IRAN

Post Reply
MufljuzMali

#1101 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

bogoljub wrote:
jefferson wrote:A ko je izvor ovog ovako fino sazetog djela po uzoru na UDBA-u, KGB i sl?
Svega mi, dodje mi, da ti od sebe kupim kartu za Iran, da odes i da vidis svojim ocima.
A mozda ni tada ne bi vjerovao!
evo ja bio nekoliko puta u iranu, i mogu ti reci da je pola napisanog suplje.a mrskomi je sad sve ispisat. ali recimo da krenemo od interneta. jednostavno cenzuriran, kao u kini. imaju drzavni firewallovi i vecina stranica jednostavno nije dostupna.
over and out
zonbirile

#1102 Re: IRAN

Post by zonbirile »

MufljuzMali wrote:
bogoljub wrote:
jefferson wrote:A ko je izvor ovog ovako fino sazetog djela po uzoru na UDBA-u, KGB i sl?
Svega mi, dodje mi, da ti od sebe kupim kartu za Iran, da odes i da vidis svojim ocima.
evo ja bio nekoliko puta u iranu, i mogu ti reci da je pola napisanog suplje.a mrskomi je sad sve ispisat. ali recimo da krenemo od interneta. jednostavno cenzuriran, kao u kini. imaju drzavni firewallovi i vecina stranica jednostavno nije dostupna.
over and out
-----------------------------------------
morali radi Amerike i američkog nemorala,znaš ono sex,droga,alkohol
jefferson

#1103 Re: IRAN

Post by jefferson »

MufljuzMali wrote:
bogoljub wrote:
over and out
Nemoguce!!!
mepac

#1104 Re: IRAN

Post by mepac »

zonbirile wrote:
mepac wrote:djaba vam sve iran ce opstati i jos ce se vise razvijati pa vi mozete samo laprdati do sutra..
i islam ce se jos vise siriti iako ga sad nemogu zaustaviti vec su priznali da ima vise muslimana nek krscana
da ne valja nebi se toliko sirio valjda znaci samo mozete sjediti i gledati i jesti se od muke...
------------------------------------------------
Brate,skojevac dugo si okolišo ,trebao si to davno izbaciti iz sebe.Popij toplo mlijeko i lezi,Amerika će ionako propasti,Turabi dolazi u aprili,muslimani vladaju svijetom od 2012g,sve ide kako su ti rekli,no sikiriki.
ma ti i jefferson ste mi ko ova dvojica iz mapetovaca sa balkona :lol:
pali te se ko hepo kocke
jefferson

#1105 Re: IRAN

Post by jefferson »

mepac wrote:
zonbirile wrote:
mepac wrote:djaba vam sve iran ce opstati i jos ce se vise razvijati pa vi mozete samo laprdati do sutra..
i islam ce se jos vise siriti iako ga sad nemogu zaustaviti vec su priznali da ima vise muslimana nek krscana
da ne valja nebi se toliko sirio valjda znaci samo mozete sjediti i gledati i jesti se od muke...
------------------------------------------------
Brate,skojevac dugo si okolišo ,trebao si to davno izbaciti iz sebe.Popij toplo mlijeko i lezi,Amerika će ionako propasti,Turabi dolazi u aprili,muslimani vladaju svijetom od 2012g,sve ide kako su ti rekli,no sikiriki.
ma ti i jefferson ste mi ko ova dvojica iz mapetovaca sa balkona :lol:
pali te se ko hepo kocke
aha, jasta!
simpozijum delirijum

#1106 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

prvo su USA i NATO saveznice trubile 50 godina o SSSR i "crvenoj opasnosti "i drzali svijet na rubu nuklearnoga rata , SSSR propao a car ostao go , tacnije ;vojno-industrijski komplex ostao bez posla
sada su Muslimani neprijatelji , nekakva fantomska Al-Kaida i saka dzudzubejaca iz zabiti drzi pola miliona "super-vojnika " zakovane u porazu u pustinjama ; Iraka , Somalije , Pakistana, Afganistana
jer to nisu teroristi vec ocajnici koji se bore za slobodu i protiv okupacije
sa tendencijom da tu ulogu dezurnoga krivca-negativca preuzmu Kinezi jer fazon je ispuhao , raja se vise ne pali toliko na "mrske Muslimane" koji ginu kao golubovi , tacnije civili od "pametnoga oruzja" jer su NATO i USA vojnici kukavice da se suoce prsa u prsa sa gerilcima , a to nije 'zabavno "
treba dostojniji neprijatelj da vojnu industriju drzi zaposlenu i oteti planetarne resurse samo za sebe
ali ?
ovaj put su se dobro zajebucnuli
Kina je prejaka i drzi ledja Iranu , Rusija je tu takodjer , a trenutna 'desavanja naroda " od Grcke , Francuske V.Britanije zbog ekonomske krize
usput ; Kina je kupila Spanski dug za sicu od 6.5 miljardi Eura , ovi papci salju vojsku a Kinezi lijepo kupe za kesh i dobiju drzavu na tacni jos im zahvaljuju :lol:
nece se Iranu nista desiti , neka se igraju igre jer Ruski i Kineski operateri protubrodskih raketa supersonicnih brzina stacionirani u Iranu drze Americku flotu za jaja
zonbirile

