Ko ce ovo podijeliti sa starim fosilom?tagomago wrote:droga droga droga
Preporučite album
Moderator: _BataZiv_0809
- fosil
#1101 Re: Preporučite album
- Kemal Malovčić
#1103 Re: Preporučite album
baš sam sinoć slušaoSuperhikk wrote:
-
tagomago
#1104 Re: Preporučite album
eto gafosil wrote:Ko ce ovo podijeliti sa starim fosilom?tagomago wrote:droga droga droga
- Šveđanin
#1105 Re: Preporučite album
Machinedrum - Vapor City [2013] [Album]

Earlier this year, electronic artist Machinedrum (a.k.a. Travis Stewart) hinted his Ninja Tune debut Vapor City would be on the way shortly, and sure enough, the album has now nabbed a September 30 street date.
According to a press release, the 10-song LP was inspired by a recurring series of dreams Stewart had about an imaginary metropolis called Vapor City, with his visions apparently being so vivid that he crafted the soundscape in tribute to the city's many districts and landmarks.
"In the dream I felt like I knew all the places, I kept seeing the same streets, the same shops and clubs," he told the Creators Project. "Same amusement parks and weird little details that I kept noticing were recurring and it really started to freak me out that this kept happening."
The interview goes on to add that Stewart sorted through upwards of 70 tracks before deciding on the official 10-song LP. The extra songs will apparently be delivered on forthcoming EPs, or as bonus content on a Vapor City-themed website.
"[W]e're doing this thing called Vapor City citizen where you sign up to become a Vapor City citizen and you'll get free content based on what month it is and what district we're representing — I feel a lot of the songs, the stronger ones, will surface in that way."
The record comes in the wake of Machinedrum's recently released "Eyesdontlie" single, and likewise includes the track.
Vapor City:
1. Gunshotta
2. Infinite Us
3. Don't 1 2 Lose U
4. Center Your Love
5. Vizion
6. Rise N Fall
7. SeeSea
8. U Still Lie
9. Eyesdontlie
10. Baby Its U
-
tagomago
#1109 Re: Preporučite album
borghesia cover on the road
http://cyborgsoncrack.bandcamp.com/albu ... -our-lives
kad smo kod umrijeti za strojem
i
ja sam odlijepila bila na ovo prije pola godine, doslovno - krašno und senzualno
http://cyborgsoncrack.bandcamp.com/albu ... -our-lives
kad smo kod umrijeti za strojem
i
ja sam odlijepila bila na ovo prije pola godine, doslovno - krašno und senzualno
- dale cooper
#1110 Re: Preporučite album
Nisam siguran da ti mogu preporučiti bilo šta što eventualno već nisi čuo.Kemal Malovčić wrote:gdje @dale cooper?![]()
![]()
ipak znatno manje nego kad je riječ o drugim žanrovima. A ja preferiram sporiji, odnosno doomtastični stil
metala i to se uglavnom vrti oko Profound Lore i Southern Lord diskografskih etiketa.
Ono što je mene oduševilo od tog nešto agresivnijeg, bržeg i mračnijeg black metala su fantastični Ash
Borer, i njihova dva albuma (istoimeni Ash Borer i Cold Of Ages) mogu komotno preporučiti bilo kome ko
iole voli svoj metal na žestok način.
- Kemal Malovčić
#1111 Re: Preporučite album
slušao sam ash borera prvi put prije mjesec i odmah je ušao u favorite
da, to su labeli koje i ja najviše volim od metala, još se npr. mogu sjetiti total holocaust recordsa
a nisam pitao samo zbog oportunističkih razloga, nego ti pripadaš ovoj temi i vv.
a nisam pitao samo zbog oportunističkih razloga, nego ti pripadaš ovoj temi i vv.
- dale cooper
#1112 Re: Preporučite album
Meni su Brandon Stusoy i njegova kolumna Show No Mercy drug Tito za metal.Kemal Malovčić wrote:slušao sam ash borera prvi put prije mjesec i odmah je ušao u favoriteda, to su labeli koje i ja najviše volim od metala, još se npr. mogu sjetiti total holocaust recordsa
Jedna od preostalih svijetlih tačaka P4K-a.
Ova kolumna je takođe super:
http://thequietus.com/features/columnus-metallicus
Hvala, lijepo je biti u društvu ljudi kojima je muzika takođe ljubav i opsesija i koja im znači malo više od
pozadinske podloge ili stilskog dodatka.
