GRAS - karte
-
Cibra
#1101 Re: GRAS - karte
Kao neko ko je bio na sastanku, mogu vam reći da su se studenti (predsjednici asocijacija) usaglasili. Ne bih zelio da pustam u javnost dezinformacije, iako generalno postoji stav koji se spominje, ali sve pojedinosti ce se znati u petak, najkasnije u subotu.
- Curve
#1102 Re: GRAS - karte
ako ko sazna konkretno sta, neg napise..
dodjem na temu da vidim imal sta novih inf. kad vidim neko prepucavanje o necemu 10om
drz' te se teme narode

dodjem na temu da vidim imal sta novih inf. kad vidim neko prepucavanje o necemu 10om
drz' te se teme narode
-
Autobus
#1103 Re: GRAS - karte
Usaglasili se sa 96 KM za pola godine, s time da će ponovo razmatrati u Januaru šta će, kako će?
Pa zar ne vidite da će i u Januaru reći kako je 96 KM premalo, te kako za godinu dana moramo dati 250 KM? Jalijski mentalitet, mic po mic dok te ne oguli, jer se boji da će se studenti dići kao prošli put ako odmah kaže 250 KM.
Hoće li Kanton subvencionirati ostatak, ili je ovih 96 KM za pola godine jedina para koja uđe u GRAS?
Može li neko detaljnije napisati šta je bilo na tom sastanku?
96 KM za pola godine znači 192 KM za godinu dana. Ovo znači 300% poskupljenja u odnosu na prošlu godinu, što je smiješno.
A da održimo jedan sastanak o čistoći vozila, ispravnosti vozila, kvalitetu kadra kojeg moramo trpiti za naših 200 KM po godini??
Jedina opcija ostaje šverc, svađanje i odgovor na njihovom jeziku. Očekujem mnogo više tuča, zbodenih revizora i revizora razbijenog nosa u sljedeća 3-4 mjeseca
Pa zar ne vidite da će i u Januaru reći kako je 96 KM premalo, te kako za godinu dana moramo dati 250 KM? Jalijski mentalitet, mic po mic dok te ne oguli, jer se boji da će se studenti dići kao prošli put ako odmah kaže 250 KM.
Hoće li Kanton subvencionirati ostatak, ili je ovih 96 KM za pola godine jedina para koja uđe u GRAS?
Može li neko detaljnije napisati šta je bilo na tom sastanku?
96 KM za pola godine znači 192 KM za godinu dana. Ovo znači 300% poskupljenja u odnosu na prošlu godinu, što je smiješno.
A da održimo jedan sastanak o čistoći vozila, ispravnosti vozila, kvalitetu kadra kojeg moramo trpiti za naših 200 KM po godini??
Jedina opcija ostaje šverc, svađanje i odgovor na njihovom jeziku. Očekujem mnogo više tuča, zbodenih revizora i revizora razbijenog nosa u sljedeća 3-4 mjeseca
- smoki_choko
#1104 Re: GRAS - karte
jel onda bolje mjesecno po 30 KM 
-
sarajev_o
#1105 Re: GRAS - karte
Cuj usaglasili se
.Jel im to neko sa pistoljem rekao da moraju samo budale bi to uradile.
-
nino90
#1106 Re: GRAS - karte
a svaki drugi dan neko gras vozilo udari pjesaka
- dharma
#1107 Re: GRAS - karte
Sastanak je bio javni, sto niste dosli. Lahko je ovako pricati.
-
Autobus
#1108 Re: GRAS - karte
Neki ljudi imaju obaveza i opravdano nisu mogli doći, ne razumijem tvoju poentu?dharma wrote:Sastanak je bio javni, sto niste dosli. Lahko je ovako pricati.
Zadatak je onih koji su bili prisutni da adekvatno izvjeste ostale šta je bilo, šta se pričalo...
Valjda je to neka osnova solidarnosti i dobronamjernosti.
- neo7
#1109 Re: GRAS - karte
A ovi koji su bili toliko su promijenili svoje stavove da to nije normalno ??? Sa 50KM su pristali na 96 za POLA GODINE?!dharma wrote:Sastanak je bio javni, sto niste dosli. Lahko je ovako pricati.
Ja cu uzeti za 96KM polougodisnju ali od januara ne planiram dati ni marke vise za karte, jer 100KM mogu godisnej izdvojiti karte a preko toga NEMA SANSE!
PS: minjonja odgovorim ti na pp jer vidim samo tebe interesuje ^^
- dharma
#1110 Re: GRAS - karte
Ti si imao obavezu, OK, nije problem, ali je na sastanku bilo jedva 15 studenata (bez vijeca raznih fakulteta, ni oni svi nisu bili) tako da ne mogu da vjerujem da su ama bas svi imali obaveza. Uostalom, i ja sam imala obaveza pa sam otisla. Poenta " Poslije bitke svi se prave generali" (tvoj komentar nije prvi, da se razumijemo)Autobus wrote:Neki ljudi imaju obaveza i opravdano nisu mogli doći, ne razumijem tvoju poentu?dharma wrote:Sastanak je bio javni, sto niste dosli. Lahko je ovako pricati.
Zadatak je onih koji su bili prisutni da adekvatno izvjeste ostale šta je bilo, šta se pričalo...
Valjda je to neka osnova solidarnosti i dobronamjernosti.
