Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Lug
#1101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bolje pitanje je, moram li je prihvatiti ? Ne moram! ko bi reko 1939 g. da ce Hitler izvrsiti "samoubistvo" 1945 ? Niko !
- cyprus
#1102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dakle, internet warrior. OK, good luck, but stay online...Bosnolog wrote:Bosnajcima ukidanje GTRS je svakako zelja kao i Federacije,ukidanj iste bez rata je nerealno,promjena imena i jenoetnickih obiljezja je minimum koji traze i na kojem ce insistrirat.Ukidanje iste bez rata je generacijski proces,sa ratom je mnogo kraca i realnija opcija,..... poznavajuci lucidnost velikosrpske politike,ograniceni i kontrolisani rat je mnogo izgledniji u buducnosti ...
Ako me pitas da li je Bosnjaci mogu ukinuti vojno,... odgovor je potvrdan svakakao ,da li im je to prevashodan cilj,za to na nije potrebno ratovati,ako GTRS bude ignorisala jacanej drzave i pokusa secesiju onda imamo rat i ukidanje iste odnosno biti ce poderana u par nepovezanih enklava,do tada cekamo mig Amerike /odnosno MZ,....Odlaskom OHR-a sa nerijesenim ustavnim uredenjem sa ovakvim uredenjem imamo x scenarija sigurnih sukoba,....
Last edited by cyprus on 10/04/2010 02:12, edited 1 time in total.
- cyprus
#1103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hitler se nije ubio tek tako, nego je tome prethodilo 6 godina ratovanja i preko 70 miliona žrtava... Dakle i ti si jedan od ovih koji želi nastavak rata?Lug wrote:bolje pitanje je, moram li je prihvatiti ? Ne moram! ko bi reko 1939 g. da ce Hitler izvrsiti "samoubistvo" 1945 ? Niko !
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znaci to je to . Nas drug Bosnolog poziva ,cak bih rekao ,i prizeljkuje RAT.
Ovim svojim zadnjim upisima,i odgovorom na moj upit za mene si se automatski iskljucio iz daljnje rasprave.
Samo me interesuje,ne moras mi odgovoriti,koliko imas godina,i koje je tvoje trenutno mjesto boravka????
-
kecher II
#1105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
daj ba bosnolog to sto tipricas je ista prica koju i cetnici pricaju, citajuci tvoje postove shavtio sam da si ti isfrustrirani lik pun mrznje i da ti je najveci problem sto su oni ''nas'' sto nismo mi ''njih'', eto to je sva logika tvog razmisljanja, ne bi tebi bio problem da ''oni'' imaju jednu srebrenicu, prijedor, bijeljinu, sarajevo itd itd vec je tebi problem sto se zoves mustafa, osman, hasan, meho ili sl pa nisi mogo pripadat njima vec si bio na suprotnoj strani pa su ''oni'' tebe a nisi ti ''njih'', da je situacija kojim slucajem bila obrnuta ne bi se ti ni zalio ni pomislio ''sta uradismo'' isto ko sto se i njih vecina ne upita.
- piupiu
#1106 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Mozda je politika starija, ali je ekonomija neophodnija. Ako do sada nisi naucio da politika postoji da bi upravljala ekonomijom na nacin koji nas nece pretvoriti u gomilu divljih majmuna koji se hvataju za vratove oko posljednje banane (a Bosna je blizu te posljednje banane), nego pokusati izgraditi sistem u kojem ce svi uspjeti da prezalogaje, onda pomoci nema.Realist-idealist wrote: Politika je starija od ekonomije u Bosni.
Ti si stvarno kupio pricu koji ce tvoju djecu kostati buducnosti. Buducnost nije u konfrontanciji, nego u kompromisu kojim cemo obezbijediti sebi socijalni mir i konsenzus, a koji su osnova postojanja svakog drustva - pa i bosanskog, u kojem je 'politika starija'.
Da ne pricamo o tome da je politika sva satkana od kompromisa, i dzaba ti sto je u Bosni ona "starija", kad u tvojoj glavi njene osnovne funkcije jos nisu poslagane po redu. Ako nema politickog kompromisa, onda se mora traziti ekonomski, jer kad su oba odsutna, rezultat je kolaps. Radi se, dakle, o prioritetima.
Sta je zapravo taj tvoj politicki happy end? Ukinuti RS, 'rascerati' RS-ovce i zivjeti u rahat Bosni bez ekonomskog programa do kraja zivota? To je opcija koja se prodaje vec odavno, ali nesto ne fercera, a ljudi su sve gladniji i gladniji. U Bosni se neko MORA poceti baviti ekonomskim pitanjima naustrb nacionalnih. Od nacije i politike se ne zivi, prijatelju (odnosno, u Bosni zivi nekolicina, i to vrlo dobro, prodajuci takvima kao sto si ti ideju da oni ne mogu tebi stvoriti osnovne ekonomske uslove za zivot jer ih u tome sprjecava 'politika' -- koju, gle cuda, oni vode, a onda se fino, lako i brzo sloze u stvaranju ekonomske baze za SVOJ zivot -- povecavajuci sebi plate unedogled). Oni znaju da se zivi od para, a ne od politike. Al' su tebi to zaboravili reci, a ti neces da vidis, ni da cujes onoga ko ti to pokusava reci.
-
Pedja Kojovic
#1107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma ja neka je
Mi se stalo vrtimo oko iste stvari i vjerovatno je da se necemo sloziti.
To je i u redu. Kad bi se mogli sloziti oko svega onda bi postojala samo jedna patija.
Ja sam u ranijim postovima izlozio tri moguca nacina promjene administrativne organizacije BiH. Barem one za koje ja znam.