- Kemal Malovčić
#1113 Re: Preporučite album
u tvoje ime onda ovaj odlični album:
Dale Cooper Quartet & The Dictaphones - Metamanoir

dum džez
- dale cooper
#1114 Re: Preporučite album
Super album.Kemal Malovčić wrote:
dum džez
Kad smo već kod Linčovske muzike, jesi li slušao Kilimanjaro Darkjazz Ensemble i Mount Fuji Doomjazz Corporation
(dva sestrinska benda)? Ako ti se svidio Dale Cooper Quartet, onda će ti definitivno svidjeti i oni.
- Obskurni
#1115 Re: Preporučite album
Jesam oba, imaju finih izdanja 
- fosil
#1116 Re: Preporučite album
dale cooper wrote:Moze li sta od ovog na pm?Kemal Malovčić wrote:
dum džez
Super album.Prikladno Linčovski.
![]()
Kad smo već kod Linčovske muzike, jesi li slušao Kilimanjaro Darkjazz Ensemble i Mount Fuji Doomjazz Corporation
(dva sestrinska benda)? Ako ti se svidio Dale Cooper Quartet, onda će ti definitivno svidjeti i oni.
- sheilak
#1117 Re: Preporučite album
She Past Away - Belirdi Gece
(Samo) za ljubitelje dark wave/a, evo nešto/duo/ iz Turske (sa malo infantilnim imenom).
Priznajem, da su iz Turske me je i najviše iznenadilo.
Ne znam da li mi se svidja, mozda mi je vokal malo pretaman (ali ko je odrastao uz Bauhaus, ni pakao mu nece teško pasti
).
(Samo) za ljubitelje dark wave/a, evo nešto/duo/ iz Turske (sa malo infantilnim imenom).
Ne znam da li mi se svidja, mozda mi je vokal malo pretaman (ali ko je odrastao uz Bauhaus, ni pakao mu nece teško pasti
- sheilak
#1118 Re: Preporučite album
@Kemal
Ovaj ti je Linčovski ok!
Ovaj ti je Linčovski ok!
- Kemal Malovčić
#1119 Re: Preporučite album
poslušaj i ove što su dale cooper i obskurni preporučilisheilak wrote:@Kemal
Ovaj ti je Linčovski ok!
-
tagomago
#1120 Re: Preporučite album
sheilak wrote:She Past Away - Belirdi Gece
(Samo) za ljubitelje dark wave/a, evo nešto/duo/ iz Turske (sa malo infantilnim imenom).Priznajem, da su iz Turske me je i najviše iznenadilo.
![]()
Ne znam da li mi se svidja, mozda mi je vokal malo pretaman (ali ko je odrastao uz Bauhaus, ni pakao mu nece teško pasti).
ovo je
probaj lowlife ili the opposition (negdje ih vode kao opposition samo) i to album intimacy, nije klasični bauhaus-joy division mode, više vuku na the cure-echo, 'dark cure' kakav je seventeen seconds ili faith, ali su krašni
- sheilak
#1121 Re: Preporučite album
@tagomago
baš sam jutros slušala the opposition.
volim ih
a She Past... i ja sam ih čula po preporuci. I nisam shvatila da su iz Turske, ali to mi je baš najzanimljvije.
baš sam jutros slušala the opposition.
a She Past... i ja sam ih čula po preporuci. I nisam shvatila da su iz Turske, ali to mi je baš najzanimljvije.
- So What!
#1122 Re: Preporučite album
Dobra kolumna, sviđa mi se dosta ovih preporukadale cooper wrote:Meni su Brandon Stusoy i njegova kolumna Show No Mercy drug Tito za metal.Kemal Malovčić wrote:slušao sam ash borera prvi put prije mjesec i odmah je ušao u favoriteda, to su labeli koje i ja najviše volim od metala, još se npr. mogu sjetiti total holocaust recordsa
Jedna od preostalih svijetlih tačaka P4K-a.
Ova kolumna je takođe super:
http://thequietus.com/features/columnus-metallicus
Hvala, lijepo je biti u društvu ljudi kojima je muzika takođe ljubav i opsesija i koja im znači malo više od
pozadinske podloge ili stilskog dodatka.
- sheilak
#1124 Re: Preporučite album
Kemal Malovčić wrote:poslušaj i ove što su dale cooper i obskurni preporučilisheilak wrote:@Kemal
Ovaj ti je Linčovski ok!+ bohren & der club of gore - gore motel, to je savršeno
))
- dale cooper
#1125 Re: Preporučite album
Bohren su tate doom jazza.
Black Earth mi je njihov omiljeni album. Rijetko kad je naziv albuma
tako dobro opisivao sadržaj.
tako dobro opisivao sadržaj.