McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jedna tamo

#1101 Re: McDonalds

Post by jedna tamo »

perverznjaci ogadiste mi hranu, to svršavanje i sex ostavite u svojoj glavi :twisted:
ultima_palabra

#1102 Re: McDonalds

Post by ultima_palabra »

jedna tamo wrote:perverznjaci ogadiste mi hranu, to svršavanje i sex ostavite u svojoj glavi :twisted:
:shock: Što si ti osjetljiva...
jedna tamo

#1103 Re: McDonalds

Post by jedna tamo »

:lol: pa pročitaj dva posta prije mene :lol:
ultima_palabra

#1104 Re: McDonalds

Post by ultima_palabra »

jedna tamo wrote::lol: pa pročitaj dva posta prije mene :lol:
A vidi fakat :-D Ovaj izraz "svršavanje" se toliko odomaćio u svakodnevnoj priči da se i meni ogadio.
Ali seks je prikladan termin u ovom slučaju, vjeruj mi 8-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1105 Re: McDonalds

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Bio prvi put, pomfrit bajat :shock: Ostalo standardno...
Sviđa mi se što je McCafe izdvojen, ako hoćeš pojesti kolač ili popiti kafu ne moraš se gurati s masom. Cheesecake je seks živi :thumbup:
ha ja, mene to i u MCD obidje, nije bilo Cheesecakea :( :-) :D
ultima_palabra

#1106 Re: McDonalds

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:
ultima_palabra wrote:Bio prvi put, pomfrit bajat :shock: Ostalo standardno...
Sviđa mi se što je McCafe izdvojen, ako hoćeš pojesti kolač ili popiti kafu ne moraš se gurati s masom. Cheesecake je seks živi :thumbup:
ha ja, mene to i u MCD obidje, nije bilo Cheesecakea :( :-) :D
Ne da se usranom do potoka :mrgreen: ;-)
Gray

#1107 Re: McDonalds

Post by Gray »

GOLFER wrote:Dao sam jos jednu sansu McD- rekoh da probam onaj ROYAL TS...

On malo i lici na hranu, meso (neka mjesavina) ali ipak ima neki ukus, i snicla ima neku ''debljinu'' paradajz i luk doprinose tome da osjeis da jedes nesto... dakle royal je mnogo bolji od mekija... al i on je 4,80... dakle 5 KM za ono je to PUNO PARA...

Ja i haver smo otisli u McD i racun nam je bio 19 KM (normala sok, pomfrit, sos, hambruger i piletina :-D ) ... za 19 KM u cevabdzinici smo se mogli najesti puno vise, i puno kvalitetnije i ukusnije hrane... Tako da sam svoju odluku utvrdio, u McD idem SAMO ako MORAM, i SAMO NA SLADOLED ILI NEKI SEJK...

Oni koji svrsavaju na onu hranu, ili zaista nikad kvalitetnog mesa i hrane nisu pojeli, pa im je ono neki VRH, ili lazu sami sebe...

Ukusnije možda, jeftinije vjerovatno, ali kvalitetnije je vrlo upitno, jer niko ne zna šta i kako ćevabdžije stavljaju u svoje meso. Kada ćevape u Želji pojedem (koji jesu stvarno ukusni) 2 dana se oporavljam. Sreća pa ima drugih mjesta koja su ok.

Dakle sve je stvar ukusa. Meni je McD ok, ništa posebno ali ni nije francuski elitni restoran nego fast food. OK mi je i jedan meni za obrok, ne ubijem se ali ni ne ostanem gladan. Ako dodam jos cheesburger onda se bas najedem (cak i malo prejedem). Dakle McD je obicni fast food. Ni vise ni manje.
Jack Be Nimble

#1108 Re: McDonalds

Post by Jack Be Nimble »

Cevap, Big Mac, Royal sve je to ista vrsta hrane sto se tice kvaliteta i pogastva ishrane. Sto moja tetka kaze 'to je sve lazna hrana'.
GOLFER

#1109 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

Reci i misliti da je McD meso i meso kod Hodzica ili Ferhatovica ili Kurte JEDNO TE ISTO je van svake konkurencije u gluposti.... Al eto ima i takvih...

Uz to dodati da je ukusnije MOZDA :-) :-) :-) :-) Sori, ali kad meni neko tvrdi da je karton ukusniji od pravog mesa pecenog na ZARU, onda se tu svaka rasprava zavrsava... naravno ukusi su razliciti jel tako :lol: :lol: :lol: :lol:
bandini

#1110 Re: McDonalds

Post by bandini »

GOLFER wrote:Reci i misliti da je McD meso i meso kod Hodzica ili Ferhatovica ili Kurte JEDNO TE ISTO je van svake konkurencije u gluposti.... Al eto ima i takvih...

