PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#1101 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
P.S. Zaboravila si samo dodati na kraju: "I ja sam bila prodavacica..." 
- djigibau
#1102 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Turbo-trade u krugu Strojorada na Grbavici
Evo i zasto: ugradnja lavor dijelova, ne profesionalnost , ne odgovornost (moras za majstorima poslije sarafe zavrtati) skidaju djelove sa auta..................
Evo i zasto: ugradnja lavor dijelova, ne profesionalnost , ne odgovornost (moras za majstorima poslije sarafe zavrtati) skidaju djelove sa auta..................
- kockica_kockica
#1103 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Nisam nikad bila prodavacicaJOINT_1921 wrote:P.S. Zaboravila si samo dodati na kraju: "I ja sam bila prodavacica..."
- basicm
#1104 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Doner Bujrun na carsiji! Da pripremu donera sam cekao 15 minuta, dvoje ljudi prije mene isto. Dvoje koje je doslo nakon nas odmah dobise narudzbu, i nastavljaju ih praviti i skrivati negdje, valjda za raju svoju. Kad sam upitao moze li da ja dobijem pa da nastave, ona azdaha je sijevnula na mene: "Cekaj!"
Za mene su zavrsili, zauvijek.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Za mene su zavrsili, zauvijek.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
-
ahmedkadic
#1105 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Neki dan na autobuskoj stanici, sarajevo taksi golf 4 karavan benzin crne boje, stariji čovjek, naplatio 9 KM do Studentske poliklinike.
Nisam mogao vidjeti da li je upalio taksimetar jer su samnom bile još dvije osobe nazad i neki starac na suvozačevom mjestu koji je trebao na Koševo u bolnicu.
Nisam mogao vidjeti da li je upalio taksimetar jer su samnom bile još dvije osobe nazad i neki starac na suvozačevom mjestu koji je trebao na Koševo u bolnicu.
- vjesticanametli
#1106 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
sta ovo znaci sa kodovimakockica_kockica wrote:U danasnjem sistemu po sistemu daj jednog covjeka koji ce raditi sto vise poslova trgovac nije postavljen da bi svima govorio dobar da i dovidjenja ... Dakle ta osoba:Vitezanin wrote:XEROx wrote:Radim u trgovini tako da na neki nacin razumijem neke " dogadaje " sto su ovdje opisani barem sto se tice trgovine . Ako mislite da je lagano po citav dan govoriti i'l to vase " Dobar dan " " dovidjenja " i tako to varate se . Biti ljubazan ok to stoji to se mora biti ima fkt ljudi koji ama bas ne pripadaju trgovini i'l kad smo kod svega bilo cemu ... Ako mislite da su samo ljudi koji rade " nekulturni " " neljubazni " hahaha smijesni ste . kad se lijepo kulturno pozdravite s' nekim a on/ona vas pogleda ko ono s' visine . Ona u haljini a vi u radnoj odjeci pa konta maca daj ba . Veci su seljaci sto dolaze da kupuju .. Svakakve stoke moze uci u 8 sati radnog vremena . I sam sam " okusio " na kozi par puta te seljadije od naroda naseg ... Ne moze se covjeku objasnit' da je nestalo necega . Psuje od do , hoce da se obracuna fizicki . Daj ba i sta mi treba da uradimo / trgovci / da samo govorimo izvinite nema . Ok 1 al' sad da ja se sa seljakom peglam 30minuta da nema . Neka hvala imam drugog posla da zavrsim ... Nisu ni kupci zlatni jes' da su " KUPCI UVIJEK U PRAVU "
Ja razmijem tebe, ali u opisu tvoga posla jeste da ponavljaš Dobar dan x puta dnevno i da budeš ljubazan makar kupci bili najveći kreteni.
- istovara robu
- utovara robu
- prima robu bez zatvaranja radnje
- u isto vrijeme prati setace da nesto ne ukradu jer to onda ide iz njihovih dzepova ne sefovih
- iznosi robu iz magacina onima sto probaju i na kraju kazu da ce razmisliti
- prave obracune i nivelacije
- pripremaju izloge
- peru radnju barem dva puta dnevno (nekad i cesce)
- slazu robu u magacinu kad nema setaca i posmtraca, lopova i ostalih (najmanje je kupaca pravih)
Kao sto nabrojah imas tu vise radnih mjesta:
utovarivac i istovarivac
trgovac
magaciner
blagajnik
dizajner
cistacica itd...
