šef struke Robert Jarni je na teren izveo slijedeću jedanaestorku: Delač, Tadejević, Barić, Dupovac, Trivunović, Cimirot, Radovac, Stojčev, Velkoski, Purić i Bilbija.

Svoj prvi gol Bilbija je postigao u 18. minuti. Do kraja poluvremena, tačnije u 28. minuti Bilbija je duplirao prednost sa kojom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme započinje sljedeći sastav: Bandović, Puzigaća, Barić, Dupovac, Trivunović, Cimirot, Osmanagić, Stojčev, Todorović, Travančić i Velkoski. Priliku do kraja utakmice dobili su i Faris Handžić, kao i Adnan Kovačević.

Drugi dio meča je protekao u igri između dva šesnaesterca, bez ozbiljnijih prilika na obje strane. Ipak u 82. minuti Metalurg je smanjio rezultat.

Slijedeči meč u sklopu priprema u Antaliji je planiran za 06.02. protiv južnokorejskog Pohang Steelersa.

www.fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1119 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1120 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

"
"Nezasluženo sam sjedio na klupi

Jajalo: Jarni je igrač kojem sam se divio

Fudbalski klub Sarajevo doveo je i šesto pojačanje ove zime, a mnogi će reći i najkvalitetnije uz golmana Čelzija Mateja Delača. Kao i Delač, na šestomjesečnu pozajmicu došao je dojučerašnji fudbaler njemačkog Kelna i nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Hrvatske Mato Jajalo.

Interes Hajduka

- Ja sam sportista i bio sam nezadovoljan minutažom u Kelnu. Svakom pravom sportisti je u interesu da igra, a ne da sjedi na klupi. Čim sam dobio poziv iz Sarajeva, nisam razmišljao ni minutu, već sam se odmah spakovao i uputio avionom u Antaliju. Želim pokazati ljudima u Kelnu da znam igrati lopte i da sam nezasluženo sjedio na klupi - kaže Jajalo u telefonskom razgovoru za "Dnevni avaz".

Što se tiče ambicija sa Sarajevom, Jajalo ističe da su one jasne - titula prvaka Bosne i Hercegovine i želja da se ode što dalje u Kupu. Lično, ovaj 25-godišnji vezni igrač želi još napredovati.

Jajalo je ove zime bio na korak od prelaska u splitski Hajduk, ali se taj posao na kraju izjalovio.

- Trener Hajduka Igor Tudor se zanimao za mene, ali bilo je mnogo faktora koji mi nisu odgovarali, i eto, završio sam u Sarajevu i sretan sam. Inače, i Sarajevo i Hajduk su velikani i prija mi njihova pažnja - ističe Jajalo, koji je o prvim minutama u bordo dresu, u meču protiv Partizana, kaže:

Solidan debi

- Nisam dugo igrao, fali mi kontinuitet igara, tako da će do početka prvenstva sve biti OK. Odigrali smo solidnu utakmicu, iako rezultat nije zadovoljavajući. Ipak, pokazali smo da možemo igrati rame uz rame s daleko jačim klubom od nas - kaže Jajalo, koji je oduševljen što će narednih šest mjeseci sarađivati sa Robertom Jarnijem, za koga kaže da je vrhunski trener, ali i igrač, kojem se divio.

Sve me vuče prema BiH

Na pitanje da li je upoznat s Premijer ligom BiH i poznaje li neke igrače, Jajalo kaže.

- Dosta sam upoznat s dešavanjima u Premijer ligi, s obzirom na to da sam rođen u Jajcu i tamo imam dosta familije koju često posjećujem. U BiH imam mnogo prijatelja, žena mi je Mostarka, tako da me sve vuče prema BiH. Što se tiče mojih novih saigrača, polako se upoznajemo i mogu vam reći da se odmah vidi da imaju izuzetan kvalitet i da su veoma potkovani i tehnički i trkački.

25 nastupa za Sijenu u Seriji A

88 utakmica u dresu Kelna od ljeta 2010., ali samo šest nastupa ove sezone

21 put nosio dres U-21 reprezentacije Hrvatske
Avaz"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1121 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1122 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Petnaest fudbalera Sarajeva u tri reprezentativne selekcije

Prva polovina februara tekuće godine u fudbalskom klubu Sarajevo je okarakterisana kao izuzetno uspješna.
Prva asocijacija zasigurno su dobri rezultati ekipe na pripremama u Antaliji, te činjenica da kvalitet igre i uigranost ekipe iz dana u dan napreduju.

