Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shalla

#1101 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shalla »

Ma pustite, ode tema u qratz... Vidite da ovaj trol izbjegava pitanja na koja nema pravog odgovora tako da...

Nego, gledam ove klipove, jbt ljepši nam dresovi bili '97 protiv danaca na koševu nego sve ove legeine garniture koje iznosasmo :mrgreen:
fosil

#1102 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by fosil »

shalla wrote:Ma pustite, ode tema u qratz... Vidite da ovaj trol izbjegava pitanja na koja nema pravog odgovora tako da...

Nego, gledam ove klipove, jbt ljepši nam dresovi bili '97 protiv danaca na koševu nego sve ove legeine garniture koje iznosasmo :mrgreen:
Ali izgleda da im je super kvalitet. Samo ih operes i navuci, vec nekih 5 godina. :D
noiserr

#1103 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

Ma Ronaldo uvali golove i boljim golmanima iz slobodnog udarca, dosta njegovih golova su iz slobodnog udarca. Begovic je odlicno branio u Zenici. Nista nije stimalo u Lisabonu. Sve je zakazalo, ne samo golman. Bar 20% u fudbalu je i sreca.

Jeli mogao bolje braniti? Da mogao je, ali lako je name ovde forumasima o tome pricati. Da je bezveze golman nebi bio u premier ligi u Engleskoj, Stoke City nije ni los tim.
jeza u ledja

#1104 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote: Image
Je li ovdje ima vise od metar od stative? Hocemo li se sloziti oko toga? Eto gol je sirok preko 7 metara pa skontaj, ovo je izmedju metar i dva metra od stative. (mislim lopta u trenutku kad pogadja)

Lopta ima relativno normalnu putanju znaci ne skrece odjednom udesno (iz ove perpektive). U visini je negdje koljena.

Da li se mozemo sloziti s tim da ovo nije pretjerano precizan udarac?

Shodno ovom iznad, da li se onda mozemo sloziti sa tim da kad bi neko htio, bilo koji izvodjac slobodnjaka bi mogao ovo gadjati sa uspjehom? (Recimo Pjanic)

Ako se slozis sa ovim iznad, onda ispada da je gol zagarantovan jer ga Begovic ne moze stici.

Ne znam, mozda je Ronaldov sut toliko brzi od ostalih da bi suteve drugih Begovic stigao? Ali i da je tako, opet onda ne ostaje nista nego da stojis blize sredini gola. Uostalom mozes napraviti veci zid.
jeza u ledja

#1105 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

I ako cemo se vec nositi po tim uglovima koje si nacrtao onda ispada da je ovaj desni igrac u zivom zidu (Jahic) - visak! :-) Odnosno da je cijeli zivi zid lose postavljen, suvise udesno. :-?
Dead Man Walking

#1106 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Stoji tacno na pola prostora koji nije pokrio zid, a otprilike na cetvrtini gola, dakle na vise od metar od stative. Da se jos pomakao nebranjeni dio gola na njegivoj stativi bi bio prevelik, a igracu poput Ronalda to nijedan normalan golman ne bi ostavio.
Goblin

#1107 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Goblin »

Ovaj forum je dokaz da je najveca mana/vrlina Bosanaca tvrdoglavost :D :D :D
Pa kako vam se da vise o Begovicu i Lulicu. U dvije godine igrali smo dva dvomeca sa Portugalom,oba puta nas je Portugal sa lakocom izbacio. Da igramo jos deset puta baraz,20 utakmica,svih deset puta bi nas Portugal izbacio,mi bi u tih dvadesetak utakmica,izborili 3-4 nerijesena i to bi bio vrh vrhova. Glupo je traziti krivce,prosli put je bio Misimovic,ovaj put je Begovic,Lulic. Iduci put bi bio Spahic,Papac. Uvijek bi na nekome u timu pukla kola,jer je Portugal za klasu bolji.
Vecina vas ima nerealno visoko misljenje o nasoj repki,vecinom zelite da preko njihovih uspjeha ,lijecite svoje frustracije zbog losega zivota u domovini,gdje ni da radis tri posla ne mozes zaraditi za normalna zivota,zbog zivota u tudjini ,gdje morate trpiti oko sebe glupe Amere,Njemce,Norvezane.
Ne ide to ,dokazano since 1996.
Realnost,objektivnost,dobra procjena olaksava zivot i omugucuje mnogi bolji zivot uz rad,rad,rad,rad,rad.
A realno imamo sasvim osrednji tim,bez perspektive da ga u skoro vrijeme popravimo i zato ne treba stvarati nepotrebni pritisak na ekipu,treba se zadovoljiti uspjesima koji oni mogu postici. Recimo nerijeseno protiv Portugala je ogroman uspijeh,igraci zasluzuju sve pohvale za to.
Dobro bi bilo da za selektora dodje neki Hercegovac,cvrst,karakteran i ters, da ekipu a i euforicnu publiku stavi na pravo mjesto,jer Susic je ljudina,dobar kao hljeb a nama treba za selektora djubre i ters covjek,samo takav moze izaci sa nama na kraj.
denimb

