Ja ovog sa dna kace

, ja njemu pricam na period prije rata i naravno onda kad je moja rahmetli nana bila ziva, pa je nosila dimije, bila cista i sjajna zbog namaza, i deda se sjecam, imali oni Sunnet bradu, bili cisti i podasisani, a on meni ide na period nakon drugog svjestkog rata pa nadalje, gdje je Bosna bila sigurno otudjena i opljackana i zapaljena, te uslovi garant nisu bili takvi da se raja sredjuje u raznolika odijela.

Devedesetih godina ni Dzemaludin nije nos'o ove kompletice sto su na slici. De uostalom nadjider neku malo (dosta) mladju sliku pa postaj, da vidimo u cemu je Dzemaludin hod'o.

Nikabi naravno da nisu postojali, a zna se i za tzv., feredze kad su skidane i na koji nacin i ko ih je nosio dok ih je nosio.
Ps: Nemoj mi se kacit' na ovoj temi i kvotat mi postove, jer sve ovo se ne odnosi na temu i ne bih da oftopiram temu i samim tim da krsim pravila i da se bezze osjecam opomenutom, a ne zelim to. O da i ovo, i ovo za mentalni sklop, ipak nadji neki drugi izraz, ofucano mi djeluje ovo za mentalni sklop

. Ziv'jo!