just principe wrote:jao covjece ali mi zastopa racunarMogao bi samo postaviti link te slike a i ne da je stavis pod img. Ovako nepregledno i usporeno otvaranje
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mei9w ... o1_500.jpg
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
kakavdanakneiskustvu
#1101 Re: The Walking Dead - serija
- Kyuss
#1102 Re: The Walking Dead - serija
http://news.nationalpost.com/2012/12/05 ... es-so-far/
Malo statistike za ljubitelje navedene serije
-
relevantan
#1103 Re: The Walking Dead - serija
hajvan76 wrote:http://news.nationalpost.com/2012/12/05 ... es-so-far/
Nigdje nema Lori kao zombi?
-
DON_eARL
#1104 Re: The Walking Dead - serija
Mislim da se radi isključivo o zombijima prikazanim u seriji.relevantan wrote:hajvan76 wrote:http://news.nationalpost.com/2012/12/05 ... es-so-far/
-
Harry Tuttle
#1105 Re: The Walking Dead - serija
hajvan76 wrote:http://news.nationalpost.com/2012/12/05 ... es-so-far/
-
zamzija
#1106 Re: The Walking Dead - serija
Traže da se stavi zabrana za djecu do 14 godina...
http://www.hollywoodreporter.com/live-f ... nce-402047
Watchdog Group Blasts Violence on AMC's 'Walking Dead'
The Parents Television Council claims the zombie drama features some of the "most graphic and brutally intense violence and gore imaginable" and urges the TV Parental Guidelines Monitoring Board to change the TV-14 "misrating."
After taking aim at Howard Stern and the short-lived The Playboy Club, watchdog group the Parents Television Council has found a new target: AMC's The Walking Dead.
The group, a nonpartisan education organization advocating responsible entertainment, has called on the TV Parental Guidelines Monitoring Board to change the zombie drama's TV-14 "misrating," calling out the "hundreds" of scenes of "grisly murder" both of the living and undead featured on the ratings behemoth.
"Throughout its run, the AMC program The Walking Dead has featured some of the most graphic and brutally intense violence and gore imaginable," PTC president Tim Winter said, also taking issue with the show's use of profanity. "The intensely violent content has included depictions of the cleaving of human skulls with a machete, extreme gun violence including graphic depictions of blood and brains splattering after gunshot wounds, and the use of a sharpened human bone as a weapon to stab another character."
"Clearly, this is content appropriate to an adult-only audience, but AMC has rated every single episode of The Walking Dead as suitable for a 14-year-old child," he wrote in a letter to PGMB chairman Gordon Smith, noting that PTC members have written thousands of letters to the cable network urging them to reconsider the rating but getting no response.
"We call on you and the TV Parental Guidelines Monitoring Board to immediately take any necessary steps to insure that this program is rated accurately, appropriately and for the audience for which the show is designed," he wrote. "For the TV Ratings system to work as it is designed, the board and you as its chairman can do no less."
http://www.hollywoodreporter.com/live-f ... nce-402047
Watchdog Group Blasts Violence on AMC's 'Walking Dead'
The Parents Television Council claims the zombie drama features some of the "most graphic and brutally intense violence and gore imaginable" and urges the TV Parental Guidelines Monitoring Board to change the TV-14 "misrating."
After taking aim at Howard Stern and the short-lived The Playboy Club, watchdog group the Parents Television Council has found a new target: AMC's The Walking Dead.
The group, a nonpartisan education organization advocating responsible entertainment, has called on the TV Parental Guidelines Monitoring Board to change the zombie drama's TV-14 "misrating," calling out the "hundreds" of scenes of "grisly murder" both of the living and undead featured on the ratings behemoth.
"Throughout its run, the AMC program The Walking Dead has featured some of the most graphic and brutally intense violence and gore imaginable," PTC president Tim Winter said, also taking issue with the show's use of profanity. "The intensely violent content has included depictions of the cleaving of human skulls with a machete, extreme gun violence including graphic depictions of blood and brains splattering after gunshot wounds, and the use of a sharpened human bone as a weapon to stab another character."
"Clearly, this is content appropriate to an adult-only audience, but AMC has rated every single episode of The Walking Dead as suitable for a 14-year-old child," he wrote in a letter to PGMB chairman Gordon Smith, noting that PTC members have written thousands of letters to the cable network urging them to reconsider the rating but getting no response.
"We call on you and the TV Parental Guidelines Monitoring Board to immediately take any necessary steps to insure that this program is rated accurately, appropriately and for the audience for which the show is designed," he wrote. "For the TV Ratings system to work as it is designed, the board and you as its chairman can do no less."
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1107 Re: The Walking Dead - serija
sjetih se što mi je andrea odvratna
upuca derila snajperom u glavu epizodu 5 (Chupacabra) sezona dva na 34:06
morao sam malo tražiti nisam odmah znao koja je epizoda
srečom kresa bila al otad je ne mogu nikako
ali i inače stalno nešto sere da je hoče guverner roknut glasao bi za njega
-
kakavdanakneiskustvu
#1108 Re: The Walking Dead - serija
japin_mutapi wrote:sjetih se što mi je andrea odvratna
ubila ga?
