hajde da to mijenjamobijela wrote:@wipe - otkad ti i ja nismo
Kviz
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#1101 Re: Kviz
- bijela
#1102 Re: Kviz
sačekat ćemo strongwoman da odgovori..
a manijaka nećemo čekati, on će tek večeras doći kad završi sa mevludom povodom položenog ispita
a manijaka nećemo čekati, on će tek večeras doći kad završi sa mevludom povodom položenog ispita
- WipeOut
#1103 Re: Kviz
moze ,bijela wrote:sačekat ćemo strongwoman da odgovori..
ali samo da nadodam da je i @moto totalno zatajio sta se tice pitanja
-
strongwoman
#1104 Re: Kviz
Na tri prsta desne ruke, koje je sunnet polizati nakon jela, se nalaze enzimi koji pomazu varenjubijela wrote:sačekat ćemo strongwoman da odgovori..
- bijela
#1105 Re: Kviz
eto superstrongwoman wrote:Na tri prsta desne ruke, koje je sunnet polizati nakon jela, se nalaze enzimi koji pomazu varenjubijela wrote:sačekat ćemo strongwoman da odgovori..
a manijaka nećemo čekati, on će tek večeras doći kad završi sa mevludom povodom položenog ispitai to samo na ta tri prsta, na ostalima ne...
kad slijedeći put budem umakala u sataraš uradit ću tako samo zbog toga što je Poslanik rek'o,
a ne volim to raditi
zapravo - sad sam odlučila da volim to raditi
hajmo next question
-
strongwoman
#1106 Re: Kviz
Koja se simbolika krije iza hadisa koji govori da u dzamiju ulazimo desnom, a izlazimo lijevom nogom?
- Motokultivator
#1107 Re: Kviz
Ovo mi se cini tesko pitanje. Barem meni, ne znam za druge. Nisam dobar sa simbolikom nikakostrongwoman wrote:Koja se simbolika krije iza hadisa koji govori da u dzamiju ulazimo desnom, a izlazimo lijevom nogom?
// Ovo ja samo da se javim, da vas pratim
- WipeOut
#1108 Re: Kviz
I ja vas pratim
Simbolika sta se mene tice 0 bodova
Simbolika sta se mene tice 0 bodova
- arzuhal
#1109 Re: Kviz
Jer pokretom desne noge dolazi do izazivanja lučenja serotonina, tzv. hormona sreće?strongwoman wrote:Koja se simbolika krije iza hadisa koji govori da u dzamiju ulazimo desnom, a izlazimo lijevom nogom?
-
strongwoman
#1110 Re: Kviz
Jao kako pogodiarzuhal wrote:Jer pokretom desne noge dolazi do izazivanja lučenja serotonina, tzv. hormona sreće?strongwoman wrote:Koja se simbolika krije iza hadisa koji govori da u dzamiju ulazimo desnom, a izlazimo lijevom nogom?![]()
Ukoliko bi insan prilikom izlaska iz dzamije dozivio mozdani ili srcani udar, ukoliko udje desnom nogom u dzamiju, njegovo tijelo bi padalo naprijed, a ukoliko bi prilikom izlaska izasao lijevom nogom, takodjer bi njegovo tijelo palo opet u dzamiju..
toliko, o hormonima srece, neki drugi put
- arzuhal
#1111 Re: Kviz
Na hajr
-
strongwoman
#1112 Re: Kviz
Nije dzaiz se naglas smijatiarzuhal wrote:![]()
Na hajr
-
strongwoman
#1113 Re: Kviz
ili te je mozda spucao hormonstrongwoman wrote:Nije dzaiz se naglas smijatiarzuhal wrote:![]()
Na hajr
- Motokultivator
#1114 Re: Kviz
U fazonu pitanja @strongwoman imam i ja jedno 
Zasto se na sedzdi palci postavljaju tako da nos 'dodje' tacno izmedju njih?
Zasto se na sedzdi palci postavljaju tako da nos 'dodje' tacno izmedju njih?
- BHF_Manijak
#1116 Re: Kviz
HoŠ logiku jel?! Da ako stagod "krene" da moRemo brze-bolje palcima pridrzati
Odgovor ne znam, ali imam pitanje u steku, pa eto nadam se da cu poslije Motovog odgovora na red doci, kad vec sicate se simbolikom da onda i ja zabiberim

Odgovor ne znam, ali imam pitanje u steku, pa eto nadam se da cu poslije Motovog odgovora na red doci, kad vec sicate se simbolikom da onda i ja zabiberim
- Motokultivator
#1117 Re: Kviz
Dobra logika
Posebno, ako bi krv krenula iz nosa.