#1107 Re: IRAN

Post by zonbirile »

ko priča i o čemu da se treba desiti.Pričamo o tome da ne treba rabiti kiselinu u lice,javna vješanje,kratsi izbore i ubijati demonstrante ,cenzurirati internet i ostale medije,e o tome pričama.
jefferson

#1108 Re: IRAN

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:prvo su USA i NATO saveznice trubile 50 godina o SSSR i "crvenoj opasnosti "i drzali svijet na rubu nuklearnoga rata , SSSR propao a car ostao go , tacnije ;vojno-industrijski komplex ostao bez posla
sada su Muslimani neprijatelji , nekakva fantomska Al-Kaida i saka dzudzubejaca iz zabiti drzi pola miliona "super-vojnika " zakovane u porazu u pustinjama ; Iraka , Somalije , Pakistana, Afganistana
sa tendencijom da tu ulogu dezurnoga krivca-negativca preuzmu Kinezi jer fazon je ispuhao , raja se vise ne pali toliko na "mrske Muslimane" koji ginu kao golubovi , tacnije civili od "pametnoga oruzja" jer su NATO i USA vojnici kukavice da se suoce prsa u prsa sa gerilcima , a to nije 'zabavno "
treba dostojniji neprijatelj da vojnu industriju drzi zaposlenu i oteti planetarne resurse samo za sebe
ali ?
Kina je prejaka i drzi ledja Iranu , Rusija je tu takodjer , a trenutna 'desavanja naroda " od Grcke , Francuske V.Britanije zbog ekonomske krize
usput ; Kina je kupila Spanski dug za sicu od 6.5 miljardi Eura , ovi papci salju vojsku a Kinezi lijepo kupe za kesh i dobiju drzavu na tacni jos im zahvaljuju :lol:
nece se Iranu nista desiti , neka se igraju igre jer Ruski i Kineski operateri protubrodskih raketa supersonicnih brzina stacionirani u Iranu drze Americku flotu za jaja
Ti jos u americi? Ja konto ti si vec se uhvatio noge u slobodarsku Rusiju ili Kinu!
Ti fakat veze nemas o cemu pricas! Jaro moj na kraju h. rata SSSR je imao oko 20,000 bojevih glava vise od amerike. Tek onako da znas!
zonbirile

#1109 Re: IRAN

Post by zonbirile »

ovakve krize,hladni ratovi,prevrati po Africi i Aziji,zemlja na ivici nestajanja,pa to traje 200g sa uvijek istim igračima u sjeni i sjebanom masom zaplašenom za budućnost.Sada je u igri dodatno,hrana i energenti.
fedor

#1110 Re: IRAN

Post by fedor »

jefferson wrote: Hoces reci da se poredis sa najvecim fizicarem nakon IN?
Joj pratim tvoje postove i prosto ne mogu da se načudim kakve sve gluposti ti pišeš... :-)
fedor

#1111 Re: IRAN

Post by fedor »

Nevjerovatna je još jedna stvar, da cijelo vrijeme zonbirle i jeferson idu iz šupljeg u prazno.... :-)
zonbirile

#1112 Re: IRAN

Post by zonbirile »

hajmo malo o Iranu,bez ličnog prepucavanja i Amerike.Zašto se tamo baca kiselina u lice.Znaš li koliko je kažnjen režiser filma "Krug".Šest godina zatvora,20 zabrane snimanja i 10g izlaska iz zemlje.A znaš li da je sve krenulo u Sarajevu,na prošlom SFF.Neko tako revnosan se požalio da se loše prikazuje iranska realnost i kao u dobra vremena Hazjanina-murija.Za informaciju još 2001g film nagrađen u Veneciji,na SFF pozvan kao gost-toliko o Iranu.I hajde sve,ali čuj kazne ne smiješ napuštati zemlju?
fedor

#1113 Re: IRAN

Post by fedor »

