Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- Irm@
#1101 Re: Njega tijela (zenska tema)
hajd ti to nama uslikaj..mozda ti se cini da si narandzasta

- alica.k
#1102 Re: Njega tijela (zenska tema)
hocu hocu., slikala sam sad al ne valja svjetlo, sutra cu po danu na balkonu poslikat.
sebi sam jos narandzasta...da upotpunim dozivljaj obukla sam narandzastu majicu i...narandzasta.

vako
sebi sam jos narandzasta...da upotpunim dozivljaj obukla sam narandzastu majicu i...narandzasta.

vako
-
nera18
#1103 Re: Njega tijela (zenska tema)
urasle dlacice, sta da radim
sem pilinga...
- alica.k
#1104 Re: Njega tijela (zenska tema)
nista, ceprkajnera18 wrote:urasle dlacice, sta da radimsem pilinga...
-
BJB
#1105 Re: Njega tijela (zenska tema)
Meni isto...Veceras uradila pilling dok sam se tushirala a ujutro cu iglicu i svaku koja je zalijepljena povuci van..
Ogledalo i igla-lijek za urasle dlacice..Imam na jednom mjestu na nozi jednu koja je skroz urasla..kako to rijesiti?
Zilet pa zarezati?
Ogledalo i igla-lijek za urasle dlacice..Imam na jednom mjestu na nozi jednu koja je skroz urasla..kako to rijesiti?
Zilet pa zarezati?
- alica.k
#1106 Re: Njega tijela (zenska tema)
joj, imala sam i ja to nedavno.BJB wrote:Meni isto...Veceras uradila pilling dok sam se tushirala a ujutro cu iglicu i svaku koja je zalijepljena povuci van..
Zilet pa zarezati?
znaci ona je uraaaasla i onda izasla skroz na drugom mjestu, mozda centimetar ddalje od gdje raste. i svaki put kad naraste, ja je pokusam iscupat al jok, ona se samo slomi i otkine onaj dio sto je vani.
i na kraju, mjenjala pincete...na kraju sam nasla jednu sto bas dobro uhvati a da ne slomi, i iscupala je. sad se to jos uvijek smiruje, kolko je bilo upaljeno.
a ako je skrooooooz duboko urasla, i nije nigdje izasla, probaj prvo par dana klindamicinom cistiti to. izadje ona, na kraju, pojavi se bijeli vrh onaj i onda je mozes fino isceprkat. nemoj rezat ziletom ba...to doktori rade ako dodje do toga.
-
LaCici
#1107 Re: Njega tijela (zenska tema)
Koristila sam ja attiva bronz, ali onaj djavo za izvlacenje pigmenta, pa preko regularni faktor garnier, i nikad bolju boju nisam dobila. Doduse, kada sam se mazala njom na rukama mi je ostajalo blago narandzasto ali odmah saperem i to je to, a na tijelu nista.alica.k wrote:jel se iko vratio s mora narandzast?
naimeeeeeeee, nestalo mi je avene kreme za suncanje na moru, posto smo sve tri stavljale to, i jedino sto sam u apoteci je nasla ponaj glupi attiva bronze, spf30. i tako, zadnja 2-3 dana smo to stavljale, kad danas kuci dosle, i nekako smo narandzaste wtf?
mislim, mozda mi se to navuklo na oci, al ja sam sebi narandzasta. to mi se nikad nije prije desilo!!!
- alica.k
#1108 Re: Njega tijela (zenska tema)
ma pilingirala sam se jucer, pa mi je malo blaze, prijateljica mi kaze da nisam TOLKO narandjasta, samo malo...sta ja znam, grozno, nikad vise....LaCici wrote:Koristila sam ja attiva bronz, ali onaj djavo za izvlacenje pigmenta, pa preko regularni faktor garnier, i nikad bolju boju nisam dobila. Doduse, kada sam se mazala njom na rukama mi je ostajalo blago narandzasto ali odmah saperem i to je to, a na tijelu nista.alica.k wrote:jel se iko vratio s mora narandzast?
naimeeeeeeee, nestalo mi je avene kreme za suncanje na moru, posto smo sve tri stavljale to, i jedino sto sam u apoteci je nasla ponaj glupi attiva bronze, spf30. i tako, zadnja 2-3 dana smo to stavljale, kad danas kuci dosle, i nekako smo narandzaste wtf?
mislim, mozda mi se to navuklo na oci, al ja sam sebi narandzasta. to mi se nikad nije prije desilo!!!
-
girl
#1109 Re: Njega tijela (zenska tema)
Partizzanka wrote:pa da nije ta krema na fazon samotamnjenje uz suncanje ... pa zato
nikad cula da je neko narandzast
mozda ti se cini
sta kazu "bijelci" u okruzenju???
-
girl
#1110 Re: Njega tijela (zenska tema)
nismo te vidjele pa da damo sud , ali morat ces nam cibnuti slikicu 
-
girl
#1111 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja sam to zaista vidjala kod zena koje pokusavaju samotamnjenje ili eventualno promase puder, a da se od suncanja desi, stvarno nikad . bas si me iznenadila 
evo nesto na tu temu
http://www.youtube.com/watch?v=rOLCwaHVtWs
evo nesto na tu temu
http://www.youtube.com/watch?v=rOLCwaHVtWs
-
jadran
#1112 Re: Njega tijela (zenska tema)
ni ja nikad anisma cula d as eto od sunacanje desi...bas cudno 
- alica.k
#1113 Re: Njega tijela (zenska tema)
je, od kreme je za suncanje definitivnojadran wrote:ni ja nikad anisma cula d as eto od sunacanje desi...bas cudno
po licu sam bijela (tu sam stavljala avene za lice), po tijelu (bila) oriiiinnndz al falla bogu izplilingirala sam to
- swirl
#1114 Re: Njega tijela (zenska tema)
Najbolja krema za tijelo koju sam ikad probala, a probala sam ih punoooo

