Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
Gusztav

#1101 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Gusztav »

wolf07 wrote:A jebo ga Mi-8! Pa jel cinjenica da smo imali nesto tih helikoptera ili nije??? Jesu li ti helikopteri letjeli za Bihac, Srebrenicu, Gorazde ili nisu??? Jesu li dosli dzabe ili su mozda placeni. I na koncu, to je uzeto kao primjer, a usput da ne zaboravimo da je zemlja bila pod embargom na uvoz bilo kakvog oruzja i sta sad vi ocekujete da vam neko pokaze priznanicu i racun kad, gdje i od koga je to kupljeno, ma nemojte bit smijesni!
Hasane Čengiću, što to ne spavaš?......vidiš li koliko je sati?
sablja2011

#1102 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sablja2011 »

Evo danas Ustavni sud RS-a donio odluKu kojom smatra prihvatljivim zahtjev delegata Kluba Bošnjaka u RS-u za izmjenu i dopunu Izbornog zakona RS-a,Klub delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS-a smatra da je donošenjem ovog zakona od Narodne skupštine, povrijeđen vitalni interes bošnjačkog naroda da učestvuje u organizaciji organa javne vlasti.
Ovo su pravi problemi naših ljudi koji tamo žive.
sablja2011

#1103 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sablja2011 »

Gospodin Izetbegović jučer primio članice udruženja majki iz Srebrenice, izgleda da je on jedini koji razgovara sa tim našim napaćenim narodom iz tog kraja mimo izbora.Svaka čast predsjedniče.
Akibh

#1104 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Akibh »

Korisničkoime wrote:
wolf07 wrote:A jebo ga Mi-8! Pa jel cinjenica da smo imali nesto tih helikoptera ili nije??? Jesu li ti helikopteri letjeli za Bihac, Srebrenicu, Gorazde ili nisu??? Jesu li dosli dzabe ili su mozda placeni. I na koncu, to je uzeto kao primjer, a usput da ne zaboravimo da je zemlja bila pod embargom na uvoz bilo kakvog oruzja i sta sad vi ocekujete da vam neko pokaze priznanicu i racun kad, gdje i od koga je to kupljeno, ma nemojte bit smijesni!
Ma baš te Mi-8 :dance: ako zbog tebe ban ne popijem neću nikad. Ne govorim o nekim ličnim stvarima ovdje ali reći ću ti kratko jednu ličnu stvar iz tog perioda JA, ROV I 4 METKA drug. 4 HEBENA METKA, ČETIRI čovječe i ti si mi se našao nešto pričati o našim eskadrilama helikoptera. Čuj smiješan, majke mi volio bi tebe u tom rovu vidjeti kako gologuzoj raji pričaš o eskradrili Mi-8 helikoptera i kako su smiješni. Liku čitaš li ti šta ti pišem zolja 1000 DM u kući potpredsjednika Opštinskog odbora SDA. Upravo zbog tog embarga mnogi su pokrali boga oca jer se mogli vaditi i sad se vade na tu spiku "znaš na crno nema tu ni računa ni koliko sam dobio ni koliko sam platio". Uostalom halo majstore o čemu pričamo svi se do zuba naoružali Srbi, Hrvati i u HR i u BiH pa jbt. Albanci a mi sisamo veslo oni su htjeli voditi narod dobili su vodstvo, oni su poveli narod u nezavisnost narod ih je pratio, oni nisu ni kakav način mogli izbjeći rat i za isti nisu krivi ali kad je rat došao narod ih je pratio, trebali su vojsku narod se odazvao, trebali su jedinstvo narod im ga je dao, trebali su podršku narod im je pružio. Narod je rekao hoću branit ću, hoću stati ću u rov, hoću pućat ću, hoću ubit ću a oni njemu pušku sa 4 METKA i praznu priču koju ti ovdje prosipaš. Ako ništa onda narod makar nije zaslužio tu praznu priču o babinom ratniku i milijardama koje su otišle u nevidljive eskadrile helikoptera.
Izvini, ali ja te vecinom nisam razumio.
Ja i stari smo pocetkom rata kupili dvije automatske, municiju, jednu zolju, nekoliko bombi...Kasnije, kad je bilo kasno, smo skontali da je to bilo premalo i pravo nam je bilo vokri sto nismo prodali ficu i kupili jos jednu dvije zolje i puno vise municije. Srecom pa je u naselju bilo jos 20-ak slicnih pa smo sa tim oruzjem odbranili naselje pocetkom rata
Znaci, sa tim oruzjem je odbranjeno naselje u aprilu, uspjeli smo sacuvati majku, sestre, komsije...
SDA ko SDA, bilo je i jos uvijek ima svega, kradja, lopovluka, mafije ali ja ovom potpredsjedniku OO SDA i slicnim cestitam jer je pomogao da ostanem ziv, kao i moji starci, sestre...To je najvaznije
Dok su drugi paradirali za mir on je nabavljao oruzje i tusio ga, normalno...

