SDA-All about

Post Reply
madner

#1101 Re: SDA-All about

Post by madner »

Bosnjak333 wrote:
madner wrote:Onda to ipak nije grad, jer u svim gradovima BiH SDP ima bolji prolaz. Da ne mislis na mjesto?
Ti ocigledno imas problem...
Ti ocigledno ne znas da nije svako mjesto grad.

Htio sam da vidim tu listu gdje je SDA toliko bolji od SDP-a, ali nikako da nam kazes koja je.
Bosnjak333

#1102 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

madner wrote:
Bosnjak333 wrote:
madner wrote:Onda to ipak nije grad, jer u svim gradovima BiH SDP ima bolji prolaz. Da ne mislis na mjesto?

Htio sam da vidim tu listu gdje je SDA toliko bolji od SDP-a, ali nikako da nam kazes koja je.
Imas cik.ba i pregledaj rezultate opcinskih izbora iz 2008. pa ces naci spisak opcina u kojima je SDP zanemariv faktor.Nema potrebe da ti otkrivam u kojem gradu zivim i za tvoju informaciju sigurno nije selendra kao ona iz koje si se ti doselio u Sarajevo ili Tuzlu(pretpostavljam da zivis u jednom od ta dva grada).
dada-bis

#1103 Re: SDA-All about

Post by dada-bis »

pregledaj rezultate opcinskih izbora iz 2008.
SDP sad ima dva ministra u Vladi kantona.
sad je 2012. Đaba ste farbali most!
raoul duke

#1104 Re: SDA-All about

Post by raoul duke »

Bosnjak333 wrote: Imas cik.ba i pregledaj rezultate opcinskih izbora iz 2008. pa ces naci spisak opcina u kojima je SDP zanemariv faktor.Nema potrebe da ti otkrivam u kojem gradu zivim i za tvoju informaciju sigurno nije selendra kao ona iz koje si se ti doselio u Sarajevo ili Tuzlu(pretpostavljam da zivis u jednom od ta dva grada).
Prijavljen si moderatorima.. Zbog vise postova, medju kojima spada i ovaj.
Ti postao ko Tihic, iz ocaja ces i ban da popusis :)
Pusica tvom SDA kadru koji vise nece biti lazni prezenter bosnjackog naroda :dance:
Bosnjak333

#1105 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

Infidel666 wrote:
Bosnjak333 wrote: Imas cik.ba i pregledaj rezultate opcinskih izbora iz 2008. pa ces naci spisak opcina u kojima je SDP zanemariv faktor.Nema potrebe da ti otkrivam u kojem gradu zivim i za tvoju informaciju sigurno nije selendra kao ona iz koje si se ti doselio u Sarajevo ili Tuzlu(pretpostavljam da zivis u jednom od ta dva grada).
Prijavljen si moderatorima.. Zbog vise postova, medju kojima spada i ovaj.
Ti postao ko Tihic, iz ocaja ces i ban da popusis :)
Pusica tvom SDA kadru koji vise nece biti lazni prezenter bosnjackog naroda :dance:
Nasmija ti mene prijatelju,koliko ti je godina,imas li barem punih 12?Ocajan ces ti biti poslije sljedecih lokalnih izbora. ;)
Last edited by Anonymous on 21/06/2012 18:06, edited 1 time in total.
Reason: opomena pred ban!
Husejin

#1106 Re: SDA-All about

Post by Husejin »

madner wrote:
Bosnjak333 wrote:

Ja živim u gradu u kome SDP ima vlast od završetka rata.Lahko Vam je pogoditi u kom gradu živim jer
-kod nas nema nezaposlenih, na birou su samo oni koji neće da rade i općinska administracija ima problema da ih natjera da prihvate neki posao.Jok.ba svi hoće u Općinu.
-Ulice su Asvaltirane i osvijetljene a čiste su sve.. Tita mi.
-Nema korupcije i svi tenderi su javni objavljuju se u Nezavisnim novinama i nekom mostarskom listu neznam ni kako se zove snam samo da nam dolazi jedan primjerak..i svi ga čitamo.
-Javne kuhinje su ukinute a za socijalno ugrožene ....otvorena je ćevabdžinica u kojoj su veliki ćevapi 25 komada a mozes dobiti repete koliko zelis.
-Krađe su totalno prekinute i mi o tome čitamo samo u Avazu.
-Istina ima malo veći broj samoubistava ali to valjda zbog situacije u drugim gradovima gdje vlada mračna SDA,a mi smo žalovit narod.
Eto sad Vam je lahko pogodit koji je moj grad. :bih:
madner

#1107 Re: SDA-All about

Post by madner »

Bosnjak333 wrote:
madner wrote:
Bosnjak333 wrote: Ti ocigledno imas problem...

