MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#1102 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Barnett i Melendez uzimaju mada Cormier ima tesku ruku i ne bi8h se zacudio da iznenadi Josha...vise me zanima nakon ovoga da li ih Dana dovlaci u UFC...
Po meni treba odmah dati pobjedniku u najmanju ruku borbu za izazivaca ili cak i odmah za titulu, pogotovo ako Cain dobije Silvu sto je za ocekivati jer bi to bilo9 zanimljivije nego Cain JDS 2 .
Ja sam bio siguran u to da ce Cormier dobiti..jednostavno..ne vidim sta mu je to Barnett mogao ponuditi..Cormiera je nemoguce oboriti na pod..to nece poci za rukom ni puno vecim i boljim hrvacima od Barnetta...
Sto se tice UFC-a...po meni bi isto bilo najlogicnije da se bori protiv Cain-a..no ima tu jedan problem..mislim da njih dvojica skupa treniraju :D...ko zna kako ce se to odigrati :)
Ovaj Cormier moze komotno ici na polutesku..mislim da bi mu to bilo bolje..tj siguran sam....
enisss

#1103 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:
UnscarD wrote:Barnett i Melendez uzimaju mada Cormier ima tesku ruku i ne bi8h se zacudio da iznenadi Josha...vise me zanima nakon ovoga da li ih Dana dovlaci u UFC...
Po meni treba odmah dati pobjedniku u najmanju ruku borbu za izazivaca ili cak i odmah za titulu, pogotovo ako Cain dobije Silvu sto je za ocekivati jer bi to bilo9 zanimljivije nego Cain JDS 2 .
:D :D uranio :lol:
i ja sam se cudio :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1104 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

enisss wrote:
Strauss wrote:
:D :D uranio :lol:
i ja sam se cudio :D
hahahaha... :D :D :D jbg, bio na putu bez interneta pa malo fulio datume ... jos gledam na MMA linkeru i na prve 2 strane nema nijedna borba sa tog event-a, rekoh sebi to je ono veceras :):):)
Hvala za linkove...
enisss

#1105 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

ovaj vikend je ludnica :D...prvo ovaj K-1 turnir na kome nastupa Mirko..nadam se da ce pobijediti :D..pa onda poslastica..UFC.Uvijek kad se nadam da ce card biti odlican...razocaram se...ovog puta se valjda to nece desiti :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1106 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Ja se ne sjecam jaceg carda u UFC-u ikada ... cak i nakon Alistairovog ispadanja ovo je extra jak card ...
Nisam uopste upratio da se Mirko bori opet .... ko je ovaj Spanac ?
enisss

#1107 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Ja se ne sjecam jaceg carda u UFC-u ikada ... cak i nakon Alistairovog ispadanja ovo je extra jak card ...
Nisam uopste upratio da se Mirko bori opet .... ko je ovaj Spanac ?
Bori se..a ovaj Spanac je izuzetno opasan borac...jedinu zamjerku koju ima je cardio..a mislim da ce i Mirku to biti problem obzirom da je ovo mladji borac..zeljan borbe..ne vjerujem da ce ovdje biti puno taktiziranja..koliko sam vidio na youtube..spanac ima izuzetno brze udarce nogom...bas ono sto je Mirko nekad imao..e sad...da li ce presuditi Mirkovo iskustvo ili pak mladost i zelja ovog spanca..vidjecemo....
Strauss

#1108 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

enisss wrote:Ovaj Cormier moze komotno ici na polutesku..mislim da bi mu to bilo bolje..tj siguran sam....
negdje sam citao da je u prolosti imao ozbiljnih zdravstvenih problema prilikom skidanja kilograma, tako da od njegovog prelaska u lhw vjerovatno nema nista.
sto se tice borbe, iskreno nisam vjerovao da onako dominantan moze biti u mecu sa barnetom. stvarno svaka mu cast, ali opet ovo dizanje u nebesa je malo reci pretjerivanje. crni fedor, favorit u mecu sa jds, ma kakvih sve komntara ima, ne mos vjerovati. treba li reci da je vecina barneta vec otpisala i gurnula u penziju, sto nema blage veze sa realnoscu. valjda ufc nece nista dalje komplikovati i da ce obojici vec slijedeci mec biti u ufc.
Cyrax

#1109 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Ovo Black Fedor i favorit protiv JDS je malo i smijesno. Jest dobar ali nije bas toliko dobar nego izgleda da je opet slomio saku valjda? Dva meca dvije slomljene sake :?
Sto se Baby-Faced Assasina tice izgleda da je ispuhao od silnih steroida. Cista nula za mec protiv crnog Fedora
chengaba