Sjecam se i ja jedne akcije, imam osam metaka pa kontam kad ispucam 7 imam i noz, branicu se sa njim. A onda je stigla 7. muslimanska sa 3 tenka, 4-5 VBR-ova na kamionima i stotinama raketa, nekoliko hiljada ljudi sa ful opremom, logistikom ko u prici.. Jeb
Čovjek

#1105 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Čovjek »

VektoR wrote:ocit primjer da nemoras biti odlikas da bi bio sef drzave... nekad smo imali bravara i bili sila... svima nam je bilo dobro, a ako neko kaze da nije... vala laze... :D
:D
Better Man

#1106 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Better Man »

Bakir i negov otac zajedno sa SDA su najveće zlo koje nas je moglo zadesiti! Za sav kriminal. korupciju i mafioze su oni odgovorni!
hzsa22

#1107 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by hzsa22 »

Better Man wrote:Bakir i negov otac zajedno sa SDA su najveće zlo koje nas je moglo zadesiti! Za sav kriminal. korupciju i mafioze su oni odgovorni!
Dokazi? Najlakse tudjim k***** gloginje mlatit'. Da nije bilo Alije sad' bi Evropljani trazili i tvoje i moje posmrtne ostatke pored desetina hiljada poginulih u istocnoj Bosni i izucavali masovni genocid nad evropskim muslimanima.
popajic

#1108 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

hzsa22 wrote:
Better Man wrote:Bakir i negov otac zajedno sa SDA su najveće zlo koje nas je moglo zadesiti! Za sav kriminal. korupciju i mafioze su oni odgovorni!
Dokazi? Najlakse tudjim k***** gloginje mlatit'. Da nije bilo Alije sad' bi Evropljani trazili i tvoje i moje posmrtne ostatke pored desetina hiljada poginulih u istocnoj Bosni i izucavali masovni genocid nad evropskim muslimanima.
Reagujes , a ne citas sta covjek pise :-)
Zna se ko nas je ubijao , a zna se i ko nas je opljackao - tebi je ovaj drugi dio promakao !
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#1109 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Faruk »

Better Man wrote:Bakir i njegov otac zajedno sa SDA su najveće zlo koje nas je moglo zadesiti! Za sav kriminal. korupciju i mafioze su oni odgovorni!
najveće zlo i najgora stvar koja nam se desila
otac, sin & sda krimosi
bagra, lopovi, pljačkaši

njihovo maltretiranje građana BiH je po mom mišljenju ravno agresiji četnika na BiH
Aretej

#1110 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Aretej »

Pretpostavke i samo pretpostavke, svi sve znamo, a dokaza ni u priči. Naravno, mi volimo dramatične situacije, svi rade sve i niko ne radi ništa. Za ovo stanje u državi ne kriviš nikog, samo SDA, kao da niko drugi ne postoji. Ne kriviš agresiju na BiH, kojom je skoro u potpunosti uništena infrastruktura, industrija, narod duboko podijeljen... ne kriviš ni one koji su otvoreni neprijatelji BiH, a koji su trenutno najjači politički faktor u BiH. MIsliš da će određene političke strukture dopustiti ekonomsku stabilizaciju i prosperitet u BiH. Kada nekog imenuješ najvećim zlom, onda svakako trebaš i predočiti dokaze koji to potvrđuju. Ukoliko svoj stav formiraš na osnuvu navoda Dnevnog avaza i Federalne televizije, zapitaj se da li je tvoj stav objektivan i koliko istine ima u njemu. Rahmetli Alija Izetbegović je dao neizmjeran doprinos u odbrani BiH od agresora za vrijeme agresije na BiH, a isto to je činio i u miru. Njegov sin, gosp. Bakir Izetbegović, nastavio je tim putem, što pokazuje poduzimanjem određenih aktivnosti kao bošnjački član Predsjedništva BiH. Naravno, svako ima pravo na lični stav i mišljenje, ali aktivnosti koje poduzima govore suprotno od kvalifikacije ''najvećeg zla''.
Better Man

