gocc wrote:nesto kontam...
47 stranica postova, puta ca deset po stranici, ispadne... ma, bruka postova. Jest da su se neki upalili k'o zub na temu i odgovorni su za veci dio od ove bruke postova, al' ipak, masa ljudi je ucestvovala do sada u ovoj temi. I svi se nesto sjecate, kao ono, bili ste tu, ucestvovali ste, gledali s balkona itd. Posto se radi o dogadjajima od prije 20 god znaci da vi sto tipkate imate minimalno 35-40 god. E sad, nakon ove uvodne analize sa kojom morate da se slozite, slijedi i pitanje... Da li je normalno da ovoliko ljudi u tim godinama, koji bi trebali imati pametnija posla, sjedi i truni o ovome o cemu vi trunite?? Rat bio, rat prosao... ne kontam... Dobrinja i dalje dio grada u koji se ne ide ako se ono, BAS ne mora, nekome na saucesce ili ako je neki mrak dernek...
Fakat, 20 god je proslo... Time to go on??
Prvo za ovo boldirano. Zar ti to mozes?!?!?!!?
A, sto se tice ovoga napisanog, necu puno komentarisati.
Samo cu ti reci da imam 40 godina, da sam RVI u penziji i da nemam pametnijeg posla nego bas dolaziti ovdje, ali ne truniti kako ti napisa (sram te bilo), nego razmjenjivati iskustva i evocirati uspomene sa svojom ratnom bracom, koji uzgred receno eto omogucise da i tvoja majka tebe takvog donese na ovaj svijet, pa da cak mozes ono BAS kada moras doci u herojsku Dobrinju da izjavis nekome saucesce ili ako je neki mrak dernek.
I za kraj, "drzacu jezik za zubima", da ne bi dobio ban, a ti zamisli sta sam ti sve zelio napisati. Sve sto zamislis neces pogrijesiti.