Sasvim sam siguran da ce se tokom izbora pojaviti stranke koje ce obecavati ukidanje ovog ili osnivanje onog eniteta tako da ce ljudi koji slicno ili isto misle imati za koga da glasaju. Na kraju krajeva jedna takva stranka je i sada na vlasti.
Mi vjerujemo i znamo, po svom clanstvu u RS-u, da postoji jako, jako mnogo ljudi u RS-u koji BiH dozivljavaju kao svoju domovinu, koji su iz rata izasli moralno cisti i koji zele raditi da sutra u BiH svima bude bolje. Dolazak na vlast ili u vlast takvih ljudi bi potpuno promjenilo politicke i ekonomske prioritete o kojima pricamo.
BiH ovakva, kakva je tesko odrziva ne zbog postojanja entiteta ili kantona nego zbog toga sto je drzava nepravedna i nefikasna i trosi puno vise nego sto "zaradjuje" i budzetske rupe iz godine u godinu pokriva kreditima koje ce otplacivati generacije koje dolaze.
Ulazak u EU, ulazak u NATO su vitalni prioriteti BiH i to iz razloga sto na taj nacin EU ulazi u BiH.
Standardi zastite svh gradjana, velicine drzavne administracije, obrazovanja, zdravstvene zastite, zivota u BiH ce, jer moraju, biti isti u BiH kao i u svim drugim clanicama EU.
p.k.
Mi se stalo vrtimo oko iste stvari i vjerovatno je da se necemo sloziti.
To je i u redu. Kad bi se mogli sloziti oko svega onda bi postojala samo jedna patija.
Ja sam u ranijim postovima izlozio tri moguca nacina promjene administrativne organizacije BiH. Barem one za koje ja znam.
Sasvim sam siguran da ce se tokom izbora pojaviti stranke koje ce obecavati ukidanje ovog ili osnivanje onog eniteta tako da ce ljudi koji slicno ili isto misle imati za koga da glasaju. Na kraju krajeva jedna takva stranka je i sada na vlasti.
Mi vjerujemo i znamo, po svom clanstvu u RS-u, da postoji jako, jako mnogo ljudi u RS-u koji BiH dozivljavaju kao svoju domovinu, koji su iz rata izasli moralno cisti i koji zele raditi da sutra u BiH svima bude bolje. Dolazak na vlast ili u vlast takvih ljudi bi potpuno promjenilo politicke i ekonomske prioritete o kojima pricamo.
BiH ovakva, kakva je tesko odrziva ne zbog postojanja entiteta ili kantona nego zbog toga sto je drzava nepravedna i nefikasna i trosi puno vise nego sto "zaradjuje" i budzetske rupe iz godine u godinu pokriva kreditima koje ce otplacivati generacije koje dolaze.
Ulazak u EU, ulazak u NATO su vitalni prioriteti BiH i to iz razloga sto na taj nacin EU ulazi u BiH.
Standardi zastite svh gradjana, velicine drzavne administracije, obrazovanja, zdravstvene zastite, zivota u BiH ce, jer moraju, biti isti u BiH kao i u svim drugim clanicama EU.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#1108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bsn
Mi imamo izradjen cjelovit program reforme zdravstvene zastite i ja sam mislim negdje na ovom forumu postavio jedan upitnik koji nudi odgovore na vasa pitanja, ali evo da ponovim ukratko...
Pitanje koje se tice obicnog covjeka, nadam se odgovoru: Sta mislite uraditi po pitanju zdravstva?
Hocemo li se za svoj novac moci lijeciti gdje zelimo...,
Da. Moci cete da birate doktora kao sto birate automehanicara.
da li ce se i dalje kapati u dzep doktorima za operacije,...
Korupcija je dvostrano krivicno djelo u kojem ucestvuju onaj koji daje i onaj koji prima.
Zdravstveni radnici osudjeni za primanje mita ce izgubiti licencu za rad u BiH.
(Za drzavne sluzbenike koji primaju mito bice povecane kazne)
kako kontate natjerati sestre i doktore da rade svoj posao, a ne da ispijaju kafe po cijele dane i da pacijenti cekaju na preglede po pola godine i duze?
U upravnim odborima institucija kao sto su bolnice i druge ustanove koje rade s klijentima moraju sjediti i predstavnici korisnika. Oni ce imati pravo odlucivati o svim pitanjima poslovanja i prakse tih institucija.
(Isto je i za socijalno osiguranje)
p.k.
Mi imamo izradjen cjelovit program reforme zdravstvene zastite i ja sam mislim negdje na ovom forumu postavio jedan upitnik koji nudi odgovore na vasa pitanja, ali evo da ponovim ukratko...
Pitanje koje se tice obicnog covjeka, nadam se odgovoru: Sta mislite uraditi po pitanju zdravstva?
Hocemo li se za svoj novac moci lijeciti gdje zelimo...,
Da. Moci cete da birate doktora kao sto birate automehanicara.
da li ce se i dalje kapati u dzep doktorima za operacije,...
Korupcija je dvostrano krivicno djelo u kojem ucestvuju onaj koji daje i onaj koji prima.
Zdravstveni radnici osudjeni za primanje mita ce izgubiti licencu za rad u BiH.
(Za drzavne sluzbenike koji primaju mito bice povecane kazne)
kako kontate natjerati sestre i doktore da rade svoj posao, a ne da ispijaju kafe po cijele dane i da pacijenti cekaju na preglede po pola godine i duze?
U upravnim odborima institucija kao sto su bolnice i druge ustanove koje rade s klijentima moraju sjediti i predstavnici korisnika. Oni ce imati pravo odlucivati o svim pitanjima poslovanja i prakse tih institucija.
(Isto je i za socijalno osiguranje)
p.k.
