Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
GandalfSivi

#1101 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

Ko bude imao priliku naletiti do Puerto Rico-a, toplo preporucujem. Pozdrav sa plaze :D
Digla_da_kreci

#1102 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Digla_da_kreci »

GandalfSivi wrote:Ko bude imao priliku naletiti do Puerto Rico-a, toplo preporucujem. Pozdrav sa plaze :D
Gdje me nadje :D
Hajd kad se vratis postavi slike :-D
nino90

#1103 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by nino90 »

tuspas
Eborg

#1104 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Eborg »

Ima li kakva preporuka za neki fin restorančić u Parizu? Gore na Montmartreu je žara živa od napuhanih cijena a i bezveze je jer je sve podređeno turistima a ni Quartier Latin nije ništa bolji. Kontao sam možda oko Le Maraisa ili tako nešto mada su sve opcije otvorene. Ima li šta iz prve ruke? :)
GandalfSivi

#1105 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

Digla_da_kreci wrote:
GandalfSivi wrote:Ko bude imao priliku naletiti do Puerto Rico-a, toplo preporucujem. Pozdrav sa plaze :D
Gdje me nadje :D
Hajd kad se vratis postavi slike :-D
Moze plaza,

Image

Ili dzungla

Image
Digla_da_kreci

#1106 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Digla_da_kreci »

Rocaliza? :-D
Izgleda da ti je lijepo bilo :D :thumbup:
GandalfSivi

#1107 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

Jock, solo organizacija. A eto, kao i ne zalim se :)
GandalfSivi

#1108 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

Kad smo vec kod putovanja, evo par slikica sa jedne svadbe sad u martu :)

Image

Image

Image

Image

Image
verzona

#1109 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by verzona »

New York City 2010 godine i u februaru 2012 godine. NYC je cista fantazija, neopisivo je pozitivno cudan osjecaj kada covjek dodje u taj grad. Mene licno su odusevili stanovnici koji su ljubazni i usluzni u tolikoj mjeri da i sami nude pomoc ako vide turistu koji gleda u City map. Zaista jedan dobronamjeran i ljubazan narod. Sve preporuke.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
GandalfSivi

#1110 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

verzona wrote:New York City 2010 godine i u februaru 2012 godine. NYC je cista fantazija, neopisivo je pozitivno cudan osjecaj kada covjek dodje u taj grad. Mene licno su odusevili stanovnici koji su ljubazni i usluzni u tolikoj mjeri da i sami nude pomoc ako vide turistu koji gleda u City map. Zaista jedan dobronamjeran i ljubazan narod. Sve preporuke.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Najjaci na svijetu, ne moze se nista porediti sa istim. Evo tekstic o istom koji napisah tamo negdje prije pet i po godina...
Odakle da pocnem. Prvi put sam dosao tamo 13.12.2004. godine (proljece je bilo taj dan) i cim sam izasao iz taxija, poludio sam totalno. I danas kad odem tamo po stoti put, opet imam isti osjecaj cim izadjem napolje. Ovdje normalno pricam o Manhattan-u, koji je kompletan vjerovatno centar svijeta. S jedne strane imaju sve one visoke zgrade, poslovni centri, zivot brzog ritma, ljudi koji trce po ulicama bez pardona izakoga, a onda s druge strane tu na prvom cosku imas prodavnicu u kojoj neki stari Vijetnamac prodaje nakve dzidze koje apsolutno nikome ne trebaju. I tako odem ja te davne godine u New York i odmah se prvi dan uslikam sa Yoko Ono (skontao sam da nemam tu sliku vise, nazalost). I onda pocnem hodati i hodati i hodati. Apsolutno sam siguran da taj grad poznajem bolje nego ovaj u kojem zivim. Toliko stvari ima koje volim tamo da ih je fakat tesko sve nabrojati. Ali hajmo pokusati.
Volim metro - zato sto u svakom momentu na svakoj stanici mogu cuti odlicne muzicare koji bi da su u Sa vjerovatno bili gosti na Jazz festivalu. Sviraju ljudi ja mislim 24 sata dnevno i uvijek je super stati deset minuta i slusati ih. Volim metro zato i sto se tamo moze vidjeti toliko razlicitosti kao nigdje drugo na svijetu.
Volim Petu aveniju (a i sve ostale) - zato sto jeste napucana i zato sto je furka otici u Prada prodavnicu i izgubiti pola sata furajuci se da ces kupiti jako jako skupo odijelo, a oni svi skacu oko tebe.
Volim Broadway - zato sto ima neki uzitak u prolazenju kroz tu ulicu oko praznika kad im igraju najbolje predstave (nisam jos isao ni na jednu) i upijanju atmosfere koja tada vlada.
Volim Times Square - zato ako postoji tacka koja je centar ove planete, to je ta tacka. Zato sto cu jednom raditi tamo na izvoru marketinga, zato sto je uvijek guzva tolika da imam osjecaj da je trg ziv.
Volim muzeje - zato sto ih ima toliko i sto imaju tako sjajne stvari da bi mi trebalo puno vise prostora da ih opisem.
Volim Village - i istocni i zapadni, zato sto zive svojim zivotom koji je totalno lud, zato sto u carstvu studenata mozes vidjeti i jako poznate face koji najnormalnije zive tamo neoptereceni svojom popularnoscu. To je vjerovatno mjesto gdje se mogu vidjeti najcudnije obuceni freakovi na svijetu. Mogu stati na ulicu i samo danima posmatrati ljude koji prolaze...
Volim kafane - zato sto je svaka drugacija i sto je svaki izlazak totalno novo iskustvo, gdje nikada ne znam sta ce se desiti to vece, ako je uopste vece, jer je tamo normalno izaci u kafanu i u 11 ujutro, ali i u tri ujutro.
Volim dorucak u New Yorku - jedno sasvim jedinstveno iskustvo, gdje mozes pojesti sve, ali apsolutno sve sto ti padne na pamet u tom trenutku, a ti se opet odlucis za kafu i komad cokoladne torte.
Volim raznolikost - zato sto za deset minuta provedenih na ulici mogucuti sve svjetske jezike i vidjeti apsolutno sve rase i nacije koje postoje na ovoj planeti.
Volim restorane - koji su opet vezani za ovu raznolikost, gdje jedan pored drugog stoje restoran sa jevrejskom kosher hranom i restoran sa pakistanskom halal hranom. Normalno da nema sanse da opisem sve druge restorane, jer bi mogao uzeti atlas pred sebe i nabrajati drzavu po drzavu, regiju po regiju.
Volim Brooklyn - zato sto je udaljen 15 min od Manhattena, a opet nema zgrade preko cetiri sprata. Zato sto u gradu gdje je pusenje skoro pa totalno zabranjeno nadjem prodavnicu gdje talijan u potkosulji sjece frtalj hljeba sa cigarom u zubima. Zato sto mogu otici u Engleski pub i zajedno sa ostalim navijacima Man UTDa zamalo napraviti belaj protiv navijaca mrskog Chelsea, za vrijeme utakmice koja ide na ogromnoj televiziji live (HD normalno).
Volim praznike - jer je onda cijeli grad napucan, sredjen sa zgradama koje sviraju, sto je bilo bas zanimljivo iskustvo.
touch brain

