Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jack Be Nimble

#1101 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Dzeko sa loptom danas ko pijana kokos. Za koji dan ce protiv Rumuna :thumbup:
smak

#1102 Re: Edin Džeko...

Post by smak »

saim_adka wrote:Da bi neki shvatili zašto Džeko slabo igra i ne daje golove, pametnim će dovoljno biti na sljedećoj prikazanoj slici:

LIJEVO - danas u Man City-u..................................DESNO - ono što ga je proslavilo

Image

Ma koliko me neko ubjeđivao engleski fudbal ovo-ono (adaptacije)...ako hoćeš gol onda se zna gdje je centarforu mjesto i šta mora da dobije da bi zabio gol!
if our striker shuld be one of these 2 idiots (Mario or Djeko)i prefer playing with no striker
eto sta misli jedan englez o napadacima city-a
zalizani

#1103 Re: Edin Džeko...

Post by zalizani »

Jack Be Nimble wrote:Za koji dan ce protiv Rumuna :thumbup:
... da bude strijelac i asistent.
Poslije ovakve utakmice danas, ima da zgazi rumunsku odbranu.
drmadzija

#1104 Re: Edin Džeko...

Post by drmadzija »

saim_adka wrote:LIJEVO - danas u Man City-u..................................DESNO - ono što ga je proslavilo

Image
Je l ovo ko Rorsahov test. Ova slika desno zgleda ko sifon, a ova lijevo ko prehladjeni leptir.
Dzeko, dok si se kreto ko sifon bio si mangup.
saim_adka

#1105 Re: Edin Džeko...

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 20/01/2017 21:21, edited 1 time in total.
Timotije

#1106 Re: Edin Džeko...

Post by Timotije »

Daleko od toga da je blistao, ali i "radni uslovi" na terenu su mu poprilicno limitirani. Gurnut sam- da uslovno kazem-naprijed, 30 metara iza nema ni sjene od suigraca,pa ti igraj....Mi smo malo "obojeni", to je normala u ovakvim situacijama kad ti najbolji igrac igra negdje, zato i slusam ove neutralne:
danski voditelji se slozise da je covjek imao nikakve uslove za rad, nemozes sam pa eto ti!!!! :x
Pitam se sta ce Manciniju i Silva, moze komotno ubaciti cetvrtog zadnjeg, pa sta Bog da naprijed.... :x
Ovakav defetizam od postavke na terenu je katastrofa....
Moze li se iko sjetiti gledljive utakmice ovog tima u zadnje vrijeme, sa ovakvim trenerom....?
romanovero

#1107 Re: Edin Džeko...

Post by romanovero »

saim_adka wrote:
smak wrote:
if our striker shuld be one of these 2 idiots (Mario or Djeko)i prefer playing with no striker
Da bi ''znao'' pogriješiti između Dž i Dj moraš poznavati južnoslavenske jezike. Očito da je to neki balkanac. Zamisli englez griješi u pisanju kod ovakvih slova, ne ide zar ne?
:thumbup:
Sojic neki,mamu mu :bih:
DeNiro

#1108 Re: Edin Džeko...

Post by DeNiro »

smak wrote:
saim_adka wrote:Da bi neki shvatili zašto Džeko slabo igra i ne daje golove, pametnim će dovoljno biti na sljedećoj prikazanoj slici:

LIJEVO - danas u Man City-u..................................DESNO - ono što ga je proslavilo

Image

Ma koliko me neko ubjeđivao engleski fudbal ovo-ono (adaptacije)...ako hoćeš gol onda se zna gdje je centarforu mjesto i šta mora da dobije da bi zabio gol!
Some really poor performances, none more so than Mancini. We were second best by far in the second half and it took him till the 80th minute to think "hmm, maybe I should change this to put us in the game" dickhead.

Thought the centre backs played alright and Nige, as ever, played well and so did Silva, though today proved you can't rely on one person to provide all the creativity. Felt really sorry for Dzeko because we don't provide him with enough quality crosses or passes. He's no Tevez and we should know that we have to provide him with opportunities otherwise he's going to be ineffective as he has been.

Worst player on the park for me today? It's Gareth Barry (Although Kolorov, Yaya and Milner came close for me). He gave the ball away time and time again and commits really stupid fouls in fucking stupid positions. I don't know what happened to the Gareth Barry that played for Villa but the one that plays for us certainly cannot be him.

Also one final thing. I'm worried as to why it took us, as a team, until the 90th minute to start playing with some urgency. Is it a morale problem? orsomething more? Fuck knows but if we carry on playing the way we have just recently, 5th place and a new manager awaits
Evo sta misli drugi englez. Sta to dokazuje? Hocemo li citirati engleze? Ovom timu treba novi menadzer koji ce uvesti malo reda.
smak

#1109 Re: Edin Džeko...