-
Pedja Kojovic
#1109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Posto se u nekoliko postova postavlja pitanje patriotizma...
Ne moze se, i ne smije ja mislim, patriotizam vezati za odredjenu politicku opciju nego za zemlju.
Zato mislim da je nepravedno napadati neciji patriotizam zato jer se ne slaze sa nekom politickom idejom.
Ljubav prema domovini, otadzbini ili kako god zelite je licna stvar svakog covjeka.
Placati poreze i postovati zakone zemlje u kojoj zivis je takodje patriotizam makar se covjek uopste neslagao sa politickim sistemom ili rezimom na vlasti.
p.k.
Ne moze se, i ne smije ja mislim, patriotizam vezati za odredjenu politicku opciju nego za zemlju.
Zato mislim da je nepravedno napadati neciji patriotizam zato jer se ne slaze sa nekom politickom idejom.
Ljubav prema domovini, otadzbini ili kako god zelite je licna stvar svakog covjeka.
Placati poreze i postovati zakone zemlje u kojoj zivis je takodje patriotizam makar se covjek uopste neslagao sa politickim sistemom ili rezimom na vlasti.
p.k.
- Bosnolog
#1110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gdje ti u mom postu vidis da prizivam rat,????? ja sam samo naveo scenario i moguci nacin daljeg razvoja dogadaja,.....Znam odlicno sta je rat jer sam aktivno ucestivovao u proslom jos iz vremena rada korz PL kada je BiH bula okupiran i puna korpusa tadasnje JNA,U Ratu sam dao ogroman doprinos odbrani BiH na vaznim i odgovornim pozicijama,osjetio i prezivio golgote rata,izgubio dosta saboraca i clanova familije,Ne zalim i ponosan sam sto sam u najboljim godinama zivota branio i odbranio svoju domovinu,....-LIBERO- wrote:![]()
![]()
![]()
Znaci to je to . Nas drug Bosnolog poziva ,cak bih rekao ,i prizeljkuje RAT.![]()
![]()
![]()
Ovim svojim zadnjim upisima,i odgovorom na moj upit za mene si se automatski iskljucio iz daljnje rasprave.![]()
Samo me interesuje,ne moras mi odgovoriti,koliko imas godina,i koje je tvoje trenutno mjesto boravka????
Tvoje pitanje koliko mi je godiana smatram provokacijom,ako nemas pametnijih pitanja onda nemooj da postavljas djecije igrarije,...Nemoj da mislis da ce proci velikosrpska ujdurma i podvala,nijedna opcija nije iskljucena kada je u pitanju buducnost i odbrana BiH pa ni rat ukoliko se ugrozi buducnosti i opstanak BiH,......Moje trenutno mjesto boravka je iza monitora,...u mom ofisu uz kafu,hoces adresu na pp?????,......
- Bosnolog
#1111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kecher II wrote:daj ba bosnolog to sto tipricas je ista prica koju i cetnici pricaju, citajuci tvoje postove shavtio sam da si ti isfrustrirani lik pun mrznje i da ti je najveci problem sto su oni ''nas'' sto nismo mi ''njih'', eto to je sva logika tvog razmisljanja, ne bi tebi bio problem da ''oni'' imaju jednu srebrenicu, prijedor, bijeljinu, sarajevo itd itd vec je tebi problem sto se zoves mustafa, osman, hasan, meho ili sl pa nisi mogo pripadat njima vec si bio na suprotnoj strani pa su ''oni'' tebe a nisi ti ''njih'', da je situacija kojim slucajem bila obrnuta ne bi se ti ni zalio ni pomislio ''sta uradismo'' isto ko sto se i njih vecina ne upita.![]()
![]()
Bajicu reci mi jesi li to ti??????
Vidim da si ti ovdje dezurni glasnogovornik i advokat,svih onih koji postavljaju nezgodna i nepopularna pitanja na ovoj stranacko promotivnoj temi,....O kakvim frustracijama ti zboris ja iznosim svoje stavove i analiziram podle igre legalizacije onog sto nije proslo silom,sada bi vi to prodali vasim perfidnostima i eskivazom nepopularnih pitanja,....Ja iznosim istinu koja tebi ocito smeta,ti bi da na lazima i nepravdi gradio buducnost,legalizujuci rezultate sramotne proslosti,za vas je neprihvatljiva cinjenica da se diskriminirajuce ime i obiljezja tvorevine nastale na planskom i institucionalnom zlocinu i genocidu zadrze kao nesto prihvatljivo,a zbog te istine i osporavanja ti mene ravnas sa fasitickim cetnicima koji su utemeljivaci tog istog ausvica:x
Tvoja zelja da se Srebrenica ,Prijedor i druga stratista potisnu u zaborava i da se na tim temeljima prodaje gradansko stranakcka ubleha buducnosti naivnima pod parolom zaboravimo proslost i nepravdu u me buducnosti koja patetika.
Svoje stavove o vama sam vec iznio, i mnoga pitanja postavio na koja ni danas nisam dobio odgovora kao i vecina foriumasa jer vi ne odgovarata na nepopularan pitanja,....Dok na njih ne dobijem odgovore suvisno je ulaziti u rasprave druge tematike koja je takode vazna za buducnost BiH ,....
Jedino bih savjetovao svakome na ovome forumu kome je stalo do BiH a ko je imao namjeru ili razmisljao dati vama glas neka taj svoj glas da SDP-u time ce dati glas za istinsku stranku BiH,...svaki dat glas vama je izgubljen glas i glas protiv BiH,....Toliko od mene dok ne dobijem odgovore na ranije postove,.....