Imas cik.ba i pregledaj rezultate opcinskih izbora iz 2008. pa ces naci spisak opcina u kojima je SDP zanemariv faktor.Nema potrebe da ti otkrivam u kojem gradu zivim i za tvoju informaciju sigurno nije selendra kao ona iz koje si se ti doselio u Sarajevo ili Tuzlu(pretpostavljam da zivis u jednom od ta dva grada).
Reagujes jako defanizivno na sasvim normalan upit. Pitao sam te gdje to SDA ima toliko bolji kadar kojim si se pohvalio i istakao da to ne moze biti grad kako ti navodis. Dakle izbjegavas odgovor jer se iz nekog razloga izgleda stidis tog mjesta ili navodis pogresne navode. Kako god, minus.
Bosnjak333

#1108 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

madner wrote:
Reagujes jako defanizivno na sasvim normalan upit. Pitao sam te gdje to SDA ima toliko bolji kadar kojim si se pohvalio i istakao da to ne moze biti grad kako ti navodis. Dakle izbjegavas odgovor jer se iz nekog razloga izgleda stidis tog mjesta ili navodis pogresne navode. Kako god, minus.
Ne stidim se ja svog mjesta jer je moje mjesto za razliku od tvog dalo mnogo heroja u proteklom ratu,ali jednostavno nema potrebe da ti otkrivam odakle sam.Sam kazes da nema mnogo opcina u kojima SDP nije neki faktor pa ti kazem da pregledas rezultate opcih izbora i ustanovis koja bi mogla biti,a da nije selo...
madner

#1109 Re: SDA-All about

Post by madner »

Sto bi to radio :?

Ili povuci navode ili reci koja je opcina.
addem

#1110 Re: SDA-All about

Post by addem »

Mora da je neka jako razvijena opcina.
valterbranisarajevo

#1111 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

Koliko su "komunjare" nepismeni govori podatak da su prvi u istoriji BiH 1947 osnovali univerzitet i omogućili građanima BiH da visokoškolska zvanja više ne moraju sticati u Pragu, Beču, Krakovu. Koliko je to uticalo na emancipaciju ljudi na ovim prostorima ne treba ni govoriti. Naravno i oni koji podstiču ove stalne napade na "zle komunjare" su uredno iskoristitlli tu mogućnost..magistrirali, doktorirali na račun države..Dok danas za doktorat moraš platiti najmanje 20.000 KM...

Da zaključim..komunjare su obrazovale Bošnjake, a SDA-ovci ih, osim onih probranih ", pokušavaju zaglupiti već 22 godine..Na sreću nisu baš uspjeli u svojoj nakakni...
_Reds_

#1112 Re: SDA-All about

Post by _Reds_ »

madner wrote:Sto bi to radio :?

Mozda je ova http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/1 ... u-sda.html
Innovation

#1113 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Valtere. kakvo je to poredjenje. SDP se zgraza kad ih neko poredi sa "komunjarama". Uzeli su samo njihovu imovinu i sad pjevaju "ovo nam je nasa borba dala".Sto se mene licno tice ,to je najljepsi period moga zivota /mislim na Tita/.To sto kazes da su " komunjare "skolovale Bosnjake nije tacno. Skolovao se svaki onaj,koji je zelio uciti i postici nesto u zivotu,ali prvenstvo su imali "podobni" i njihova djeca.
Banksy

#1114 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Innovation wrote:
Skolovao se svaki onaj,koji je zelio uciti i postici nesto u zivotu.
valterbranisarajevo

#1115 Re: SDA-All about

Ovdje se ne spominje SDP nego "nepismene komunjare". Do osnivanja Univerziteta u Sarajevu visokoškolsko obrazovanje su mogli imati samo oni kojima su roditelji mogli platiti višegodišnji boravak u nekom srednjoevropskom gradu(a takvih nije bilo baš previše). Nakon toga visokoškolsko obrazovanje je postalo dostupno i onim slabijeg imovnog stanja. Međutim ni tada nisu stali.. firme su dijelile stipendije, postojao je i tzv Titov fond za školovanje onih slabijeg imovnog stanja. Školovao se onaj koji je želio učiti i postići nešto u životu ali tek kada su mu "nepismene komunjare" to omogućile....Danas smo opet došli u situaciju kao što je bilo prije dolaska "komunjara na vlast". Ko nema 20 -30 hiljada KM džaba mu volja i želja...
addem

#1116 Re: SDA-All about

Post by addem »

_Reds_ wrote:

Upravo ovo pokazuje u kakvom je stanju SDA danas. To je sramota za stranku i zbog toga ce propasti.
Corto Maltese

