Dino Merlin 2011
Moderator: _BataZiv_0809
-
pianist
#1101 Re: Dino Merlin 2011
Srpska pjesma 0 bodova definitivno...a Dino je sinoc na Dori pjevao uzivo,super zvuci,po meni cak i bolje nego na playback...super je 
-
pianist
#1102 Re: Dino Merlin 2011
Ne znam jel Dino prevarant il nije...al je covjek uspio...ako je tako lako bit prevarant,nek bude neko od nas eto i nek napravi to sto je on napravio,pa nek onda prica....sramota je da naseg Dinu hvale ljudi iz susjednih nam zemalja,a samo ovdje kod nas se javljaju neke pametnice i izmisljaju toplu vodu,nekakve argumente i sta vec...ubijte se vise
- plonker
#1104 Re: Dino Merlin 2011
Kako ono ide ona stara: "Čega se pametan stidi, budala se ponosi".
Al' neka, nek' crknu dušmani.

Al' neka, nek' crknu dušmani.
- Šef
#1105 Re: Dino Merlin 2011
Meni nekako u Merlinovoj pjesmi fali "života", ritma, veselja... Kao da je pokušao da bude veseo a onda naglo pao. Ova pjesma je ustvari tužna kao i većina Merlinovih pjesama. I sam njegov glas je takav, odiše nekom sjetom, tugom, patetikom. Najsmješnije mi je što je koreografija osmišljena tako da svi na sceni pored njega i on sam u neka doba "polude", onaj s trubom, trojac iza, Kalamiti Džejn za klavirom... I tako, oni svi kao razdragani, veseli, ludi a pjesma u suštini mlaka, bez kuveta, volje za životom. Đe ćeš se ba uz ono otkačit'!?
Srpska pjesma "čovek je čaroban" je vesela ali je realno bezveze. Ali njih realno i zaboli za Eurosong, bar još narednih nekoliko godina, odnosno dok je god friško sjećanje na "Šerifa".
Srpska pjesma "čovek je čaroban" je vesela ali je realno bezveze. Ali njih realno i zaboli za Eurosong, bar još narednih nekoliko godina, odnosno dok je god friško sjećanje na "Šerifa".
- Il_Principe
#1106 Re: Dino Merlin 2011
pianist wrote:Ne znam jel Dino prevarant il nije...al je covjek uspio...ako je tako lako bit prevarant,nek bude neko od nas eto i nek napravi to sto je on napravio,pa nek onda prica....sramota je da naseg Dinu hvale ljudi iz susjednih nam zemalja,a samo ovdje kod nas se javljaju neke pametnice i izmisljaju toplu vodu,nekakve argumente i sta vec...ubijte se vise
to je istina nazolost, susjedne zemlje ga hvale i njega i pjesmu, a nasi ko da je najveci dusmanin pljuju
-
manki
#1107 Re: Dino Merlin 2011
shalla wrote:Pera trta, u želji da ne dobijem ban ću ti samo kulturno reći da lupaš podjednako kao i ona po klaviru![]()
Trebao si doći na koncert "moj je život moja pjesma" pa čuti da profesorica klavira, vidi čuda, zaista zna svirati klavir... Neuspjela pjevačica? Kad je prije okarakterisasmo kao neuspješnu, cura tek priprema album (meni je recimo njena pjesma "Nespretno" nešto jako lijepo i osvježavajuće u moru Ceca, Seka i sl). A okarakterisati jednog od najboljih producenata i aranžera na ovim prostorima kao "dininog svirača" je, hajmo reći ružno, eto nikako drugačije. Bogami kao da je Merlin kakav međed pa mu je ovaj svirač![]()
Ljudi dragi koliko je mržnje i podlosti u vama, ja ne mogu da vjerujem. Pa nije ni čudo što se dešava ovoliki broj pucnjava, ranjavanja i ubistava u državi u kojoj su ljudi toliko ojađeni, isfrustrirani i zavidni nekom iole uspješnom pa to je nevjerovatno... Mene nekad stid reći da sam iz Bosne kad pročitam komentare poput tvog a Bogami i od podosta drugih ljudi...