Post by smak »

DeNiro wrote:
smak wrote:

Image

Some really poor performances, none more so than Mancini. We were second best by far in the second half and it took him till the 80th minute to think "hmm, maybe I should change this to put us in the game" dickhead.

Thought the centre backs played alright and Nige, as ever, played well and so did Silva, though today proved you can't rely on one person to provide all the creativity. Felt really sorry for Dzeko because we don't provide him with enough quality crosses or passes. He's no Tevez and we should know that we have to provide him with opportunities otherwise he's going to be ineffective as he has been.

Worst player on the park for me today? It's Gareth Barry (Although Kolorov, Yaya and Milner came close for me). He gave the ball away time and time again and commits really stupid fouls in fucking stupid positions. I don't know what happened to the Gareth Barry that played for Villa but the one that plays for us certainly cannot be him.

Also one final thing. I'm worried as to why it took us, as a team, until the 90th minute to start playing with some urgency. Is it a morale problem? orsomething more? Fuck knows but if we carry on playing the way we have just recently, 5th place and a new manager awaits
Evo sta misli drugi englez. Sta to dokazuje? Hocemo li citirati engleze? Ovom timu treba novi menadzer koji ce uvesti malo reda.
predlazem novog trenera i nek bude Amar Osim :D
DeNiro

#1110 Re: Edin Džeko...

Post by DeNiro »

predlazem novog trenera i nek bude Amar Osim
Nista on losiji ne bi bio od Mancinija, ali ja se nadam da ce The Special One doci vrlo brzo.
Creasy

#1111 Re: Edin Džeko...

Post by Creasy »

DeNiro wrote:
Nista on losiji ne bi bio od Mancinija, ali ja se nadam da ce The Special One doci vrlo brzo.

Nadaj se. :-)

Murinjo dolazi samo u ekipe koje pretenduju za osvajanje Lige sampiona.
TheMule

#1112 Re: Edin Džeko...

Post by TheMule »

romanovero wrote:
saim_adka wrote:
Da bi ''znao'' pogriješiti između Dž i Dj moraš poznavati južnoslavenske jezike. Očito da je to neki balkanac. Zamisli englez griješi u pisanju kod ovakvih slova, ne ide zar ne?
:thumbup:
Sojic neki,mamu mu :bih:
Ustvari, normalno je da englezi Dz pisu kao Dj.

A sto se tice njihovog misljenja o Dzeki, ne interesuje me. Bio sam na onom njihovom forumu, i njihovi navijaci su uglavno glupi. Mancini je najgori trener u ligi, a oni krive igrace
DeNiro

#1113 Re: Edin Džeko...

Post by DeNiro »

Creasy wrote:
DeNiro wrote:

Zasto City ne bi pretendovao za osvajanje Lige sampiona? :-)
Jack Be Nimble

#1114 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

barsa (prevodioc), proto, chelsea, inter milan, real madrid.....man city :-)
Creasy

#1115 Re: Edin Džeko...

Post by Creasy »

DeNiro wrote:
Creasy wrote:
DeNiro wrote:

Zasto City ne bi pretendovao za osvajanje Lige sampiona? :-)

:shock:

Zato sto nije dovoljno dobar. :D
extraordinary

#1116 Re: Edin Džeko...

Post by extraordinary »

Ako se kvalifikuju u Ligu prvaka ove sezone, Mourinho bi došao. Napravio bi on za kratko vrijeme revoluciju, uvjeren sam u to.
DeNiro

#1117 Re: Edin Džeko...

Post by DeNiro »

Murinjo dolazi samo u ekipe koje pretenduju za osvajanje Lige sampiona.[/quote]

Zasto City ne bi pretendovao za osvajanje Lige sampiona? :-)[/quote]

:shock:

Zato sto nije dovoljno dobar. :D[/quote]

Bio bi dobar da ima Mourinha, novca i dobrih igraca mu ne nedostaje. :D
DeNiro

#1118 Re: Edin Džeko...

Post by DeNiro »

Jack Be Nimble wrote:barsa (prevodioc), proto, chelsea, inter milan, real madrid.....man city :-)
Sta bi po tebi bio logican nastavak? :-)
Jack Be Nimble

#1119 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

DeNiro wrote:
Jack Be Nimble wrote:barsa (prevodioc), proto, chelsea, inter milan, real madrid.....man city :-)
U danasnjem svjetu fudbala, logika nema mjesta. Logicno bi bilo da Real ucini sve da im Jose sljedecih pet godina sjedi na klupi.
DeNiro

#1120 Re: Edin Džeko...