- buzzer
#1112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
he he ... koliko truda, teksta, zuci, lazi, da bi se na kraju doslo do sustineBosnolog wrote:Jedino bih savjetovao svakome na ovome forumu kome je stalo do BiH a ko je imao namjeru ili razmisljao dati vama glas neka taj svoj glas da SDP-u time ce dati glas za istinsku stranku BiH,...svaki dat glas vama je izgubljen glas i glas protiv BiH,....Toliko od mene dok ne dobijem odgovore na ranije postove,.....
da te nema bosnolozhe, trebalo bi te izmisliti. makar jos dok ne bude onoga programa sto neodlucnim biracima pomaze da donesu odluku. ovako dovoljno je procitati par tvojih i altera ti ego u tebe sa bl.com postova i odluka je vec jasna. koga jednako "bosnolozi" i "srbolozi" mrze, taj mora da valja.
-
Pedja Kojovic
#1113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bosnolog
Ja sam "prelistao" forum ali nisam vidio neodgovorena pitanja o kojima govorite.
Ako vam nije tesko da ih ponovite, pa cu ja probati da odgovorim cim prije.
p.k.
Ja sam "prelistao" forum ali nisam vidio neodgovorena pitanja o kojima govorite.
Ako vam nije tesko da ih ponovite, pa cu ja probati da odgovorim cim prije.
p.k.
-
vs84sa
#1114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bicu kratak, necu ti vise odgovarat da se nebi ova rasprava odvijala postavljanjem pitanja tebi a ne NS-i.Bosnolog wrote:vs84sa wrote:Bosnolog kad si toliki patriota otidji lijepo u banjaluku pa tako pricaj, otidji tamo na drinu gdje su postavili srpsku zastavu i usli u BiH pa je skini, otidji u neum okupaj se pa zapali hrvatsku zastavu pored onog grafita "odavde do irana nece biti muslimana", pa onda dodji ovdje palamudi o nekakvim ukidanjima... ne treba ti pedja evo ja ti iz centra sarajeva kazem, koji sam ovdje proveo cijeli rat, da je RS realnost koju je tvoj, ne moj predsjednik potpisao.
i jos nesto, NEMA UKIDANJA niti PODJELE BIH dok to USA, EU ne odobri, tako ti stvari stoje, sve ostalo su sitni politicki interesi. naravno da politicari iz RS-a nikad nece sebi ukinuti stolice na kojima sjede, isto ko i nasi u federaciji. 20 godina dobro od toga zive, nije niko lud da reze granu na kojoj sjedi.
ova tema je najbolji pokazatelj na kakvu pricu padaju biraci u ovoj zemlji, evo jos jednom ponavljam da je treba rasclanit na dvije nove teme - ekonomska pitanja i "velika" politicka pitanja. dajem glavu da na ovoj ekonomskoj nebi bilo 10 postova do izbora a ovdje se nacitah 44 stranice iz supljeg u prazno...
Tihicu jesli li to ti???????
Treba traziti odlazak OHR-a i MZ iz BiH sve ce se mnogo brze rijesiti a do tada ce da velikosrbi koriste poluge dobijene u Deytonu da se izivljavaju nad svojom i nasom sudbinom,da ignorisu dan drzavnosti i da katance skupstinska vrata na sred Marin Dvora pred tvojim ocima,.....sve ce biti tako dok se ne prede na tajane akcije specijalno propagandnih rabota i raspamecivanja istih,....a do tada imat cemo to sto imamo danas bez obzira ko dosao na vlast.....
Stvari koje od mene trazis kao pojedinca govore mnogo vise o tebi sta zagovaras a to je legalizacija i zelja onih za koga navijas,Ako si Bosnjak onda si Tihicevog ideoloskog slijepila,mada bi ja prij rekao da si ti neko drugi ili neuki vizionar.Dobro bi bilo da kazes to sto mislis onima koji nisu iz Sarajeva i jos traze svoje po masovnim grobnicama da prihvate te tvoje velikosrpske i anti BH ublehe,.....
I jos nest ja nisam trazio ukidanej GTRS vec promijenu diskriminacisjkog imena,obiljezja i krsnih slava,tog dijela BiH cime to imate pravdati a promjena tih stvari bi svakako relaksirala odnose u BiH i mnoge stvari krenule ka boljoj i zajednickoj buducnosti,...Medutim odbijanej promjene diskriminirajuceg imena govori o stvarnoj podvali NS i njene velikosrpske misije u novopakovanoj ambalazi zvana NS.......
1. nisam Tihic, rekao sam ti da sam rat proveo u Sarajevu.
2. nisam ni Bosnjak, nego Bosanac jer se nebi nikad svrstao u stado.
3. stvari koje sam od tebe trazio su najblaze receno patriotske. ja se okupam u neumu, popijem kahvu na desnoj obali neretve u mostaru, odem u banjaluku, odem za vikend na jahorinu i nikom ne dajem pardona, nikog se ne bojim niti se kome pravdam, niti se kome kurchim, niti bih dao nekom da mi kaze nema Bosne. Samo pokusavam da ti kazem da si fulio temu, tvoja stranka je Stranka za BiH, ti si njen clan i tamo ce ljudi da te saslusaju i da potvrde tvoje stavove.
4. eh ovo mi se svidja "neuki vizionar"
-
thepatriot
#1115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pitanje za čelnike stranke:
Hoćete li, ako dođete na vlast, zakonom zabraniti četnička okupljanja koja se svake godine dešavaju u Srebrenici, Višegradu i drugim mjestima u Bosni i Hercegovini, kao i ukinuti Ravnogorski-četnički pokret?
Molim za konkretan odgovor, bez puno pametovanja?
