"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Karl Hungus

#1101 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Karl Hungus »

simpozijum delirijum wrote:ako na jednome nazovimo " progresivnome i liberalnome " VIP blogeru B92 , na kojemu blogove objavljuje "gradjanska Srbija " objavljuju ovakve blogove i preko 300 komentara sizofrene mrznje i uvrijeda i za Andzelinu ( i njenu familiju ) i za sav komsiluk i susjedstvo ?
uz doduse i par komentara razuma
e jadna Srbijo !
nema njima napretka jos dugo i otrijeznjenja , vec lijepo i solidno naoruzati OSBiH i biti na oprezu sa nasim podivljalim istocnim susjedima
zao mi je ali je tako , :roll: a imam raje iz Srbije i volim grad Beograd ali su tesko kontaminirani mrznjom i nacionalistickom paranojom , cak i oni koji sebe nazivaju "slobodnim Evropskim intelektualcima"
http://blog.b92.net/text/19704/Andjelin ... ka-poruka/
Samo im treba postaviti ovaj link http://www.icty.org
Ako vec ne vjeruju amerikancima, ako ne vjeruju bosnjacima, onda bi trebali vjerovati medjunarodnim sudovima. AKo ne vjeruju ni medjunarodnim sudovima, e onda ebi ga. Na Ravnu goru i guslaj.
simpozijum delirijum

#1102 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by simpozijum delirijum »

touch brain wrote:ja sam cijeli rat proveo u sarajevu i znam ko me je gadjao...

kad je u pitanju film,htio sam reci da film je los i smjesno mi je da ga pojedini (vecinom bosnjaci) toliko hvale do te mjere da ce ga proglasit za najbolji film svih vremena..ja sam taj film pogledao objetivno i bez uplitanja emocija dok vecina to ne moze i donose pausalne ocjene o nepostojecoj kvaliteti filma

kada je u pitanju objektivnost filma to je malo teza tema za ovaj podforum ali pokusacu da budem sto kraci i jasniji....
laganje i stvaranje subjektivnog vidjenja(te preslika te subjektivnosti kroz film) su dva pojma koji su udaljeni svjetlosnim godinma jedan od drugog

nitko ne spori zrtve i treba im odati pocast(brojke iznjete u filmu necu komentirat jer nisam ja vodio te statistike te nemogu potvrditi ili demantirati njihovu tacnost ) ali zivot nije crno-bijel..dali po tebi treba odat pocast i hrvatima ili srbima koji su ubili bosnjaci ili recimo odat pocast srbima i bosnjacima koji su ubili hrvati? po meni,naravno da treba jer svaki zivot je jednako vrijedan bez obzira kojem plememu pripada...e tu dolazimo do filma koji je trebao "prosjetliti" ljude na balkanu....svjesno napravit film u kome je samo jedna strana zrtva a ostale zrtve "zaboravit" ili od njih napravit trecerazredne zrtve je i vise nego subjetvno i u krajnjoj liniji bezobrazno...
kad se sve uzme na kraju, film je ocito fulio metu jer je uradio upravo suprotno od njegove namjere (valjda katarze ili sta vec) ako je uoste to i bila njegova stvarna namjera....andji ode (i jebe joj se za balkan a realno i vecini ljudi na ovom svjetu ) a nama je ostavila jos vecu mrznju
i ja znam ko me je gadjao , i znam ko je poceo rat , nisu iz Vukovara tenkovi ispraceni cvijecem krenuli ka Beogradu
nisu Dubrovcani poslali ratnu flotu u Boku-Kotorsku
nisam gledao film i mozda jeste sranje ili nije , ne znam ,ali pljuvati jednu zenu i zbog filma i optuzivati je da je
CIA agent i slicne nebuloze je idiotski
i sumnjam da je film tako jednostran kako tvrdis
i mogla je Andzelina biti na Bahamima i zajedno sa Bradom i da je se Hebe za nas , snimiti Holivudsku akciju o "losim Srbima " uz puno pucacine
( poput; "Peacemaker" Behind enemy lines" i jos par akcijskih filmova u kojemu su Srbi "losi momci")
ali nije tako
sto daje intervjue i trpi vrijedjanja i cak prijetnje ?
sto joj to treba ?
zar nije lijepo porucila da se trebamo osvijestiti i krenuti dalje bez mrznje ?
pa hebote smrcu joj prijete iz Srbije , zbog filma !
ludilo !
Baudelaire