#1117 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

valterbranisarajevo wrote:Ovdje se ne spominje SDP nego "nepismene komunjare". Do osnivanja Univerziteta u Sarajevu visokoškolsko obrazovanje su mogli imati samo oni kojima su roditelji mogli platiti višegodišnji boravak u nekom srednjoevropskom gradu(a takvih nije bilo baš previše). Nakon toga visokoškolsko obrazovanje je postalo dostupno i onim slabijeg imovnog stanja. Međutim ni tada nisu stali.. firme su dijelile stipendije, postojao je i tzv Titov fond za školovanje onih slabijeg imovnog stanja. Školovao se onaj koji je želio učiti i postići nešto u životu ali tek kada su mu "nepismene komunjare" to omogućile....Danas smo opet došli u situaciju kao što je bilo prije dolaska "komunjara na vlast". Ko nema 20 -30 hiljada KM džaba mu volja i želja...
Nažalost, nijedan od sadašnjih stranaka se ne može podičiti time da je nasljednik komunjara ni po tom ni po drugim pitanjima. SDA je pokupila članstvo, SDP imovinu, i tu sva sličnost završava
Last edited by Corto Maltese on 21/06/2012 23:21, edited 1 time in total.
JohnnyS

#1118 Re: SDA-All about

Post by JohnnyS »

valterbranisarajevo wrote:Ovdje se ne spominje SDP nego "nepismene komunjare". Do osnivanja Univerziteta u Sarajevu visokoškolsko obrazovanje su mogli imati samo oni kojima su roditelji mogli platiti višegodišnji boravak u nekom srednjoevropskom gradu(a takvih nije bilo baš previše). Nakon toga visokoškolsko obrazovanje je postalo dostupno i onim slabijeg imovnog stanja. Međutim ni tada nisu stali.. firme su dijelile stipendije, postojao je i tzv Titov fond za školovanje onih slabijeg imovnog stanja. Školovao se onaj koji je želio učiti i postići nešto u životu ali tek kada su mu "nepismene komunjare" to omogućile....Danas smo opet došli u situaciju kao što je bilo prije dolaska "komunjara na vlast". Ko nema 20 -30 hiljada KM džaba mu volja i želja...
Nikad više ljudi bilo na fakultetima nego ih je sada. Imaš desetke tisuća studenata svih imovinskih statusa. Moj cimer je bio bez oca, a majka mu nije za veliku lovu radila pa je završio fakultet, a znam više takvih ljudi. Studenti koji uče ne plaćaju školarine, knjige se kopiraju i u biti imaš troškove života za pokrit. To se i bivšoj Jugi plaćalo, nije ti država plaćala stan i hranu za vrijeme studija... Svaki sustav ima svoje prednosti i mane, uistinu nije potrebno govoriti da je prije bilo lakše završiti fakultet i sad ga svaki student koji dobro uči može završiti čak i da je ispodprosječnog imovinskog stanja...
Innovation

#1119 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Moja su djeca zavrsila osnovnu skolu u ratu, srednju i fakultete poslije rata. Koliko se ja sjecam nisam davala 20-30 hiljada km, a bilo je i stipendija. Koliko znam i SDA je davala stipendije, bez obzira koje si nacionalnosti.
valterbranisarajevo

#1120 Re: SDA-All about

Ja sam govorio o godini prekretnice. Sramota je ljude koji su u BiH uveli visokoškolsko obrazovanje,(uključujući i "teške" fakultete: mašinstvo, elektrotehniku, arhtekturu, medicinu), osnovali NUB nazivati nepismenim, sa ciljom i porukom "sve prije nas potop"..Znam nekoliko ljudi koji su dobili poziv sa svojih bivših fakulteta da npr doktoriraju. kad su vidjeli cifru..za njih je dalje školovanje završeno prije nego što je počelo...Nekada se posebno potenciralo školovanje radničke klase...Fakultetsku diplomu je uz rad mogao dobiti: livac, rudar.Oni su mogli platiti i te dodatne troškove od svoje plate...a danas tačno može se: platiš 2.000 - 3.000 KM položiš par ispita ispod kruške u Kiseljaku i postaješ "akademski građanin", a to kome su SDA-ovci, preko javnih preduzeća pod njihovom kontrolom dijelili stipendije, mislim da je glupo diskutovati...
%tacno*

#1121 Re: SDA-All about

Post by %tacno* »

addem wrote:
_Reds_ wrote:

Upravo ovo pokazuje u kakvom je stanju SDA danas. To je sramota za stranku i zbog toga ce propasti.
Ako trebaju da propadnu, neka propadnu ALI ovi sto dolaze ako nisu gori nisu ni bolji.
JohnnyS

#1122 Re: SDA-All about

Post by JohnnyS »

valterbranisarajevo wrote:Ja sam govorio o godini prekretnice. Sramota je ljude koji su u BiH uveli visokoškolsko obrazovanje,(uključujući i "teške" fakultete: mašinstvo, elektrotehniku, arhtekturu, medicinu), osnovali NUB nazivati nepismenim, sa ciljom i porukom "sve prije nas potop"..Znam nekoliko ljudi koji su dobili poziv sa svojih bivših fakulteta da npr doktoriraju. kad su vidjeli cifru..za njih je dalje školovanje završeno prije nego što je počelo...Nekada se posebno potenciralo školovanje radničke klase...Fakultetsku diplomu je uz rad mogao dobiti: livac, rudar.Oni su mogli platiti i te dodatne troškove od svoje plate...a danas tačno može se: platiš 2.000 - 3.000 KM položiš par ispita ispod kruške u Kiseljaku i postaješ "akademski građanin", a to kome su SDA-ovci, preko javnih preduzeća pod njihovom kontrolom dijelili stipendije, mislim da je glupo diskutovati...