Već mnogo puta ispričana priča, u hrvatskoj i srbiji i govno ukivaju u zvijezde jer je njihovo, samo se u Bosni ne prašta ni najmanji uspjeh... O Bože dragi, tužno i nikako drugačije
ODLIČNO REČENO OD A DO Ž! Ne bih ni sam bolje sročio! Svaka ti čast!
- ladyada
#1108 Re: Dino Merlin 2011
ma vazno je da oni fale pjesmu, jer oni mogu glasati mi nemoremo za dinu glasat u njemackojIl_Principe wrote:pianist wrote:Ne znam jel Dino prevarant il nije...al je covjek uspio...ako je tako lako bit prevarant,nek bude neko od nas eto i nek napravi to sto je on napravio,pa nek onda prica....sramota je da naseg Dinu hvale ljudi iz susjednih nam zemalja,a samo ovdje kod nas se javljaju neke pametnice i izmisljaju toplu vodu,nekakve argumente i sta vec...ubijte se vise
to je istina nazolost, susjedne zemlje ga hvale i njega i pjesmu, a nasi ko da je najveci dusmanin pljuju
-
cunga lunga
#1109 Re: Dino Merlin 2011
Vukasin, Deen, Feminem, Regina, Laka i tebi sad odjednom sporan MerlinCheguevarax wrote:Ako ces gledati sa strane i promatrati kako ima mrznje prema Merlinu, onda nisi u pravu. Mislim jesi da ga ljudi mrze. Evo zasto.samko1974 wrote:shalla wrote:Pera trta, u želji da ne dobijem ban ću ti samo kulturno reći da lupaš podjednako kao i ona po klaviru![]()
Trebao si doći na koncert "moj je život moja pjesma" pa čuti da profesorica klavira, vidi čuda, zaista zna svirati klavir... Neuspjela pjevačica? Kad je prije okarakterisasmo kao neuspješnu, cura tek priprema album (meni je recimo njena pjesma "Nespretno" nešto jako lijepo i osvježavajuće u moru Ceca, Seka i sl). A okarakterisati jednog od najboljih producenata i aranžera na ovim prostorima kao "dininog svirača" je, hajmo reći ružno, eto nikako drugačije. Bogami kao da je Merlin kakav međed pa mu je ovaj svirač![]()
Ljudi dragi koliko je mržnje i podlosti u vama, ja ne mogu da vjerujem. Pa nije ni čudo što se dešava ovoliki broj pucnjava, ranjavanja i ubistava u državi u kojoj su ljudi toliko ojađeni, isfrustrirani i zavidni nekom iole uspješnom pa to je nevjerovatno... Mene nekad stid reći da sam iz Bosne kad pročitam komentare poput tvog a Bogami i od podosta drugih ljudi...
Već mnogo puta ispričana priča, u hrvatskoj i srbiji i govno ukivaju u zvijezde jer je njihovo, samo se u Bosni ne prašta ni najmanji uspjeh... O Bože dragi, tužno i nikako drugačijeimas pravo u potpunosti!
Dino Merlin je obicni prevarant. Evo i zasto.
1. More pjesama je ukrao. Ne mogu se drugacije izraziti jer je neke uzeo i minutazu. Ja razumijem kad neko ukrade dio, aranzman, muziku itd. Al on je isao do te mjere da je uzimao muziku, tekst, aranzman i cak minutazu.
2. Iskoristio je nacionalizam da svoje ciljeve ostvari. Dobio od telekoma lovu i kupio stan u Engleskoj, jahtu. Dok naravno kod nas raja jedva prezivljava cojek se voza. Eto i to sad oko Eurosonga, mi smo to platili preko pretplate. Umjesto da se napravilo takmicenje, njemu je dato pravo bez da je ikoga se pitalo da ide Dino Merlin. Ko to odlucuje, Maja i onaj cvikeras? Ako je iko zasluzio da ide, onda to nije Merlin. Vece mi je pravo imao Igor Vukojevic. Momak je extra i zbog nacionalizma je diskrimiran bio u zadnjih par takmicenja.