Ok! Nema potrebe da se dalje ide.... Možemo li se složiti oko toga: Taj režiser je sigurno znao šta ga čeka, zar ne?
Znao je da se igra sa vatrom i dobro je znao kakav je zakon u IRANU po tom pitanju! Ja mislim da nije toliko naivan da nije znao za to...
I da se razumijemo, ni ja to ne odobravam, nije u redu! Ali tako je kod njih... 8-)
zonbirile

#1114 Re: IRAN

Post by zonbirile »

fedor wrote:Ok! Nema potrebe da se dalje ide.... Možemo li se složiti oko toga: Taj režiser je sigurno znao šta ga čeka, zar ne?
Znao je da se igra sa vatrom i dobro je znao kakav je zakon u IRANU po tom pitanju! Ja mislim da nije toliko naivan da nije znao za to...
I da se razumijemo, ni ja to ne odobravam, nije u redu! Ali tako je kod njih... 8-)
---------------------------------------
očito ne znaš o čemu se radi,ali si mogao skontati.Film ne obrađuje ništa specijalno,socijalizaciju prostitutke i tek nakon 10g prikazivanja i brojnih nagrada u "bratskoj" državi neko se upita i paf tolike kazne.Zar ne osječaš koja morbida,i šta je to zabrana izlaska iz zemlje-Kuba,bivša Kina,S.Koreja,bivši SSSR sa satelitima.Ima li još koja despotija sa takvim kaznama,naravno kada odsluži 6g pa onda 10g nema van.Znaš li uopšte kako funkcioniše sudstvo tamo.Vidi ovde na forumu se ljudi užasavaju toga,ali niko ne priziva ni opravdava USA da to silom,milom mjenja.
mepac

#1115 Re: IRAN

Post by mepac »

zonbirile wrote:ko priča i o čemu da se treba desiti.Pričamo o tome da ne treba rabiti kiselinu u lice,javna vješanje,kratsi izbore i ubijati demonstrante ,cenzurirati internet i ostale medije,e o tome pričama.
a tebi stalo toliko do muslimanskoga naroda auuuuuuuuuu ironijo ubij me :-D
mepac

#1116 Re: IRAN

Post by mepac »

jefferson wrote:
simpozijum delirijum wrote:prvo su USA i NATO saveznice trubile 50 godina o SSSR i "crvenoj opasnosti "i drzali svijet na rubu nuklearnoga rata , SSSR propao a car ostao go , tacnije ;vojno-industrijski komplex ostao bez posla
ali ?
Ti jos u americi? Ja konto ti si vec se uhvatio noge u slobodarsku Rusiju ili Kinu!
Ti fakat veze nemas o cemu pricas! Jaro moj na kraju h. rata SSSR je imao oko 20,000 bojevih glava vise od amerike. Tek onako da znas!
nije opasan onaj ko ima oruzije vec onaj ko je lud da ga upotrjebi a znamo svi ko ga je jedini upotrebijo zato nemoj dalje boga ti...
mepac

#1117 Re: IRAN

Post by mepac »

fedor wrote:Nevjerovatna je još jedna stvar, da cijelo vrijeme zonbirle i jeferson idu iz šupljeg u prazno.... :-)
ma da su oni neki veliki muslimani pa se brinu o maldima muslimanima u iranu pa rekao bi covjek al nidje veze
samo prosipaju propagandu al neka ih zanimljivo ih gledati kako se koprcaju :lol:
potpuni stranac

#1118 Re: IRAN

Post by potpuni stranac »

zonbirile wrote:[
---------------------------------------
očito ne znaš o čemu se radi,ali si mogao skontati.Film ne obrađuje ništa specijalno,socijalizaciju prostitutke i tek nakon 10g prikazivanja i brojnih nagrada u "bratskoj" državi neko se upita i paf tolike kazne.Zar ne osječaš koja morbida,i šta je to zabrana izlaska iz zemlje-Kuba,bivša Kina,S.Koreja,bivši SSSR sa satelitima.Ima li još koja despotija sa takvim kaznama,naravno kada odsluži 6g pa onda 10g nema van.Znaš li uopšte kako funkcioniše sudstvo tamo.Vidi ovde na forumu se ljudi užasavaju toga,ali niko ne priziva ni opravdava USA da to silom,milom mjenja.
iznenađujeme da si ti, koji trubiš o teorijama zavjere, masonima i sl, nasjeo na propagandu.
fedor

#1119 Re: IRAN

Post by fedor »

mepac wrote:
fedor wrote:Nevjerovatna je još jedna stvar, da cijelo vrijeme zonbirle i jeferson idu iz šupljeg u prazno.... :-)
ma da su oni neki veliki muslimani pa se brinu o maldima muslimanima u iranu pa rekao bi covjek al nidje veze
samo prosipaju propagandu al neka ih zanimljivo ih gledati kako se koprcaju :lol:
:lol:
mir-vama

