Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mezopotamija wrote:Pa jesi li dobio dopis na kucnu adresu? A testovi su: test opsteg znanja o CB, bankarstva i centralnog bankarstva, logike, te aktivnog poznavanja engleskog jezika. E ne znam koliko ima prijavljenih kandidata, msm kako bi ja to mogla znati
Hvala. Nisam dobila dopis... mislila sam da su te "danas zvali", pa da si mozda tako saznala... [/quote]
No, no, ne vjerujem da to kazu kad zovu al' eto, meni sve sto su rekli je da se prijavilo MNOGO kandidata, pa da treba doci ranije da se zauzme mjesto Jesi li i ti ekonomiju zavrsila-koji smjer, ne kontam sto li nisu?[/quote]
Jesam, bankarstvo... ni ja ne znam zasto nisam dobila neku obavijest, mozda stigne sutra?! :)U koliko h je testiranje?
Jeli ima neko da je dobio poziv na testiranje u Sluzbi za rad sa strancima....Ja sam dobila poziv, pise pismeno testiranje a ako zadovoljim min 70 %, onda usmeni dio razgovora....Da li neko zna,na sto je potrebno se fokusirati,da ne lutam po zakonima.U pitanju je pozicija pripravnik- dipl.pravnik
Pozdrav svim pripravnicima.Zanima me da li je neko od vas konkurisao za volontera u Federalnom ministarstvu za pitanje boraca...ima li neko kakvih informacija o tome.
Pitanje za pravnike:
XZ firma je primila preko zavoda par pripravnika i jos 7 ljudi preko programa Posao za sve. Ovim ljudima(7 njih) je istekao ugovor (3-6 mjeseci je trajao ugovor, kako kome), tako da su poslani na biro, a da im je poslodavac XZ jos uvijek duzan zadnje 3 plate (knjizice su takodjer dobili, ali pitanje je sta je sa stazom i tako tim). Kakav je nacin dobivanja ovih zaostalih plata, jer ljudi su radili za njih, ali ispade da su volontirali jer plata za ove ljude nema???
(Danas info stize, da stalno zaposleni dobijaju platu (koja i njima kasni po par mjeseci), a pripravnicima i ovih 7 koji nisu vise u firmi XZ nema plata???)
Savjet, broj tel, bilo sta bi bilo pozeljno... moze i na pp...
Obratite se Zavodu za zapošljavanje, koji je zaključio ugovor sa poslodavcem i koji se mora pobrinuti da se ugovor poštuje.
Najbolje bi bilo da se svi obratite jednim zahtjevom, da opišete činjenično stanje i šta vam se duguje. Zavod bi morao da traži zaštitu vaših prava, plaće, doprinose i ostalo.
Obavjestenje za sve koji cekaju Konkurs za pripravnike, ako vec nisu procitali
Poštovani,
obavještavamo sve mlade koji čekaju na objavu javnog poziva za učešće u programu zapošljavanja mladih bez radnog iskustva - pripravnika, da tačan datum objavljivanja nije utvrđen. Naime, Vlada FBiH uskoro treba da imenuje novi Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje koji, opet, mora da odobri realizaciju tog programa. Nadamo se da će to biti čim prije. Uglavnom, o datumu objavljivanja bit ćete obaviješteni putem naše internet stranice (www.fzzz.ba) i putem našeg facebook profila. Hvala na razumijevanju.
Pozz
Da li je neko ranijih godina išao na testiranje za volontere u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida...? Je li testiranje baš detaljno, jer tamo ima toliko zakona i propisa da je nemoguće sve ono spremiti detaljno
princes krofna wrote:Pozz
Da li je neko ranijih godina išao na testiranje za volontere u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida...? Je li testiranje baš detaljno, jer tamo ima toliko zakona i propisa da je nemoguće sve ono spremiti detaljno
i mene to zanima,jer sam upravo danas dobila pozivnicu za testiranje.ako neko ima iskustva neka nam javi
I naravno Dzej wrote:Obavjestenje za sve koji cekaju Konkurs za pripravnike, ako vec nisu procitali
Poštovani,
obavještavamo sve mlade koji čekaju na objavu javnog poziva za učešće u programu zapošljavanja mladih bez radnog iskustva - pripravnika, da tačan datum objavljivanja nije utvrđen. Naime, Vlada FBiH uskoro treba da imenuje novi Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje koji, opet, mora da odobri realizaciju tog programa. Nadamo se da će to biti čim prije. Uglavnom, o datumu objavljivanja bit ćete obaviješteni putem naše internet stranice (http://www.fzzz.ba) i putem našeg facebook profila. Hvala na razumijevanju.
Srdačan pozdrav
FZZZ
molim vas da mi neko kaze da li se na ovaj konkurs mogu prijavljivati osobe iz drugih kantona,ili samo iz kantona Sarajevo??? helppp????
I naravno Dzej wrote:Obavjestenje za sve koji cekaju Konkurs za pripravnike, ako vec nisu procitali
Poštovani,
obavještavamo sve mlade koji čekaju na objavu javnog poziva za učešće u programu zapošljavanja mladih bez radnog iskustva - pripravnika, da tačan datum objavljivanja nije utvrđen. Naime, Vlada FBiH uskoro treba da imenuje novi Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje koji, opet, mora da odobri realizaciju tog programa. Nadamo se da će to biti čim prije. Uglavnom, o datumu objavljivanja bit ćete obaviješteni putem naše internet stranice (http://www.fzzz.ba) i putem našeg facebook profila. Hvala na razumijevanju.
