Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

cranberries

#1101 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by cranberries »

skoro je bilo na emisiji Galileo na ProSiebenu test za Hamburgere. Uzet je jedan iz McDonaldsa, jedan iz do it your self iz supermarketa i jedan je onako napravljen od sirovog mesa... domaci hamburger i svi su ostavljeni isto da stoje... i svaki od njih je isto.... nije mjenjao boju, dakle nije u pitanju nikakva substanca stetna po zdravlje
jedaneska

#1102 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

šta je ba ovo tema ovako nepravedno zapostavljena, ovaj McD samo što nije stigao u Sarajevo, a priča splasla ko pjena poslije kupanja :D

Image
sarajevsko_pivo

#1103 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

Mozeli neko da uslika objekat ako se uopce nesto gradi?
Unbelievable

#1104 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Unbelievable »

Ja ne namjeravam probati Mc Donaldsove proizvode. Bog zna sta oni u ono njihovo meso stavljaju...Ionako nisam neki ljubitelj brze hrane....
samo_ovaj_put

#1105 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by samo_ovaj_put »

ig78sa wrote:Jel sad sigurno da dolazi Mcd :D Znaci nema vise rasprava hoce,nece?? :-D
100%
DanteX

#1106 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by DanteX »

Ima puno kemikalija. Pogotovo onih koji te prave ovisnim, pa tako svaki put kad prodjes pored McD nesto ti se bas jede hamburger, tamo. Jeo sam i ja ponekad u McD, ali sigurno ne cesto. Recimo jednom, dva puta godisnje. U svakom slucaju sada vise volim napraviti svoje hamburgere od svjezeg mesa koje sam ja izabrao u mesnici.
[/quote]

Ta tvoja teorija nema nikakvu logiku.
Živio sam neko vrijeme u Njemačkoj jednom mjesečno sa jeo Big Mac, kad sam se vratio u BiH nisam ga poželio. Prošle godine sam bio u Novom Sadu i vidio jedan McD, tek nakon 3 dana sam svratio uzeo sam fishburger i nisam se navukao ili nešto slično tome.
Mislim da je zaista glupo pričati da će se neko navući na njihov hamburger ako ga samo proba ili čak pomiriše. :-)
harač

#1107 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by harač »

samo_ovaj_put wrote:
ig78sa wrote:Jel sad sigurno da dolazi Mcd :D Znaci nema vise rasprava hoce,nece?? :-D
100%
uz proslavu završetka autoputa? :D
sarajevsko_pivo

#1108 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

DanteX wrote:Ima puno kemikalija. Pogotovo onih koji te prave ovisnim, pa tako svaki put kad prodjes pored McD nesto ti se bas jede hamburger, tamo. Jeo sam i ja ponekad u McD, ali sigurno ne cesto. Recimo jednom, dva puta godisnje. U svakom slucaju sada vise volim napraviti svoje hamburgere od svjezeg mesa koje sam ja izabrao u mesnici.

Ta tvoja teorija nema nikakvu logiku.
Živio sam neko vrijeme u Njemačkoj jednom mjesečno sa jeo Big Mac, kad sam se vratio u BiH nisam ga poželio. Prošle godine sam bio u Novom Sadu i vidio jedan McD, tek nakon 3 dana sam svratio uzeo sam fishburger i nisam se navukao ili nešto slično tome.
Mislim da je zaista glupo pričati da će se neko navući na njihov hamburger ako ga samo proba ili čak pomiriše. :-)[/quote]

Postajes ovisam, znam ja, pojedes, za dva sata opet hoces McD hranu, ima nesto.

Ali ponekad u McD nije lose.
5 0 5

#1109 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by 5 0 5 »

DanteX wrote: Mislim da je zaista glupo pričati da će se neko navući na njihov hamburger ako ga samo proba ili čak pomiriše. :-)
Ja to nisam nikad rekao. A informacija ima dovoljno o sastavu McDove hrane. Sto se mene tice jedi sta hoces.
because_of_you

#1110 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by because_of_you »

Ko promijeni datum u naslovu teme? :x :x :x Taman se bila počela pripremati za 21.¨! :x

:lol: :lol: :lol: :lol:

Šalu na stranu, sladoledi su im :thumbup: :thumbup:
adnan_hz

#1111 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by adnan_hz »

Ja sam prolazio pored bivseg bosna express restorana prije nekih 2 dana i vidio sam da se unutra odvijaju radovi i da ima 5-6 radnika.
Logovan

#1112 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Logovan »

Zašto pojedincima smeta MCD ? Je li vas to neko tjera da tamo idete i hranite se svaki dan ? Ne shvatam vas nikako. Ako ih ne volite, nemojte ići tamo i gotovo. Isto ko da će MCD biti glavni problem u BiH.
because_of_you

#1113 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by because_of_you »

zlo87 wrote:Zašto pojedincima smeta MCD ? Je li vas to neko tjera da tamo idete i hranite se svaki dan ? Ne shvatam vas nikako. Ako ih ne volite, nemojte ići tamo i gotovo. Isto ko da će MCD biti glavni problem u BiH.