#1108 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Dead Man Walking wrote:Stoji tacno na pola prostora koji nije pokrio zid, a otprilike na cetvrtini gola, dakle na vise od metar od stative. Da se jos pomakao nebranjeni dio gola na njegivoj stativi bi bio prevelik, a igracu poput Ronalda to nijedan normalan golman ne bi ostavio.

Ne bi mu ostavio metar lijevo, ali bi mu zato ostavio 5 metara desno...to hoces da kazes?

Pa to je onda samo odluka da ga ne primi u svoj ugao po cijenu ostatka gola...vjeruj mi Ronaldo je ovo sutnuo sa takvim merakom da mi toga nismo ni svjesni, kao sto bi vjerujem i Pjanic kao sto rece Jeza u leđa, ili bilo koji kvalitetniji suter.

P.S. Nemam nista protiv Begovica, volim ga ko brata (za one koji ukazivanje na gresku kod jednog gola vide, pljuvanje, tjeranje, optuzivanje za 6 golova, potop...itd...)
Obuca9

#1109 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Obuca9 »

shalla wrote:
hz__semir wrote:Sreća pa nije Hasagić branio i primio ovakve golove. Sad bi imali 450 postova o diskus herniji i njegovim leđima, niko živ ne bi spominjao živi zid.

Također, dosad bi već bilo 200 grupa na FB-u sa zahtjevom da se njemu i Sušiću oduzme državljanstvo i da im se zabrani da ikad više uđu na teritorij BiH.

Plus što bi Edin H. od Papeta tražio da mu vrati pare koje je potrošio na put u Lisabon.
Pretpostavljam po ovom postu da si i ti mišljenja da je Bega jedan od najvećih krivaca za poraz?
Ne valja to druže, bar ne od tebe za kojeg smatram da se razumiješ u fudbal ;-)
Čitam danas izjave Baždarevića i Osima jr. (za koje ću ipak priznati da znaju više od nas), obojica kažu da se oni slobodnjaci ne brane, jbg valjda i oni pripadaju "klanu Begović" pa tako zbore...

Ja ću opet reći hladne glave, evo prošle su kvalifikacije, dakle možemo sumirati učinak golmana:
Hasagić je krivac za samo bod u Albaniji (uz Mravca koji je napravio glupost, papeta koji je više vjerovao povrijeđenom keni neg zdravom asmiru, Canu koju je tu tekmu odigrao ko Pepe a donekle krivim i one albanske golove koji imaju deblje prečke :mrgreen: ) i donekle je kriv za pariz jer je zbog svog egoizma prevario i selektora a NIJEDAN igrač se ne smije staviti ispred ekipe...
Begović je valjda kriv što nije odbranio penal Nasriju, kriv je što nam portugal u zenici nije zabio gol ili dva i kriv je donekle za prvi gol na Luzu ali isto tako je "kriv" što smo primili 6 umjesto 8 golova ;-)