#1111 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Better Man »

Aretej wrote:Pretpostavke i samo pretpostavke, svi sve znamo, a dokaza ni u priči. Naravno, mi volimo dramatične situacije, svi rade sve i niko ne radi ništa. Za ovo stanje u državi ne kriviš nikog, samo SDA, kao da niko drugi ne postoji. Ne kriviš agresiju na BiH, kojom je skoro u potpunosti uništena infrastruktura, industrija, narod duboko podijeljen... ne kriviš ni one koji su otvoreni neprijatelji BiH, a koji su trenutno najjači politički faktor u BiH. MIsliš da će određene političke strukture dopustiti ekonomsku stabilizaciju i prosperitet u BiH. Kada nekog imenuješ najvećim zlom, onda svakako trebaš i predočiti dokaze koji to potvrđuju. Ukoliko svoj stav formiraš na osnuvu navoda Dnevnog avaza i Federalne televizije, zapitaj se da li je tvoj stav objektivan i koliko istine ima u njemu. Rahmetli Alija Izetbegović je dao neizmjeran doprinos u odbrani BiH od agresora za vrijeme agresije na BiH, a isto to je činio i u miru. Njegov sin, gosp. Bakir Izetbegović, nastavio je tim putem, što pokazuje poduzimanjem određenih aktivnosti kao bošnjački član Predsjedništva BiH. Naravno, svako ima pravo na lični stav i mišljenje, ali aktivnosti koje poduzima govore suprotno od kvalifikacije ''najvećeg zla''.
Nikakv doprinos odbran Alija nije dao! Postavio je sebi odane poslusnike, a smijenio je sve istinske patriote! O zrtvovanju Srebrenice za nato bombardovanje i o zaustavljanju Armije RBiH da ista ne udje u banja Luku ne bih da govorim. Treba biti iskren i posten i priznati da smo imali poptpuno ne sposbnog covjeka na celu drzave.
deathlander

#1112 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by deathlander »

Bakir je najbolji pokazatelj ostavštine Alije Izetbegovića. Korumpirani mafijaš, mediokritet, okružen kriminalcima, i na to sve jedva sroči rečenicu. :)
hzsa22

#1113 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by hzsa22 »

Better Man wrote: Nikakv doprinos odbran Alija nije dao! Postavio je sebi odane poslusnike, a smijenio je sve istinske patriote! O zrtvovanju Srebrenice za nato bombardovanje i o zaustavljanju Armije RBiH da ista ne udje u banja Luku ne bih da govorim. Treba biti iskren i posten i priznati da smo imali poptpuno ne sposbnog covjeka na celu drzave.
Puno zujis, a malo meda dajes. Malo se informisi prije nego krenes lupat' k'o Maksim po diviziji. Razlog zaustavljanja Armije RBIH pred Banja Lukom je telegram NATOa i Amerikanaca da ce ako Armija RBIH udje u Banja Lauku, NATO okrenuti cijevi prema njima.
popajic