#1103 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Baudelaire »

Prijatelju, zašto niko ne pravi film o zločinima nad Nijemcima u Drugom svjetskom ratu? Bilo bi suludo reći da nije bilo zločina nad Nijemcima.
nellington

#1104 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by nellington »

Baudelaire wrote:Prijatelju, zašto niko ne pravi film o zločinima nad Nijemcima u Drugom svjetskom ratu? Bilo bi suludo reći da nije bilo zločina nad Nijemcima.
http://www.imdb.com/title/tt1035730/

Film čak nije ni loš.
Baudelaire

#1105 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Baudelaire »

nellington wrote:
Baudelaire wrote:Prijatelju, zašto niko ne pravi film o zločinima nad Nijemcima u Drugom svjetskom ratu? Bilo bi suludo reći da nije bilo zločina nad Nijemcima.

Film čak nije ni loš.
Uvijek me demantuješ :D Svejedno, ostaje poenta da je jako malo takvih filmova snimljeno, vjerovatno iz razloga što se zločini Nijemaca ne mogu porediti sa zločinima nad Nijemcima. Isto, samo u malo drugačijim uslovima može biti primijenjeno i na naše prostore. Treba sad državu koja je napravila toliko zla amnestirati time što ćemo reći da smo svi bili isti i snimati filmove o njihovim stradanjima. Opet ponavljam, nikako ih ne negiram, samo mi je neobjašnjivo da sve češće čujem ,,svi smo isti '' priču. Jer nismo isti.
eltroxin

#1106 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by eltroxin »

touch brain wrote:ja stvarno neznam cemu toliko iz***avanje na ovaj film

film je sa umjetnickog aspekta jedna velika 0..totalno promasen fudbal :-? pokusaj idealizacije filma od vecinom bosnjackog djela publike je retardirano..film je sa umjetnicke strane sranje svidjelo se to vama ili ne...

takodjer,film se ocito dobro koristi u dnevno-politicke svrhe (posebno bosnjaci)..film je djelomicno subjektivan...zlocini su se desavali na sve tri strane,samo je razlika sto sto su neki cinile vise zla od drugih (sad ce me ova bosnjacka strana popljuvat,dobit cu ban ali sta ja mogu)..
Valjda ti je jasno da sva ova furtutma oko filma ima najmanje veze sa "umjetnickim aspektom"? A i da ima, nesto nisam siguran da je publika iz Srbije i iz RS-a tako osjetljiva na sund. Jedino ako "umetnicke standarde" nisu postavljale iznajmljivane kasete smaknuca srebrenickih djecaka? Nema sumnje da bi "umetnicki dojam" bio bolji da su ubistva bila izvrsena nozem a ne metkom... Morbidno!
POCA

#1107 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by POCA »

Baudelaire wrote:
nellington wrote:

Film čak nije ni loš.
Uvijek me demantuješ :D Svejedno, ostaje poenta da je jako malo takvih filmova snimljeno, vjerovatno iz razloga što se zločini Nijemaca ne mogu porediti sa zločinima nad Nijemcima. Isto, samo u malo drugačijim uslovima može biti primijenjeno i na naše prostore. Treba sad državu koja je napravila toliko zla amnestirati time što ćemo reći da smo svi bili isti i snimati filmove o njihovim stradanjima. Opet ponavljam, nikako ih ne negiram, samo mi je neobjašnjivo da sve češće čujem ,,svi smo isti '' priču. Jer nismo isti.
:thumbup: :thumbup:
minjonja

#1108 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by minjonja »

neki ljudi ce govoriti da je film jednostran sve dok se u istom filmu ne prikaze cetverogodisnja opsada sarajeva i beograda.
Mali_Vuk

#1109 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Mali_Vuk »

Kamo sreće da je asocijacija na Srbiju samo Novak Đoković ili Vlade Divac. Yebiga, nije tako, nažalost. Ima i ono nešto ružno što se još uvijek vidi ispod tepiha.
Baudelaire

#1110 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Baudelaire »

Mali_Vuk wrote:Kamo sreće da je asocijacija na Srbiju samo Novak Đoković ili Vlade Divac. Yebiga, nije tako, nažalost. Ima i ono nešto ružno što se još uvijek vidi ispod tepiha.
Ja ne mislim da je ispod tepiha, naprotiv, sad je itekako izašlo na površinu.
Mali_Vuk