Uz to dodati da je ukusnije MOZDA :-) :-) :-) :-) Sori, ali kad meni neko tvrdi da je karton ukusniji od pravog mesa pecenog na ZARU, onda se tu svaka rasprava zavrsava... naravno ukusi su razliciti jel tako :lol: :lol: :lol: :lol:

drug ne mogu da vjerujem al mislim da je ovo prva tema na kojoj nismo kontra
bas mi nekako drago :)
GOLFER

#1111 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

bandini wrote:
GOLFER wrote:Reci i misliti da je McD meso i meso kod Hodzica ili Ferhatovica ili Kurte JEDNO TE ISTO je van svake konkurencije u gluposti.... Al eto ima i takvih...

drug ne mogu da vjerujem al mislim da je ovo prva tema na kojoj nismo kontra
bas mi nekako drago :)
pa nevalja ba da se u svemu slazemo, pa ja... dobro je pa ti nije stalo do ovog civilizovanog hamburgera koji je MOZDA ukusniji od cevapa i koji je u kvalitetu bara-bara sa cevapima poznatih mesarskih i cevapskih porodica... E onda ne bi imao nikakve sumnje :D sad si mi OK :P
ultima_palabra

#1112 Re: McDonalds

Post by ultima_palabra »

Sad ispadoše ćevapi deluxe meso :-) Mislim jesu ukusniji od McD hamburgera, ali nećemo se lagati u pogledu sastojaka...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1113 Re: McDonalds

Post by plain vanilla »

jesmol se to opet vratili na janjku? :D
GOLFER

#1114 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

ultima_palabra wrote:Sad ispadoše ćevapi deluxe meso :-) Mislim jesu ukusniji od McD hamburgera, ali nećemo se lagati u pogledu sastojaka...
jeo sam cevapa raznih i svakakvih i od Srbije pa do Slovenije... Da se razumijemo svako u cevape gura svasta, zato imas i cevapa da te Bog dragi sacuva, i zna se gdje je i sta je pravi cevap... Zato u Sarajevu jedem na nekoliko mjesta gdje je kvalitetno i ukusno, i provjereno znam i nemam nikakv sumnju da ljdi koriste svjeze meso za cevape... Zato se sarajevski cevapi razlikuju od ostalih cevapa, tj pokusaja ''cevapa''---
ultima_palabra

#1115 Re: McDonalds

Post by ultima_palabra »

GOLFER wrote:
ultima_palabra wrote:Sad ispadoše ćevapi deluxe meso :-) Mislim jesu ukusniji od McD hamburgera, ali nećemo se lagati u pogledu sastojaka...
jeo sam cevapa raznih i svakakvih i od Srbije pa do Slovenije... Da se razumijemo svako u cevape gura svasta, zato imas i cevapa da te Bog dragi sacuva, i zna se gdje je i sta je pravi cevap... Zato u Sarajevu jedem na nekoliko mjesta gdje je kvalitetno i ukusno, i provjereno znam i nemam nikakv sumnju da ljdi koriste svjeze meso za cevape... Zato se sarajevski cevapi razlikuju od ostalih cevapa, tj pokusaja ''cevapa''---
Imali smo tema o tome koji su najbolji, ne bih sad o tome... samo ću reći da bilo koje faširano meso iznad sebe nosi povelik upitnik.
Sezam

#1116 Re: McDonalds

Post by Sezam »

Evo sta je Martin Bell rekao prije par godina glede cevapa u Sarajevu i burgera:

The food is klix. Everything is fresh and local. Nothing is flown in. My favourites include lamb slowly roasted on a river-powered spit, and stuffed cevapcici, a special blend of mince with cheese that is as far from a cheeseburger as caviar is from fish paste.
ultima_palabra

#1117 Re: McDonalds

Post by ultima_palabra »

Odakle mu cheese u svoj toj priči? :-D
Sezam

#1118 Re: McDonalds

Post by Sezam »

ultima_palabra wrote:Odakle mu cheese u svoj toj priči? :-D
nemam pojma :D kontam ima neko ekskluzivno mjesto u Sarajevu gdje sluze cevape punjene sirom :!: :?:
johnny_blazze

#1119 Re: McDonalds

Post by johnny_blazze »

mozda je mislio na kajmak xD
ultima_palabra

#1120 Re: McDonalds

Post by ultima_palabra »

johnny_blazze wrote:
mozda je mislio na kajmak xD
Vrlo moguće.
JThomas

#1121 Re: McDonalds

Post by JThomas »

ne možemo s janjetinom u istu rečenicu...ne možemo :-D zar vam ništa nije sveto? :roll: :-D
Lakat Jebić

#1122 Re: McDonalds

Post by Lakat Jebić »

JThomas wrote:ne možemo s janjetinom u istu rečenicu...ne možemo :-D zar vam ništa nije sveto? :roll: :-D
nema se vise postovanja ni za kakve kraljeve, pa ni zivotinjske :D
dječak sa šibicama

#1123 Re: McDonalds

Post by dječak sa šibicama »

GOLFER wrote:
Sto ne mogu na rende kora, eto nigdje cevapi ne valjaju, samo u Sarajevu :-)

Posebno su dobri kod Zelje recimo, gdje ih nabaca po 200 komada na rostilj i servira polusirove, a slicnom praksom su se i ostali poceli baviti, posebno ljeti kad dijaspora navali na cevape.
Deriguz

#1124 Re: McDonalds

Post by Deriguz »

Sarajevo, Travnik, Banja Luka :mrgreen:
vs84sa

#1125 Re: McDonalds

Post by vs84sa »

dječak sa šibicama wrote:
GOLFER wrote:
Sto ne mogu na rende kora, eto nigdje cevapi ne valjaju, samo u Sarajevu :-)

Posebno su dobri kod Zelje recimo, gdje ih nabaca po 200 komada na rostilj i servira polusirove, a slicnom praksom su se i ostali poceli baviti, posebno ljeti kad dijaspora navali na cevape.
nisu to sirovi cevapi nego engliš :) i ako nije takav cevap bolje ga baci u smece ili naruci 10 briketa u pola ako vec volis zagoretinu...
Locked