Vlada Kantona Sarajevo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
-
iceman2010
#1102 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ima li iko informaciju za vec postavljeno pitanje? Dakle, kolika je naknada, da li je fiksna i da li se razlikuje od preduzeca do preduzeca za clanove i predsjednika ovih skupstina JKP-ova? I da, ko ih placa? Preduzece ili su na teretu budjeta?
- madner
#1103 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Svako preduzece, pa i JKP placa svoje upravne i nadzorne odbore. Inace je potpuno pogresno govoriti o tome da je neka od produzeca na budzetu. Vlasnistvo kantona i biti na budzetu su dvije totalno drugacije stvari.iceman2010 wrote:Ima li iko informaciju za vec postavljeno pitanje? Dakle, kolika je naknada, da li je fiksna i da li se razlikuje od preduzeca do preduzeca za clanove i predsjednika ovih skupstina JKP-ova? I da, ko ih placa? Preduzece ili su na teretu budjeta?
- ultima_palabra
#1104 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Zavisi o kojim preduzećima govoriš... Gras i Toplane recimo su nominalno preduzeća u vlasništvu kantona, ali su efektivno na budžetumadner wrote:Svako preduzece, pa i JKP placa svoje upravne i nadzorne odbore. Inace je potpuno pogresno govoriti o tome da je neka od produzeca na budzetu. Vlasnistvo kantona i biti na budzetu su dvije totalno drugacije stvari.iceman2010 wrote:Ima li iko informaciju za vec postavljeno pitanje? Dakle, kolika je naknada, da li je fiksna i da li se razlikuje od preduzeca do preduzeca za clanove i predsjednika ovih skupstina JKP-ova? I da, ko ih placa? Preduzece ili su na teretu budjeta?
- nosara
#1105 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ne... Mi cemo placati te nehljebovice iz svog dzepa, direktno, kroz placanje precijenjenih usluga koje ta preduzeca pruzaju...madner wrote:Svako preduzece, pa i JKP placa svoje upravne i nadzorne odbore. Inace je potpuno pogresno govoriti o tome da je neka od produzeca na budzetu. Vlasnistvo kantona i biti na budzetu su dvije totalno drugacije stvari.iceman2010 wrote:Ima li iko informaciju za vec postavljeno pitanje? Dakle, kolika je naknada, da li je fiksna i da li se razlikuje od preduzeca do preduzeca za clanove i predsjednika ovih skupstina JKP-ova? I da, ko ih placa? Preduzece ili su na teretu budjeta?
- madner
#1106 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Zato sto su navikli da kupuju socijalni mir tako sto drze cijene nisko, a onda im kanton daje grantove.ultima_palabra wrote:Zavisi o kojim preduzećima govoriš... Gras i Toplane recimo su nominalno preduzeća u vlasništvu kantona, ali su efektivno na budžetumadner wrote:Svako preduzece, pa i JKP placa svoje upravne i nadzorne odbore. Inace je potpuno pogresno govoriti o tome da je neka od produzeca na budzetu. Vlasnistvo kantona i biti na budzetu su dvije totalno drugacije stvari.iceman2010 wrote:Ima li iko informaciju za vec postavljeno pitanje? Dakle, kolika je naknada, da li je fiksna i da li se razlikuje od preduzeca do preduzeca za clanove i predsjednika ovih skupstina JKP-ova? I da, ko ih placa? Preduzece ili su na teretu budjeta?
- nosara
#1107 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Izuzev plina koji uvozimo, sve ostalo placamo visestruko skuplje nego sto bi trebali, s obzirom na to da se radi o resursima "drzave za covjeka"...madner wrote:Zato sto su navikli da kupuju socijalni mir tako sto drze cijene nisko, a onda im kanton daje grantove.ultima_palabra wrote:Zavisi o kojim preduzećima govoriš... Gras i Toplane recimo su nominalno preduzeća u vlasništvu kantona, ali su efektivno na budžetumadner wrote: Svako preduzece, pa i JKP placa svoje upravne i nadzorne odbore. Inace je potpuno pogresno govoriti o tome da je neka od produzeca na budzetu. Vlasnistvo kantona i biti na budzetu su dvije totalno drugacije stvari.
Paradoksalno je da ce tzv. socijaldemokratska partija te cijene jos povecati... Cirkus...