#1114 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

hzsa22 wrote:
Better Man wrote: Nikakv doprinos odbran Alija nije dao! Postavio je sebi odane poslusnike, a smijenio je sve istinske patriote! O zrtvovanju Srebrenice za nato bombardovanje i o zaustavljanju Armije RBiH da ista ne udje u banja Luku ne bih da govorim. Treba biti iskren i posten i priznati da smo imali poptpuno ne sposbnog covjeka na celu drzave.
Puno zujis, a malo meda dajes. Malo se informisi prije nego krenes lupat' k'o Maksim po diviziji. Razlog zaustavljanja Armije RBIH pred Banja Lukom je telegram NATOa i Amerikanaca da ce ako Armija RBIH udje u Banja Lauku, NATO okrenuti cijevi prema njima.
Slali su oni I Radovanu i Dzeneralu i telegrame i brojne rezolucije - jesu li prekinuli agresiju ?
A vojsku vlastite drzave u oslobadjanju teritorija zaustavi jedan telegram ???
Slobodu nam sjebo telegram...ccc...
Ali , tema je sin , a ne babo mu 8)
sablja2011

#1115 Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sablja2011 »

Ja sam lično bio te 95 ratne godine u Budimlića Japri, nadomak Banja Luke, nekih 16-tak km otprilike, kad su NATO avioni samo preletjeli više nas, da nas tad nisu zaustavili, doduše nismo odmah stali, isti ti avioni bi nas bombardovali.
A pola Banjalučana je krenulo već sa pakovanjem stvari i pripremom za bijeg prema derventi, Doboju i Brčkom.
Nikad prežaliti neću što nas Klinton natjera da stanemo.
sablja2011

#1116 Intervju u Oslobođenju

Post by sablja2011 »

Bakir iznio svoje stavove dajući intervju za Oslobođenje, pa ako imate nekih nejasnoća pročitajte intervju.
wolf07

#1117 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Mozete da me nazovete kako god hocete, evo i Hasan Cengic! Kako god bilo ja ne tvrdim da je Izetbegovic super-postenjacina ali mi ide na zivce sto neko zahvaljujuci cinjenici da je platio svoju pusku (uostalom kao i ja i mnogi drugi) sad misli da ima pravo da sere po ondasnjem ili sadasnjem drzavnom rukovodstvu! Kad budemo u stanju da postujemo sebe i svoje predstavnike tek tada se mozemo NADATI da ce nas i drugi postovati. Do tada nemojte se iznenaditi kad Mile svako malo oplete po Reisu ef.Mustafi Cericu (jer ga ni mi ne postujemo), po Harisu Silajdzicu (jer ni njega ne postujemo), po Zlatku Lagumdziji (jer nam ni on ne valja), po Aliji i Bakiru (jer su i oni lopovi)... Samo nastavite, zelim vam ugodno pljuvanje i nadajte se da ce zbog toga neko sa strane da vam jednog dana ukaze postovanje!
hzsa22

#1118 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by hzsa22 »

Predsjednik Izetbegovic u posjeti gradovima BiH. Prvo Travnik, sada Maglaj :thumbup: Sad' ce neko rec' ne valja sto trosi budzetska sredstva :lol:

Iz intervju za FENU :

"Ipak, i pored najbolje volje treba biti realan i kazati da će se dramatično političko odmjeravanje sa Miloradom Dodikom najvjerovatnije nastaviti i ovoj godini. Po tom pitanju ostajem skeptik.
Ovih dana on i njegovi ljudi ponovo insistiraju na priči o “državnosti RS” i to itekako iritira. Zaboravljaju spomenuti da je kreiranje RS-a praćeno neizmjernom patnjom Bošnjaka i Hrvata koje je kulminiralo genocidom u Srebrenici. Na žalost, srpski političari, istoričari, intelektualci ne žele svoj narod sučiti sa očiglednom istinom.
Na našu ispruženu ruku, spremnost na pomirenje, želju da se više govori o budućnosti nego o prošlosti odgovaraju slavljenjem datuma nastanka paradržave, rehabilitacijom haških osuđenika, prognozama o otcepljenju i državnosti dijela Bosne i Hercegovine koji po svojoj istoriji, pravu i ustavu pripada i Bošnjacima i Hrvatima, i svim ostalim koje je Karadžićeva vojska protjerala prije dvadeset godina s kućnih pragova.
U svakom slučaju, nećemo dozvoliti da oni svojom propagandnom mašinerijom prekriju stvarnu sliku o nastanku tog entiteta.
Učinit ćemo ono što su srpski lideri trebali davno da učine. Podsjetit ćemo sve i svakoga da je dvadeset godina RS-a zapravo dvadeset godina na koje srpski narod u BiH nikako ne bi trebao biti ponosan. Naprotiv.
FENA: Kako komentarišete proslavu dana RS-a i pokušaj da se stvori dojam da je RS država a ne entitet, dolazak predsjednika Srbije Borisa Tadića i navodnu čestitku Predsjednika Hrvatske Ive Josipovića?
IZETBEGOVIĆ: Predsjednik Josipović nije čestitao, to je demantovao i javno, a i u telefonskom razgovoru koji smo jutros obavili. Što se tiče proslave dana nastanka entiteta, to može biti samo datum potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma jer su entiteti legalne tvorevine od tog datuma. Dakle od novembra 1995.
Deveti januar 1992. godine je dan formiranja paradržave i paravojske koja je sa tog teritorija Bosne i Hercegovine etnički očistila svo nesrpsko stanovništvo, porušila sve bogomolje osim pravoslavnih.
Protjerivanje Bošnjaka i Hrvata praćeno je stravičnim zločinima, konclogorima i kulminiralo je genocidom u Srebrenici. To nije datum za ponos nikome, ni bosanskim Srbima, niti njihovim liderima, niti predsjedniku Borisu Tadiću.
"