Haj sad pucajte s pitanjima, a menije kraj radnog vremena
- BHF_Manijak
#1118 Re: Kviz
Sta simbolizira Musaovo izuvanje nanula kada pred Gospodara dodje?!Motokultivator wrote:Dobra logika![]()
![]()
Ovo bi sufije trebale znati, po njihovim je to tefsirima, ali svidja mi se pravo!
- bijela
#1119 Re: Kviz
otklanjanje od sebe najnižeg dijela,
tj osobina
tj osobina
- BHF_Manijak
#1120 Re: Kviz
Blizu, ali moze se priznati kao odgovor!bijela wrote:otklanjanje od sebe najnižeg dijela,
tj osobina
Nefs/ego i ljudski prohtjevi/zelje!
- Motokultivator
#1121 Re: Kviz
Evo ja cu jedno pitanje, na koje ni sam ne znam odgovor 
Ako po lunarnom kalendaru dan nastupa poslije aksama, da li to znaci da ce danas poslije aksama biti srijeda ili srijeda nastupa tek poslije sabaha. Ako dan nastupa poslije aksama, po logici stvari srednji namaz (o kojem poslanik a.s. govori da ga treba posebno cuvati) je sabah, a ne ikindija kako se to u citabima govori.
Ko zna protefsirit bujruN
Ako po lunarnom kalendaru dan nastupa poslije aksama, da li to znaci da ce danas poslije aksama biti srijeda ili srijeda nastupa tek poslije sabaha. Ako dan nastupa poslije aksama, po logici stvari srednji namaz (o kojem poslanik a.s. govori da ga treba posebno cuvati) je sabah, a ne ikindija kako se to u citabima govori.
- arzuhal
#1122 Re: Kviz
''Dan'' ima dva značenja koja ne isključuju jedno drugo. Imaš ''Dan'' u smislu da su u njemu obuhvaćeni i dan (vrijeme od pojave ili izlaska Sunca, do njegovog zalaska) i noć (vrijeme kada nema Sunca). Jedan cjelovit dan traje od zalaska Sunca do njegovog drugog zalaska.Motokultivator wrote:Evo ja cu jedno pitanje, na koje ni sam ne znam odgovor
A imaš i ''šerijatski dan'', odnosno vrijeme od zore (ili izlaska Sunca) do akšama (zalaska Sunca), kojim započinju obaveze, kao što je, recimo, post. Tako mi, npr. ispostimo vrijeme od zore do akšama i kažemo kako smo ispostili taj dan. A znamo da nismo postili 24 sata, odnosno i dan i noć, nego samo jedan dio Cjelovitog Dana (nekada je to pola dana, nekada više od pola, a nekada manje - zavisno od godišnjeg doba u kojem postimo).
Dakle, ukoliko taj ''šerijatski dan'' počinje zorom, onda je ikindija srednji namaz
- WipeOut
#1123 Re: Kviz
@Arzo,moze li jos jedno pitanje?
U vezi namaza putnika,
ako osoba putuje negdje i vrati se u vrijeme ikindije pa klanja podne i ikindiju sastavljeno,kakav je propis u vezi aksama i jacije?Da li se oni isto skracuju ili to pravilo ne vazi za taj dan jer se doslo kuci?
U vezi namaza putnika,
ako osoba putuje negdje i vrati se u vrijeme ikindije pa klanja podne i ikindiju sastavljeno,kakav je propis u vezi aksama i jacije?Da li se oni isto skracuju ili to pravilo ne vazi za taj dan jer se doslo kuci?
- arzuhal
#1124 Re: Kviz
Nisam najbolje razumio ovo za sastavljanje podne i ikindije ukoliko se dođe kući u vrijeme ikindije (jer, kada je riječ o spajanju, onda se ono čini u vrijeme podnevskog namaza). Međutim, svako skraćivanje farz namaza (koje se koristi i koje je obavezno za putnika) prestaje dolaskom kući, automatski.WipeOut wrote:@Arzo,moze li jos jedno pitanje?
U vezi namaza putnika,
- WipeOut
#1125 Re: Kviz
Džezakellahu hajrenarzuhal wrote:
Nisam najbolje razumio ovo za sastavljanje podne i ikindije ukoliko se dođe kući u vrijeme ikindije (jer, kada je riječ o spajanju, onda se ono čini u vrijeme podnevskog namaza). Međutim, svako skraćivanje farz namaza (koje se koristi i koje je obavezno za putnika) prestaje dolaskom kući, automatski.