#1111 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Mali_Vuk »

Karl Hungus wrote:
Samo im treba postaviti ovaj link http://www.icty.org
Ako vec ne vjeruju amerikancima, ako ne vjeruju bosnjacima, onda bi trebali vjerovati medjunarodnim sudovima. AKo ne vjeruju ni medjunarodnim sudovima, e onda ebi ga. Na Ravnu goru i guslaj.
Ne radi se tu više uopšte o negiranju i poricanju zločina i genocida, već o njegovom opravdavanju, pa čak i ismijavanju tih nesretnih ljudi i žena i njihove muke. I to je ono što je najstrašnije u svemu :(
tabloid

#1112 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by tabloid »

Vedrana Rudan je izmedju ostalog rekla:...Inače, ja sam žena koja, bar mi se tako čini, ima koeficijent inteligencije negde oko 100 ...

Image
touch brain

#1113 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by touch brain »

simpozijum delirijum wrote:
i ja znam ko me je gadjao , i znam ko je poceo rat , nisu iz Vukovara tenkovi ispraceni cvijecem krenuli ka Beogradu
nisam gledao film i mozda jeste sranje ili nije , ne znam ,ali pljuvati jednu zenu i zbog filma i optuzivati je da je
i mogla je Andzelina biti na Bahamima i zajedno sa Bradom i da je se Hebe za nas , snimiti Holivudsku akciju o "losim Srbima " uz puno pucacine
( poput; "Peacemaker" Behind enemy lines" i jos par akcijskih filmova u kojemu su Srbi "losi momci")
ali nije tako
sto joj to treba ?
ludilo !
evo o ovom ti govorim;svi su(ko iz topa)spremni nabrojat zlocine suprotne strane ali zato svoje cuvaju kao zmija noge..nemozes ocekivat od srba da priznaju svoje grijehe ako ti nisi spremat priznat svoje....kada svi to budu spremni onda ce biti bratsvo i jedinstvo :mrgreen: (morao sam)
jeste da nosim naocale ali gdje si ti vidio da spmijem cia-u :shock:
mogla je banjat svoju guzicu na bahamima ali nije tako da i mene zanimaju njeni motivi?ako je pravila za medjunarodnu zajednicu(da se osjeca krivom) onda je to epic fail jer ne vjerujem da ce to gledat obama ili merkelica..ako je za svjetsku publiku,onda je opet epic fail jer to realno nikog ne zanima...ja radim na kruzeru gdje sam upoznao puno ljudi iz raznih drzava i 90% ljudi nikad nije culo za bosnu a i onih 10% koji se sjecaju(sa SNN-a) jednostavno nije briga..isto kao sto mene nije briga ko je nad kome radio zlocine u nigeriji,nikaragvi i sta ja znam gdje sve ne..ako je film za nas balkance onda je to opet epic fail kao sto sam objasniom
pa ovom filmu i jesu prestavljeni kao losi momci i to jedini (nisam mislio da cu ikad branit srbe ali.. :shock: )
sto se tice pretnji to nikako neodobravam i svaka cenzura u filmu nije dobrodosla
Mali_Vuk

#1114 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Mali_Vuk »

tabloid wrote:Vedrana Rudan je izmedju ostalog rekla:...Inače, ja sam žena koja, bar mi se tako čini, ima koeficijent inteligencije negde oko 100 ...

Image
Jel se poznata spisateljica Nives Celzijus očitovala glede Angelininog filma? Dedera, linkove na sunce :D
Mali_Vuk

#1115 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Mali_Vuk »

touch brain wrote:ako je pravila za medjunarodnu zajednicu(da se osjeca krivom) onda je to epic fail jer ne vjerujem da ce to gledat obama ili merkelica..ako je za svjetsku publiku,onda je opet epic fail jer to realno nikog ne zanima...ja radim na kruzeru gdje sam upoznao puno ljudi iz raznih drzava i 90% ljudi nikad nije culo za bosnu a i onih 10% koji se sjecaju(sa SNN-a) jednostavno nije briga..isto kao sto mene nije briga ko je nad kome radio zlocine u nigeriji,nikaragvi i sta ja znam gdje sve ne..
Pa kad čovjek sagleda realno ovako moćne i razumne argumente, zaključi da Endži stvarno nije trebala da radi ovaj film :razz:

Zašto pričati o tamo nekim zločinima, paljenjem živih ljudi i tako to. Pa to danas niTkoga ne zanima.
touch brain

#1116 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by touch brain »

evo jos jedan post i odoh sa ove temeđ

filmova o njemackim zrvama nema jer su pobjednici (amerika) pisali povjest...njemacke nevine zrtve su pretvorene u trecerazredne a a pobjednicke se oplakivale...a u biti sve zrtve su vecinom bile nevine..to nije izjednacavanje
ako je tebi ubijeno bosnjacko dijete vrijednije od obijenog srbskog.hrvatskog-nigerijskog djetea onda si ti jadan u dusi i zelim ti da ti drag Bog oprosti

edit

mozda je tebi,tvojoj susjedi itd vazno sto je sasvim u redu ali vecini ljudi van granica nije...kao sto sam napisao,boli ih neka stvar..hoces li ti to prihvatit ili ne to je druga stvar
Last edited by touch brain on 21/02/2012 17:58, edited 1 time in total.
Karl Hungus

#1117 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Karl Hungus »

babyline wrote:zbog loseg umjetnickog dojma (zar je los?!!) angelina je skrivila i rat i pocetak rata i svega!!! kako vam to nije jasno... ne mora covjek ni film pogledati vidi se to odma...
osim toga previse je to subjektivno, previse je.....ovdje je trebala da radi cenzura ... predlazem da se tema ukine, obrise, svima koji su pogledali film ispere mozak i tako..... how yes no :!:
sjecam se kao da je juce bilo... kad su se amerikanci iskrcali na balkan i krenuli da etnicki ciste, da nas ubijaju i trpaju u logore. i sad dodje ova holivudska zvijezda sa takvim sramnim lazima. kako je nije stid?
simpozijum delirijum

#1118 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

bogme Hrvatska se solidno obracunala sa svojim ratnim zlocinima , ne dovoljno ali ipak idu u EU i dobro ih prate sta rade
nema im pomaka dalje dok to ne rasciste
i u BiH sudovo istrazuju i govori se o zlocinima protiv Srpskih i Hrvatskih civila i opet ne dovoljno i neodlucno ali se ipak radi na tome 100 puta vise negoli u Srbiji
Hrvatska je snimila i film u kojem je prikazano i nekoliko scena o zlocinima svoje vojske ako mi neko moze pomoci oko toga , citah par clanak o tome , digla se neka bura tada oko toga u Hrvatskim medijima ??)
a gdje Srbijanski film koji ce napraviti buru u Srbiji ?
padati i ta teza u vodu
Srbija je daleko od toga iza Hrvatske i BIH, mada i opet ponavljam i Hrvatska i BiH moraju rjesavati te zlocine jos odlucnije
Baudelaire

#1119 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Baudelaire »

Prijatelju, meni je isto i bošnjačko dijete, i srpsko. Čak me više boli smrt srpskog ako je poginulo od ruke mog sugrađanina. Međutim, brojevi su egzaktni. Kod mene 1=100 neće nikad moći da se održi. Ako razumiješ na šta mislim.
simpozijum delirijum

#1120 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Baudelaire wrote:Prijatelju, meni je isto i bošnjačko dijete, i srpsko. Čak me više boli smrt srpskog ako je poginulo od ruke mog sugrađanina. Međutim, brojevi su egzaktni. Kod mene 1=100 neće nikad moći da se održi. Ako razumiješ na šta mislim.
apsolutno se slazem , i bas bi BiH sudovi i sami gradjani trebali biti prvi da hvataju sve zlocince koji su ubijali nase Srpske i Hrvatske komsije i susjede i ratne zarobljenike i da budemo stroziji od Den Haga 10 puta
ali ne mozemo kriviti Andzelinu i nazivati je "ratnim profiterom" i slicno
ocigledno da ce njeni filmovi obradjivati teske teme
sljedeci film je o Afganistanu
na nama je da se suocimo sa prosloscu a reakcije iz Srbije su totalno sizofrene i histericne
i vode kolo ludila , ovo je pokazalo da imaju jos zescih problema sa suocavanjem sa svojom blizom prosloscu , vise od svih nas
Mali_Vuk