Hvala
Hoćete li, ako dođete na vlast, zakonom zabraniti četnička okupljanja koja se svake godine dešavaju u Srebrenici, Višegradu i drugim mjestima u Bosni i Hercegovini, kao i ukinuti Ravnogorski-četnički pokret?
Molim za konkretan odgovor, bez puno pametovanja?
Hvala
-
Pedja Kojovic
#1116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
thepatriot
Mi cemo se zalagati da se djelovanje i postojanje svih organizacija koje sire fasizam i mrznju zabrani.
Organizacija "ravnogorski cetnicki pokret" se cini kao jedna od takvih.
p.k.
Mi cemo se zalagati da se djelovanje i postojanje svih organizacija koje sire fasizam i mrznju zabrani.
Organizacija "ravnogorski cetnicki pokret" se cini kao jedna od takvih.
p.k.
- vee-jay
#1117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hehe, u kojoj zemlji se placaju porezi i postuju zakoni -> iz patriotizma?Pedja Kojovic wrote:...
p.k.
- Bosnolog
#1118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da je neumjesno i omalazavajuce da Bosnjake smatras i nazivas stadom,ti ovim vrijedas jedan kompletan narod,budi sto zelis da budes,ali niko ti ne daje za pravo da vrijedas druge,jer i Bosnjaci nisu nista manje Bosasnci i od tebe,Takode nikada ne bih rekao nekome da je veci ili manji patriota od sebe.Iz tvojih postova bih samo zakljucio da si ti svugdje i nigdje,....Nista ne vidim sporno voljeti svaki grad i svaku stobu svoje domovine i biti komotan popiti kahvu u bilo kome gradu,ali isto tako ne mozes doci ovdje i reci kako svaki od tih gradova dozivljava BiH jednako,kao da neki zive u iluzijama,mada bih volio da je drugacije,sto ne znaci da nece biti u buducnosti,.....vs84sa wrote:
2. nisam ni Bosnjak, nego Bosanac jer se nebi nikad svrstao u stado.
3. stvari koje sam od tebe trazio su najblaze receno patriotske. ja se okupam u neumu, popijem kahvu na desnoj obali neretve u mostaru, odem u banjaluku, odem za vikend na jahorinu i nikom ne dajem pardona, nikog se ne bojim niti se kome pravdam, niti se kome kurchim, niti bih dao nekom da mi kaze nema Bosne. Samo pokusavam da ti kazem da si fulio temu, tvoja stranka je Stranka za BiH, ti si njen clan i tamo ce ljudi da te saslusaju i da potvrde tvoje stavove.
Za mene postoje probosanskohercegovacke stranke i anti BH stranke,.....Stranka za BiH je svakako probosansko hercegovacka stranka kao i mnoge druge,mada bih dobar dio poslanika i predstavnika te iste stranke izbacio naglavacke jer su najveca sramota i neprijatelji iste i onih koji su im dali glasove,takvih ima u gotovo svim strankama,to vazi i za mnoge druge.
Pitanje za tebe jesi li ti zadovoljna i saglasan sa ostankom imena i obiljezja jednoetcke tvorevine nastale na dokazanom i presudenom etnickom ciscenju,masovnim grobnicama i genocidu,kosmopolito ili ti je svejedno nakon svega da su svi ti principi prihvatljivi za tebe,sto pokusavas upravo svoji pisanjem ,....??????.
Ipak si fulio koja je moja stranka kao i clanstvo,.....
- Bosnolog
#1119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije rijec o mrznji vec o neslaganju sa programskin nacelima i onog sto NS propagira u svojim osnovnim principima stranke,prihvatajuci naslijede nepravde jer na tim osnovam nema buducnosti niti stranke kao ni drzave,.Ne mozes zagovarati gradanske principe a podrzavati etno segregacijski aparthejd,diskriminirajuce jendoeticko ime,obiljezja i sve sto se propagira u tom genocidom i najvecim zlom stvorenom ausvicu,nakon svih saznanja kako je i sto je cinjeno u istom .Gdje je moralna i pravna strana gradanskih nacela i principa??????,....buzzer wrote:he he ... koliko truda, teksta, zuci, lazi, da bi se na kraju doslo do sustineBosnolog wrote:Jedino bih savjetovao svakome na ovome forumu kome je stalo do BiH a ko je imao namjeru ili razmisljao dati vama glas neka taj svoj glas da SDP-u time ce dati glas za istinsku stranku BiH,...svaki dat glas vama je izgubljen glas i glas protiv BiH,....Toliko od mene dok ne dobijem odgovore na ranije postove,.....![]()
da te nema bosnolozhe, trebalo bi te izmisliti. makar jos dok ne bude onoga programa sto neodlucnim biracima pomaze da donesu odluku. ovako dovoljno je procitati par tvojih i altera ti ego u tebe sa bl.com postova i odluka je vec jasna. koga jednako "bosnolozi" i "srbolozi" mrze, taj mora da valja.
Te stvari se ne mogu prodavati i prihvatati kao polazna osnova stranke i tvrditi da si gradanska stranka,.....Ako se fula u osnovnim postulatima i temeljnim stvarima onda je neko u zestoko u zabludi i kukavicijoj misiji legalizacije fasisticke tvorevine....Zato sam i javno ponovio da je podrska takve stranke ujdno i podrska licimjerja i kukavicijeg jajeta a ti brani i pokusaj pravdati stvari koje nece imati podrske na izborima a mogli su imati dobar dio glasaca da su bili mudriji sto mi je licno zao,jer su mogli iskoristiti vremenski momenat i postati ozbiljan i respektablina gradanska stranka za sirokom glasackom bazom i u koaliciji sa drugim strankama slicne vizije i nacela povesti ovu zemlju jednim novim putem u bolju i sretniju buducnost ,...