#1110 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

Strauss wrote:
enisss wrote:Ovaj Cormier moze komotno ici na polutesku..mislim da bi mu to bilo bolje..tj siguran sam....
negdje sam citao da je u prolosti imao ozbiljnih zdravstvenih problema prilikom skidanja kilograma, tako da od njegovog prelaska u lhw vjerovatno nema nista.
sto se tice borbe, iskreno nisam vjerovao da onako dominantan moze biti u mecu sa barnetom. stvarno svaka mu cast, ali opet ovo dizanje u nebesa je malo reci pretjerivanje. crni fedor, favorit u mecu sa jds, ma kakvih sve komntara ima, ne mos vjerovati. treba li reci da je vecina barneta vec otpisala i gurnula u penziju, sto nema blage veze sa realnoscu. valjda ufc nece nista dalje komplikovati i da ce obojici vec slijedeci mec biti u ufc.
Cormier je bio četvrti na olimpijadi '04 u slobodnom hrvanju (vrlo lako je mogao osvojiti zlato), a '08 je bio vođa US tima, i prilikom dehidracije za vaganje je sjebao bubrege, i zato se bori kao HW (i zato nema rezultat sa ove olimpijade).
Iz ovog razloga ovi komplimenti, jer je trenutno hrvač sa najboljim referencama u MMA-u, a i koliko vidim, dobro je prilagodio svoje hrvanje u MMA kontekst. U UFC-u bi sigurno mogao postići dobar rezultat, možda nešto kao Fitch...
dzeno123

#1111 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Niko ne komentarise sutrasnji UFC 146? Po meni najbolji card ikad, mozda ne bas toliko zbog imena vec zbog toga sto je heavyweight. Prognoze, ima li Mir sanse? :)
enisss

#1112 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

dzeno123 wrote:Niko ne komentarise sutrasnji UFC 146? Po meni najbolji card ikad, mozda ne bas toliko zbog imena vec zbog toga sto je heavyweight. Prognoze, ima li Mir sanse? :)
sigurno da ima...mislim da ga cak i previse podcjenjuju..Upravo sam pregledao vaganje...i tezi je od Santosa nekih 10 tak kg sto nikako nije malo..sa druge strane te kile mu mogu i otezati ako borba potraje..
chengaba

#1113 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

Titan Fighting Championship 22 Results

Lightweight bout:
Willie Mack vs. Mirsad Bektic
Mirsad Bektic defeats Willie Mack via technical knock out (strikes) at 0:27 of round 2

Čestitke!

A onaj kloc Rumble opet 5 kila teži na vaganju, i fol stavili catchweight bout... :roll:
enisss

#1114 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

chengaba wrote:Titan Fighting Championship 22 Results

Lightweight bout:
Willie Mack vs. Mirsad Bektic
Mirsad Bektic defeats Willie Mack via technical knock out (strikes) at 0:27 of round 2

Čestitke!

A onaj kloc Rumble opet 5 kila teži na vaganju, i fol stavili catchweight bout... :roll:
od sinoc trazim ovaj snimak od Mirsada..pa ako neko nadje nek mi posalje na pp...molim vas..
Mirsad je definitivno za UFC-a...svaka cast ovom Titan-iku al nema on ovdje konkurenciju...a kad nemas konkurenciju onda se gubi i motiv a i napredak je sporiji...
Pod hitno u UFC...i mislim da ce tamo biti medju 5 boraca u svojoj kategoriji....
Rumble je stvarno vise smijesan...nek ide covjek u HW i nek se tamo bori...ha ja....
Cracked

#1115 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

veceras ludara ufc .Predobre borbe

Junior dos Santos vs Frank Mir (za Mir-a navijam)
Cain Velasquez vs Antonio Silva (Valasquez all the way)
Roy Nelson vs Dave Herman (Roy, nema dalje:) )
Stipe Miočić vs Shane del Rosario (Stipe me nesto nije ubijedio, vidjet cemo veceras)
Stefan Struve vs Lavar Johnson (holandska glista, prejak mi je sav nakav duguljast, ali ima srca za borbu ko niko)
chengaba

#1116 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

Bektić je dominirao borbu, nema šta. Za 21 godinu, odlična tehnika. Što kaže komentator za njegovog protivnika "Mack is getting smashed like Jon Jones's Bentley". :D
A cornerman mu je Thiago Alves... :)

Vidjet ću da stavim borbu negdje da se može pogledati, samo dok ufatim vremena...

A večeras još i neopažene borbe pored ovih HW - Brandao i Barboza. Bit će odlične obje borbe sigurno!
A sutra se CroCop shopa. (još bellator juče) Odličan fight vikend!!!
Cyrax

#1117 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Ima li gdje na sopcast-u kvalitetan stream za UFC? Arene ne prenose :(
Cracked

#1118 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

i mene zanima imal gdje dobar stream veceras. Znam da fight chanel ce prenositi ali prokleta HS nema taj kanal dok konkurencija ima:(((
Strauss

#1119 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

kako je krenulo ovo ce definitivno biti najbolji event u ufc historiji. stvarno vrhunske borbe. texeira zvijer
enisss

#1120 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Stipe Miocic ce sigurno daleko dogurati u UFC-u...sad sam siguran u to!!!
drugodtvogdruga

#1121 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

enisss wrote:Stipe Miocic ce sigurno daleko dogurati u UFC-u...sad sam siguran u to!!!
bice ono sto cro cop nikad nije bio, u ufc-u ;D
drugodtvogdruga

#1122 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

roy big country nelson je kraljcina ;D
enisss

#1123 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:kako je krenulo ovo ce definitivno biti najbolji event u ufc historiji. stvarno vrhunske borbe. texeira zvijer
vec sad je ovo najbolji card koji sam gledao :D
vinnie_jones

#1124 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

Grizli Adams 100% uzima KOOTN bonus :mrgreen:
enisss

#1125 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

vinnie_jones wrote:Grizli Adams 100% uzima KOOTN bonus :mrgreen:
nista ne reci dok ne vidis main i co main borbe :D
Post Reply