Nisam ozenjen govorimo konkretno na primjerima kocke i prevareseln wrote:Ne znam jesi li ozenjen, ali bio - ne bio, ne bih da ti palamudim i prosipam pamet, pa cu se ograniciti na iskustva meni bliskih ljudi i naravno na moje vlastito...supercali wrote:Pa ako se ne mozes dogovoriti i ako partner to ponavlja iznova i iznova zasto se ne rastaviti?seln wrote: Onda bi se ljudi razvodili svako malo.
Bez obzira na ljubav zasto bih ja sebi uskracivao srecu mir neki ili sl?
Vec sam napisao, puno brakova se raspada samo zato jer je neciji ego previse velik.
Ne zelis da trpis? Apsolutno legitimno, ali trebao si onog drugog upozoriti "ja ne trpim nista", da se on/ona ne upustaju u nesto sto ce puci.
Ne znam koje filmove ljudi gledaju, ne znam koje kolumniste/kolumnistice/guides citaju, ali jedno znam: brak nije ni nalik tome. Za sve one koji jos nisu ozenjeni/udate, nekoliko mojih zapazanja:
1. Ne postoji "normalan" brak (sta god to znacilo)
2. Ne postoje dva ista braka
3. Ne postoje pravila za brak (osim zakonskih propisa)
4. Uspjesan brak je onaj gdje se partneri uspiju dogovoriti oko nekog minimalnog konsezusa
Dakle, ako neko nece da trpi (ili mu je jednostavno brak dosadio ili si je izracunao bolje sanse drugdje), onda je njegovo/njeno puno pravo da se razvede. Sta je bio povod, qrci-palci... rijec, samar, nasilje, nevjera, alkoholizam... nevazno. Glavna stvar je pravo na razvod i za to ne mora postojati ni povod. Jednostavno, necu vise i kapak.
Tako da mozemo kolektivno prestati sa palamudjenjem "sta je dovoljan razlog"... nekom je dovoljan pogled, nekome nije ni otvorena nevjera sa posljedicom u vidu vanbracnog djeteta. Neka svako odluci za sebe.
Sam tomo je rekao da nisu bas najbolji primjeri za ono sto vi zastupate
Nije u pitanju ja ne trpim nista nego koliko trpim
Ako ona 5 puta potrosi sve pare i u tom trenutku nemamo sta da jedemo onda je to preslo granicu
To niko normalan ne bi trpio i sama ona ili on to bi shvatili da su presli granicu normalnog i da ne moze vise tako
Svadje oko toga gjde idemo na odmor i sve sl se mogu rijesiti pricom i tu nema govora o rastavi
Ne znam kakve jos svadje al ako ovo gore pomenuto u pitanju kocke prevare i sličnih velikih problema se ponavlja onda je rastava najbolje rjesenje