A nas svijet je bezobrazan pa:
- natjera prodavacicu da iznese trenerku od 200 KM, 150 KM, 30 KK i 10 KM, pa u kabini zamjene kodove (kao d aje neko lud)
- kaze spakujte mi sve to, pa kad prodavacica zavrsi kaze, sad to lijepo sve vratite kupujem samo "xy" od 20 KM
- 16 puta dodje da nesto zamjeni, zutu za bijelu trenerku, plavu za crvenu majicu pa u krug...
- proba 16 pari raznih cipela i patika i nista ne uzme
- ocekuje da prodavacica bude usluzna nakon 10 sati rada i zatvorenih vrata od prodavnice, jer se njemu nadiglo da samo pogleda pri tome ne razmisljajuci o tome da ta osoba ima zivot mimo te radnje, da je 9 uvece, da ona/on ne moze zakljuciti blagajnu dok razgledas jer mora pratiti svaki tvoj korak zbog kradja koje se desavaju stalno pa umjesto da dobije 500 KM dobije 300KM jer je neko maznuo trenerku od 200 KM za svoj ceif...
O daaaaa.. Kupac je uvijek u pravu
- kockica_kockica
#1107 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
znaci da uzmu skupe i jeftine stvari... u kabini kao probaju, a zapravo zamjene one cijene sa artikala i tako odaberu kao "jeftiniju" varijantu ... i vrate onu "skuplju varijantu artikla...vjesticanametli wrote:
sta ovo znaci sa kodovima
- vjesticanametli
#1108 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
pa kako kidaju to
jaooooooo ne mogu da vjerujem......pa sta kad ih uhvatite
- kockica_kockica
#1109 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
vjesticanametli wrote:pa kako kidaju tojaooooooo ne mogu da vjerujem......pa sta kad ih uhvatite
kolegica koja radi kao prodavacica (ja ne radim u prodavnici samo sam osjetljiva na na njihove nevolje) kaze ti ljudi imaju one pistolje sa onom plasticnom zakackom i samo promijene.... nista ne mogu... samo kazu da ta trenerka ima pogresam kod i da to nije cijena te da je neko to zamijenio (nakon ovoga obicno ide napad na njih sto rade kako ih nije stid praviti lopovima posten narod
- CaneBos
#1110 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
to je zato sto prodaju mu*a pod originalnu robu..torbe srednje velicine iz Manga nema ispod 150$ najmanje.poticaj wrote:Ne znam je li neko spomenuo smeće koje prodaje New Yorker.
Iako sam znala da im je kvalitet totalno loš, u maju kupih dvoje farmerke po 79 KM. Očekivah da će se barem neko vrijeme moći nositi, međutim, obučem jedne i kad sam došla kući boja sa farmerki je prešla na torbu svijetlo smeđe boje kako sam je držala na ramenu pa ih je torba dodirivala. Takođe, i na sakou pri dnu je uhvatila boja od farmerki. I druge farmerke takođe puštaju boju, pa sam ih samo odložila jer uništih zbog njih ostalu garderobu. Farmerke su oprane nakon kupovine. Nažalost, nisam pravila reklamaciju, ali nikad više u radnje ne ulazim. Sve im je samo za jednokratnu upotrebu.
Torbe iz Manga, Carpise, Accessorize (BBI centar) nakon tri ili četiri puta nošenja već se mogu uočiti sitna oštećenja.
- VenomousV
#1111 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
bogme ja sam jednu torbu iz manga jako dugo nosila, srednje velicine 80 KM, kupljena u splitu
- Čudna sorta
#1112 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Firma "Vrbovik" iz Breze... jednom kad budem mogla pisati a da se ne iznerviram napisat ću šta su nam od stana uradili. Mislim da ne prođe nijedan dan a da ih se ne sjetimo, lijepo ti se plače kad vidiš za šta su uzeli pare a šta su uradili, ili bolje rečeno kako su sfušarili. Viđala sam svakakvih majstora i prevaranata ali oni su neprevaziđeni.