Ne razumiješ ti to nikako.

NISI FACA AKO NE PLJUJEŠ. Nebitno šta, koga, zašto, kada, koliko..... :)
sarajevsko_pivo

#1114 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

because_of_you wrote:
zlo87 wrote:Zašto pojedincima smeta MCD ? Je li vas to neko tjera da tamo idete i hranite se svaki dan ? Ne shvatam vas nikako. Ako ih ne volite, nemojte ići tamo i gotovo. Isto ko da će MCD biti glavni problem u BiH.

Ne razumiješ ti to nikako.

NISI FACA AKO NE PLJUJEŠ. Nebitno šta, koga, zašto, kada, koliko..... :)
:thumbup:

Bolje je imati sto vise izbora :bih:
GOLFER

#1115 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by GOLFER »

Ako budu skupi brzo ce propast... Ako cijene budu prihvatljive raja ce jesti tu... i to je to... Sto se mene tice taman da se ima gdje i sladoled pojest :D
jedaneska

#1116 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

kažu kad se pomješa BH plava i žuta, dobije se zelena :bih:
naglasak je na zdravim zelenim salatama, tj. ne znači svaki odlazak u McD nužno i susret sa mesom i masnoćama

Image
adnan_hz

#1117 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by adnan_hz »

Ma haj pusti Bosnju fol brine o ishrani a 6. smo po debljini u Evropi hahahhahahahahhah
mayab

#1118 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mayab »

GOLFER wrote:Ako budu skupi brzo ce propast... Ako cijene budu prihvatljive raja ce jesti tu... i to je to... Sto se mene tice taman da se ima gdje i sladoled pojest :D
Ajmo dalje spekulisat, kakve bi mogle-trebale biti cijene po vasim predvidjanjima :?: :?:
Jack Be Nimble

#1119 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Jack Be Nimble »

adnan_hz wrote:Ma haj pusti Bosnju fol brine o ishrani a 6. smo po debljini u Evropi hahahhahahahahhah
Ne znam koju si ti rang listu gledao i koliko starau, ali Bosna je 6. po debljini u svijetu. Amerika 3. a Hrvatska 9.
5 0 5

#1120 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by 5 0 5 »

@mayab:

Koliko je porcija cevapa. 7KM. Znaci hamburger (big mac, recimo), pomfrit i kola ce biti 7 maraka. Bar za pocetak. Da ubiju konkurenciju. Mali hamburger ce kostati 1-2 marke. Tako da se djeca mogu navuci na McD za male pare. Oni ce uciniti sve da ubiju konkurenciju iz komsiluka. Pogledaj ko sad prodaje brzu hranu u njihovom komsiluku i usporedi cijene. Kad propadnu mali grilovi okolo e onda ce cijene (malo po malo) skakati.

Image
jOFLA

#1121 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jOFLA »

505sCrtom wrote:Kad propadnu mali grilovi okolo e onda ce cijene (malo po malo) skakati.

Kad bi propali domaći grilovi zbog cijene u MCD značilo bii da su ljudi do sad dolazili na sudžukice, burek ili pljeskavicu tek toliko da eto nešto ubace u stomak, i ni zbog čeg drugog. Samo da ne budu više gladni.

Ili, ako propadnu i pored istih ili nižih cijena znači da je MCD bolji, ukusniji od ćevapčića, pljeskavica, bureka i sudžukica koji ne mogu privući ljude svojim okusom i kvalitetom. Je li sudžukice, ćevapčići, burek i pljeskavice stvarno nisu u stanju privući ljude svojim mirisom i okusom ?

Vidiš li koliko je besmislena tvoja hipoteza o propadanju domaćih grilova zbog eventualnog otvaranja MCD ? Ukusi su različiti i uvijek će biti ljudi koji će jesti jedno i drugo i treće ili četvrto ili nešto peto. Ponuda domaćih grilova ne može propasti zbog MCD, svaki proizvod ima svoje mušterije, pa tako i sudžukice i burek i sirnica i ćevapčići i pljeskavica i MCD.