-
jexy
#1115 Re: Njega tijela (zenska tema)
Uuuu slažem se, fantastična je...ja dobila na poklon i evo haman potrošila, smrc...swirl wrote:Najbolja krema za tijelo koju sam ikad probala, a probala sam ih punoooo
- alica.k
#1116 Re: Njega tijela (zenska tema)
uh joj, ja je gledam ima duze vrijeme.....qal tacno znam da cu se osut, zao mi para.swirl wrote:Najbolja krema za tijelo koju sam ikad probala, a probala sam ih punoooo
- swirl
#1117 Re: Njega tijela (zenska tema)
Probaj prvo neki tester, ja nisam vjerovala kad su mi govorili da je dobra, a predobra je!!!alica.k wrote:uh joj, ja je gledam ima duze vrijeme.....qal tacno znam da cu se osut, zao mi para.swirl wrote:Najbolja krema za tijelo koju sam ikad probala, a probala sam ih punoooo
- Attitude
#1118 Re: Njega tijela (zenska tema)
koliko ml i koliko kosta?swirl wrote:Probaj prvo neki tester, ja nisam vjerovala kad su mi govorili da je dobra, a predobra je!!!alica.k wrote:uh joj, ja je gledam ima duze vrijeme.....qal tacno znam da cu se osut, zao mi para.swirl wrote:Najbolja krema za tijelo koju sam ikad probala, a probala sam ih punoooo
i kako mirise?
sta je tako dobro u vezi nje
- swirl
#1119 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hidratanta i bogata, kad se namazes nisi ono slipava, a koza bude super. Mirise na tresnje
Ne znam koliko kosta u Sarajevu, ovdje gdje sam ja kosta oko 18 eura.
- swirl
- zvrzgana
-
girl
#1123 Re: Njega tijela (zenska tema)
ej, i ja sam gledala ovo loccitane za tijelo, ekstra mi izgleda. koristila sam za tusiranje ono njihovo od ruze i nesto mi nikako nije godilo pa sam se i za ovo predomislila. al' sad kad kazes da je tak' dobra mogla bih i ja da probam. ja trenutno none mazala mixom badem + ulje od ruze i mogu vam reci da mi godi lijepo , inace mi je masna koza, ali sam je totalno zapostavila, rijetko se icim mazala, pa joj bas treba hidratacije. e sad , mogla bih tresnjicu na ostatak da nanosim, ali onda cu ukinutu ruzu da se ne mijesaju miris. lavandu ne podnosim, kosa na glavi mi skoci od nje, al' kazu ljudi da bas fino spavaju od toga pa ti vjerujem zvrzgana 
- alica.k
#1124 Re: Njega tijela (zenska tema)
eh, evo vam mene sa jednim superiska receptom za piling.
znaci treba vam: solja secera, malo manje od pola solje kafe, 100ml glicerina i etericno ulje po zelji (ja stavila - a sta drugo, lavandu
)
elem, izmjesate to sve, stavite u neku teglicu...bude dovoljno za jedno 3-4 puta pilingiranja (po tijelu - nisam jos na lice to stavljala).
mirise na kafolavandu haha
nekako na kafu al sapunjasto, ne znam ni ja. ugl, super je piling.
znaci treba vam: solja secera, malo manje od pola solje kafe, 100ml glicerina i etericno ulje po zelji (ja stavila - a sta drugo, lavandu
elem, izmjesate to sve, stavite u neku teglicu...bude dovoljno za jedno 3-4 puta pilingiranja (po tijelu - nisam jos na lice to stavljala).
mirise na kafolavandu haha
- Cholina_Lokica
#1125 Re: Njega tijela (zenska tema)
Mi alergicni na glicerin ne moRemo oFe tvoje recepte da koristimoalica.k wrote:eh, evo vam mene sa jednim superiska receptom za piling.
znaci treba vam: solja secera, malo manje od pola solje kafe, 100ml glicerina i etericno ulje po zelji (ja stavila - a sta drugo, lavandu)
mirise na kafolavandu hahanekako na kafu al sapunjasto, ne znam ni ja. ugl, super je piling.