:thumbup: :thumbup:
Ergun

#1119 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Ergun »

wolf07 wrote:Mozete da me nazovete kako god hocete, evo i Hasan Cengic! Kako god bilo ja ne tvrdim da je Izetbegovic super-postenjacina ali mi ide na zivce sto neko zahvaljujuci cinjenici da je platio svoju pusku (uostalom kao i ja i mnogi drugi) sad misli da ima pravo da sere po ondasnjem ili sadasnjem drzavnom rukovodstvu! Kad budemo u stanju da postujemo sebe i svoje predstavnike tek tada se mozemo NADATI da ce nas i drugi postovati. Do tada nemojte se iznenaditi kad Mile svako malo oplete po Reisu ef.Mustafi Cericu (jer ga ni mi ne postujemo), po Harisu Silajdzicu (jer ni njega ne postujemo), po Zlatku Lagumdziji (jer nam ni on ne valja), po Aliji i Bakiru (jer su i oni lopovi)... Samo nastavite, zelim vam ugodno pljuvanje i nadajte se da ce zbog toga neko sa strane da vam jednog dana ukaze postovanje!
A ti smatraš da Bošnjaci trebaju da poštuju Bakira i Aliju Izetbegovića ??
Vjerujem da imaš i valjane razloge za to. :lol: :thumbup:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1120 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by prljavi Hare »

Kojekakvim izjavama pokušavaju se pokupiti makar mrvice političkih poena,pa tako radi i Bakir.Podsjetimo se
izjave istog čovjeka prošle godine kada je bila "proslava 19. rođendana genocidne"! :wink:
Ili se možda slabo ko sjeća šta je izjavljeno? :roll:
wolf07

#1121 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Ergun wrote:
wolf07 wrote:Mozete da me nazovete kako god hocete, evo i Hasan Cengic! Kako god bilo ja ne tvrdim da je Izetbegovic super-postenjacina ali mi ide na zivce sto neko zahvaljujuci cinjenici da je platio svoju pusku (uostalom kao i ja i mnogi drugi) sad misli da ima pravo da sere po ondasnjem ili sadasnjem drzavnom rukovodstvu! Kad budemo u stanju da postujemo sebe i svoje predstavnike tek tada se mozemo NADATI da ce nas i drugi postovati. Do tada nemojte se iznenaditi kad Mile svako malo oplete po Reisu ef.Mustafi Cericu (jer ga ni mi ne postujemo), po Harisu Silajdzicu (jer ni njega ne postujemo), po Zlatku Lagumdziji (jer nam ni on ne valja), po Aliji i Bakiru (jer su i oni lopovi)... Samo nastavite, zelim vam ugodno pljuvanje i nadajte se da ce zbog toga neko sa strane da vam jednog dana ukaze postovanje!

