Moderators: Charuga, Tomahawk11
rashtiman wrote:
Glanzer wrote:Mislim da je Barca u prvoj utakmici napravila kiks ostavivsi Real u "zivotu"(objektivno uz malo vece htijenje i zalaganje je moglada ih dotuce),sto za rezultat ima evidentan porast samopouzdanja,ogromnu motiviranost Reala,te objektivno i prolaz u LS je sad potpuno u omjeru 50/50.
Uglavnom ogroman kapital pobjede od 5 : 0 je prosut.Sjetite se te utakmice,posjeda i kontrole lopte.To sad ne izgleda ni blizu mocno,jednostavno nije besprijekorna i perfektna.Mozda su igraci Barce zaboravili da Real nije osrednji protivnik,djaba ih je Pep upozoravao na to.Real je po do sada prikazanom ekipa koja je u top 5 u Europi i treba puno ozbiljniji pristup.Da sam ja trener Barce ozbiljno bih se zabrinuo,okolo i naokolo dok se ne stvori(mini) prostor za egzekuciju ne funkcionise.Do sad Barci nije smetalo sto se Real brani u smanjenom prostoru,cak i u tih 30-tak metara Barca je drzala loptu kao da ima dva igraca vise,drzeci loptu minutama,sinoc toga nema.
Ipak se nadam da igraci Barce cuvaju ono najbolje za sljedece utakmice jer ne mogu vjerovati da onoliko dominantnija ekipa na svim poljima(pa i fizickom,sjecate li se presinga Barce u utakmici na Camp Nou poslije izgubljene lopte)preko noci postane izjednacena a u fizickom(trkackom)aspektu inferiorna.
skenderija04 wrote:Jarane, to tvoje je stvar dobrog fudbalskog ukusa. Ni ja ne volim Mourinja dosadan mi je fudbal koji praktikuju njegove ekipe, isto izgledaju kao i svaki drugi tim koji je plasiran u sredini tabele. Ovaj sistem igra velika vecina ekipa ali sa 400 miliona eura je puno lakse osvojiti titule igrajuci na taj fol. Ipak , nigdje ne pise da svi moraju napadati i igrati leprsavo na kratki pas. Mou je trener koji je davno rekao da njega iskljucvo zanima pobjeda i titula. Nije ga briga za "umjetnicki dojam". Okruzi se tipovima kao sto su Pepe, Aberloa, Kedira odradi psiholoski dio posla, i ovi su u stanju da umru za njega. To izgleda grozno kao veceras ...Pepe gazi mesija , arbeloa Vilju. Ali na kraju moramo priznati da je pobjedio i ja bih rekao zasluzeno. Kako? Koga to zanima veceras u Madridu i Barceloni. Ja volim Barcu iz prostog razloga sto uvijek, kako u fudbalu tako i u zivotu ,vise cijenim one koji stvarjau od onih koji razvaljuju. Nazalost, fudbal je surov isto kao i zivot i pamtimo samo pobjednika. Sta sad? Nista, cekamo dvomec lige sampiona.Dostojevski je u "Idiotu" rekao da ce ljepota spasiti svijet. Ja se nadam da ce Barselona spasiti fudbal. Volio bih da Barselona prodje i osvoji ligu sampiona zato sto kad gledam Barcu gledam unikat. Niko ne igra na takav nacin. Kad gledam Mourinjove ekipe ne vidim veliku razliku izmedju njih i rivala. R.Madrid je veceras igrao isto kao npr. Almeria, Razlika je sto u Realu Igra C.R. i koji jednu sansu pretvori u gol a ovaj iz almerije ne. Razlika je u parama. Ali ako Barsa ne izbaci Reala, ne moze se se nista prigovoriti Mourinju i Realu. Oni su izabrali svoj stil, apsolutno legalan i ako na taj nacin osvoje L.S. samo ostaje da im cestitamo isto kao i veceras.L00d wrote:Pa to je upravo razlog zasto MOrinja ne vole . "cilj opravdava sredstvo" .
Gdje je normalno da namjerno pravis prekrsaj nad igracem cim primi loptu ?
Pobjedili ste, cestitam !
EDIT: Upravo procitah post od Drizzt ...isto mislimo .
