Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- al_akhisari
#1101 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...kasni je sat, skoro će ponoć, a ja i misli moje odveć smo budni; rukom pod ruku sa uličnom svjetiljkom, tu sa ulice, mislimo misli,...na nas, na tebe; ponekad, samo nas neobuzdana trka nemirnog vjetra omete, nakratko vrati u zbilju, u stvarnost; noć je, sve utihnulo,...samo moje srce još uvijek, snažno, za tebe udara; kasni je sat, skoro će ponoć, nesanica, tišina,... i vrijeme za brojanje uspomena,...omča oko srca mog
- al_akhisari
#1102 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...priznajem, pružio sam joj ruku, rekao joj da je lijepa, prelijepa, rekao sam da je; i znam da joj je bilo milo, i da sam bio mio srcu njenom, znam; a, kada smo se sreli poslije, slučajno kao, gledala me podozrivo, i spustila maglu pogleda svog, na mene...na nas; usne sam njene želio, ruke sam joj tražio, milovao,...al zalud; poslije je otišla, naoružana hladnoćom i ljepotom, ukradenom iz najljepše pjesme,...i sve to, samo iz straha, da ću misliti na nju, da će misliti na mene,...otišla iz straha da će me zavoljeti
- al_akhisari
#1103 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...svako veče, u isto vrijeme, pred vratima moje sobe, ti zastaneš; tu gdje leptir oblači krila, zadnjom riječju, dotakneš moj nemir; odakle mi samo hrabrost svako veče da te zovem, svako veče da te sanjam; odakle meni neko, ko svirati ne zna, a čija svaka riječ je najljepša pjesma; svako veče, ime ti na usnama mojim spava...svako veče pred vratima moje sobe zastaneš; i svako jutro, sebe pitam...odakle mi nemir, odakle mi ti
- al_akhisari
#1104 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...otkad je nema, dani su mi sivi i mračni; jedan za drugim prolaze, s tugom ruku pod ruku u nedogled mile; otkad je nema, noći su mi duge, kao kaput skrojen za starijeg brata; nosim ga teško, nevoljno i s tugom u srcu golemom; otkad je nema, nisam više svoj, pa kroz život tumaram i lutam, kao slijepac; posrćem, padam, u zidove nevidljive udaram i ustajem, idem i bez cilja lutam; otkad je nema, proljeće, ljeto i jesen su zima, oko mene i u meni; otkad je nema, sve mi je bliža, svakim danom sve više je moja; otkad je znam, žedan sam usana njenih... gladan sam dodira njenih; otkad je nema, i žeđ, i glad...sve je jača
- al_akhisari
#1105 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...neću da pričam o tebi i neću da govorim o nama,...nikome; ako progovorim, bojim se, mogao bih vrištati, mogao bih početi glasno da psujem, da plačem; ako progovorim, bojim se, ubit će me i najtiša riječ; bojim se, da pričam o tebi, mogla bi da dođeš, da me zagrliš...bojim se, slomit će me i najblaži dodir tvoj; neću da pričam o tebi, bojim se, doći ćeš, pogledom jednim samo, probiti moj oklop, zarobiti mi srce, opet...zgrabiti mi vrisak sa usana; neću, ne mogu, ne smijem, da govorim o tebi...zato ti pišem i pjesmu ti poklanjam; da je čitaš, negdje tamo u samoći; ko zna, možda ćeš razumjeti šta slutim
- al_akhisari
#1106 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
..."i kada zadnji zrak utone u tamu, i ugasi ljepotu svega što postoji, i onda kada od tuge i sreće zatočeno posrćem dušom svojom, ja volim tvoje oči; ujutro kada sunce obasja svijet, i kada životom nadahne cvijet, i udahnem miris rosne trave, i tada pomislim na tvoje oči; i kada joj u zanosu ljubim usne, i milujem nježnu zlatnu kosu, što predivno pucketa opojnim mirisom, ja osjećam da ljubim i grlim, tvoje oči...boje lješnika "
- al_akhisari
#1107 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...zatvorim oči i pustim da postojiš, da oživiš u mojoj glavi, u srcu mome; onakva, baš onakva kakva si bila, kada si bila tu,...vesela, lijepa da boli; zatvorim oči i ti postaneš, pretvoriš se u pjesmu,...koju pjevušim, svaki puta kad zaustim da govorim; i primakneš mi se, poljubiš mi obraz, svojim toplim usnama, kao mačka mi se uvučeš i kožu učiniš tijesnom; otvorim oči i, tebe opet nema, i ruke se pitaju šta traže; otvorim oči i ti nestaneš,...kao divan san
- KPNCTNJAH
#1108 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Mogu li naruciti neki tekst, hocu da iznenadim djevojku 
- sheilak
#1109 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
nemoj, previse mi je to romanticno....plase me takve stvari.KPNCTNJAH wrote:Mogu li naruciti neki tekst, hocu da iznenadim djevojku
- al_akhisari
#1110 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...na trgu, prostranom, punom sunca i gomilom ljudi, na platno uljano, kistom povlačim liniju prvu; tanka zaobljena crta lica, nepoznate žene, tu kraj izloga što stoji; zatim, kosa boje meda, djevojke nemirne, što na trgu stoji i nestrpljivo nekog što čeka; i oka dva, boje lješnjaka, velika i jasna, što me ovlaš pogledaše u prolazu; i dvije crte, iznad oka dva, obrve tanke, sa bilborda, tu su; usne sočne i osmjeh blagi, iz grupe studentica nasmijanih, ulicom što hode i zrakom odzvanja; vrat dugi i stas vitki, lutke iz izloga...sve je tu; crta po crta, malo sjene i boje ponegdje, i slika je tu; i gle čuda, na platnu je lik tvoj, srcu dobro poznat i još uvijek drag
- divlji vjetar
#1111 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
I nemoj misliti da možeš upravljati ljubavlju, jer zapravo ona, ako si je dostojan, upravlja tobom .....znam da ovo tebe ne vodi, znam da nikad neces ovo citati.ali jedno od nas dvoje zna..