- JohnnyS
#1113 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
CaneBos wrote:to je zato sto prodaju mu*a pod originalnu robu..torbe srednje velicine iz Manga nema ispod 150$ najmanje.poticaj wrote:Ne znam je li neko spomenuo smeće koje prodaje New Yorker.
Iako sam znala da im je kvalitet totalno loš, u maju kupih dvoje farmerke po 79 KM. Očekivah da će se barem neko vrijeme moći nositi, međutim, obučem jedne i kad sam došla kući boja sa farmerki je prešla na torbu svijetlo smeđe boje kako sam je držala na ramenu pa ih je torba dodirivala. Takođe, i na sakou pri dnu je uhvatila boja od farmerki. I druge farmerke takođe puštaju boju, pa sam ih samo odložila jer uništih zbog njih ostalu garderobu. Farmerke su oprane nakon kupovine. Nažalost, nisam pravila reklamaciju, ali nikad više u radnje ne ulazim. Sve im je samo za jednokratnu upotrebu.
Torbe iz Manga, Carpise, Accessorize (BBI centar) nakon tri ili četiri puta nošenja već se mogu uočiti sitna oštećenja.
Mango je street fashion, to što ovdje levate naše ženske je posebna priča, ali vanka su u nižem cjenovnom rangu. Ja nisam 200 eura uspio potrošiti u Barceloni u Mangu kupujući poklone ženi...
-
lajk
#1114 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
U Želju nikad vise
sjedimo ja i momak i jedemo cevape normala,nema nigdje mjesta laf nam stavi nekog dedu i nanu nama za sto
NIKAD !
- dinao
#1115 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Jel neko primjetio i da ja Cinema City poceo varati, krasti.. kako da kazem.
Po ovim vrucinama ne pale klimu, valjda da ustede koji dinar :-/
I jos sto prodaju karte za 3d filmove koji uopste nisu snimani u 3d!
Po ovim vrucinama ne pale klimu, valjda da ustede koji dinar :-/
I jos sto prodaju karte za 3d filmove koji uopste nisu snimani u 3d!
-
Jasminak
#1116 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
u zelje se to redovno desava.. u njih bas vrijedi pojedi odmah i idi sto prije, jer vecinom je guzva..lajk wrote:U Želju nikad visesjedimo ja i momak i jedemo cevape normala,nema nigdje mjesta laf nam stavi nekog dedu i nanu nama za sto
NIKAD !
- CaneBos
#1117 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
E dje je sad spao Mango ne znam, ja znam da je 2000 i neke bio upper fashion, pa mozda si sad i u pravu za te cijene, to se ja ravnam prema onome sto sam onomad gledala vaniJohnnyS wrote:CaneBos wrote:to je zato sto prodaju mu*a pod originalnu robu..torbe srednje velicine iz Manga nema ispod 150$ najmanje.poticaj wrote:Ne znam je li neko spomenuo smeće koje prodaje New Yorker.
Mango je street fashion, to što ovdje levate naše ženske je posebna priča, ali vanka su u nižem cjenovnom rangu. Ja nisam 200 eura uspio potrošiti u Barceloni u Mangu kupujući poklone ženi...
- PristavilaVoduZaKafu
#1118 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Cijene u Mangu u BiH i vani su iste 
I da, kvalitet nije nešto
I da, kvalitet nije nešto
- PristavilaVoduZaKafu
#1119 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Sve isto kao kod nas 
I, u Tiffany (Robot) dolazi prošlogodišnja (možda čak i starija) roba iz H&M-a i prodaje se po istoj cijeni kao što je bila u H&M-u te godine. (Također nije kvalitetna odjeća
)
Meni je jedino Esprit bio dobar.
I, u Tiffany (Robot) dolazi prošlogodišnja (možda čak i starija) roba iz H&M-a i prodaje se po istoj cijeni kao što je bila u H&M-u te godine. (Također nije kvalitetna odjeća
Meni je jedino Esprit bio dobar.