Sirina Camp Nou-a je 72 metra po jednim podacima,a po drugim je 68. Ipak ja mislim da je sirina 72.Chemist wrote:fixer wrote:Sjetite se izjava Xavia - Igramo ovako dobro jer smo normalni momci
Igraci Barce su se nasli licem u lice sa preprekom, a to je ono sto najteze progutaju. Nema ekipe koja je toliko malo adaptilna na promjene. Bas me interesuje kako ce to izgledati u nastavku. Predvidjam da ce Barcelone igrati lakse sa ovom Realovom odbranom tek na Nou Campu. Teren je tamo presirok, a onda je puno teze igrati ovu odbranu.
Santiago Bernabeu : 105 m x 68 m
Camp Nou: 105 m x 68 m
Mestalla: 105 m x 68 m
Ne kontam sta hoces da kazes. Mesarima sad i teren na Camp Nou smeta? Ili su oni navikli da igraju na livadi (aludiram na zabranu sisanja trave u subotu). BTW, mrzim kada jedan gol, jedan potez pokopa ekipu koja je vise zeljela pogodak!
TSO osvaja trofeje, Mancini moze i 15 igraca uvesti na teren nece nikad nista osvojitplemba wrote:evo i moj komentar (zakleti navijac barcelone)
utakmica je bila jedna od najboljih između ova dva tima posljednjih godina. bilo ju je zaista ljepota gledati. bilo ko da je pobijedio nebi bilo nezasluženo. po jedno poluvrijeme za obje ekipe. trenutak inspiracije Cristine i odluceno finale. cestitam Realu.
kada je rijec o taktici, real igrao na jedini moguci nacin na koji moze izvuci dobar rezultat protiv barcelone, brani se sa 9, a cesto sa 10 igraca na svojoj polovini, 7 defanzivaca u prvom sastavu i "ostro" na svaku loptu. kada Mancini igra sa 7 defanzivaca on je debli, a kada The Special One igra isto sa 7 defanzivaca on je genijalac, ali nejse.
kako god, cestitke realu na pobjedi, kao sto sam vec rekao nebi bilo nezasluzeno ni da je barcelona dobila, ali ovog puta je real bio bolji za tu jednu priliku koju su iskoristili i stoga cestitke.
Ja ipak mislim da si ubjedljivo najveci levatfixer wrote:Sirina Camp Nou-a je 72 metra po jednim podacima,a po drugim je 68. Ipak ja mislim da je sirina 72.Chemist wrote:fixer wrote:Sjetite se izjava Xavia - Igramo ovako dobro jer smo normalni momci
Igraci Barce su se nasli licem u lice sa preprekom, a to je ono sto najteze progutaju. Nema ekipe koja je toliko malo adaptilna na promjene. Bas me interesuje kako ce to izgledati u nastavku. Predvidjam da ce Barcelone igrati lakse sa ovom Realovom odbranom tek na Nou Campu. Teren je tamo presirok, a onda je puno teze igrati ovu odbranu.
Santiago Bernabeu : 105 m x 68 m
Camp Nou: 105 m x 68 m
Mestalla: 105 m x 68 m
Ne kontam sta hoces da kazes. Mesarima sad i teren na Camp Nou smeta? Ili su oni navikli da igraju na livadi (aludiram na zabranu sisanja trave u subotu). BTW, mrzim kada jedan gol, jedan potez pokopa ekipu koja je vise zeljela pogodak!
skenderija04 wrote: Jarane, to tvoje je stvar dobrog fudbalskog ukusa. Ni ja ne volim Mourinja dosadan mi je fudbal koji praktikuju njegove ekipe, isto izgledaju kao i svaki drugi tim koji je plasiran u sredini tabele. Ovaj sistem igra velika vecina ekipa ali sa 400 miliona eura je puno lakse osvojiti titule igrajuci na taj fol. Ipak , nigdje ne pise da svi moraju napadati i igrati leprsavo na kratki pas. Mou je trener koji je davno rekao da njega iskljucvo zanima pobjeda i titula. Nije ga briga za "umjetnicki dojam". Okruzi se tipovima kao sto su Pepe, Aberloa, Kedira odradi psiholoski dio posla, i ovi su u stanju da umru za njega. To izgleda grozno kao veceras ...Pepe gazi mesija , arbeloa Vilju. Ali na kraju moramo priznati da je pobjedio i ja bih rekao zasluzeno. Kako? Koga to zanima veceras u Madridu i Barceloni. Ja volim Barcu iz prostog razloga sto uvijek, kako u fudbalu tako i u zivotu ,vise cijenim one koji stvarjau od onih koji razvaljuju. Nazalost, fudbal je surov isto kao i zivot i pamtimo samo pobjednika. Sta sad? Nista, cekamo dvomec lige sampiona.Dostojevski je u "Idiotu" rekao da ce ljepota spasiti svijet. Ja se nadam da ce Barselona spasiti fudbal. Volio bih da Barselona prodje i osvoji ligu sampiona zato sto kad gledam Barcu gledam unikat. Niko ne igra na takav nacin. Kad gledam Mourinjove ekipe ne vidim veliku razliku izmedju njih i rivala. R.Madrid je veceras igrao isto kao npr. Almeria, Razlika je sto u Realu Igra C.R. i koji jednu sansu pretvori u gol a ovaj iz almerije ne. Razlika je u parama. Ali ako Barsa ne izbaci Reala, ne moze se se nista prigovoriti Mourinju i Realu. Oni su izabrali svoj stil, apsolutno legalan i ako na taj nacin osvoje L.S. samo ostaje da im cestitamo isto kao i veceras.
