Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Armin_mo wrote:Sutra stavljam nove ljetne gume (Yokohama ili Uniroyal) pa nisam siguran sta cu sa starim gumama, zna li iko moze li se tu kakav dinar uzeti ili da ih bacim, 205/55/16 Good Year DOT 09, ima oko 2 mm sare ...
Cuj da proda gume na kojima ima 2 mm?!:-o :-S
poslano s moga Sonija Ze:-D
je l to tebi u gepeku trune nov rezervni gudjer 205 16? nisam znao da si gospodin tol'ki
Nije gudjer,jest dunlop i ima 6 mm sare,i to u fabrickoj dimenziji. Al' ko zna,more biti da naleti kakav vozac lancie kojem odgovaraju ta 2 mm.
Kad citam ovu temu pomislim da je kod nas sve super. Svi voze nova, jaka, sigurna, savrseno odrzavana auta na gumama koje su stare sedam dana, naravno, neka super poznata marka.
Zakonski minimum je 1,6mm...
Jest vala sparky bas si ih ono uFatio za mrak....
Kod mene na kolima i sad zimske odpreklani naprijed , a nazad lanjske jer su one prije obubrezile....tako da mi ove godine slijedi mijenjanje u oktobru , ponovo zimske i ponovo tigrice pa guli dvije godine.....
Ne gasam ne slajdram, ne kocim naglo , tako da kad ih skinem odma mi ih jedan jaran uzme kaze jazuk ih je na smece....
Zato ne pravite se onakvim kakvi bi zeljeli da ste,,,,
Nista mi nema mrze ko imati razgovor sa organima reda , naravno s kojim organom ja imam kontakt nije bas za pricu.....
Gledano iz moje perspektive guma je samo potrosni dio na potrosnom autu koje sam kupio kao potrebu a ne statusni simbol...
Posto u nasoj drzavi ima sigurno vise vozila po broju zaposlenih nego u naaaaaaaajrazvijenijim zemljama svijeta apsurdno je pricati o markama guma jer imamo sigurno primat u svijetu kad su golf 2 vozila u pitanju....svaki preko 22...
sparky wrote:Kad citam ovu temu pomislim da je kod nas sve super. Svi voze nova, jaka, sigurna, savrseno odrzavana auta na gumama koje su stare sedam dana, naravno, neka super poznata marka.
Zakonski minimum i zdrav razum su dvije razlicite cinjenice.
Ko ne moze priustiti ispravno auto ne treba ni da vozi. Nebitno koje je godiste, ono moze biti odrzavano kako treba i potpuno ispravno. Moja astra bi vjerovatno prosla tehnicki i u Njemackoj.
Na all-year-around tigricama imaces daleko veci zaustavni put nego ja, i ljeti i zimi, bez obzira na auto. Guma je osnovna stvar na autu i jeste potrosni materijal, ali je mozda vazniji od ulja u motoru. Ne mozes nikad biti dovoljno oprezan i voziti tako da te ne moze nista iznenaditi. Dalje vidio sam lika sa g5 sa novim tigricama nije mogao kuda sam ja sa 4 godine starim UG7. Pazi ne govorimo mi o svemirskim razlikama u cijeni. Razlika je do 50%. Razlika u osobinama je nebo i zemlja.
Rizik koji nosi par metara duzi zaustavni put je prevelik za ustedu koju ostvaris voznjom na losim gumama.
Naravno. Svak kupuje ono sto moze priustiti, ali nema opravdanja za neodgovornost pri odrzavanju.
Ti ces kupiti tigrice i sretno ti sa njima, i te su gume za ljude. Ja cu uzeti nesto kvalitetnije jer se jeftino ne isplati. To odavno znaju svi pametni ljudi. Vjerovatno znas za englesku poslovicu: "nisam toliko bogat da kupujem jeftino".
sparky wrote:Kad citam ovu temu pomislim da je kod nas sve super. Svi voze nova, jaka, sigurna, savrseno odrzavana auta na gumama koje su stare sedam dana, naravno, neka super poznata marka.
Zakonski minimum i zdrav razum su dvije razlicite cinjenice.
Jos malo pa su slikovi, a onda im cijena strelovito raste za ove Cunere...
Puno pametujes ''romeomoraprezivjeti'', i zaista nije smjesno ... ovo mi je prvo auto i prva kupovina novih guma, pa kad se nadjes na forumu ''ljetne gume'' valjda moze covjek pitati za savjet, ne razumijem se toliko, zato sam upitao...
P.s. sutra montiram nove Yokohama gume, bilo je izmedju njih ili Uniroyal ...