#1111 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by touch brain »

aljaskaHawaii,Bahami,Puerto Rico,Barbados,Panama, itd

svugdje mi je bilo super ali najbolje mi je bilo sa nasim ljudima u Acapulco - Mexico
nino90

#1112 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by nino90 »

Krajem maja idem u dubrovnik, zanima koje nocne klubove trebam posjetiti :-D
Ima li kod njih nes tipa sloge i jeza xd
Vitezanin

#1113 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Sad mi nesto na um pade :D . Ovako, kad putujete, sta primjecujete kod ljudi u tim drugim zemljama? Mislim na mentalitet, npr , jeste li primjetili da ste s nekim narodima lakse komunicirali, a da neke niste bas mogli prokuziti?

Npr, meni su Filipinci pravo sega. :D Dobra zajebancija, samo kontaju kako se zabaviti, kao i mi. Veoma easy going narod. :D

Juznoamerikanci, isto tako, party, party, party. :D

Dok recimo nikako ne uspijevam pronaci zajedncki jezik s Indijcima. Jednostavno ne mogu ih prokuziti, ni toplo ni hladno. Ili Kinezi npr. Mada me u nekim trenucima podsjecaju na nas :-) .

Ovo bi mozda bila nova tema koju bismo mogli ukljuciti u diskusiju. Mentalitet/i, navike, obicaji-sta nam se svidja, a sta ne. Sta razumijemo, a sta ne. Itd.

PS Naravno, ne generaliziram.
ice2cube

#1114 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by ice2cube »

Juzna Amerika najbolja, jedva cekam da tamo putujem !
beliver

#1115 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by beliver »

Kakva je procedura za dobijanje vize? Hvala na odgovoru.
GandalfSivi

#1116 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

beliver wrote:
Kakva je procedura za dobijanje vize? Hvala na odgovoru.
Puerto Rico ti je dio SAD-a. Znaci, standardna americka turisticka viza...
mO k3

#1117 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by mO k3 »

da li je potrebna viza za tunis i maroko?? bih sam drzavljanin
budva

#1118 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by budva »

Eborg wrote:Ima li kakva preporuka za neki fin restorančić u Parizu? Gore na Montmartreu je žara živa od napuhanih cijena a i bezveze je jer je sve podređeno turistima a ni Quartier Latin nije ništa bolji. Kontao sam možda oko Le Maraisa ili tako nešto mada su sve opcije otvorene. Ima li šta iz prve ruke? :)
ondje oko sant michele-a ima par finih restorana sa ok cijenama:)
mO k3

#1119 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by mO k3 »

mi smo slucajno naletili na jedan restoran u jednoj ulici gdje je bilo 20 restorana ni u jednom nije bilo gosta ,ali ovaj restoran je bio pun zove se Amour de Burger cijene su vise nego okaj

Image
Magarece_godine

#1120 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Magarece_godine »

Ženski Dr.Med wrote:da li je potrebna viza za tunis i maroko?? bih sam drzavljanin
Treba za Maroko. Ambasada u Beogradu.
koel

#1121 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by koel »

Imal Bosanaca na ovom portalu il su sve ovo pobjeglice cccccccccccccccc :bih:
bambina78

#1122 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by bambina78 »

pracenje teme :)
mO k3

#1123 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by mO k3 »

koel wrote:Imal Bosanaca na ovom portalu il su sve ovo pobjeglice cccccccccccccccc :bih:
kakve veze to ima sa icim?? majketi ......

Maroko znaci treba ,a joj pa mi smo za njih zapad a u begis mi se ne ide.... iz njemacke ;)
delightful

#1124 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by delightful »

koel wrote:Imal Bosanaca na ovom portalu il su sve ovo pobjeglice cccccccccccccccc :bih:
korisnik iskljucen zbog krsenja pravila foruma
touch brain

#1125 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by touch brain »

:?
ovo je trebala biti neka uvreda ili sta :?

aljaska

Image
Post Reply