#1120 Re: IRAN

Post by mir-vama »

svijet se jednostavno izdjelio na dvije struje pro Iransku i pro cionisticku.Ameriku i Evropu drze cionisti pod kontrolom,kako i arapski svijet i Saudijsku Arabiju jer banke su te koje regiraju svijetom a banke su u rukama cionista.Svijet i evropu drze pod kamatama.Uzmimo Njemacku ona svake godne mora uzimate kreidite samo da bi vracala kamatu na trilione dugova i ostetu koj placa i dalje od drugog svetskog rata cionistima.Ne kazem jevreji vec cionisti.I tamo imaju 2 struje.
Mrs.Zurbrigen

#1121 Re: IRAN

Post by Mrs.Zurbrigen »

jel iko od vas ikad bio u iranu? ono, malo duze... recimo tamo zivio pod uslovima pod kojim gradjani irana zive. njihov business as usual...

mislim, lako je iz bosanske/americke/zapadnoevropske fotelje trubiti za ili protiv iran(a)... ne znam... nekako mi se to cini jako - kako se kaze - umisljeno? ko neka etnologija iz imperijalistickih vremena...

otkuda vam ta sigurnost, da bas vi imate tocne podatke?

oh, i svim conspiracy-teoreticarima: bas mi se svidja taj redukcionizam...
mir-vama

#1122 Re: IRAN

Post by mir-vama »

MufljuzMali wrote:
over and out
naravno da je i u Kini i u Iranu iz istog razloga cenzurisan internet jer im ubacuju viruse radi spijunaze.

Vlasti u Iranu su objavile da su uhapsile više špijuna povezanih sa širenjem informatičkog virusa "stuksnet" (stuxnet) u toj zemlji koje je napravilo pravu pometnju.

Iranska vlada je potvrdila da je sposobna da se suprostavi bilo kojoj vrsti informatičkog napada i da su zaraženi industrijski računari očišćeni.

Nikakvi detalji, medjum, nisu saopšteni vezano za hapšenje špijuna i pre svega da li se radi o iranskim ili stranim agentima, preneli su francuski elektronski mediji.

http://www.srbijanet.rs/tehnologija/int ... sneta.html

PREMA PODACIMA BEZBEDNOSNE KOMPANIJE Symantec, nedavno otkriveni opasni računarski crv koji pokušava da ukrade informacije iz industrijskih kontrolnih sistema, najteže je pogodio računare u Iranu.

http://www.mikro.rs/main/index.php?q=ve ... =&ID=13581
Last edited by mir-vama on 27/01/2011 13:33, edited 1 time in total.
fedor

#1123 Re: IRAN

Post by fedor »

Mrs.Zurbrigen wrote:jel iko od vas ikad bio u iranu? ono, malo duze... recimo tamo zivio pod uslovima pod kojim gradjani irana zive. njihov business as usual...

mislim, lako je iz bosanske/americke/zapadnoevropske fotelje trubiti za ili protiv iran(a)... ne znam... nekako mi se to cini jako - kako se kaze - umisljeno? ko neka etnologija iz imperijalistickih vremena...

Šta si ti sad, došao da nas prosvijetliš, ne!? :D
Drugo, ja kažem, ako tolika masa ljudi može da živi tamo i da se pokorava vlasti i režimu, neka im bude! Gdje god ima bolje i ljepše neka idu, pa niko ih ne prisiljava da tamo žive... :-) :-) :-)
Koliko puta treba to ponoviti!?
Mrs.Zurbrigen

#1124 Re: IRAN

Post by Mrs.Zurbrigen »

fedor wrote:
Mrs.Zurbrigen wrote:jel iko od vas ikad bio u iranu? ono, malo duze... recimo tamo zivio pod uslovima pod kojim gradjani irana zive. njihov business as usual...

Šta si ti sad, došao da nas prosvijetliš, ne!? :D
Drugo, ja kažem, ako tolika masa ljudi može da živi tamo i da se pokorava vlasti i režimu, neka im bude! Gdje god ima bolje i ljepše neka idu, pa niko ih ne prisiljava da tamo žive... :-) :-) :-)
Koliko puta treba to ponoviti!?
do i sense a lack of arguments?

ne, ja samo pitam, na cemu, dakle na kojim informacijama, je bazirana ta diskusija...
fedor

#1125 Re: IRAN

Post by fedor »

Ako moRe prevod, ne razumijem baš taj jezik, čini mi se da je engleski... :-)
Iskreno, ja nisam tamo bio.... Zastupam i dalje tezu ako im je tako "loše" neka se sele iz IRANA! 8-)
Post Reply