Armin_mo wrote:Puno pametujes ''romeomoraprezivjeti'', i zaista nije smjesno ... ovo mi je prvo auto i prva kupovina novih guma, pa kad se nadjes na forumu ''ljetne gume'' valjda moze covjek pitati za savjet, ne razumijem se toliko, zato sam upitao...
P.s. sutra montiram nove Yokohama gume, bilo je izmedju njih ili Uniroyal ...
Ne pametujem,samo sam dao svoj komentar za gume koje imaju 2 mm dubinu sare. Za ovo drugo,cestitam!!!! Novo je novo,a yokohama je dobra guma,cak je i prva ugradnja na neke proizvodjace automobila.
Last edited by romeomoraprezivjeti on 16/04/2014 22:39, edited 1 time in total.
romeomoraprezivjeti wrote:
Nije gudjer,jest dunlop i ima 6 mm sare,i to u fabrickoj dimenziji. Al' ko zna,more biti da naleti kakav vozac lancie kojem odgovaraju ta 2 mm.
zao je meni da tebi 4 mm vise u zivotu predstavljaju nesto - ja imam skoro 200 mm vise mesa
pa se ne hvalim kod tebe to nesto malešno
inace ja gumu mijenjam kad osjetim da ce mi se poslikznuti prije nego sto mislim
a to mi se sa mojim V6 smecem pocesto desava - a kokice ne odole da se klizu na alcantari
romanticarski zanos ko zna
romeomoraprezivjeti wrote:
zao je meni da tebi 4 mm vise u zivotu predstavljaju nesto - ja imam skoro 200 mm vise mesa
pa se ne hvalim kod tebe to nesto malešno
inace ja gumu mijenjam kad osjetim da ce mi se poslikznuti prije nego sto mislim
a to mi se sa mojim V6 smecem pocesto desava - a kokice ne odole da se klizu na alcantari
romanticarski zanos ko zna
Oooo twenty,jazz ba . Nego,kako kokice reaguju na alcantaru,kvalitet materijala,obloge na vratima i zavrsnu obradu lancie?:-D Je li rasklimano sta???? I jos jedno pitanjce,kako to da momak vozi auto koje je namjenjeno tamo nekim penzionerima?:-D
_mufljuz_ wrote:uglavnom kad imas vise puno od 6 mm reaguju pozitivno
sta cu ti ja kad si malešan
Obicno ovako pisu ili ti ga odgovaraju oni,kojima fali koji mm,a to dokazuju kupovinom automobila od 5 m,kako bi nadoknadili dragocjene mm,100% naucno dokazano moj obri mufljuze. B-) Sretno sa muntanjem kokica ili koka. :-P
Obicno ovako pisu ili ti ga odgovaraju oni,kojima fali koji mm,a to dokazuju kupovinom automobila od 5 m,kako bi nadoknadili dragocjene mm,100% naucno dokazano moj obri mufljuze. B-) Sretno sa muntanjem kokica ili koka. :-P
nekako mi te je zao - mislio sam sprva da se malo zezas pa reko da na zezu uzvratim i ja - ali ti si ozbiljno udaren
vodis racuna o tudjim zivotima -imam ja i mm i cm i sta pojebat a i platit gumu par stotina maraka i servisirat mjenjac za 1000 eura tako da bih zamolio i zahvalio ti da mi se skines s q....
nekako mi te je zao - mislio sam sprva da se malo zezas pa reko da na zezu uzvratim i ja - ali ti si ozbiljno udaren
vodis racuna o tudjim zivotima -imam ja i mm i cm i sta pojebat a i platit gumu par stotina maraka i servisirat mjenjac za 1000 eura tako da bih zamolio i zahvalio ti da mi se skines s q....
Momcino smiri dozivljaje. Sve je sala,sa malo zacina. Nema potrebe da se zamjeramo,pa i ovako virtuelno. Adios amigo
Oba modela guma su 2014 proizvodnje, razlika je ukupno 20KM vise za Dunlop, oznake iste C- B 86T 68dB, sara u Dunlopa je malkice drugacija jer ima ove vertikalne odvode kroz sredisnji dio, ali i duze sa lijeve strane sporedne kanalice
Cijena mi ne predstavlja problem, bitno mi je da ima bolji grip, jer nemam ni esp ni abs
ja moram kupiti dvije gume 195/45 R16
em niko ne drzi trazenu dimenziju na stanju, em svi hoce avans, gumapro ne javlja se, makbel obecava 10 dana, neki iz dervente ili gdje vec satro najeftiniji su od makbela skuplji 15%, u maji su sa high end gume, baruma recimo koji ima tu dimenziju nema, ima li jos neko preporuka?