Sad provjerio tracking number i vidim da mi je paket vec stigaoChuckie wrote:Vjerovatno će doći, jer sve se to kamara na istočnoj obali US-a, bilo Chicago ili New Jersey i onda upute sve u jednom avionu, ne brini.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
motorola01
#1101 Re: eBay - Vaša iskustva
-
motorola01
#1102 Re: eBay - Vaša iskustva
Paket tri dana na carini,a ja nemam nikakve obavjesti o tomemotorola01 wrote:Sad provjerio tracking number i vidim da mi je paket vec stigaoChuckie wrote:Vjerovatno će doći, jer sve se to kamara na istočnoj obali US-a, bilo Chicago ili New Jersey i onda upute sve u jednom avionu, ne brini..Poslan 24.03. iz N.Yersey-a i jutros stigao u Sarajevo.Desetak dana trebalo da stigne.Sad Boga molim da me obidje carina
,a paket je jutros poslan carini.Cisto sumnjam da cu imati tu srecu da me zaobidje,ali eto ipak se nadam
.Sutra je dan D.Ako ne dodje koverta sa carine,ustedit cu nekih 90 KM,ali kazem opet cisto sumnjam..
- kokuz_sa
#1103 Re: eBay - Vaša iskustva
kod men prijatelj koji zivi u Hr narucivao nesto iz japana..doslo za 3 dana iz japana do zagreba i onda je tu bilo 13 dana na carini
- Michun
#1104 Re: eBay - Vaša iskustva
bolje ni nemat' taj tracking - iznenadis se 
-
Denox
#1105 Re: eBay - Vaša iskustva
Drugari interesuje me da li moze se na paypal registrovati raifasenova bankovna-maestro kartica i da li je neki komplikovan proces vezan za to?
I još me interesuje me da li mogu ja kao maloljetnik (17 god)izvaditi neku karticu u banci(s kojom nemogu otici u minus)da je mogu registrovati na paypal,ovo bi htio jer ne zelim da registrujem karticu od starog i nesto zajebem pa belaj.
I još me interesuje me da li mogu ja kao maloljetnik (17 god)izvaditi neku karticu u banci(s kojom nemogu otici u minus)da je mogu registrovati na paypal,ovo bi htio jer ne zelim da registrujem karticu od starog i nesto zajebem pa belaj.
- kokuz_sa
#1106 Re: eBay - Vaša iskustva
otvoris debitnu karticu..ne bi trebalo da ti godine predstavljaju problem..Denox wrote:Drugari interesuje me da li moze se na paypal registrovati raifasenova bankovna-maestro kartica i da li je neki komplikovan proces vezan za to?
ali nece ti odobriti da mozes otici u minus s karticom..tj da imas limit
znaci koliko para na kartici toliko muzike
-
Denox
#1107 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala za replykokuz_sa wrote:otvoris debitnu karticu..ne bi trebalo da ti godine predstavljaju problem..Denox wrote:Drugari interesuje me da li moze se na paypal registrovati raifasenova bankovna-maestro kartica i da li je neki komplikovan proces vezan za to?
ali nece ti odobriti da mozes otici u minus s karticom..tj da imas limit
znaci koliko para na kartici toliko muzike
A da li se moze ta kartica registrovati na paypal ?
Zaista puno stvari imam na spisku koje zelim da kupim preko interneta i ovaj paypal acc mi je neophodan,ne samo kupovinu materijalnih dobara
-
Chuckie
#1108 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni sutra dolaze patike sa carine, vjerovatno ce biti carine jer sam prosle sedmice dobio jedan par i bilo je carine.motorola01 wrote:Sad provjerio tracking number i vidim da mi je paket vec stigaoChuckie wrote:Vjerovatno će doći, jer sve se to kamara na istočnoj obali US-a, bilo Chicago ili New Jersey i onda upute sve u jednom avionu, ne brini..Poslan 24.03. iz N.Yersey-a i jutros stigao u Sarajevo.Desetak dana trebalo da stigne.Sad Boga molim da me obidje carina
,a paket je jutros poslan carini.Cisto sumnjam da cu imati tu srecu da me zaobidje,ali eto ipak se nadam
.Sutra je dan D.Ako ne dodje koverta sa carine,ustedit cu nekih 90 KM,ali kazem opet cisto sumnjam..
A za ovaj novi paket danas piše otprema na domacu lokaciju, opet moram pripremit kesh za pdv i carinu.
-
motorola01
#1109 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li su ti trazili da im profaksaš fakturu ili mislis da su oni sami procijenili vrijednost patika i na osnovu toga odredili iznos carine i pdv-a?