#1121 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Mali_Vuk »

touch brain wrote:
edit

mozda je tebi,tvojoj susjedi itd vazno sto je sasvim u redu ali vecini ljudi van granica nije...kao sto sam napisao,boli ih neka stvar..hoces li ti to prihvatit ili ne to je druga stvar
Ne razumiješ, to još uvijek nije argument zbog kojeg bi se trebalo šutiti o zločinima, prijetiti ljudima koji o tome govore, vrijeđati ih... To je nije ništa drugo nego stavljanje na stranu zločinca i poistovjećivanje s njim. Hoćeš li ti to prihvatiti ili ne, to je druga stvar.
Mali_Vuk

#1122 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Mali_Vuk »

...
someone_

#1123 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by someone_ »

Evo malo grafickog prikaza balansa iz suda u Hagu:

Image

Ma to je sve u 5 deka.
Emi_Nevermind

#1124 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Emi_Nevermind »

touch brain wrote:
simpozijum delirijum wrote:
ali nije tako
sto joj to treba ?
ludilo !
evo o ovom ti govorim;svi su(ko iz topa)spremni nabrojat zlocine suprotne strane ali zato svoje cuvaju kao zmija noge..nemozes ocekivat od srba da priznaju svoje grijehe ako ti nisi spremat priznat svoje....kada svi to budu spremni onda ce biti bratsvo i jedinstvo :mrgreen: (morao sam)
jeste da nosim naocale ali gdje si ti vidio da spmijem cia-u :shock:
mogla je banjat svoju guzicu na bahamima ali nije tako da i mene zanimaju njeni motivi?ako je pravila za medjunarodnu zajednicu(da se osjeca krivom) onda je to epic fail jer ne vjerujem da ce to gledat obama ili merkelica..ako je za svjetsku publiku,onda je opet epic fail jer to realno nikog ne zanima...ja radim na kruzeru gdje sam upoznao puno ljudi iz raznih drzava i 90% ljudi nikad nije culo za bosnu a i onih 10% koji se sjecaju(sa SNN-a) jednostavno nije briga..isto kao sto mene nije briga ko je nad kome radio zlocine u nigeriji,nikaragvi i sta ja znam gdje sve ne..ako je film za nas balkance onda je to opet epic fail kao sto sam objasniom
pa ovom filmu i jesu prestavljeni kao losi momci i to jedini (nisam mislio da cu ikad branit srbe ali.. :shock: )
sto se tice pretnji to nikako neodobravam i svaka cenzura u filmu nije dobrodosla
Kao prvo, kod nas malo ko sakriva zlocine..Osim naravno nacionalista. Kazani su se desili, i to niko ne krije, za Kazane se procesuiraju Bosnjaci, i to na nasem sudu.. Sud je otvoren za sve, pa prosetaj do Anexa koji dan i uvjeri se sam. Bila sam na raznim sudjenjima i nivo poricanja je minimalan, ali zaista. Postoji i recimo BIRN koji normalo izvjestava sa suda, ne samo kada su u pitanju "njihovi" zlocinci, vec svi.. Za njih rade ljudi raznih nacionalnosti. Ne pricaj ako nisi potkovan. Celo je kod nas ruglo, dok su u RS-u i Srbiji Karadzic i mladic junaci. Ne postoji absolutna zrtva ili absolutni zlocinac, ali obicno je blizu. Postoji i zidov koji je sada u Izraelu a gonjen je za krsenje ljudskih prava poslije drugog svjtskog jer je vodio logor za Njemce i ubijao ih masovno. To se desilo. Poginulo je nekoliko stotina Njemaca. ALi naspram svih zidovskih zrtava, snimati film o tome, bi to bilo kao da im se, da izvines na izrazu, popisas u lice, i ne shvatas njihovo stradanje ozbiljno. Nakon 5 godina zarobljenistva je logicno da ce ljudi poludjeti i da ce neki htjeti da se osvete. Tako je bilo i sa kazanima, i sa mojim tetkom kog su prozivali u svaka doba i govorili mu da je cetnik. To su ocekivane reakcije nakon agresije, genocida, etnickog ciscenja. Cak ih je i moj tetak shvatao.