- buzzer
#1120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
neslazi se ti koliko ti volja, ali ziv bio nemoj lagati, nije lijepo. gdje je to i koji funkcioner ns podrzavao etno segregacijski qraz-palaz...???Bosnolog wrote:Nije rijec o mrznji vec o neslaganju sa programskin nacelima i onog sto NS propagira u svojim osnovnim principima stranke,prihvatajuci naslijede nepravde jer na tim osnovam nema buducnosti niti stranke kao ni drzave,.Ne mozes zagovarati gradanske principe a podrzavati etno segregacijski aparthejd,diskriminirajuce jendoeticko ime,obiljezja i sve sto se propagira u tom genocidom i najvecim zlom stvorenom ausvicu,nakon svih saznanja kako je i sto je cinjeno u istom .Gdje je moralna i pravna strana gradanskih nacela i principa??????,....buzzer wrote:he he ... koliko truda, teksta, zuci, lazi, da bi se na kraju doslo do sustineBosnolog wrote:Jedino bih savjetovao svakome na ovome forumu kome je stalo do BiH a ko je imao namjeru ili razmisljao dati vama glas neka taj svoj glas da SDP-u time ce dati glas za istinsku stranku BiH,...svaki dat glas vama je izgubljen glas i glas protiv BiH,....Toliko od mene dok ne dobijem odgovore na ranije postove,.....![]()
Te stvari se ne mogu prodavati i prihvatati kao polazna osnova stranke i tvrditi da si gradanska stranka,.....Ako se fula u osnovnim postulatima i temeljnim stvarima onda je neko u zestoko u zabludi i kukavicijoj misiji legalizacije fasisticke tvorevine....Zato sam i javno ponovio da je podrska takve stranke ujdno i podrska licimjerja i kukavicijeg jajeta a ti brani i pokusaj pravdati stvari koje nece imati podrske na izborima a mogli su imati dobar dio glasaca da su bili mudriji sto mi je licno zao,jer su mogli iskoristiti vremenski momenat i postati ozbiljan i respektablina gradanska stranka za sirokom glasackom bazom i u koaliciji sa drugim strankama slicne vizije i nacela povesti ovu zemlju jednim novim putem u bolju i sretniju buducnost ,...
- Bosnolog
#1121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta je jednoetnicki naziv entiteta,obiljezja,krsnih slava i svega sto prdstavlja taj genocidni brlog,nego etno aparhejd i segregacija,diskriminacija jedne etnicke zajednice nad drugima,......To se zove ideoloska,masovnim zlocinima i genocidom stvorena administrativna,i anticivilizacisjaka segregacijska tvorevina u 21 vijeku koja ocito nije sporna za vas NS gradsanske satro kosmopolitebuzzer wrote:
neslazi se ti koliko ti volja, ali ziv bio nemoj lagati, nije lijepo. gdje je to i koji funkcioner ns podrzavao etno segregacijski qraz-palaz...???
-
kecher II
#1122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa bosnoloze bilo je i dosad izbora u BiH poslije dejtona, ovo ti govorim oko te legalizacije, valjda razumijes,Bosnolog wrote:Ja iznosim istinu koja tebi ocito smeta,ti bi da na lazima i nepravdi gradio buducnost,legalizujuci rezultate sramotne proslosti,za vas je neprihvatljiva cinjenica da se diskriminirajuce ime i obiljezja tvorevine nastale na planskom i institucionalnom zlocinu i genocidu zadrze kao nesto prihvatljivo,a zbog te istine i osporavanja ti mene ravnas sa fasitickim cetnicima koji su utemeljivaci tog istog ausvica
a ovo plavo ili se meni cini ili si ti sam sebi kontradiktoran ili ja ne razumijem bas najbolje.
ovo ti kazes, ovo ja nisam rekao, vec ti izbjegavas da priznas da je tebi samo problem sto ''oni'' nemaju svoju srebrenicu, prijedor, sarajevo, visegrad..... pa onda lupas ko maksim po diviziji.Bosnolog wrote:Tvoja zelja da se Srebrenica ,Prijedor i druga stratista potisnu u zaborava i da se na tim temeljima prodaje gradansko stranakcka ubleha buducnosti naivnima pod parolom zaboravimo proslost i nepravdu u me buducnosti koja patetika.
da, shvatio sam te da je tebi problem sto si hasan ili mujo a nisi pero ili drago, da si pero ili drago nikakvih ti problema ne bi imo, niti bi se javljo niti bi imo potrebu da se javljas jer nisu ''oni'' tebe vec si ti ''njih''.