-
Chuckie
#1110 Re: eBay - Vaša iskustva
Bila faktura sa paypala na paketu i sve po njoj obračunali.
-
motorola01
#1111 Re: eBay - Vaša iskustva
Ok,znaci ima li su fakturu.KOd mene je nema(barem onako kako je rekao prodavac) tako da mogu ocekivati sutra kovertu od carine.Da su barem malo brzi bili jer ovako nema sanse da podignem patike prije ponedjeljka,utorka...Chuckie wrote:Bila faktura sa paypala na paketu i sve po njoj obračunali.
-
zilla_
#1112 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni danas stigle patike Adidas Vespa iz UK... Patike bile 35€ i poštarina 10€, znači sve ukupno oko 90KM... Patike su išle na carinu, paket je otvoren al nije ocarinjen... Da je kojim slučajem bila faktura unutra naplatili bi mi carinu 100%...
Trebate obavezno napomenuti prodavača da fakturu nipošto ne stavlja na kutiju a ni u kutiju ako ne mora jer svojim očima sam gledao (dok sam bio na praksi u pošti) da kad vide fakturu odma po tome opucaju carinu iako možda nebi carinili tu robu da nema fakture... Ako je roba do 50KM faktura je ok jer tada neće carinit 100%...
Npr bio sam prisutan kad su otvorili jedan paketić i unutra objektiv za digitalac i to baš neki opak i pustili su paket bez carine... Siguran sam da je taj objektiv vtijedio preko 100KM al veze oni nemaju ni šta je to a neće da se peglaju... A npr nekom liku je uzela nekoliko CD-ova, zalijepila ih trakom, sabrala vrijednost sa svakog cd-a i ocarinila to...
Ma cirkus je u izmjeničnoj pošti... Oni carinici su tako arogantni da je to nevjerovatno... Ovaj jedan lik što radi u pošti naručio parfem i ta glavna što je tu na carini naplatila mu carinu a rade u istoj kancelariji

Trebate obavezno napomenuti prodavača da fakturu nipošto ne stavlja na kutiju a ni u kutiju ako ne mora jer svojim očima sam gledao (dok sam bio na praksi u pošti) da kad vide fakturu odma po tome opucaju carinu iako možda nebi carinili tu robu da nema fakture... Ako je roba do 50KM faktura je ok jer tada neće carinit 100%...
Npr bio sam prisutan kad su otvorili jedan paketić i unutra objektiv za digitalac i to baš neki opak i pustili su paket bez carine... Siguran sam da je taj objektiv vtijedio preko 100KM al veze oni nemaju ni šta je to a neće da se peglaju... A npr nekom liku je uzela nekoliko CD-ova, zalijepila ih trakom, sabrala vrijednost sa svakog cd-a i ocarinila to...
Ma cirkus je u izmjeničnoj pošti... Oni carinici su tako arogantni da je to nevjerovatno... Ovaj jedan lik što radi u pošti naručio parfem i ta glavna što je tu na carini naplatila mu carinu a rade u istoj kancelariji
-
Chuckie
#1113 eBay - Vaša iskustva
Stigle patike bez carine, nevjerovatno kakva je lutrija carina, prosle sedmice dobio jeftinije patike ali su uredno obracunali i carinu i pdv.
Sent from my iPhone
Sent from my iPhone
-
motorola01
#1114 Re: eBay - Vaša iskustva
Kod mene update-ovan track and trace i pise da je jutros u pola deset izvrseno vracanje posiljke sa carine.Znaci sad ocekivati jedino onaj zuti papiric od poste i platiti sta se treba platitiChuckie wrote:Stigle patike bez carine, nevjerovatno kakva je lutrija carina, prosle sedmice dobio jeftinije patike ali su uredno obracunali i carinu i pdv.
Sent from my iPhone
@zilla:ne sekiraj se ti za njih i oni sigurno znaju sta koliko vrijedi,samo sto ljudi vjerovatno pustaju malo narodu.Znaju i oni kakva je situacija..
- azurna_obala
#1115 Re: eBay - Vaša iskustva
Paket stigo', tačnije torba
, dobila žuti papirić od pošte, nisam ništa platila 
-
motorola01
#1116 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja jos nista nisam dobio.Danas su tri puta radili update za moju posiljku.azurna_obala wrote:Paket stigo', tačnije torba, dobila žuti papirić od pošte, nisam ništa platila
06.04.2012 09:30:35 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine
06.04.2012 10:21:19 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke na domaću lokaciju
06.04.2012 12:54:00 BOSNIA AND HERZEGOVINA BA71200 - Sarajevo (tranzit) Otprema paketa iz Centra pošta
Ako sutra i dobijem zuti papiric,posiljku ne mogu podici prije ponedjeljka,a ako ni sutra nista ne dodje onda nista prije utorka
- azurna_obala
#1117 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja evo haman mjesec čekala, poslano 9.3. pa valjda ćeš dobiti papirić taj ovih dana, ako je već stiglo u BiH.