- japin_mutapi
#1109 Re: The Walking Dead - serija
kresa bila kako rekohkakavdanakneiskustvu wrote:japin_mutapi wrote:sjetih se što mi je andrea odvratna
ubila ga?
al malo je falilo
- amidzazeher
#1110 Re: The Walking Dead - serija
Definitivno najjacahajvan76 wrote:http://news.nationalpost.com/2012/12/05 ... es-so-far/

- kokuz_sa
#1111 Re: The Walking Dead - serija
14 redrelevantan wrote:hajvan76 wrote:http://news.nationalpost.com/2012/12/05 ... es-so-far/
5 dzep
-
Ime postoji
#1112 Re: The Walking Dead - serija
to je neki zombi kojeg je Lori ubila autom ja mislim.kokuz_sa wrote:14 redrelevantan wrote:hajvan76 wrote:http://news.nationalpost.com/2012/12/05 ... es-so-far/
5 dzep
-
kakavdanakneiskustvu
#1113 Re: The Walking Dead - serija
japin_mutapi wrote:kresa bila kako rekohkakavdanakneiskustvu wrote:japin_mutapi wrote:sjetih se što mi je andrea odvratna
ubila ga?
al malo je falilo
ne sjećam se te scene
- japin_mutapi
- Zovem se Zelena
#1115 Re: The Walking Dead - serija
Ali nije namjerno. Mislila je da je zombi a uz to htjela i da se dokaže jer joj tada nisu dali da nosi oružje. Bila mi je tada simpa, ono bori se da je ne gledaju kao bespomoćno žensko, ali otkako se zatelebala u Guvernerajapin_mutapi wrote:sjetih se što mi je andrea odvratna
- kokuz_sa
#1116 Re: The Walking Dead - serija
s njom ti serija postaneZovem se Zelena wrote:Ali nije namjerno. Mislila je da je zombi a uz to htjela i da se dokaže jer joj tada nisu dali da nosi oružje. Bila mi je tada simpa, ono bori se da je ne gledaju kao bespomoćno žensko, ali otkako se zatelebala u Guvernerajapin_mutapi wrote:sjetih se što mi je andrea odvratna
ali i inače stalno nešto sere da je hoče guverner roknut glasao bi za njegaprava dosadna ženica

- Zovem se Zelena
#1117 Re: The Walking Dead - serija
kokuz_sa wrote:s njom ti serija postaneZovem se Zelena wrote:Ali nije namjerno. Mislila je da je zombi a uz to htjela i da se dokaže jer joj tada nisu dali da nosi oružje. Bila mi je tada simpa, ono bori se da je ne gledaju kao bespomoćno žensko, ali otkako se zatelebala u Guvernerajapin_mutapi wrote:sjetih se što mi je andrea odvratna
ali i inače stalno nešto sere da je hoče guverner roknut glasao bi za njegaprava dosadna ženica
Kako se njih sjeti?
Pa mora serija imati i neke elemente sapunice... Ne može biti 100% akcije svih 45 minuta
- So What!
#1118 Re: The Walking Dead - serija

Evo da se i ja upišem u temu, seriju sam komplet odgledao za 7 dana i istinski sam uživao, svi vi koji se nešto žalite FUCK OFF, ali i ja imam nekoliko zamjerki:
1. Neko je već napisao u vezi tehnologije, pa šta se desilo sa silnom tehnologijom i komunikacijskim sredstvima. Internet kao prvi, vjerujem da nije uništen u potpunosti.
2. Zašto nije prikazana zima i način na koji se ponašaju Zombiji za vrijeme zime i kako izaći na kraj s njima.
3. Nigdje nije priakazano, da li životinje mogu postati zombiji.
3. I zašto još uvijek niko ne koristi ovaj fenomenalni Michonnein patent sa vađenjem vilica zombijima.
Uglavnom, strip ima i na našem jeziku i to ima podosta brojeva, ali ja nisam htio da čitam kada sam pronašao da nema Merlea i Daryla. Jedna zanimljivost u vezi stripa, na srpskom jeziku izlazio davno prije i nagovještaja o seriji i izašlo samo 10 brojeva jer je bio jako loš interes. Andrea mi ide na živce kao i većini ovdje, Lori u nekoj manjoj mjeri, a klinac mi je totalno OK. Najdraži lik mi je definitvno Glenn, frajer koji ne može bez izazova, a osim njega Herschel je također super lik.
Mada mi se i urbano okruženje dopadalo, ni zatvor nije loš. Ideja o otoku mi se dopada, a ovo hodanje po okeanu, ja pretpostavljam da bi ribe rastrgale zombije ili bi morska so, te vodeni pritisak bi ih nekako uništili, ali defintivno ne bi mogli prelaziti mora i okeane.
Teorije oko poziva su mi smiješne, jer je očigledno da se radilo o proizvodu Rickovog šoka i haulcinacija, mada sam se i ja ponadao da bi nešto moglo biti. Serija bi mogla doživiti i 20 sezona koliko tu ima materijala. S obzirom da se radi o veoma dobrom komercijalnom uspjehu, tako da očekujem i ozbiljnu spin-off seriju koja je trebala imati Prison Break (ideja sa ženskim zatvorom), ali na kraju se odustalo, ipak ovdje ima dosta više inspiracije i materijala. Ja toplo preporučujem da pogledate i spin-off webisode, prva je onoj ženskoj iz parka (jako potresna, ako ćemo iskreno), a druga je o nekom tipu, nevezano za priču.
Ova sezona će biti definitivno posvećena Guverneru i Woodberryu i usput moram reći da mi se jako dopala ona pucnjava kada su oslabađali Glenna i Maggie. Dokle će doći ova serija, ja ne znam. Meni je pretekla već Breaking Bad iz razloga što je BB imao nevjerovatno statičnih perioda sve do ove posljednje sezone kada je izvrstan i dinamičan. U Walking Dead radnja je konstanto dinamična i serija neće biti vezana toliko za strip kada opadne gledanost bit će vrijeme privoditi kraju, a ja mislim da bi bilo nehumano kada bi napravili previše epizoda. Onako jedno 6-7 sezona i možda i film i jedan fin kraj.
Ono na šta treba biti spreman je konstanto mijenjanje okruženja i likova, ako se samo sjetimo prve sezone i ekipe iz onog kampa na planini i kad pogledamo ekipu iz zatvora, zaključujemo da je tu ostalo jako malo ljudi s početka. Novi likovi i nove sredine će vjerujem postati toliko uobičajeni da ćemo na kraju možda imati skoro potpuno različitu postavu. Kakogod na nama je da gledamo i iščekujemo nove epizode, nadamo se da neće biti AMC neće biti šuge i dražti nas po godinu dana za jednu polovinu sezone kao što rade kada je Breaking Bad u pitanju.
-
kakavdanakneiskustvu
#1119 Re: The Walking Dead - serija
sad se sjećam
- japin_mutapi
#1120 Re: The Walking Dead - serija
pa to i jest fazonZovem se Zelena wrote:
Ali nije namjerno. Mislila je da je zombi a uz to htjela i da se dokaže jer joj tada nisu dali da nosi oružje. Bila mi je tada simpa, ono bori se da je ne gledaju kao bespomoćno žensko, ali otkako se zatelebala u Guverneraprava dosadna ženica
nešto se dokazuje a niđe veze
sječate li se kad je htjela da se ubije pa je dale izvuče iz onog centra par sekundi prije ekspolozije
pa je megi spasi u onoj epizodi kad je karl ranjen kad je zombi povalio a megi sa konjem naleti i bejzbolkom ga opali
pa je posle spasi michione u šumi
mođda ima još al ne mogu da se sjetim
al ovo sa guvernerom je katastrofa al kad se malo prisjetim njenog ponašanja ne iznenađuje nimalo
-
BalkanPrince1
#1121 Re: The Walking Dead - serija
brain bubbles wrote:dok ne izadje nova epizoda, imal kakav dobar zombie film u medjuvremenu da se pogleda, mora se unositi zombie droga
Gledao sam Dawn of the dead, sve Resident evile, Zombieland, Land of the dead i jos mozda jedan ne znam ime. Jesam li sta propustio? :S
Ovaj film je bio prvi horor koji sam gledao. Dan danas me nekako isprepada kad gledam. Daleko najbolji i najstrasniji zombi film po mom misljenju.
http://www.imdb.com/title/tt0100258/
-
brain bubbles
#1122 Re: The Walking Dead - serija
na ovoj statistici, u ovoj rulji zombija po epizodama, iza Sophie, onaj sto su ga iz bunara čupali xd
btw nice stuff
btw nice stuff
-
DON_eARL
#1123 Re: The Walking Dead - serija
The Walking Dead has been renewed for a fourth season, but Glen Mazzara is to step down as showrunner.
The AMC horror drama, based on a comic series, stars Andrew Lincoln, Norman Reedus, Danai Gurira and Laurie Holden as survivors in a zombie apocalypse.
Mazzara explained: "My time as showrunner on The Walking Dead has been an amazing experience, but after I finish season three, it's time to move on.
"I have told the stories I wanted to tell and connected with our fans on a level that I never imagined. It doesn't get much better than that.
"Thank you to everyone who has been a part of this journey."
In a statement on Mazzara's exit, AMC said: "Both parties acknowledge that there is a difference of opinion about where the show should go moving forward, and conclude that it is best to part ways.
"This decision is amicable and Glen will remain on for post-production [until the end of season three] as showrunner and executive producer."
Mazzara had served as showrunner following the abrupt departure of creator Frank Darabont early into the second season.
The Walking Dead's third season will return in 2013.
Source: http://www.digitalspy.co.uk/ustv/s135/t ... a-exits.ht
- Zovem se Zelena
#1124 Re: The Walking Dead - serija
Šetači? Gdje ste? Čita li neko strip? Kakvih samo tamo situacija ima
Da su malo više radili seriju po njemu ma bila bi više nego odlična! 
-
kakavdanakneiskustvu
#1125 Re: The Walking Dead - serija
ne čitam,jedva čekam nastavak serije