3. Najmanje je od muzike zaradio. Sve njegove pare su vecinom dosle od sponzorstva. Od Alije, BH telecoma i ljudi koji su njega podrzavali. (On nije klasa kao sto je Bregovic, Colic itd)
4. Fura se kao neki hadzija, kao neki lik u vjeru, a sve je to fol. Prvo jer ga znam licno, znam kad je radio grupnjake ( da dobro ste procitali), kad je psovo Boga drugim muzicarima. Mislim dovoljno je pogledati emisiju bilo koju gdje on prica da se vidi i izvuce more patetike iz nje.
5. Itd... ima jos 1000 stvari.
On i ne zasluzuje nista bolje osim da ga ljudi blate. Meni je zaista zao sto nismo svi svjesni toga i ne kazemo i njemu i vecini da nas ne pravi budalom, ali mi smo kao mentalitet navikli da nas nasadjuju, ne zato sto neki hoce, nego sto im mi dozvolimo.
A sto se tice muzicara bh, sarajevskih itd... samo cu reci, daleko smo mi od Beograda, Serbije, pa cak i Hrvatske, sto se tice sviraca, muzicara... pogledajte posljednji kocert Zdravka Colica na Kosevu, pa onda recite ko su muzicari.
a 4. stavka je degutantna..
- terra_incognita
#1110 Re: Dino Merlin 2011
jedna hadzijska da malo odmorite od polemike
- because_of_you
#1111 Re: Dino Merlin 2011
Gore od Deena svakako ne može , ko god da ode 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1112 Re: Dino Merlin 2011
shalla wrote:Pera trta, u želji da ne dobijem ban ću ti samo kulturno reći da lupaš podjednako kao i ona po klaviru![]()
Već mnogo puta ispričana priča, u hrvatskoj i srbiji i govno ukivaju u zvijezde jer je njihovo, samo se u Bosni ne prašta ni najmanji uspjeh... O Bože dragi, tužno i nikako drugačije
Ostali, ne odgovarajte na bljuvotine koje ce svakako biti sankcionisane.
Idemo dalje sa temom normalno.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1113 Re: Dino Merlin 2011
Meni je Deen bio dobar, bas za Eurosongabecause_of_you wrote:Gore od Deena svakako ne može , ko god da ode
- because_of_you
#1114 Re: Dino Merlin 2011
Indžoj Baznia
Ja mislim da njegova rodbina nije gledala ovaj nastop
- dharma
#1115 Re: Dino Merlin 2011
Pa Deen je bio bolji od Nine, Feminemki, Taticke one Mije Martine (kako vec bi) 
- spreca
#1116 Re: Dino Merlin 2011
Pa jel se to ljutis sto nisi bio ucesnik grupnjaka?pa nemogu svi ,nisam ni ja bio pa se ne ljutim a vala nije mi ni krivo sto ima jahtu stan auto pare i sto se mozda kurva itd.imam i ja to sve ali doduse nemam jahtu a i gdje bi je privezo na Sprecu? jedino na MadracuCheguevarax wrote:Ako ces gledati sa strane i promatrati kako ima mrznje prema Merlinu, onda nisi u pravu. Mislim jesi da ga ljudi mrze. Evo zasto.samko1974 wrote:shalla wrote:Pera trta, u želji da ne dobijem ban ću ti samo kulturno reći da lupaš podjednako kao i ona po klaviru![]()
Već mnogo puta ispričana priča, u hrvatskoj i srbiji i govno ukivaju u zvijezde jer je njihovo, samo se u Bosni ne prašta ni najmanji uspjeh... O Bože dragi, tužno i nikako drugačijeimas pravo u potpunosti!
Dino Merlin je obicni prevarant. Evo i zasto.
1. More pjesama je ukrao. Ne mogu se drugacije izraziti jer je neke uzeo i minutazu. Ja razumijem kad neko ukrade dio, aranzman, muziku itd. Al on je isao do te mjere da je uzimao muziku, tekst, aranzman i cak minutazu.