Nisam za neka ultimativna branjenja nekoga, jebat ih, nije mi ih majka rodila ali nije ti fer povlačiti paralelu i govoriti da bi se sad svi naklatili Keni na kosti da je on branio u Portugalu... Keno je dobar, ustvari vrlo dobar golman ali golman koji ima zdravstvenih problema koje ga sprečavaju da pruža 100%, vrlo dobro znaš da je par ljudi ovdje (uključujući i mene) kritikovalo Kenino stavljanje na gol isključivo iz tog razloga (njegove nespremnosti). Da je Bogdo keno zdrav niko ne bi bio sretniji od mene jer bi imali 2 vrhunska golmana. I ne pretjerujem sa ovo "vrhunska" jer ih obojicu smatram takvim, Begović je jedan od najboljih golmana Premijer Lige a za golmana je još uvijek itekako mlad a Keno već dugi niz godina brani na visokom nivou, malo golmana ima takvu konstantnost...
Ne. Nigdje ja nisam rekao da je Begović kriv. Ja sam samo konstatovao kako bi izgledali postovi da je kojim slučajem Hasagić bio na golu. Od nekih ljudi, kao što je recimo Edin H., ne bi mogao živjeti na ovoj temi, da je Hasagić primio 6 komada.

Za mene, Begović nije kriv, osim malo za prvi gol, baš kao što ne bi bio ni Hasagić da je stajao na golu u ovoj utakmici. Ali za neke, Begović nije kriv, a Hasagić bi bio razapet u istom slučaju.
alibegoa

#1110 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by alibegoa »

denimb wrote:
Dead Man Walking wrote:Stoji tacno na pola prostora koji nije pokrio zid, a otprilike na cetvrtini gola, dakle na vise od metar od stative. Da se jos pomakao nebranjeni dio gola na njegivoj stativi bi bio prevelik, a igracu poput Ronalda to nijedan normalan golman ne bi ostavio.

Ne bi mu ostavio metar lijevo, ali bi mu zato ostavio 5 metara desno...to hoces da kazes?

Pa to je onda samo odluka da ga ne primi u svoj ugao po cijenu ostatka gola...vjeruj mi Ronaldo je ovo sutnuo sa takvim merakom da mi toga nismo ni svjesni, kao sto bi vjerujem i Pjanic kao sto rece Jeza u leđa, ili bilo koji kvalitetniji suter.

P.S. Nemam nista protiv Begovica, volim ga ko brata (za one koji ukazivanje na gresku kod jednog gola vide, pljuvanje, tjeranje, optuzivanje za 6 golova, potop...itd...)
pogriješio i Begović, pogriješili i svi drugi....
Elme

#1111 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Elme »

oridjidji wrote:Pobjede nad tada bolje rangiranim reprezentacijama

Sjecali se ko ove utakmice i jedne od rijetkih pobjeda nad uvijek losijom selekcijom Slovenije u kvalifikacionoj grupi za SP 1998 godine.

joj vidi ovo himne zastave grb repke 98 :D :D :D :D :D :thumbup:
Comrad

#1112 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Comrad »

Ledenko wrote:Pametan si momak, al˙ o nogometu malo znaš. Ne bi oni trčali ko ludi (prema naprijed), da se izdržalo tih 20 minuta. Lako je ganjati kad vodiš 3 razlike, al˙ haj ti ispadni kad te jedan primljeni gol izbacuje iz takmičenja. Eto dobro pogledaj period utakmice od Misimovićevog gola do Ronaldovog gola i reci mi vidiš li to trčanje kao što vidiš u ostalih 75 minuta? Nema ga, povučeniji su, valjaju se po terenu, smušeni su jer im je prpa.
Pa bilo je 2-1, pa su oni opet trcali i dali za 3-1. Bilo je 3-2, pa su opet trcali i zabili za 4-2. I onda umjesto da privedu tekmu rutinski, oni i dalje trce ko budale i zabijaju nam jos dva gola.

Ja ne znam koju si ti utakmicu gledao drug, ali onu koju sam ja vidio sam samo portugalce kako oru onaj teren. Ljudi trce ko ludi i jednostavno su jaci od nas. Zasto je to tako tesko priznati. Jaci su, vise su htjeli pobjedu onu noc i kraj price.