- Discball
#1118 Re: eBay - Vaša iskustva
Par savjeta za shoppere na ebay-u.
Nemojte bez veze plaćati skupe načine slanja i trackere osim ako nisu besplatni ili po defaultu uključeni u cijenu.
Ovo govorim iz sopstvenog petogodišnjeg iskustva kupovine na ebay-u. Kupovao sam raznih stvari, od kamera, satova mobitela, sportske opreme, auto dijelova (anlaser), i nikada, ama baš nikada nisam platio carinu, ponekad carinsko evidentiranje do 10 kema zato što su poderali kutiju da virnu unutra.
Kao što neko reče u postovima prije, računi na pošiljci, tracker brze pošiljke jednostavno "zovu na pregled". ovako možda pošiljka putuje 10tak dana duže ali uvijek stigne i uvijek sve bude u redu.
Moje prosječne pošiljke traju između 10-20 dana nije bitno dali je u pitanju Europa, USA, HongKong ili Australia jer nema pravila. Najduža pošiljka je bila 35 dana i to za čistu glupost 2-3 dolara vrijednu.
Najbrža je došla za 4 dana opet da napomenem običnom poštom.
Nadam se da sam malo pomogao...
Sretnu kupovinu želim ...
Nemojte bez veze plaćati skupe načine slanja i trackere osim ako nisu besplatni ili po defaultu uključeni u cijenu.
Ovo govorim iz sopstvenog petogodišnjeg iskustva kupovine na ebay-u. Kupovao sam raznih stvari, od kamera, satova mobitela, sportske opreme, auto dijelova (anlaser), i nikada, ama baš nikada nisam platio carinu, ponekad carinsko evidentiranje do 10 kema zato što su poderali kutiju da virnu unutra.
Kao što neko reče u postovima prije, računi na pošiljci, tracker brze pošiljke jednostavno "zovu na pregled". ovako možda pošiljka putuje 10tak dana duže ali uvijek stigne i uvijek sve bude u redu.
Moje prosječne pošiljke traju između 10-20 dana nije bitno dali je u pitanju Europa, USA, HongKong ili Australia jer nema pravila. Najduža pošiljka je bila 35 dana i to za čistu glupost 2-3 dolara vrijednu.
Najbrža je došla za 4 dana opet da napomenem običnom poštom.
Nadam se da sam malo pomogao...
Sretnu kupovinu želim ...
-
Nermin_BH
#1119 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li ti je ikako verifikovan paypal jer moraš imati verifikovan paypal da možeš primati novac. Kada klikneš verifikuj paypal skinut će ti 1.99$ sa kartice i kada ti dođe izvještaj iz banke vidit češ kod unesi taj kod na paypal oni će ti automatski vratiti 1.99$.Avalanche wrote:Proslo mi je 45 dana. I? Je l' mogu da apdejtujem paypal kako mi je prodavac rekao ili...?
Last edited by Nermin_BH on 06/04/2012 22:21, edited 2 times in total.
-
Chuckie
#1120 eBay - Vaša iskustva
Ma kakav papiric, odmah sutra idi u lokalnu postu jer ce 100% paket tamo biti a postar ti moze papiric donjeti tek u ponedjeljak, ja moje pakete uvijek imam dan dva prije zutog papira od postara.motorola01 wrote:Ja jos nista nisam dobio.Danas su tri puta radili update za moju posiljku.azurna_obala wrote:Paket stigo', tačnije torba, dobila žuti papirić od pošte, nisam ništa platila
06.04.2012 09:30:35 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine
06.04.2012 10:21:19 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke na domaću lokaciju
06.04.2012 12:54:00 BOSNIA AND HERZEGOVINA BA71200 - Sarajevo (tranzit) Otprema paketa iz Centra pošta
Ako sutra i dobijem zuti papiric,posiljku ne mogu podici prije ponedjeljka,a ako ni sutra nista ne dodje onda nista prije utorka.Ovo se pravo razvuklo..
Ja jutros u 9 podigao paket, u 14h postar donosi papir meni kuci.
Uvijek se smijem postaru kad donese obavijest o paketu a ja digao paket davno, jedino sto ne znas cifru koju moras platiti, ali saznas je na salteru. Ponesi licnu jer nemas obavijesti o prispjecu paketa sa sobom.