Ako će ko i propasti, propadali su uvijek. Uvijek je bilo ćevabdžija ili burekdžija koji su otvarali takve radnje, probali, pa im nije svima išlo. Nismo imali MCD pa su propadali jer nisu znali poslovati ili nisu valjali.
VenomousV

#1122 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by VenomousV »

bosnje su 6. po debljini zato sto jedemo puno hljeba :D
5 0 5

#1123 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by 5 0 5 »

@jOFLA:

Ja samo iznosim svoje misljenje. Nemam nikakve teze, teorije, istrazivanja... na racun McD. Ono sto sigurno znam, iz svog iskustva a to je da su u mom kvartu prije 15 godina bili i turski, marokanski, libijski, indonezijski grilovi, mali restorancici i sl. Ja zivim pored pijace na kojoj je uvijek guzva. Kada se otvorio McD na cosku, 5 godina poslije svi mali restorancici su nestali jer nisu mogli pratiti McD sa cijenama. Danas, od dvadesetak malih restorancica je ostalo samo tri. Jedan je McD, drugi KFC i treci BK (koji su u medjuvremenu otvoreni). Sve i jedan mali restoran je zatvoren.
Sto se tice kvaliteta americke fast food hrane, nemam razloga ikoga ubjedjivati za i protiv. Ako pogledas na prosloj stranici dva puta sam napisao da mislim da je dobro da otvore svoj restoran u Sarajevu, jer onda ces bar imati izbor, ako volis takvu hranu. Isto tako, ja nigdje nisam tvrdio da su sarajevske cevabdzije/burekdzije cvjecke. Ali, to je sad druga tema. Ovdje pisemo o McD.

A ako zelis da naucis nesto o McD hrani, napravljeno je dovoljno dokumentarnih filmova, emisija, istrazivanja, pa ako te zanima potrazi. Ja znam da je ta hrana nezdrava. Postoji razlog zasto je ta hrana privlacna a to su kemikalije koje trpaju unutra. Ne moras mi vjerovati. U BiH veliki broj ljudi pusi cigarete i jednostavno izignoriraju cinjenicu da sebe time ubijaju. Zasto onda ne bi izignorirali cinjenicu da ih jedna americka korporacija zeli napraviti ovisnim o njihovoj hrani. Nekoliko mojih prijatelja su imali problem "skidanja" sa McD/BK hrane. Ovo je cinjenica. Mozda McD sad izgleda "hip" i "cool" i "zapadnjacki", ali kako to da bas na zapadu (Evropi) svi koji su svjesni svog tijela i zdravlja izbjegavaju jesti u restoranima tog tipa.
Nedavno je otvoren gril koji prodaje hamburgere od bioloskog mesa, preko puta McD (u susjednom kvartu). Taj hamburger kosta 12 eura. U McD mozes uzeti dva Menija za te pare. Ko si moze priustiti hamburger od 12 eura? Samo sirotinja i djeca jedu u McD (jer si mogu priustiti).

Opet, sto se mene tice, jedi sta hoces. Ako mislis da McD pravi kvalitetnu, ukusnu hranu (i recimo zdraviju hranu od one koju mozes naci u malim lokalnim grilovima), bujrum. Uzivaj u ukusu i kvaliteti njihove hrane. Bar mene neces ubijati kao recimo sto me ubijaju duhanskim dimom u sve i jednoj kafani u Sarajevu.

Iz najbolje namjere, savjetujem te da napravis bar malu istragu po internetu. Pogledaj par filmova o njihovoj hrani i onda prosudi sam. Zapamti jednu stvar. McD ne baca ni gram ubijene zivotinje. Sve se melje i jede. I jos jedna stvar: You are what you eat!

Isto tako, ja nisam neki "health guru" pa da pokusavam ovdje "odvratiti" Sarajlije od McD hrane. Ali uzimam si za pravo da iznesem svoje misljenje (koje ne baziram na rekla/kazala, nego na cinjenicama). Jednako, procitam svacije misljenje i uvazim. Ne vrijedjam nikoga sa izjavama tipa "Bosnjo, pljuje i sl". Tvoje je tijelo, tvoje je zdravlje, tvoj je zivot pa ga onda i cijeni i cuvaj najbolje sto znas. Pozdrav i prijatno.
respo

#1124 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

Jack Be Nimble wrote:
adnan_hz wrote:Ma haj pusti Bosnju fol brine o ishrani a 6. smo po debljini u Evropi hahahhahahahahhah
Ne znam koju si ti rang listu gledao i koliko starau, ali Bosna je 6. po debljini u svijetu. Amerika 3. a Hrvatska 9.
a ko je proveo to istrazivanje uopste u bosni pa se zna da smo 3-i 6-i 48-i ili koji vec
VenomousV

#1125 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by VenomousV »

o Boze oko cega se vi raspravljate :roll:
Locked