Jah, Lazio igra talijanski napadacki stilPoint. wrote:Nisam neki fan niti Reala niti Barce al ono sto sam vidio u zadnje dvije tekme je sljedece, na sta je spao Real Boze sacuvaj. Prvo je veliki Mou na sredinu stavio par mesara i drvosjeca i branio se frajer na Santiago Bernabeu isto da vodi Getafe a ne Real. Jucer je izasao na megdan bez i jednog napadaca. A ekipa vrijedna par milijardi. Neko ce reci dobra trener, za mene je trener koji praktikuje antifudbal, unaprijedjenji fudbal sto je Grcka igrala na Euro 2004. A svi znamo kakko su oni igrali.
krusty wrote:ma Mourinho je daleko veci kapacitet od Guardiole, to se vidjelo i sinoc i jos sto puta... svaka cast Guardioli al ja mislim da bi ova ekipa Barce ovako dobro igrala svaku tekmu i bez ikakvog trenera.
ne vidim smisao onog kung fu mahanja rukama Guardiole svaku utakmicu, on se nesto razmase a ekipa mu opet identicno igra![]()
svakako se prica o njegovom odlasku pa cemo vidjeti kako ce se pokazati u drugom klubu...
a sto se tice Reala, nadmasili su sami sebe sinoc, nakon one tekme kad ih je barca pregazila 5:0 ovo sinoc su bili drugi igraci, Pepe Marcelo i Ramos bez greske, a Di Maria tek kako je odigrao odbranu... svaka cast Mourinhu stvarno, jedino on i Ferguson mogu izvuci samo najbolje iz igraca
Ronaldo jos uvijek ima kompleks Barce, vidjelo se po onim losim primanjima i fulanjem one 3 prilike, ali pred kraj se i on dozvao sebi
Ne moze se bas reci da tu nije bilo Guardiolinog uticaja. Ipak je on povezao konce ove sjajne generacije Barcelone. Istina, odlicne temelje mu je ostavio Rijkard, ali za postignute rezultate i osvjojene trofeje definitivno Pep ima zasluge. Covjeku je Barcelona prvi trenerski posao i napravio je sjajne stvari. Ako ode u neki drugi klub, onda cemo vidjeti hoce li potvrditi taj svoj kvalitet.krusty wrote:pa hajde mi objasni konkretan uticaj Guardiole na ponasanje ekipe, tj jos bolje, na promjenu ponasanja ekipe u toku jedne utakmice ?
ljudi su uigrani, nekad kad ih gledas mislis da bi mogli i zatvorenih ociju igrati... ja tu ne vidim neki velik Guardiolin uticaj... bilo ko da sad bude trener ovoj postavi Barce dovoljno je da im kaze, izadjite i igrajte kako znate
Pa u pravu sikrusty wrote:pa hajde mi objasni konkretan uticaj Guardiole na ponasanje ekipe, tj jos bolje, na promjenu ponasanja ekipe u toku jedne utakmice ?
ljudi su uigrani, nekad kad ih gledas mislis da bi mogli i zatvorenih ociju igrati... ja tu ne vidim neki velik Guardiolin uticaj... bilo ko da sad bude trener ovoj postavi Barce dovoljno je da im kaze, izadjite i igrajte kako znate
trebo je ramos za njim skociti505sCrtom wrote:Dugo im je i trajao: