Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
-
Mariella
#1101 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ne znam jesi li citala ono sto sam stavila, da ima neki period privikavanja, kad kosa mozda nece biti bajna, pa et, mozda da ne odustajes odmah
I probaj ono "plopping" za lokne, sto sam odgovorila Cholinoj Lokici, ima youtube video 
-
zamzija
#1102 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja sve mislim da će se kosa "otromboljiti" upotrebom samo regeneratora, znam kad ga previše stavim, kosa mi bude beživotna sva...
- alica.k
#1103 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ovdje se radi o drugacijoj kosi zamzija, one su obje valjda kovrdzave.
-
zamzija
#1105 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Do mene jealica.k wrote:ovdje se radi o drugacijoj kosi zamzija, one su obje valjda kovrdzave.
-
Gospoda Ministarka
#1106 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
*mima* wrote:.......ne mogu se prepoznat................![]()
-
*mima*
#1107 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Gospoda Ministarka wrote:*mima* wrote:.......ne mogu se prepoznat................![]()
![]()
![]()
bas osjetna razlika, jel?
nemoj mi se smijat.......................................
stvarno se osjetna razlika.......pa znas da imam tanku kosu............
-
Gospoda Ministarka
#1108 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma smijesno mi to sto sama sebe ne mozes prepoznati, jesi se bas iznenadila?*mima* wrote:Gospoda Ministarka wrote:*mima* wrote:.......ne mogu se prepoznat................![]()
![]()
![]()
bas osjetna razlika, jel?
nemoj mi se smijat.......................................![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
stvarno se osjetna razlika.......pa znas da imam tanku kosu............
Ma ni meni nije nista bolja, gusta kosa a tanka dlaka .... uzas.
- yellow cat
#1109 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
imam maslinovo ulje, imam ricinus... hajmo dame koliki omjer mi treba za masku? Kosa je onako poluduga.
- Averus
#1110 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
za početak, volio bih da imam frizuru 
- bez_ideje
#1111 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
jedna cajna kasika ricinusa i dvije cajne kasike maslinovog ulja,ako ces samo korjen....yellow cat wrote:imam maslinovo ulje, imam ricinus... hajmo dame koliki omjer mi treba za masku? Kosa je onako poluduga.
To zagrijati fenom i dernek pravit !
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#1112 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ovo izbjeljivanje kamilicom daje slabe efekte.
odoh na pramenove.
za pocetak, samo bih njih par uradila.
zna li iko koja je cijena toga na dugu kosu? samo par pramenova,jedno 6
odoh na pramenove.
za pocetak, samo bih njih par uradila.
zna li iko koja je cijena toga na dugu kosu? samo par pramenova,jedno 6
- alica.k
#1113 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
alexis, kombiniraj kamilicu i cimet (al pravi).
i rezultati prirodnim putem nisu nikad tako brzi kao sa hemijom...al se isplate!
i rezultati prirodnim putem nisu nikad tako brzi kao sa hemijom...al se isplate!
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#1114 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kako sad da tu smjesu napravim? 
- alica.k
#1115 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma jo, maslinovo ulje, caj kamilice i to sa onim sadrzajem kesice, puno cimeta, i meeeed 
ako mozes umjesto kesica caja kamilice koristiti caj koji skuhas od cvjetova kamilice (ima kupit u rinfuzi u biljnim apotekama)
jos bolje. ako ne, moze i ovako.
kamilica posvjetljava kosu, maslinovo ulje isto tako, cimet istooo i na kraju med sadrzi neku prirodnu ekvivalentu hidrogenu
znaci, u manju casu caja od kamilice stavis prvo kasiku veliku meda i ostavis jedno po sata da se razvije "hidrogen", i onda stavljas unutra i maslinovog ulja kasiku, pa onda dvije-tri kasike cimeta
. sve smuckas.
i napravi onoliko koliko mislis da ce ti trebati...da bude gusce, da mozes lijepo nanijeti na te pramenove. i onda kad naneses ili prenoci s tim, zamotaj onom folijom za sendvice ne znam ja kako se to zove, saran il nest, a puno efektnije je ako budes na direktnom suncu kojih dva-tri sata, posto znas da i sunce posvjetljava kosu.
procitaj ovo, smjesno je
cura je slucajno izblijedila kosu cimetom
.
mada ona kaze da je koristila kasiju a ne pravi cimet, ja mislim da je ipak isti rezultat :S.
ako mozes umjesto kesica caja kamilice koristiti caj koji skuhas od cvjetova kamilice (ima kupit u rinfuzi u biljnim apotekama)
kamilica posvjetljava kosu, maslinovo ulje isto tako, cimet istooo i na kraju med sadrzi neku prirodnu ekvivalentu hidrogenu
znaci, u manju casu caja od kamilice stavis prvo kasiku veliku meda i ostavis jedno po sata da se razvije "hidrogen", i onda stavljas unutra i maslinovog ulja kasiku, pa onda dvije-tri kasike cimeta
i napravi onoliko koliko mislis da ce ti trebati...da bude gusce, da mozes lijepo nanijeti na te pramenove. i onda kad naneses ili prenoci s tim, zamotaj onom folijom za sendvice ne znam ja kako se to zove, saran il nest, a puno efektnije je ako budes na direktnom suncu kojih dva-tri sata, posto znas da i sunce posvjetljava kosu.
procitaj ovo, smjesno je
mada ona kaze da je koristila kasiju a ne pravi cimet, ja mislim da je ipak isti rezultat :S.
- ALexis
#1116 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
imam kamilice na izvoz
moram sad pravi cimet uzet, imam nekakav u kesici, kao zacin, mozda i on pomogne. imam i med, kestenov, gorak taman da se ne baci
hvala
moram sad pravi cimet uzet, imam nekakav u kesici, kao zacin, mozda i on pomogne. imam i med, kestenov, gorak taman da se ne baci
hvala
- alica.k
#1117 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
a evo, one pricaju da i cassia djeluje, tak da ako imas taj zacinski vidi jel cassia (a sanse su velike da jeste, haman nigdje nema kupiti kod nas pravog cimeta. onaj iz dm-a je 70:30 cimet:cassia. u makroviti sam nasla 100% cimet).
i jos nesto...u slucaju da ti kosa dobije crvenkasti odsjaj
nisam ja kriva 
nisam ti ja ovo probavala jer nemam namjeru ikad bit svjetlije boje kose, ali prvo pliz napravi test na podlaktici da vidis jel ti smeta cimet kozi
i jos nesto...u slucaju da ti kosa dobije crvenkasti odsjaj
nisam ti ja ovo probavala jer nemam namjeru ikad bit svjetlije boje kose, ali prvo pliz napravi test na podlaktici da vidis jel ti smeta cimet kozi
-
arabeska
#1118 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
eh, hocu da probam ono s linka za plopping. zna li neko je li ona djevojka sto objasnjava tek oprala kosu, pa stavila one preparate (gel), ili..?? hvala na odgovoru 
- ALexis
#1119 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
alica.k wrote:a evo, one pricaju da i cassia djeluje, tak da ako imas taj zacinski vidi jel cassia (a sanse su velike da jeste, haman nigdje nema kupiti kod nas pravog cimeta. onaj iz dm-a je 70:30 cimet:cassia. u makroviti sam nasla 100% cimet).
i jos nesto...u slucaju da ti kosa dobije crvenkasti odsjajnisam ja kriva
ne radi mi to
pa ja bas kontala pramenove uraditi da izbjegnem crvenilo...
a do cega zavisi da li cu odsjaj dobiti? od podtona ili od cimeta?
- alica.k
#1120 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
cimet zna dati crveni odsjaj ako ti je takav podton kose...mada to je nesto sto dobijes sa haman svim preparatima za bojenje, ko npr meni.
- ALexis
#1121 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
odoh guglat podton
hvala ti na nesebicnim odgovorima
hvala ti na nesebicnim odgovorima
-
zamzija
#1122 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Uh, mene bi bilo strah samoj sebi pramenove izvlačiti 
Mada sam ja čitala da je maslinovo ulje za tamniju kosu, nisam znala da je i za svijetliju
Ipak ću ja u ruke profesionalcu, neka meni hemije na kosi, tri puta godišnje, nije puno
Mada sam ja čitala da je maslinovo ulje za tamniju kosu, nisam znala da je i za svijetliju
Ipak ću ja u ruke profesionalcu, neka meni hemije na kosi, tri puta godišnje, nije puno
- alica.k
#1123 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
bas suprotno zamzija, maslonovo ulje isto ima neki faktor hidrogena u sebi. treba biti extra djevicansko nerafinirano i te stvari 
pazi, maslinovo ulje, med, cimet sve sadrze tu komponentu hidrogen peroxida u sebi. teoretski, ti mozes kuci napraviti farbu za kosu bilo koje boje, ALI fazon je sto moras biti uporan i stavljati to vise puta za razliku od hemijske farbe koja ti odmah oboji kosu. to je minus. plus je sto nema hemije u tome.
znaci, ako hoces plavu kosu, stavis sve ovo, plus kamilica, moze i rabarbara(korijen), djumbir...
ako hoces smedju, najbolji efekat u sve ovo staviti kafe. moze jos i ljuske od oraha ili prokuhano (mislim svjeze) lisce oraha.
ako hoces crvenu nijansu, u sve ovo stavis crvene paprike (zacin), sipurak il sta ja znam. umjesto vode koristis crveno vino.
ima tih nacina mali milion, fazon je da treba duze vremena nego hemijska farba da djeluje ali rezultati su itekako moguci
.
pazi, maslinovo ulje, med, cimet sve sadrze tu komponentu hidrogen peroxida u sebi. teoretski, ti mozes kuci napraviti farbu za kosu bilo koje boje, ALI fazon je sto moras biti uporan i stavljati to vise puta za razliku od hemijske farbe koja ti odmah oboji kosu. to je minus. plus je sto nema hemije u tome.
znaci, ako hoces plavu kosu, stavis sve ovo, plus kamilica, moze i rabarbara(korijen), djumbir...
ako hoces smedju, najbolji efekat u sve ovo staviti kafe. moze jos i ljuske od oraha ili prokuhano (mislim svjeze) lisce oraha.
ako hoces crvenu nijansu, u sve ovo stavis crvene paprike (zacin), sipurak il sta ja znam. umjesto vode koristis crveno vino.
ima tih nacina mali milion, fazon je da treba duze vremena nego hemijska farba da djeluje ali rezultati su itekako moguci
- Bloo
- Globalna šefica
#1124 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
odakle hidrogen u maslinovom ulju? 
- Bloo
- Globalna šefica
#1125 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
jesi ti mislila na H2O2 - hidrogen peroksid tj. onaj sto kupujemo u bocici ili na najobicniji H - hidrogen jer postoji posutpak hidrogenizacije maslinovog ulja ali to nema veze sa H2O2?