-
paladinka
#1120 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
NIsta drugo ne preostaje nego reklamirati.Mene je u pocetku bilo sramota, sad sam se vec navikla, za sve sto nije u redu ja reklamiram i vracam. Ako prodavacica pravi probleme, zovi sefa, nije mi tesko ni telefonski ni sa emailom reklamirati
Znam , zvuci malo psiho, ali svugdje samo hoce da zavale. Hej, znaci ti placas svojim parama, onda mozes ocekivati i fer uslugu i ta daj proizvod traje. Jedne cipele od 100 km, a 100 km nije malo, moraju da traju minimum 1 godinu, a ne da se nakon jednog nosanja raspadaju.Ja ne znam kako ti vlasnici butika uopste opstaju, usluga nula, cijene katastrofa, trebali bi da budu zadovoljni da im uopste neko udje u objekat :-(
-
hadzun
#1121 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Kupio skoro Gojzerice u Alpini. Planinarske!!!
3x hodo u njima na proljece, VaS mokar bio...katastrofa, malo rose i hod po majskom snijegu us razlog da promoči "vrhunska gojzerica"... Reklamirao, uvazili reklamaciju i dobio pare nazad!
Iako nemam nesto posebno zamjeriti radnicima (sam proces povratka love ne ide uz osmjeh kao kod kupovine), nisam siguran da li cu ikad kupiti gojzerice Alpina u koje sam se kleo do prije 2 godine
3x hodo u njima na proljece, VaS mokar bio...katastrofa, malo rose i hod po majskom snijegu us razlog da promoči "vrhunska gojzerica"... Reklamirao, uvazili reklamaciju i dobio pare nazad!
Iako nemam nesto posebno zamjeriti radnicima (sam proces povratka love ne ide uz osmjeh kao kod kupovine), nisam siguran da li cu ikad kupiti gojzerice Alpina u koje sam se kleo do prije 2 godine
-
hAZNADAR
#1122 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Taksista nije ukljucio taksimetar, na moje podsjecanje da je iskljucen samo odgovori kao nema potrebe i opali pricu o sebi kao postenom, te vjerniku, te me malo ismija - ko biva ja se prepo,.... hajd sutim ja. Odvali mi cifru od 20 M za relaciju gdje nisam nikad platio vise od 6. Ja kazem da nedam 20 M i on popizdi.
Rasprava, galama, patetika,.. poslije nesto kao hajd halal bilo - ko ne trebam nist platiti al mi na dusu jer sam skutor,...
Ja fino izvadim 10 M i kazem da naplati kako jeste, on uzme 10 i istjera me van.
Uslikam mobilom tablice, vidi se fino i koje je auto, boja i tablica. Nije firma, vec vjerovatno samostalni taksista ili cak i neki divlji. Kome ga mogu prijaviti?
Uslikam mobilom tablice, vidi se fino i koje je auto, boja i tablica. Nije firma, vec vjerovatno samostalni taksista ili cak i neki divlji. Kome ga mogu prijaviti?
- Coppertone
#1123 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
hAZNADAR, probleme oko taxista mozete prijaviti kantonalnoj inspekciji cini mi se ministarsvo saobracaja.
Da li ima topic za najgore sluzbenike u javnom sektoru?
Da li ima topic za najgore sluzbenike u javnom sektoru?
-
mumy
#1124 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
poticaj wrote:Katastrofa od kvalietaCaneBos wrote:to je zato sto prodaju mu*a pod originalnu robu..torbe srednje velicine iz Manga nema ispod 150$ najmanje.poticaj wrote:Ne znam je li neko spomenuo smeće koje prodaje New Yorker.
Torbe iz Manga, Carpise, Accessorize (BBI centar) nakon tri ili četiri puta nošenja već se mogu uočiti sitna oštećenja., smeće nam samo nude i papreno naplate. Kako koja godine ide sve je gore i gore. Pa ok, neka košta i 150 USD, barem kupiš jednom i možeš računati da ćeš npr. torbu moći nositi neko vrijeme, a ovako platiš po 100 KM - što je za naše prilike poprilična količina novca a dobiješ nešto što je za jednokratnu upotrebu a sretan biti ako te i toliko posluži kako treba.
Imam jedne farmerke iz Manga,model mi je super ,al sto boju pustaju....znaci oprala sam ih dosad XX puta i svaki put crna voda,meni nokti i noge plavi kad god ih obucem.Ne znam odakle sva ta boja
- vjesticanametli
#1125 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
to treba na sva zvona izvjesiti
da stoka propadne