-
7cokanja
#1123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
..istinu zboris, bosnoloze, ali nazalost, usamljeni si glas..cetnicki agenti Ti'ic &Co sa takozvanom "nasom" strankom SDA, su se pobrinuli da je to vec cinjenicno stanje..danas, kad je Rasov krvavi projekat dobio 49% teritorije, na kojima i svaka "hala" ima krsnu slavu, cetnicki projekat se ne zaustavlja na tome..oni vec marsiraju i na preostali dio ranjene nam domovine, koju cetnicki agent Ti'ic krcmi krvavim cetnickim nozem..pogledaj samo, takozvane komisije za povrat srba u pederaciju.. obrati paznju, kako se sistematski taj projekat provodi..dirigovan iz Banja Luke i Beograda..pogledaj najnovije sistematsko izjednacavanje Dobrovoljacke, gdje je unistena vojna komponenta, okupatorske vojske, u pokusaju oslobadjanja predsjednika (namjerno ne pisem veliko "p", jer uloga predsjednika Republike Bosne i Hercegovine je degradirana samom pojavom izdajnika Alije Izetbegovica) sa pokoljem razoruzanih i civila u Srebrenici..pogledaj sramni nacin obracanja zadnjih dana, i intencija da cetnici dodju i u Dobrovoljacku, i tamo naprave cetnicki spomenik, i isto uslovljavaju postojanjem Srebrenickog mezarja kako kazu " na njihovoj teritoriji"..oni nam, moj bosnoloze, drze pridiku kako treba biti tolerantan..kecher II wrote:pa bosnoloze bilo je i dosad izbora u BiH poslije dejtona, ovo ti govorim oko te legalizacije, valjda razumijes,Bosnolog wrote:Ja iznosim istinu koja tebi ocito smeta,ti bi da na lazima i nepravdi gradio buducnost,legalizujuci rezultate sramotne proslosti,za vas je neprihvatljiva cinjenica da se diskriminirajuce ime i obiljezja tvorevine nastale na planskom i institucionalnom zlocinu i genocidu zadrze kao nesto prihvatljivo,a zbog te istine i osporavanja ti mene ravnas sa fasitickim cetnicima koji su utemeljivaci tog istog ausvica
a ovo plavo ili se meni cini ili si ti sam sebi kontradiktoran ili ja ne razumijem bas najbolje.ovo ti kazes, ovo ja nisam rekao, vec ti izbjegavas da priznas da je tebi samo problem sto ''oni'' nemaju svoju srebrenicu, prijedor, sarajevo, visegrad..... pa onda lupas ko maksim po diviziji.Bosnolog wrote:Tvoja zelja da se Srebrenica ,Prijedor i druga stratista potisnu u zaborava i da se na tim temeljima prodaje gradansko stranakcka ubleha buducnosti naivnima pod parolom zaboravimo proslost i nepravdu u me buducnosti koja patetika.
da, shvatio sam te da je tebi problem sto si hasan ili mujo a nisi pero ili drago, da si pero ili drago nikakvih ti problema ne bi imo, niti bi se javljo niti bi imo potrebu da se javljas jer nisu ''oni'' tebe vec si ti ''njih''.
- Bosnolog
#1124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zasto ne odgovoris konkretno,otvoreno i transparentno po pitanjima jednoetickog diskriminirajuceg imena,obiljezja i svega sto karakterise taj genocidom stvoreni Ausvic??????,vec to izbjegavas, stidljivo i ides naokolo uz zakukumuljene izlizane floskule izbjegavajuci dati direktan i transparentan odgovor.kecher II wrote:pa bosnoloze bilo je i dosad izbora u BiH poslije dejtona, ovo ti govorim oko te legalizacije, valjda razumijes,Bosnolog wrote:Ja iznosim istinu koja tebi ocito smeta,ti bi da na lazima i nepravdi gradio buducnost,legalizujuci rezultate sramotne proslosti,za vas je neprihvatljiva cinjenica da se diskriminirajuce ime i obiljezja tvorevine nastale na planskom i institucionalnom zlocinu i genocidu zadrze kao nesto prihvatljivo,a zbog te istine i osporavanja ti mene ravnas sa fasitickim cetnicima koji su utemeljivaci tog istog ausvica
a ovo plavo ili se meni cini ili si ti sam sebi kontradiktoran ili ja ne razumijem bas najbolje.ovo ti kazes, ovo ja nisam rekao, vec ti izbjegavas da priznas da je tebi samo problem sto ''oni'' nemaju svoju srebrenicu, prijedor, sarajevo, visegrad..... pa onda lupas ko maksim po diviziji.Bosnolog wrote:Tvoja zelja da se Srebrenica ,Prijedor i druga stratista potisnu u zaborava i da se na tim temeljima prodaje gradansko stranakcka ubleha buducnosti naivnima pod parolom zaboravimo proslost i nepravdu u me buducnosti koja patetika.
da, shvatio sam te da je tebi problem sto si hasan ili mujo a nisi pero ili drago, da si pero ili drago nikakvih ti problema ne bi imo, niti bi se javljo niti bi imo potrebu da se javljas jer nisu ''oni'' tebe vec si ti ''njih![]()
![]()
![]()
''.
Ovo boldirano crveno je pravdanje i pranje Karadzica i njegovog genocidnog ceda to jest revitalizacija te iste tvorevine,...Ti meni pripisujes zelju i zavist sto i Srbi nisu dozivjeli genocid je bolesno i fasisoidno od tebe,...ja sam bio na komandnoj poziciji u ARBIH za vrijeme rata,Sve smo ucinili da se sprijece bilo kakvi pojedinacni zlocini sistemom RiK prema pripadnicima VRS a posebno prema civilima na sto sam ponosan,......ovo tvoje optuzivanje mene je pokusaj izjednacavanja sa zlocinacko bolesnim ideolozima mi se gadi.
Ti si ovim samo dokazao da si perac Dabica i njegove bolesne fasisoidne ideologije,...Stoga je moja i drugih na ovom forumu tvrdnja dodatno ojacana o vama kao kukaviciijem jajetu velikosrpke podvale istinita i objektivna,mnogi su to ovdje potvrdili sto je samo dodatno potvrdena ovom tvojom bolesnom tezom kojom kroz optuzbe onih koji vas upravo prozivaju da ste zastitnici te iste zlocinacko genocidne ostavstine i perfidni novopakirajuci kvazi gradansko demokradski demomudolozi u spasilackoj misiji legalizacije velikosrpske ostavstiine koja je pred bankortom i kolapsom upravo zbog Dodika i beogradske politike koja stoji iza svega.Vi ste sada mnogo podmuklija prepakirana stranka vuka u jagnjecoj kozi u misiji legalizacije rezultata agresije i genocida na BIH,..........