Smatram!!! A ako vec hoces da znas Alija nije imao moj glas na onim famoznim prijeratnim izborima kao sto ga nije dobio ni Bakir priije nesto vise od godinu dana. Medjutim, ovdje se sve svodi na to da li si ti glasao za nekog lika ili nisi. Ako si mu dao glas e onda ga ljubis u dupe a ako nisi popljuj koliko god mozes. Moj stav je da postujem instituciju, u ovom slucaju instituciju clana Predsjednistva Bosne i Hercegovine i nista manji ni vise od toga. Ako ima konkretan dokaz da je njegov otac ili ovaj covjek kriminalac dodajte to u AVAZ i garant ce to ujutro biti na naslovnici ali budite konkretni i manite se vise suplje patetike tipa "SDA prodavala puske", "sjedio u banci", "jaran sa Sajom"....! Dajte ime, prezime, cifru, vrijeme, mjesto.... do tada to je clan Predsjednistva Bosne i Hercegovine kojeg postujem iako, kako vec rekoh, nije dobio moj glas!
Ergun

#1122 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Ergun »

wolf07 wrote:
Ergun wrote:

Smatram!!! A ako vec hoces da znas Alija nije imao moj glas na onim famoznim prijeratnim izborima kao sto ga nije dobio ni Bakir priije nesto vise od godinu dana. Medjutim, ovdje se sve svodi na to da li si ti glasao za nekog lika ili nisi. Ako si mu dao glas e onda ga ljubis u dupe a ako nisi popljuj koliko god mozes. Moj stav je da postujem instituciju, u ovom slucaju instituciju clana Predsjednistva Bosne i Hercegovine i nista manji ni vise od toga. Ako ima konkretan dokaz da je njegov otac ili ovaj covjek kriminalac dodajte to u AVAZ i garant ce to ujutro biti na naslovnici ali budite konkretni i manite se vise suplje patetike tipa "SDA prodavala puske", "sjedio u banci", "jaran sa Sajom"....! Dajte ime, prezime, cifru, vrijeme, mjesto.... do tada to je clan Predsjednistva Bosne i Hercegovine kojeg postujem iako, kako vec rekoh, nije dobio moj glas!
Pregršt dokaza ima, i više nego što treba.
Nešto lijepo za Aliju može reći samo neko kome je on pomogao u privatizaciji, ili neko toliko glupav ko još uvijek u Aliji vidi sveca i "spasitelja" BiH i bošnjačkog naroda.
Ovaj njegov mufljuz ne vrijedi ni da ga čovjek pljune, a kamoli troši riječi na njega. :bih:
pametolog

#1123 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by pametolog »

wolf07 wrote:
Ergun wrote:

:thumbup: :bih:
popajic

#1124 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

Samo onaj ( oni ) ko zna da narod pojma nema moze reci - NAROD ZNA !
Akcija ratno profiterstvo potpuno uspjela 8)
wolf07

#1125 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

ERGUN ili kako ti je vec ime, kad vec administrator nece da ti kaze evo ja cu. Bilo bi lijepo da, prije nego sto okitis nekoga sa epitetom "glup" ili nesto slicno tome, bar pokusas shvatiti o cemu ljudi govore! Najlakse je ispalit uvredu i ako mislis da to drugi ne znaju onda se grdno varas. Ako kazem da Izetbegovic Jr. nije dobio moj glas (a zaista nije) onda bi to trebalo da znaci nesto nekome ko je pametan! A sto se tice privatizacije i Alijine umijesanosti u to samo si pokazao koliko ne poznajes procese u ovoj zemlji, kako politicke tako isto i ekonomske. U najkracem, umjesto velikih rijeci kojima se koristis zaista bi bilo bolje da procitas jednu veeeliku sobu knjiga pa da onda formiras svoje misljenje umjesto te jeftine kafansko-ulicarske demagogije tipa "nacionalne stranke su nas dovele dovde", "svi su politicari isti", "sve su to lopovi"... Naravno, ja ne tvrdim ni suprotno od toga ali treba ipak malo vise od "dokaza je i previse" pa da bi se bilo kome vjerovalo kad je rijec o bilo cemu. Jednostavno ne volim te revolucionarne poklice i atmosferu linca ako se neka stvar moze dokazati.
Post Reply