- madner
#1108 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Pa necu ja placat svoje grijanje i jos subventionirat nekome da se grije preko Toplana. Necu ja placat gorivo i jos studentim da daju karta za 4 kifle godisnje.
Drzava za (radnog) covjeka, ne za parazite.
-
iceman2010
#1109 Re: Fikret Musić - Vlada KS
madner wrote:Svako preduzece, pa i JKP placa svoje upravne i nadzorne odbore. Inace je potpuno pogresno govoriti o tome da je neka od produzeca na budzetu. Vlasnistvo kantona i biti na budzetu su dvije totalno drugacije stvari.iceman2010 wrote:Ima li iko informaciju za vec postavljeno pitanje? Dakle, kolika je naknada, da li je fiksna i da li se razlikuje od preduzeca do preduzeca za clanove i predsjednika ovih skupstina JKP-ova? I da, ko ih placa? Preduzece ili su na teretu budjeta?
Ok. Znam to u vezi vlasnistva i budzeta. Znas li o kojim ciframa se radi, jesu li fiksne i razlikuju li se od preduzeca do preduzeca? Ko odredjuje visinu naknade za ove clanove? Kanton ili samo preduzece?
- madner
#1110 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Nisam siguran, mislim da su iznosi izmedju 500 i 1000 KM po clanu.
- ultima_palabra
#1111 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ne postoji socijaldemokratska partija u državi... ko god kaže drukčije laže ili je naivan. Ustvari kod nas uopšte ne postoje političke podjele kao u normalnom svijetu, jbg nismo došli do tog stepena razvoja
SDP su ljudi birali iz dva razloga: 1. zato što misle/nadaju se da su manji lopovi od dosadašnjih, 2. zato što misle/nadaju se da će biti beskompromisniji u sukobu sa separatistima... socijaldemokratije tu nema ni na mapi
SDP su ljudi birali iz dva razloga: 1. zato što misle/nadaju se da su manji lopovi od dosadašnjih, 2. zato što misle/nadaju se da će biti beskompromisniji u sukobu sa separatistima... socijaldemokratije tu nema ni na mapi
- madner
#1112 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ima socijaldemokratije, samo sto 100 ljudi podrazumjeva 100 razlicitih stvari pod tim pojmom.
- suncica24
#1113 Re: Fikret Musić - Vlada KS
a?madner wrote:Nisam siguran, mislim da su iznosi izmedju 500 i 1000 KM po clanu.
- madner
#1114 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Telepatija mi nije jaca strana, slobodno pisi cijele recenice.suncica24 wrote:a?madner wrote:Nisam siguran, mislim da su iznosi izmedju 500 i 1000 KM po clanu.
- nosara
#1115 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ne znam o cemu pricas...?madner wrote:Pa necu ja placat svoje grijanje i jos subventionirat nekome da se grije preko Toplana. Necu ja placat gorivo i jos studentim da daju karta za 4 kifle godisnje.
Placamo preskupu struju, vodu, prevoz (koji je na struju, vecinom), a struja i voda su nasi resursi...
"sdp" guli covjeka u ovom kantonu, ne znam sta ti nije jasno...!?
- madner
#1116 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Preskupo u odnosu na koga?
Evo predlozicu da rudari dobiju po 100 KM svaki mjesec i bice i struja i prevoz jeftiniji.
Evo predlozicu da rudari dobiju po 100 KM svaki mjesec i bice i struja i prevoz jeftiniji.
- nosara
#1117 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ta dva uslova su, recimo, ispunili... A kad dogodine zglajzaju shvatices da se rulja ipak nadala i socijaldemokratiji od "socijaldemokrata"...ultima_palabra wrote:Ne postoji socijaldemokratska partija u državi... ko god kaže drukčije laže ili je naivan. Ustvari kod nas uopšte ne postoje političke podjele kao u normalnom svijetu, jbg nismo došli do tog stepena razvoja![]()
- nosara
#1118 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Otkud milijarde u steku...?madner wrote:Preskupo u odnosu na koga?