U tim danima ekipi se priključio i Mato Jajalo, provjeren i iskusan igrač, sa stotinu utakmica njemačke prve i druge lige u svojim nogama. Igrač koji još uvijek nije dostigao vrhunac svoga razvoja i igrač koji svojim kvalitetom sigurno može biti prevaga na terenu u korist kluba sa Koševa.

Ipak, ono što je s pravom zasjenilo sva ostala dešavanja u klubu prethodnih dana jeste podatak da je poziv za okupljanje U-15, U-17 i U-19 reprezentativnih selekcija dobilo ukupno 15 omladinaca bordo kluba, čime je Sarajevo ubjedljivo najveći broj mladih igrača usmjerio ka putu reprezentativaca za selekcije naše države.

Uzimajući u obzir i to da Sarajevo u svojim redovima ima i dva stalna člana U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Gojka Cimirota i Adnana Kovačevića, te nekoliko potencijalnih članova iste reprezentativne selekcije, kao što su Travančić, Jevtić, Handžić i Plakalo, zaista ima opravdanih razloga za sreću.

Petnaest reprezentativaca u tri reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine su prvi plodovi dvogodišnjeg rada i reorganizacije unutar Fudbalskog kluba Sarajevo, te nagovještaji svijetle budućnosti i ispravnog opredjeljenja kluba sa Koševa, navodi se na fcsarajevo.ba.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1123 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Abdihodžić i Čulov na ispomoći u Sanskom Mostu

FK Sarajevo i NK Podgrmeč postigli sporazum o posudbi igrača

Fudbalski klub Sarajevo i NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta potpisali su sporazum o posudbi dva mlada igrača našeg kluba. Tako su na polugodišnju posudbu u Sanski Most otišli Almin Abdihodžić, dvedesetdvogodišnji golman i bivši U-21 reprezentativac naše zemlje, te Alija Čulov, devetnaestogodišnji mladić koji je prije pola godine prešao iz juniorskog pogona našeg kluba u prvi tim.

"Jako lijepi trenutci vežu me za Sarajevo i zaista, čast je biti dio ovoga kluba. Zahvalio bih se na mogućnosti da narednih pola godine provedem na posudbi, kako bih što više minuta proveo na terenu, jer, ipak, u mojim godinama to je najvažnije, pa se nadam da ću naredni period iskoristiti što je bolje moguće", kazao je Abdihodžić, koji je već nastupao za Podgrmeč na nekoliko pripremnih utakmica i koji će biti jedan od najvećih aduta ekipe Podgrmeča za opstanak.

Pored Abdihodžića, i Alija Čulov, naš mladi igrač, koji može odgovoriti zadacima na poziciji zadnjeg veznog igrača, te na desnom beku u odbrani, ističe svoje zadovoljstvo na prilici za većom minutažom.

"U narednih pola godine želim maksimalno raditi, kako bih igrački što više napredovao. Nadam se da ću dati doprinos u dobrim rezultatima Podgrmeča u proljetnim dijelu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Sretan sam što ću igrati više, jer to je ono što mi treba", ističe Čulov.

Ekipa Podgrmeča se nakon jesenjeg dijela sezone nalazi na trinaestom mjestu tabele sa četrnaest osvojenih bodova. U proljetnom dijelu sezone, žuto-zelenim iz Sanskog Mosta predstoji borba za opstanak, o čemu svjedoči i težak raspored, koji će Podgrmeč odvesti na osam gostovanja od petnaest utakmica.

Već u prvom kolu proljetnog dijela Prve lige Federacije, Abdihodžić i Čulov imat će težak zadatak na gostovanju kod Rudara iz Kaknja, za koji također na posudbi nastupa Adnan Hrelja, još jedan naš mladi igrač.

Alminu i Aliji, kao i cijeloj ekipi Podgrmeča iz Sanskog Mosta želimo uspješno proljeće i vjerujemo da će naši igrači imati značajan doprinos u dobrim rezultatima ekipe iz Sanskog Mosta do kraja sezone.
www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1124 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1125 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"
Post Reply