I zasto uvijek trazimo krivca u pojedincu? Cijeli tim je podbacio, nisu se snasli, odigrali koliko su mogli protiv nahajcanog portugala. I jos mi se vise svidja to sto je Pape izasao kao pravi profesionalac, priznao poraz, cestitao protivniku i nije spomenuo niti jedno pojedinca da je zakazao i sl. To ostaje njima u svlacionici da rijese. :thumbup:

A ti i dalje misli da je Begovic kriv, to je nas mentalitet, treba nam neko da se istresemo na njemu. Al ja ti kazem, da je Asmir odbranio onaj udarac, on bi opet primio gol za pet minuta. Ti ako mislis drugacije...jbg imas pravo na to.
Gandalf

#1113 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Gandalf »

zar se još raspravlja o Begoviću - Ronaldo je iz onakvih situacija zabio kamaru golova i između ostalog u svijetu je poznat i po tome da su mu slobodnjaci super jaki, super brzi - ona lopta je jednostavno bila prejaka - pa jel' gled'o ko utakmice u kojima igra Ronaldo - iz onih situacija zabio je i nepreciznijim šutem golčine boljim golmanima od Begovića - on nije Bekham da je graciozno zavrne, već je svom snagom opali špicokom - nešto ko Carlos - ako ide u gol tu loptu niko živ ne odbrani.
hox79

#1114 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hox79 »

nemojmo vise po golmanima,grihota je ;)
naj ne zahvalnija pozicija u jednom timu a evo zasto; napadaci se ispromasivaju do bola`nikom nista,vezni red uradi xx pogresnih pasova`opet nista,odbrana prespava zaledje ili ne pokrije protivniske napadace....opet nikom nista a golman dok napravi jednu gresku (primi neki zicer) odmah balvane i kamenje na njega treba navaljati...zalosno ali istinito
na treningu igraci rade malo trcanja i zagrijavanja,malo igre i uvjezbavanja a golman ko sivonja; 100tine puta bacanje sad na lijevu sad na desnu stranu,seljacki receno;ima da dzigere i bubrege svoje odvalis

a sad malo na temu postavljanja golmana i zivog zida-vidim mnogi prigovarate asmiru zasto stoji na 1.5m od stative a ne vise centralnije prema sredini gola..... skoro svaki golman trazi a i potreban mu je vizualni kontak sa loptom`po mo gucnosti i sa i igracem koji izvodi taj udarac bilo iz slobodnjaka ili iz igre jer svaka kasno uocena lopta rezultira vecinom pogotkom-upravo zbog tog pogleda na loptu on stoji ondje gdje stoji-mislim da vam je vecini sad jasno
zivi zid postavlja golman i po njegovoj procjeni odredjuje njegovu sirinu to jest broj igraca koji se trebaju u njemu nalaziti
sto se tice onog prvog gola,ponavljam da je mogao malo brze i bolje reagovati jer lopta nije bila ni toliko precizna a ni visoka da se nije mogla izcupati ali je opet bila jaka-mozemo reci;begovicev treptaj oka u pogresno vrijeme i desilo se sto se desilo
volio bi da neko od vas negdje iscacka brzine ronaldovih udaraca,moja procjena da je onaj prvi udarac preko zida bio 110kmh a da direkti udara 140 a mozda i brze...hvala unaprijed ;)

par minuta kasnije,skoro identicna situacija ovoj prvoj ali malo iskosa...begovic ovog puta struno receno na visini zadatka
strijelcima drugog i petog gola;kapa do poda
......nadam se da sam koliko toliko pridonio "zatvaranju" ove pandorine kutije.... molim lijepo ;)
ultima_palabra

#1115 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Gandalf wrote:zar se još raspravlja o Begoviću - Ronaldo je iz onakvih situacija zabio kamaru golova i između ostalog u svijetu je poznat i po tome da su mu slobodnjaci super jaki, super brzi - ona lopta je jednostavno bila prejaka - pa jel' gled'o ko utakmice u kojima igra Ronaldo - iz onih situacija zabio je i nepreciznijim šutem golčine boljim golmanima od Begovića - on nije Bekham da je graciozno zavrne, već je svom snagom opali špicokom - nešto ko Carlos - ako ide u gol tu loptu niko živ ne odbrani.
Sve to stoji, ali tom logikom se golman treba skloniti s gola kad on puca jer su njegovi šutevi neodbranjivi :roll: Ono nije bio neki poseban šut, ali malo sudija i njegovo odmicanje zida, malo Begovićevo loše postavljanje i eto je u golu :roll:
Gandalf

#1116 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Gandalf »

@hox :thumbup:
shalla

#1117 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shalla »

hz__semir wrote:
shalla wrote:
hz__semir wrote:Sreća pa nije Hasagić branio i primio ovakve golove. Sad bi imali 450 postova o diskus herniji i njegovim leđima, niko živ ne bi spominjao živi zid.