Sent from my iPhone
-
motorola01
#1121 Re: eBay - Vaša iskustva
Hajde pokusat cu i to sutraChuckie wrote:Ma kakav papiric, odmah sutra idi u lokalnu postu jer ce 100% paket tamo biti a postar ti moze papiric donjeti tek u ponedjeljak, ja moje pakete uvijek imam dan dva prije zutog papira od postara.motorola01 wrote:Ja jos nista nisam dobio.Danas su tri puta radili update za moju posiljku.azurna_obala wrote:Paket stigo', tačnije torba, dobila žuti papirić od pošte, nisam ništa platila
Ako sutra i dobijem zuti papiric,posiljku ne mogu podici prije ponedjeljka,a ako ni sutra nista ne dodje onda nista prije utorka.Ovo se pravo razvuklo..
Uvijek se smijem postaru kad donese obavijest o paketu a ja digao paket davno, jedino sto ne znas cifru koju moras platiti, ali saznas je na salteru. Ponesi licnu jer nemas obavijesti o prispjecu paketa sa sobom.
Sent from my iPhone
@nermine : http://www.bhp.ba/track/1/0/36.html
I naravno moras imati tracking number.
- azurna_obala
#1122 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja juče taj papirić dobila, odem na poštu odmah, onaj lik na šalteru mi veli nešto da paket ne mogu uzeti, da se nešto mora proknjižiti ili nešto u tom smislu nisam ga dobro ni čula ni shvatila, te da dođem sutra/danas iza podne.Chuckie wrote:Ma kakav papiric, odmah sutra idi u lokalnu postu jer ce 100% paket tamo biti a postar ti moze papiric donjeti tek u ponedjeljak, ja moje pakete uvijek imam dan dva prije zutog papira od postara.
-
Chuckie
#1123 eBay - Vaša iskustva
Onda je do tvoje poste ja sam uvijek isao ujutro oko 9 kad sam vidio na trackingu noc prije da je paket otisao sa carine na domacu lokaciju.
Sent from my iPhone
Sent from my iPhone
-
Android Knego
#1124 Re: eBay - Vaša iskustva
inace kad dobijam taj zuti papiric (bilo kakva posiljka da je u pitanju) na njemu uvijek pise da se moze na salteru podici OD SUTRA...azurna_obala wrote:Ja juče taj papirić dobila, odem na poštu odmah, onaj lik na šalteru mi veli nešto da paket ne mogu uzeti, da se nešto mora proknjižiti ili nešto u tom smislu nisam ga dobro ni čula ni shvatila, te da dođem sutra/danas iza podne.Chuckie wrote:Ma kakav papiric, odmah sutra idi u lokalnu postu jer ce 100% paket tamo biti a postar ti moze papiric donjeti tek u ponedjeljak, ja moje pakete uvijek imam dan dva prije zutog papira od postara.
-
Chuckie
#1125 eBay - Vaša iskustva
Eto vidis onda imas neekspeditivnu poslovnicu poste, ja uvijek dignem prije nego li dobijem zuti papiric, na kojem nikad nije pisalo OD SUTRA, već samo imate pošiljku iz XY, treba platiti XY KM i to je to.
Jesi li ikad probao otići na šalter i zahtjevati paket prije nego ti je poštar donio obavijest?
Ja čim vidim na trackingu da je npr danas paket otpremljen sa carine na domaću lokaciju, sutra ujutru se nacrtam na šalteru i pitam ima li šta na moje ime, ženska kaže daj onaj papirić, ja kažem nemam papir ali znam da je paket prispio, onda ona prerove tamo i nađe ga, da mi uplatnice ako imam šta uplatit carine, uplatim, i kaže kad dobiješ papir od poštara pocijepaj ga.
Što pravite od muhe slona.
@motorola, javi šta je bilo jutros u pošti.
Sent from my iPhone
Jesi li ikad probao otići na šalter i zahtjevati paket prije nego ti je poštar donio obavijest?
Ja čim vidim na trackingu da je npr danas paket otpremljen sa carine na domaću lokaciju, sutra ujutru se nacrtam na šalteru i pitam ima li šta na moje ime, ženska kaže daj onaj papirić, ja kažem nemam papir ali znam da je paket prispio, onda ona prerove tamo i nađe ga, da mi uplatnice ako imam šta uplatit carine, uplatim, i kaže kad dobiješ papir od poštara pocijepaj ga.
Što pravite od muhe slona.
@motorola, javi šta je bilo jutros u pošti.
Sent from my iPhone