2. Iskoristio je nacionalizam da svoje ciljeve ostvari. Dobio od telekoma lovu i kupio stan u Engleskoj, jahtu. Dok naravno kod nas raja jedva prezivljava cojek se voza. Eto i to sad oko Eurosonga, mi smo to platili preko pretplate. Umjesto da se napravilo takmicenje, njemu je dato pravo bez da je ikoga se pitalo da ide Dino Merlin. Ko to odlucuje, Maja i onaj cvikeras? Ako je iko zasluzio da ide, onda to nije Merlin. Vece mi je pravo imao Igor Vukojevic. Momak je extra i zbog nacionalizma je diskrimiran bio u zadnjih par takmicenja.
3. Najmanje je od muzike zaradio. Sve njegove pare su vecinom dosle od sponzorstva. Od Alije, BH telecoma i ljudi koji su njega podrzavali. (On nije klasa kao sto je Bregovic, Colic itd)
4. Fura se kao neki hadzija, kao neki lik u vjeru, a sve je to fol. Prvo jer ga znam licno, znam kad je radio grupnjake ( da dobro ste procitali), kad je psovo Boga drugim muzicarima. Mislim dovoljno je pogledati emisiju bilo koju gdje on prica da se vidi i izvuce more patetike iz nje.
5. Itd... ima jos 1000 stvari.
On i ne zasluzuje nista bolje osim da ga ljudi blate. Meni je zaista zao sto nismo svi svjesni toga i ne kazemo i njemu i vecini da nas ne pravi budalom, ali mi smo kao mentalitet navikli da nas nasadjuju, ne zato sto neki hoce, nego sto im mi dozvolimo.
A sto se tice muzicara bh, sarajevskih itd... samo cu reci, daleko smo mi od Beograda, Serbije, pa cak i Hrvatske, sto se tice sviraca, muzicara... pogledajte posljednji kocert Zdravka Colica na Kosevu, pa onda recite ko su muzicari.
- ladyada
#1117 Re: Dino Merlin 2011
because_of_you wrote:
Indžoj Baznia![]()
Ja mislim da njegova rodbina nije gledala ovaj nastop![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1119 Re: Dino Merlin 2011
27. Feb. 2011. 13:53 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Cheguevarax
trajni
» Cheguevarax
trajni
- yellow cat
#1120 Re: Dino Merlin 2011
ladyada wrote:because_of_you wrote:
Indžoj Baznia![]()
Ja mislim da njegova rodbina nije gledala ovaj nastop![]()
![]()
![]()
sjecam se najave za ovu pjesmu kad voditelje njemacke tv kaze sad dolazi din iz BiHi njegova pjesma nema neku poruku on hoce samo da ide u disko ...........
![]()
![]()
Što jest, jest, trebe na sceni su mu
- because_of_you
#1121 Re: Dino Merlin 2011
Nekako imam osjećaj da balkanski predstavnici nikako da potrefe pravu stvar. Ili je nešto tugaljivo do bola, ili dječije ili neukusno otkačeno..
Evo, npr. Deenu je bolja pjesma Priđi bliže, stoput od In the disco, baš onako za ES.
Merlin ima tone pjesama koje su zaista dobre, ali baš napravi neku koja je bezze i ide sa njom na ES...
Evo, npr. Deenu je bolja pjesma Priđi bliže, stoput od In the disco, baš onako za ES.
Merlin ima tone pjesama koje su zaista dobre, ali baš napravi neku koja je bezze i ide sa njom na ES...
- VenOM__
#1122 Re: Dino Merlin 2011
Ma imali smo i mi svakakvih bisera, sto jest jest. Kad' se samo sjetim Nine Prsesa

- asafa_powell
#1123 Re: Dino Merlin 2011
Zasto se ovdje ne dopusta da se pise protiv dine merlina??zasto odmah se svi banuju??
- because_of_you
#1124 Re: Dino Merlin 2011
VenOM__ wrote:Ma imali smo i mi svakakvih bisera, sto jest jest. Kad' se samo sjetim Nine Prsesa![]()
Bila su to vremena
- mO k3
#1125 Re: Dino Merlin 2011
i meni je simpaticnaleo karan wrote:nakon nekoliko dana, mogu reci da mi je pjesma super
ima nesto zarazno
volim je slusat