Također, dosad bi već bilo 200 grupa na FB-u sa zahtjevom da se njemu i Sušiću oduzme državljanstvo i da im se zabrani da ikad više uđu na teritorij BiH.

Plus što bi Edin H. od Papeta tražio da mu vrati pare koje je potrošio na put u Lisabon.
Pretpostavljam po ovom postu da si i ti mišljenja da je Bega jedan od najvećih krivaca za poraz?
Ne valja to druže, bar ne od tebe za kojeg smatram da se razumiješ u fudbal ;-)
Čitam danas izjave Baždarevića i Osima jr. (za koje ću ipak priznati da znaju više od nas), obojica kažu da se oni slobodnjaci ne brane, jbg valjda i oni pripadaju "klanu Begović" pa tako zbore...

Ja ću opet reći hladne glave, evo prošle su kvalifikacije, dakle možemo sumirati učinak golmana:
Hasagić je krivac za samo bod u Albaniji (uz Mravca koji je napravio glupost, papeta koji je više vjerovao povrijeđenom keni neg zdravom asmiru, Canu koju je tu tekmu odigrao ko Pepe a donekle krivim i one albanske golove koji imaju deblje prečke :mrgreen: ) i donekle je kriv za pariz jer je zbog svog egoizma prevario i selektora a NIJEDAN igrač se ne smije staviti ispred ekipe...
Begović je valjda kriv što nije odbranio penal Nasriju, kriv je što nam portugal u zenici nije zabio gol ili dva i kriv je donekle za prvi gol na Luzu ali isto tako je "kriv" što smo primili 6 umjesto 8 golova ;-)

Nisam za neka ultimativna branjenja nekoga, jebat ih, nije mi ih majka rodila ali nije ti fer povlačiti paralelu i govoriti da bi se sad svi naklatili Keni na kosti da je on branio u Portugalu... Keno je dobar, ustvari vrlo dobar golman ali golman koji ima zdravstvenih problema koje ga sprečavaju da pruža 100%, vrlo dobro znaš da je par ljudi ovdje (uključujući i mene) kritikovalo Kenino stavljanje na gol isključivo iz tog razloga (njegove nespremnosti). Da je Bogdo keno zdrav niko ne bi bio sretniji od mene jer bi imali 2 vrhunska golmana. I ne pretjerujem sa ovo "vrhunska" jer ih obojicu smatram takvim, Begović je jedan od najboljih golmana Premijer Lige a za golmana je još uvijek itekako mlad a Keno već dugi niz godina brani na visokom nivou, malo golmana ima takvu konstantnost...
Ne. Nigdje ja nisam rekao da je Begović kriv. Ja sam samo konstatovao kako bi izgledali postovi da je kojim slučajem Hasagić bio na golu. Od nekih ljudi, kao što je recimo Edin H., ne bi mogao živjeti na ovoj temi, da je Hasagić primio 6 komada.

Za mene, Begović nije kriv, osim malo za prvi gol, baš kao što ne bi bio ni Hasagić da je stajao na golu u ovoj utakmici. Ali za neke, Begović nije kriv, a Hasagić bi bio razapet u istom slučaju.
Ok, pošteno. Ali ti koji tako misle su ili samo zlobni ili pojma nemaju o životu ;-)
Jer u ovoj tekmi podjednako bi bio kriv i keno i asmir i grahovac i oliver kahn...
Obuca9

#1118 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Obuca9 »

Normalno. Optuživati Begovića da je kriv za poraz je budalaština.

A to da ne bi bilo tako da je Keno branio, vjeruj mi da bi. Ovdje ne bi mogao zivjeti od Edina H. i njegovih zahtjeva da mu Safet vrati pare za put u Lisabon, da je kojim slučajem upravo on bio na golu.
Stari

#1119 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Vidim da su se strasti polako pocele smirivati....i racionalna razmisljanja su ponovo pocela vladati ...to je dobro. Uzjebali ste mi koncepciju sa temom (koja je trebala biti ljetopis reprezentacije) al nema veze ...utakmica je bila gadna , jedna od onih koje se desavaju jednom u par godina, stoga je potuno razumljivo da je narod trebao ventil kroz koji bi se ispuhao.