-
iceman2010
#1119 Re: Fikret Musić - Vlada KS
To ti izgleda otprilike ovako: Posto si miljenik stranackog sefa (neke od stranaka na vlasti) vec imas dobro radno mjesto, ali posto ti je zafalilo za ljetovanja sef te jos uvali u neki nadzorni odbor da dobijas dzeparac svaki mjesec u iznosu od 500 do 1000 KM-cica. To ti je nista u poredjenju sa nadzornim odborima na federalnom nivou (ipak nisi toliko dobar sa sefom, ali ako se potrudis ko zna). Naravno tamo ne radis nista. Moras da se pojavis na ponekoj sjednici, dignes ruku kako ti je receno, a pare kapaju. A naravno, za vrijeme sjednice se uredno vodis na svom radnom mjestu i dobijas platu i za to.suncica24 wrote:a?madner wrote:Nisam siguran, mislim da su iznosi izmedju 500 i 1000 KM po clanu.
- madner
#1120 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Za pravljenje hidrocentrala.nosara wrote:Otkud milijarde u steku...?madner wrote:Preskupo u odnosu na koga?
- suncica24
#1121 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Mislim na nadoknadu.madner wrote:Telepatija mi nije jaca strana, slobodno pisi cijele recenice.suncica24 wrote:a?madner wrote:Nisam siguran, mislim da su iznosi izmedju 500 i 1000 KM po clanu.
Ne vjerujem da je nadoknada tolika, jer u tom slucaju prelazi platu direktora tih preduzeca (ako uzmemo da se UO sastaje 1-2 puta mjesecno).
Ali, ukoliko jeste tolika, onda bi slijedeci potez KS i vlade trebao biti smanjenje nadoknade. Sto bi svakako bilo logicno s obzirom na povecanje broja clanova UO
- madner
#1122 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Nema veze koji je nivo. Sjednice su obicno poslje radnog vremena.iceman2010 wrote:To ti izgleda otprilike ovako: Posto si miljenik stranackog sefa (neke od stranaka na vlasti) vec imas dobro radno mjesto, ali posto ti je zafalilo za ljetovanja sef te jos uvali u neki nadzorni odbor da dobijas dzeparac svaki mjesec u iznosu od 500 do 1000 KM-cica. To ti je nista u poredjenju sa nadzornim odborima na federalnom nivou (ipak nisi toliko dobar sa sefom, ali ako se potrudis ko zna). Naravno tamo ne radis nista. Moras da se pojavis na ponekoj sjednici, dignes ruku kako ti je receno, a pare kapaju. A naravno, za vrijeme sjednice se uredno vodis na svom radnom mjestu i dobijas platu i za to.suncica24 wrote:a?madner wrote:Nisam siguran, mislim da su iznosi izmedju 500 i 1000 KM po clanu.
Nego pises li cesto o stvarima za koje si samo cuo iz trece ruke?
- ultima_palabra
#1123 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Jesu donekle ispunili, pogotovo drugi... ali moraju ih konstantno ispunjavati 4 godine. A ja u vrhu stranke stvarno ne vidim nikoga sa nekim socijaldemokratskim profilom i pričomnosara wrote:Ta dva uslova su, recimo, ispunili... A kad dogodine zglajzaju shvatices da se rulja ipak nadala i socijaldemokratiji od "socijaldemokrata"...ultima_palabra wrote:Ne postoji socijaldemokratska partija u državi... ko god kaže drukčije laže ili je naivan. Ustvari kod nas uopšte ne postoje političke podjele kao u normalnom svijetu, jbg nismo došli do tog stepena razvoja![]()
- madner
#1124 Re: Fikret Musić - Vlada KS
To je mjesecna nadoknada, sastajali se jednom, ili 101.suncica24 wrote:Mislim na nadoknadu.madner wrote:Telepatija mi nije jaca strana, slobodno pisi cijele recenice.suncica24 wrote: a?
Ne vjerujem da je nadoknada tolika, jer u tom slucaju prelazi platu direktora tih preduzeca (ako uzmemo da se UO sastaje 1-2 puta mjesecno).
Ali, ukoliko jeste tolika, onda bi slijedeci potez KS i vlade trebao biti smanjenje nadoknade. Sto bi svakako bilo logicno s obzirom na povecanje broja clanova UO
Po ustroju oni i jesu iznad direktora. Direktor odgovara njima.
- mrtva kokoš
#1125 Re: Fikret Musić - Vlada KS
nosara whats hepend tu ju, mislim kako to da si odjednom progledao