Medicinski fakultet u Sarajevu su 1944. osnovale ustaške vlasti :D

Ne znam kako su lijevaoci i rudari dolazili do fakultetske diplome onda, moguće da griješim, ali sumnjam da su oni završavali gimnazije ili "jače" srednje škole pa da su bili spremni za fakultete (naravno bez uvrede tim poštenim zanimanjima). Ja znam onaj vic: "Što je prije bilo kokoš ili jaje? Prije je svega bilo". I sad se neimućniji student može završit fakultet, doduše ne moraju svi biti doktori znanosti, i to državni (premda to što je državni ne znači apsolutno ništa, korupcija je puno izraženija na državnim fakultetima nego pod kruškama u Kiseljaku) uz redovno i marljivo učenje
valterbranisarajevo

#1123 Re: SDA-All about

To je vjerovatno istorijski falsifikat, ali nema veze neka bude na čast onima koji to "ponosno" ističu na svojoj web stranici....NDH 1944 godine nije znala gdje joj je "guz.." a kamoli da osniva fakulutete po Sarajevu....60. godišnjica medicinskog fakulteta je obilježena 2010. (sjećam se zbog skandala kada je Mujezinović na proslavu doveo Torabija)...

ETF je npr osnovan pod pokroviteljstvom Energoinvesta, baš da bi radnici te firme sticali dodatno obrazovanje i mnogi su to iskoristili, pa Viša PTT škola, gdje su mnogi npr monteri ili radnici na centrali stekli zvanje PTT inžinjera. Naravno da je sada visokoškolsko obrazovanje nešto normalno, ipak smo u 21 vijeku, ali tada prije 60 godina bilo je bum. Baš se na sarajevskom,a kasnije mostarskom ili tuzlanskom fakultetu fomirala bosanskohercegovačka intelektualna elita koja je podigla BiH iz blata i gliba Karađorđevićeve "Jugoslavije" i praha i pepela u koju ju je pretvorio Hitlerov "hiljadugodišnji rajh"...Nažalost nekad sam imao statističke godišnjake (stradao u ratu) gdje se tačno vidio broj visoko obrazovanih npr 1931, 1941, pa onda 10 ili 15 godina kasnije...razlika je bila drastična....Oni su 1947 krenuli od nule, a ovi danas su dosta toga naslijedili, ako ništa veliki broj univerzitetskih profesora koji su mogli držati nastavu u najtežim ratnim godinama....
pemanapemani

#1124 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Prije je metalostrugar od svoje plate mogao odvesti šesteročlanu porodicu na petnaestodnevno ljetovanje.

Danas puno mladih studira, taman da svi završe studij, šta poslije? Deset godina nakon završetka fakulteta se vrzmaš po skeli. Nada u bolje sutra nakon deset godina rapidno hlapi. Onda neki porede današnje robovlasništvo sa vremenom kada je Famos zanatlijama plaćao fakultete. :-)
JohnnyS

#1125 Re: SDA-All about

Post by JohnnyS »

pemanapemani wrote:Prije je metalostrugar od svoje plate mogao odvesti šesteročlanu porodicu na petnaestodnevno ljetovanje.

Danas puno mladih studira, taman da svi završe studij, šta poslije? Deset godina nakon završetka fakulteta se vrzmaš po skeli. Nada u bolje sutra nakon deset godina rapidno hlapi. Onda neki porede današnje robovlasništvo sa vremenom kada je Famos zanatlijama plaćao fakultete. :-)
Izbaci račune za sve mobitele koje imaš kojih nije bilo, nemoj trošiti struju na kompjutere, mašine za posuđe, drugi televizor u kući kojeg danas dosta ljudi ima i klima uređaje kojih onda nije bilo, odbij koliko plaćaš za internet i kabelsku kojih prije nije bilo, kupuj samo domaće deterdžente jer drugih ni onda nije bilo, umanji fiksni telefonski račun za pozive prema mobilnim mrežama kojih nije bilo i pomnoži sve to s 12 mjeseci, i imaš za pristojno ljetovanje... Još ako netko ima dva automobila što je prije bila naučna fantastika ima i za zimovanje...
Post Reply