Post by DeNiro »

Jack Be Nimble wrote:
DeNiro wrote:
U danasnjem svjetu fudbala, logika nema mjesta. Logicno bi bilo da Real ucini sve da im Jose sljedecih pet godina sjedi na klupi.
Upravo tako logika nema mjesta, ali npr. novac, izazov, samopotvrdjivanje itd...
mgogic

#1121 Re: Edin Džeko...

Post by mgogic »

Ovdje ima puno experata za fudbal, pa ne ulazim u diskusiju o samoj poenti igre i svega sto ide oko toga, ali mislim da bi nas narod morao imati strpljenja sto se tice Dzeke.
Ja pratim dosta aktivnije drugu vrstu fudbala (vidi avatar) i tako sam naucio da kad su ovakve tranzicije u pitanju (iz Njemacke u Englesku) onda treba vremena da se igrac uklopi. Kad draftuju igraca sa koledza (i potpisu ugovor na nekih 50 miliona dolara) nerijetko ga sacekaju jednu sezonu da se privikne na igru na jednom fizicki jacem nivou.
Tako mislim da ce Dzeko da trese mreze tek od naredne sezone, i to da bude pravi hit lige, a sve u ovoj sto uradi je bonus. Ipak je razlika u samoj igri (i fizicki, i psihicki i svakako) velika da bi Dzeko odmah zabijao 3 komada po utakmici.
Samo strpljivo sve ce se to sloziti! :bih:
Jack Be Nimble

#1122 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

@MGOGIC

seahawks = seachickens :thumbup:
alphonse kauders

#1123 Re: Edin Džeko...

Post by alphonse kauders »

Kako li se samo Suarez i Demba Ba prilagodiše Engleskoj u sekundi, a mi Džeki tražimo opravdanja kao da u svakom engleskom klubu igraju supermen-štoperi i k'o da je eto engleska liga 20x jača od njemačke pa mu treba prilagodbe.

Budimo realni - nije se snašao + klub u kojem igra nema nikakve koncepcije niti se igra prema naprijed uopše bazira na njemu nego na plodovima nebeske slučajnosti.

Zasad fakat ne vidim fajde od transfera u City, osim što smo mi svi kolektivno spušteni na zemlju i da su nam želje jedno a mogućnosti drugo (kao i obično).
quasar

#1124 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

alphonse kauders wrote:Kako li se samo Suarez i Demba Ba prilagodiše Engleskoj u sekundi, a mi Džeki tražimo opravdanja kao da u svakom engleskom klubu igraju supermen-štoperi i k'o da je eto engleska liga 20x jača od njemačke pa mu treba prilagodbe.

Budimo realni - nije se snašao + klub u kojem igra nema nikakve koncepcije niti se igra prema naprijed uopše bazira na njemu nego na plodovima nebeske slučajnosti.

Zasad fakat ne vidim fajde od transfera u City, osim što smo mi svi kolektivno spušteni na zemlju i da su nam želje jedno a mogućnosti drugo (kao i obično).
jednom smo o tome raspravljali. Slazemo se svi da City nije klub za njega, ali je bio jedini izlaz iz Wolfsburga. Procitao si sta Miske kaze za svoj slucaj i vidis da tamo uprava ne radi u interesu igraca niti kluba, nego samo u interesu racuna u banci. Bilo bi mu gore da je tamo ostao rastrzan izmedju zelje za trofejima i odlaskom u klub koji mu to moze ponuditi, i profesionalne obaveze prema klubu, saigracima i navijacima, u borbi za opstanak.

Suarez i Demba BA su po konstituciji "prilagodjeniji" Engleskoj. Dzeko jednostavno nije tip igraca koji se tome moze prilgoditi, vec se, kada je vec potpisan, igra ekipe mora prilagoditi njemu. Pa ako strucnjak kao Mancini ne zna sta je proslavilo Dzeku u Bundesu, onda ne znam sta je gledao. Ako hoce golove od njega, onda mu mora dati jednak servis i poziciju kao u Wolfsburgu, inace je preskupo platio osrednjeg veznog igraca.
Dialer

#1125 Re: Edin Džeko...

Post by Dialer »

Nije Dzeko Messi da se njemu prilagodjava klub, kako nidje veze logika, pa cjenjenije Suarez u svijetu, pa se opet prilagodio stilu Liveroopla, lupate gluposti. Bolje da je osto u Wolsburgu, ovdje se samo pati.
Post Reply