Srdačan pozdrav
FZZZ
molim vas da mi neko kaze da li se na ovaj konkurs mogu prijavljivati osobe iz drugih kantona,ili samo iz kantona Sarajevo??? helppp????
Na federalni mogu konkurisati pripravnici (odnosno firme za njih) iz svih gradova federacije, obicno oni u konkursu navedu koji broj pripravnika iz kojeg grada, kao sto bude i na kantonalnim konkursima za finansiranje pripravnika ali gdje mogu konkurisati samo pripravnici iz tog kantona/grada opet bude cifra max pripravnika za jedan grad.
Ove godine, mislim, samo je u Sarajevu bio, ostali kantoni jos nista nisu raspisivali kao ni federacija.
Poštovani,
Srdačan pozdrav
FZZZ
Na federalni mogu konkurisati pripravnici (odnosno firme za njih) iz svih gradova federacije, obicno oni u konkursu navedu koji broj pripravnika iz kojeg grada, kao sto bude i na kantonalnim konkursima za finansiranje pripravnika ali gdje mogu konkurisati samo pripravnici iz tog kantona/grada opet bude cifra max pripravnika za jedan grad.
Ove godine, mislim, samo je u Sarajevu bio, ostali kantoni jos nista nisu raspisivali kao ni federacija.
hvala na odgovoru,u medjuvremenu sam se uspjela raspitat i dobila sam isti odgovor...
nadam se da ce ovaj federalni sto prije izaci....
Ma i da zna neko cisto sumnjam da bi ti iko ista rekao, jer mi smo takav narod ne bismo mi drugom pomogli. Zalosno je kad pogledam npr. hrvatski forum gdje mogu dobiti vise informacija i odgovora nego ovdje...ali eto ipak su neke stvari specificne za ovaj dio al tako je kako je, procitala sam ovaj forum za pripravnike od prve stranice nisam vidjela da je iko ikad odgovorio na pitanje "kakva su pitanja bila" na nekom testu za posao.
Ono sto mene zanima (opste je pitanje pa se nadam da ce neko odgovoriti) ja koliko vidim da samo za ekonomiste imaju neka pitanja i testovi (ali za SVAKI konkurs) nesto to nisam primjetila d aje to slucaj sa pravnicima, farmaceutima? pa ne znam mozda imam krive informacije. Dobro ovdje sad za fed.min.za pitanja boraca i pravnici isto imaju test, ali mi je logicnije da pravnici imaju test jer se radi o zakonima a ne ekonomisti. A ekonomisti ako se radi o finansijskoj instituciji onda je test iz matematike, logike, psiholoski test, test opsteg znanja (vezano za ekonomiju) a ako nije fin.institucija onda su to pitanja iz Zakona . Al' kako god okrenem ovo je sve nastimano uzalud je citati silne zakone sretno vam!
Na stranici Agencije za drzavnu sluzbu BiH se objavljuju konkursi za pripravnike, al samo oni konkursi za zaposljavanje u drzavnim sluzbama.
A sto se tice konkursa u federalnom ministarstvu za pitanja boraca, prosle godine sam bila na testiranju i bila su preteska pitanja, bukvalno izvucena iz naftalina , nesto nasta uopste ne obracate paznju kada citate zakon
Da li zna neko kada izlaze rezultati testiranja u Federalnom Ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata, za prijem volontera.. testiranje je bilo 28.05. i rekli su da ce rezultati biti na njihovoj web stranici ali nema jos nista.. molim ako iko zna nesto da napise.. Unaprijed hvala!
malena 88 wrote:Da li zna neko kada izlaze rezultati testiranja u Federalnom Ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata, za prijem volontera.. testiranje je bilo 28.05. i rekli su da ce rezultati biti na njihovoj web stranici ali nema jos nista.. molim ako iko zna nesto da napise.. Unaprijed hvala!
Pošto nisam iz Sa ako može neko da odgovori: Da li je u KS bio konkurs kada biro poziva poslodavce da zaposle određeni broj pripravnika i kada ih biro i osigurava?
malena 88 wrote:Da li zna neko kada izlaze rezultati testiranja u Federalnom Ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata, za prijem volontera.. testiranje je bilo 28.05. i rekli su da ce rezultati biti na njihovoj web stranici ali nema jos nista.. molim ako iko zna nesto da napise.. Unaprijed hvala!
jesi li prosla na pismenom,ja jesam.A sad na usmeni...ko zna šta nas tamo ceka. kad se samo sjetim testa,pitanja su bila grozna.
jesi li prosla na pismenom,ja jesam.A sad na usmeni...ko zna šta nas tamo ceka. kad se samo sjetim testa,pitanja su bila grozna.
nisam prosla ali i da jesam kakva korist jer se vec zna ko je primljen
newklear wrote:Pošto nisam iz Sa ako može neko da odgovori: Da li je u KS bio konkurs kada biro poziva poslodavce da zaposle određeni broj pripravnika i kada ih biro i osigurava?
hvala
Bio je nekad u Martu a sad treba da izadje Javni poziv za cijelu Federaciju, nase je da cekamo ))
newklear wrote:Pošto nisam iz Sa ako može neko da odgovori: Da li je u KS bio konkurs kada biro poziva poslodavce da zaposle određeni broj pripravnika i kada ih biro i osigurava?
hvala
Bio je nekad u Martu a sad treba da izadje Javni poziv za cijelu Federaciju, nase je da cekamo ))