Dakle primiti 6-icu (koja je lako mogla mutirati u 7-icu) nikad nije laka stvar ...gadno je i boli ....ali ipak ono sto je bilo izmedju Senada Lulica i Edina Dzeke je gore. Gore po nas i u perspektivi bi to trebalo izgladiti.

Kad smo onomad prije dvije godine igrali protiv Portugalije...desila se stvar koja je puno cemu vrlo usporediva sa ovom...ali sa dvije tri bitne razlike. Dakle svi mi koji smo to pratili se toga sjecamo ...isprovociran i izfrustriran neuhvatljivim portugalskim krilima Sejad Salihovic prilazi linijskom sucu , nakon nekakve onjegove odluke koju je Sejo ocito smatrao diskutabilnom, i nesto mu vice u lice...jel mu kao rasni Bosanac skrsio sve u rodu i porodu na uranku prvomajskom...ili je pak uputio taktican protest ...nikad necemo posve pouzdano saznati ...kako god, epilog je bio - 4 utakmice kazne. Ne mogu se sjetiti da je iko u nasoj ekipi imao viska nerazumjevanja za Sejadov cin. Vecinom se govorilo ...nije trebao ...bice tesko bez njega...oslabio nas je za sljedesci ciklus...ali ali ali uvijek uz dodatak o tome kako je to sve ipak duboko ljudski i da treba imati situaciju za oklnosti u kojem je do takvo necega doslo.

Neki dan se desava , ka sto sam vec rekao, vrlo usporediva situacija....Portugalci nas opet heklaju sa svih strana ...nasi momci isfrustrirani vide sudijske odluke iz krivog ugla i nalaze ih diskutabilnim...sto rezultira u to da mladi Lulic radi ...recimo istu stvar kao i Sejo Salihovic prije dvije godine ...(budimo odrasli i punoljetni i nazovimo to pravim imenom) prisao sudiji najvjerovatnije kazao nesto neprikladno. Rezultat je dakako bio isti kao i prije dvije godine ...isao je crveni karton . Sve dotle je stvar u okvirima neceg realnog za ocekivati imajuci u vidu sve okolnosti...da se razumijemo kazem "realnog za ocekivati" ...a ne dobrog.

Medjutim nastavak je razlicit od onog prije dvije godine... Edin Dzeko ...sto je dakako takodjer duboko ljudski i plod frustracije...nema ni izbliza razumjevanja za Lulica ...kako su svi imali za Salihovica. To pokazuje direktno na terenu a nesto docnije kod toaleta za dopingkontrolu.

Ne radi se o "izjavi izvucenoj iz kontexta" nego se radilo o pomanjkanju razumijevanja ... a mozda i pomanjkanju takta. Par dana docnije nastavlja se kliziste na njegovoj internet stranici ...gdje se u vidu konstrukcije o vankontextualnom citatu zeli sebe opravdati i krivicu prebaciti na ...valjda novinare. Licno bih vidio u tome dobar znak ...znak principijelnosti i lojalnosti reprezentaciju pod svaku cijenu - da je tako isto izgrdio Salihovica onomad i naknadno krivicu za poraz natovario njemu na ledja - ...ali nije.

Trebali su Edin i Senad lijepo to rijesiti jedan se drugome izvinuti ...bez pokusaja svaljivanja krivice na nesto drugo.
palermo

#1120 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

I vama i begoviću. I to sve ugledni forumaši, od kojih ne bi očekivao toliku zadrtost.