Nad Srbima se izvrsilo par ozbiljnih zlocina, oni znaju koji, jer ih mogu nabrojati na prste obinco jedne ruke. Ljudi odgovorni za te zlocine se sada krivicno gone na NASEM sudu, jer ICTY vise ne odgovara za bilo kakve slucajeve i treba da se zatvori nakon ovih par velikih parnica. Znaci nikom ie u cilju da kriminalci slobodno setaju, bez obzira na to sto je njihovo nasilje oslovljeno osvetom.

Srbi smatraju Dobrovoljacku jednim od najvecih zlocina nad Srbima. Taj "zlocin" pripada Prvoj Zenevskoj konvenciji tj. konvenciji koja se bavi pravima naoruzanih lica u naoruzanom konfliktu. U slucaju gdje je zlocin izvrsen nad bosnjacima, skoro u 99% slucajeva se poziva na Cetvrtu Zenevsu konvenciju, pravima civilnih lica. Eto koliko se ti zlocini mogu mjeriti jedni s drugima. Studirala sam medjunarodno pravo u Hagu i gledala kako oni okorijeli pro-Srbi, vecinom Bugari, Rumuni i Rusi mijenjaju misljenje nakon trece-cetvrte posjete tribunalu. Trba da se malo obrazujes pa onda pricas. A "epic fail" :x Pa ako ti mislis da na vijetu ne postoje dobri ludi koji zele da pomognu, koje nesto gane i potrese, onda je to do tvoje cinicnostii kaze vise o tebi nego o Andji. A epic fail- znaci niko ne treba da pravi filmove ni o cemu, jer nikog nista ne zanima, osim njegove avlije? Pricaj za sebe- ja pratim situaciju u Jerusalemu, Sudanu, Siriji. Nije svako egoista. Da su svi kao ti ne bi postojao Hotel Ruanda niti bi ko intervenisao. A medjunarodna zajednica reaguje u skladu s tim sto narod ocekuje od njih-kada se narod pobuni onda i oni moraju reagovati. U Svedskoj su prije bombardovanja Beograda sproveli bar 5 anketa u najjacim medijima gdje su pitali ljude da li misle da treba da se reaguje i slicno.. Ocigledno ne shvatas ni znacenje medjunarodne zajednice.

Ako si pogledao par klipova na Youtube-u o Masonima ne znaci da su svi Masoni i da svi zele da upropaste svijet. I Srbi su '43 -e imali Antimasonske izlozbe i u ime te Antimasonerije i anti SAD politike pobili hiljade zidova. Treba biti svjestan sila koje vladaju svijetom, ali treba zadrzati i malo ljudskosti, i ne biti toliki cinik da radije pljujes po svom narodu, po ljudskoj patnji u ime neke pop-ideologije.
touch brain

#1125 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by touch brain »

Baudelaire wrote:Prijatelju, meni je isto i bošnjačko dijete, i srpsko. Čak me više boli smrt srpskog ako je poginulo od ruke mog sugrađanina. Međutim, brojevi su egzaktni. Kod mene 1=100 neće nikad moći da se održi. Ako razumiješ na šta mislim.

brojevi ne lazu..naravno da se nemoze stavljat jednakost izmedju 1 i 100 ali (to je ono sto zelim cjelo vrijeme reci)nemozes tih 100 oplakivat a pretvarat se da se onaj "tamo 1" (Boze,ovo zvuci grozno) nikad nije desio :music2:
kao sto je netko ispod tebe napisao je na tragu onoga sta hocu reci: samo kaznjavanje vlastitih zlocina (bosnjaci svojih,hrv svojih) moze uticat na srbiju da se i oni suoce sa svojim duhovima....andjin film to sigurno nece uradit

Mali_Vuk wrote:
Ne razumiješ, to još uvijek nije argument zbog kojeg bi se trebalo šutiti o zločinima, prijetiti ljudima koji o tome govore, vrijeđati ih... To je nije ništa drugo nego stavljanje na stranu zločinca i poistovjećivanje s njim. Hoćeš li ti to prihvatiti ili ne, to je druga stvar.
samo me zanima gdje si ti procitala u mojem postu da se treba sutit o zlocinima :shock: pa ja cjelo vrije govorim bas suprotno (procitaj tekst iznad ovog i CITAJ PAZLJIVO)..filmovi se prave radi gledatelja a njih nema (zasto vec objasnjeno)....neznam sta ti nije jasno
Post Reply