Te jeftiine etno bolesno nacionalno etnicke imenice nece zamaskirati vase stvarne nakane.Time samo pravis dimnu zavesu napadajuci one koji vas pitaju nezgodna i nepopopularna pitanja zbog prihvatanja upravo legalizacije zlocinom i genocidom stvorene jednoeticke tvorevine na spomenutim gradovima na koja nemate i ne zelite da date meni odgovor kao i drugim forumasima koji vas ovdje uporno pitaju i prozivaju.
Ovom pricom si samo jos vise pomogao i razotkrio ono sto pokusavate podvaliti i s pravom vas mnogi preziru zbog toga,Mogu vam samo prognozirati totalni debakl i gore izborne rezultate od proslih izbornih rezultata i to ce biti vas kraj jer ste sami kumovali tome pokusajem legalizacije genocidne ostavstine,.....
-
vs84sa
#1125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Bosnolog
Nisam mislio samo na Bosnjake ali mene npr odmah tako svrstaju jer po imenu oca majke nane dede zakljuce da ja pripadam tom stadu, medjutim to se odnosi na sva stada u BiH. ja kao Bosanac sam se samo teritorijalno opredijelio i prihvatio 3 religije, 3 naroda, ostale nacionalne manjice, ateiste i sve druge da ne nabrajam.
nisam ni rekao da je svaki grad prihvatio BiH kao svoju zemlju samo ti pokusavam reci da u cijeloj BiH, a treba malo prohodat, postoji "more" dobrih ljudi, kojima nacionalni interesi nisu na prvom mjestu, oni koji bi zeljeli da se posvete nekim drugim pitanjima, ekonomiji, zdravstvu, normalnom zivotu... mozda je NS na putu toga, kazem MOZDA, jer ja na politiku gledam malo drugacije.
npr. nikad nebi glasao za onog ko kaze ukinucu RS, ili za onog ko kaze odvojit cu RS od BiH, niti bih glasao za onog ko kaze zaposlicu 20 000 ljudi, dovesti 5 milijardi investicija itd itd. ovdje nema sposobnih politicara da rijese pitanje himne bez teskta, da zabrane djelovanje fasistickih organizacija u zemlji, pitanje drzavnih praznika, a ne da se bave visokom politikom, prema tome samo cu da ih preskocim.
glasao bih za onog ko kaze, npr hipoteticki, veceras dobijemo izbore (nedelja) sutra ujutro u ponedeljak idemo u srebrenicu, opremit osnovnu i srednju skolu, nabaviti toj djeci besplatne ucbenike, osigurati im bar pristojno skolovanje.
nemam nikakvog interesa od toga, nisam ucitelj, nastavnik, gradjevinac, ne prodajem skolski pribor da me ne shvatis pogresno da gledam svoje interese.
ja sam rekao nek mi neko navede samo 5 stvari koje ja mogu razumjeti da je moguce uradit za 6 mjeseci obnasanja vlasti ima odmah moj glas... zbog toga sam i dosao na ovu temu, naravno da odem kod lagumdjije tihica il silajdzica da im postavim ta pitanja nasmijali bi se rekli bi vidi ove budale sta prica nema 2 osnovne, ali oni veliki mozgovi i kapaciteti nijedan jedini problem u ovoj drzavi nisu rijesili??? jedan jedini?? navedi mi jedan pozitivan primjer privatizacije?
Nisam mislio samo na Bosnjake ali mene npr odmah tako svrstaju jer po imenu oca majke nane dede zakljuce da ja pripadam tom stadu, medjutim to se odnosi na sva stada u BiH. ja kao Bosanac sam se samo teritorijalno opredijelio i prihvatio 3 religije, 3 naroda, ostale nacionalne manjice, ateiste i sve druge da ne nabrajam.
nisam ni rekao da je svaki grad prihvatio BiH kao svoju zemlju samo ti pokusavam reci da u cijeloj BiH, a treba malo prohodat, postoji "more" dobrih ljudi, kojima nacionalni interesi nisu na prvom mjestu, oni koji bi zeljeli da se posvete nekim drugim pitanjima, ekonomiji, zdravstvu, normalnom zivotu... mozda je NS na putu toga, kazem MOZDA, jer ja na politiku gledam malo drugacije.
npr. nikad nebi glasao za onog ko kaze ukinucu RS, ili za onog ko kaze odvojit cu RS od BiH, niti bih glasao za onog ko kaze zaposlicu 20 000 ljudi, dovesti 5 milijardi investicija itd itd. ovdje nema sposobnih politicara da rijese pitanje himne bez teskta, da zabrane djelovanje fasistickih organizacija u zemlji, pitanje drzavnih praznika, a ne da se bave visokom politikom, prema tome samo cu da ih preskocim.
glasao bih za onog ko kaze, npr hipoteticki, veceras dobijemo izbore (nedelja) sutra ujutro u ponedeljak idemo u srebrenicu, opremit osnovnu i srednju skolu, nabaviti toj djeci besplatne ucbenike, osigurati im bar pristojno skolovanje.
nemam nikakvog interesa od toga, nisam ucitelj, nastavnik, gradjevinac, ne prodajem skolski pribor da me ne shvatis pogresno da gledam svoje interese.
ja sam rekao nek mi neko navede samo 5 stvari koje ja mogu razumjeti da je moguce uradit za 6 mjeseci obnasanja vlasti ima odmah moj glas... zbog toga sam i dosao na ovu temu, naravno da odem kod lagumdjije tihica il silajdzica da im postavim ta pitanja nasmijali bi se rekli bi vidi ove budale sta prica nema 2 osnovne, ali oni veliki mozgovi i kapaciteti nijedan jedini problem u ovoj drzavi nisu rijesili??? jedan jedini?? navedi mi jedan pozitivan primjer privatizacije?