- ja nisam ja
#1112 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
- al_akhisari
#1113 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...znam, nisi sama noćas; u ponoć, kad dolazi novi dan, nekome svoje srce malo, ti stavljaš na dlan; i znam, da noćas pred nekim drugim drhtiš, kao ruža na vjetru; i plašim se, da noćas ne znaš za mene; u ponoć, kad krene novi dan, ja opet osjećam da nisi sama
- al_akhisari
#1114 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...ponekad zamišljam kako će jednog dana, baš ovdje, na ovoj zemlji, samo mnogo kasnije, o njoj pjesme pjevati: ponekad volim da zamišljam kako niko i ne zaslužuje pjesmu kao ona...bit će to pjesma od onih, koje se lahko i dugo pamte, i koje se pjevuše, onako tiho i za sebe,...uvijek i iznova
- al_akhisari
#1115 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...isjeckat ću tvoju sliku, na stotinu malih, sitnih djelića; pozivnicu, pisanu tvojom rukom, i nju ću da isjeckam; uzet ću velike makaze, i isjeći sve uspomene na tebe; i hartije bijele, a i one žute, krcate stihovima i pjesmama o tebi...i njih ću da isjeckam; da znaš, tražim način i makaze tražim, da isjeckam, na komadiće sasvim, snove sve o tebi što usnih; uspjet ću, znam, hrabrim se sam; ali ne znam šta da učinim i iz srca svoga, kako da te isjeckam, a da kucati srce moje...ne prestane sasvim
- al_akhisari
#1116 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
..."kažu da ne postojiš, da te nema; kažu da ja to budan sanjam; a ja,...sakrih te u duši svojoj, od pogleda te sakrih tuđih; i ćutim, trpim, boli me tvoje postojanje; ali ne gušim bol,...ne uspavljujem se, već te grijem, grijem u samoći; i čuvam te, zbog tebe mi je duša vrela; i ne dam te; čuješ li me...nikome te ne dam"
- HadiRa
#1117 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
hej
dal te i ovaj ovakav aksam zaboli
sto provlaci tromo magle modre pramen
zadrscel' ti molitva, na usnama od soli
dok krv se moja razljeva, vruca niz hladan kamen
covjek je izasao iz cudne bajke
odijela lijepa a varljivo tijesna
stegnut bijase, kao rukama majke
voljese ga ona i neka ljubav bijesna
posipala kadifom mu jastuke i divane
uz nju nosen bio
poput sjemena maslacka preko bijela svijeta
iz njenih ruku zedj gasio
medovinom napunjenim bardacima serbeta
- al_akhisari
#1118 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...noćas, volio bih da sam blagi povjetarac, nemirni dašak vjetra; iskrao bih se nečujno, zaplovio tamnin nebeskim svodom, i tiho se uvukao u tvoju sobu; prišao bih krevetu, tvom vrelom, mehkom tijelu i uvukao se u postelju s tobom; sveježinom vjetra, dohvatio bih ti stopala, poigrao se par trenutaka i lagano krenuo prema koljenima i vrelim bedrima; zastao bih, uživao hladeći ti uzavreli stomak, nabujale grudi; oko bijelog vrata omotao bih se poput stare ogrlice, nježno ti milovao lijepo lice, vlažio ti užarene usne; a, kad ti izmamim sneni osmjeh, hitro bih se skrio u mirisnu ti kosu; mrseći je, igrao bih se dodirujući ti vrhove i dubinu uha; a, pred zoru, još jednom bih se ovio oko tebe, tjerajući ti žmarce uz tijelo, i na prvi znak buđenja, hitro se izvukao vani, gubeći se u nebeskom beskraju
- walter kurtz
- Aurelia Bronski
#1120 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ooooops 
Last edited by Aurelia Bronski on 19/05/2015 01:07, edited 1 time in total.
- Aurelia Bronski
#1121 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Walterewalter kurtz wrote:
A ja bih dodala ovu
https://youtu.be/n-cD4oLk_D0
And if a double-decker bus
Crashes in to us
To die by your side
Is such a heavenly way to die
And if a ten ton truck
Kills the both of us
To die by your side
Well the pleasure, the privilege is mine
- Anestezija
- walter kurtz
#1123 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
znas da imam je tetoviranuAurelia Bronski wrote:Walterewalter kurtz wrote:![]()
A ja bih dodala ovu
https://youtu.be/n-cD4oLk_D0
And if a double-decker bus
Crashes in to us
To die by your side
Is such a heavenly way to die
And if a ten ton truck
Kills the both of us
To die by your side
Well the pleasure, the privilege is mine
- HadiRa
#1124 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
rekoh li ti,
da mi svaka zelja utrobu ima
...
i jetru iz koje klija ljubavi strast
pa me vezu, misirskim okovima
ne znajuc,
da vremenom, izblijedit ce , otupice slast
a tebe, sto me s prezirom odgurnu
trebam.. da mi budes kaznom
kad prozovu me i dodjem u liku kraljice
al' sa rukom praznom..
da mi svaka zelja utrobu ima