Nego, hajde da makar malo pokušam okrenuti temu. Kako je tema o papetu zatvorena, a imam želju da nešto napišem, ja ću ovdje. Dakle, treba li pape ostati ili ne. Izgleda da je u dobroj mjeri postignut konzensuz da jke najbolje da ostane. Složio bih se sa tim, ali ipak bih volio da stavim par razmišljanja ( mojih , naravno :D ) da stavim na papir.
ja stvarno ne vejrujem da Pape ima neki trenerski talenat. Da ima viziju igre, hrabrost, i onaj specifični elemnta koji se baš ne može objasniti, ali koji dijeli odlične trenere od prosječnih trenera . Kad već tako mislim što sam onda za ostanak Papeta. Pa jednostavno, nekada se između trenera i igrača stvori hemija koja proizvodi rezultate. Hemija koja se ogleda u povjerenju jednih u druge, odnosima koji svoj odraz imaju na terenu.I zaista bi bio rizik kvariti tu hemiju, koja barem naizgled postoji. I onako u sjećanje mi pade na pamet, najveća Veležova generacija, ona sa Duškom, Kuljom, Marom, njih je trenirao rahmetli Sula Rebac, i danas iz ove perspektive, svi oni koji su još tada pratili Velež, znaju da Sula baš i nije bio veliki trener. I sada se po Mostaru pričaju vicevi o Sulinim taktikama, koje bi se uglavnom ogledale u tome, ti daš lopti Kulji, a Kulje nek nabaci Dušku i onda date gol :D ( malo karikiram, naravno, ali otprilike je to). Al opet, postojala je ta hemija, i igra Veleža u to vrijeme je bila čudesna, Sula i igrači su bili jedno i rezultati su dolazili. Dva puta uzastopno vicešampioni bivše Juge, četvrtifinale kupa UEFA i slično. I kada se toga sjetim, a nije ovo jedini primjer, onda nije čudo što jesam za Papetov ostanak. Postoji ta hemija, i ona bi trebala dati rezultate..

Ipak, ponekad me jedna pomisao onako zabrine. i opet se vraćam na tu veležovu generaciju, jeste ostala je u pamćenju, bili su tu rezultatti, ali nikad nije uspjela biti šampion. I ostat će uvijek jedno pitanje na koje nema odgovora, a šta da je trener tada bio neko drugi, bolji, renomiraniji, sa većim znanjem. Da li bi ipak tada titula došla u Mostar.

I ne bih volio da slično pitanje ostane u zraku nakon slijedećih desetak godina. Misao ili pitanje koje bi otprilike glasilo, kako ona zlatna generacija bh fudbalera, sa Džekom, Pjanićem, Misimovićem, čijih se partija i danas svi sjećamo (kako su samo onomadne Francusku rastavili na proste faktore u parizu, ali ih sudija zajeba) nikada ne ode na svjetsko ili evropsko prvenstvo. I da li bi možda sve drugačije bilo sa nekim drugim trenerom.
hox79

#1121 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hox79 »

trebamo biti zahvalni Bogu pa nemamo problema bar sto se tice golmana kao nasi istocni i zapadni susjedi (srbi imaju a hrvati imali) neka nama kene i asmira,da nam budu zivi i zdravi,po mom kriticnom misljenju obojica spadaju u nad prosjecne golmane-na skali od 1 do 5,moja ocjena im je 3.5
svaki od njih je na neki svoj nacin specifican,kod aske mi se licno svidja to sto nije balkanska skola;nema onog izlijetanja u prazno ili tkz. boksovanje lopti i slicnih stvari
u ovih par utakmica u kojima je igrao,svaki put kad je napustio gol lopta je bila njegova-vidjelo se to i protiv portugala;pola im je onih kornera i nabacivanja lahkocom pokupio
moja predvidjanja su da bi od njega mogao izrasti golman svjetske klase,momak ima kvalitetu sigurno
nadam se samo da ce ga sudbina postediti tezih povreda za razliku od kene kojeg sreca nije nimalo mazila sto se tice toga
u pedstojecim kvalifikacija,koji god od njih dvojice bude stojao u okviru naseg gola,reprezentacija nece biti nimalo ostecena
ako smijem reci;moj je favorit opet begovic jer na njega abd mozemo racunati za naredna dva svjetska i evropska prvenstva
pa eto nek se vec od proljeca pocne uigravati sa ekipom
na kraju;sretno im obojici pa kako god ispalo ;)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1122 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Ima li kakvih vijesti iz Slovacke?! Je li dogovoren taj raspored utakmica za kvalifikacije?
sumirprimus

#1123 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

fali nama bekova, i stopera,s golmanima smo popunjeni,end of story...

edit:mislim fali nama sotsta,al eto ovo ko pod must :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1124 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:fali nama bekova, i stopera,s golmanima smo popunjeni,end of story...

Fali nam i brzih igraca.
sumirprimus

#1125 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote:fali nama bekova, i stopera,s golmanima smo popunjeni,end of story...

Fali nam i brzih igraca.
pa moderan bek,n smije samo nabijat loptu iz mjesta,mora BRZO nabijat loptu.... :mrgreen:
Post Reply