Sto se tice izvjestaja, ne bih da komentarisem, ja kako skontah (ne uzimaj 100%) u pon ce biti detaljan izvjestaj sa odlukama (sluzbeni). Druga stvar, mi koji smo bili smo vas obavijestili o onome sto je manje vise sigurno, a bilo bi neozbiljno da prenesemo nesto, pa na kraju da ne bude tacno. To nije uredu.
P.S Samo da kazem, ja se nadam da ce opet biti moguce kupiti Centrinu godisnju, tako da bar ovi koji mogu koristiti Centru ne moraju da se peglaju sa GRAS-om.
-
Autobus
#1111 Re: GRAS - karte
Nema potrebe da se prave generali, nismo u ratu.
Situacija je jednostavna, ljudi su poskupili karte za 300%, a studenti su na to pristali (moj zaključak, jer niko ne kaže da su studenti predložili nešto drugo). Po meni je to glup biznis, da sam bio, tako bih i rekao. I ne mislim da treba biti general da bi se takvo nešto reklo, dovoljno je biti iskren i direktan.
Jesu li studenti koji su bili ponudili bilo kakvo drugo rješenje? Koliko je trajao sastanak? Pa nije valjda da se ne mogu kratke crtice napraviti u vezi toga šta se pričalo? Kako je došlo uopće do cifre od 96 KM? Kako oni to opravdavaju? Niko ništa ne govori, bolje da nije bilo sastanka izgleda
(oprosti, ipak sada vidim na facebook stranici SPUS-a da se priča o tome)
Situacija je jednostavna, ljudi su poskupili karte za 300%, a studenti su na to pristali (moj zaključak, jer niko ne kaže da su studenti predložili nešto drugo). Po meni je to glup biznis, da sam bio, tako bih i rekao. I ne mislim da treba biti general da bi se takvo nešto reklo, dovoljno je biti iskren i direktan.
Jesu li studenti koji su bili ponudili bilo kakvo drugo rješenje? Koliko je trajao sastanak? Pa nije valjda da se ne mogu kratke crtice napraviti u vezi toga šta se pričalo? Kako je došlo uopće do cifre od 96 KM? Kako oni to opravdavaju? Niko ništa ne govori, bolje da nije bilo sastanka izgleda
- dharma
#1112 Re: GRAS - karte
Ma meni je nezgodno, ipak nisam predstavnik niti SPUS-a niti nekog vijeca, da ovdje se bacam informacijama, i uvijek postoji sansa da nesto nisam dobro shvatila. Mogu reci da je sastanak trajao 2 sata, studenti jesu davali prijedloge, i budi siguran da je doslo do velikog kompromisa. U svakom slucaju, ja sam sigurna da ce dati detaljniji izvjestaj, a i sam kazes da se na stranici SPUS-a pise. Nije bas da su studenti (ovo malo sto je bilo) sjedili i rekli "Sta god vi kazete, mi cemo ko ovce slijediti".Autobus wrote:Nema potrebe da se prave generali, nismo u ratu.
U svakom slucaju, vjerovatno ce biti sastanak u decembru, pa mozda bude vise ljudi, a i uvijek se moze poslati poruku SPUS-u ili Vijecu studenata fakulteta, pa reci svoj misljenje. Ne vjerujem da bi ignorisali samo tako.
A za boldirano, izvini, ali na prethodnim stranicama se mnogo toga napisalo. Nije sve(vec napisah razloge), ali ipak mnogo toga pise. ( mozda je ipak na temi o studenstkim kartama, ali znam da na jednoj od tema pise).
- Curve
#1113 Re: GRAS - karte
ma ajde kad dodje januar tad cemo o tome.. sta za ovu godinu ? 
znaci def. je 96 km za ostatak ove godine ?
sta je sa pricom da ce trenutne 2mjesecne vazit do kraja mjeseca ?
znaci def. je 96 km za ostatak ove godine ?
sta je sa pricom da ce trenutne 2mjesecne vazit do kraja mjeseca ?
-
Manager19sa
#1114 Re: GRAS - karte
Ne bih da podrzavam ili branim ministra, a napadam studente, ali mora se istaci, da je ovo jedan od rijetkih ministara koji je , koliko sam vidio na sastanku, zaista spreman na dijalog sa studentima i trazenje kompromisa i prihvatljivih rijesenja. Problem je u nama, studentima, koji su pasivni, nezainteresovani za rijesavanje svojih problema. Dovoljno govori to da su na sastanak bili pozvani studenti i njihovi predstavnici sa svih fakulteta, a na sastanku je bilo neki 20-30 ljudi.Cijena od 16 KM za mjesec, odnosno 96 KM za 6 mjeseci, za nekog je prihvatljiva, za nekog nije. Mozda je za ove studente koji dolaze iz drugih gradova to malo puno, ali koliko sam vidio druge alternative neke bolje sad trenutno nema. S druge strane, kad mogu studenti davati toliko para za kafe, kladionice, pive, cigare, mislim da za takve 16 KM nije puno.
I jos da dodam, ove sadasnje karte ce vjerovatno vaziti do kraja juna, a onda ce se moci kupiti, vjerovatno, sestomjesecna karta za 96 KM.
I jos da dodam, ove sadasnje karte ce vjerovatno vaziti do kraja juna, a onda ce se moci kupiti, vjerovatno, sestomjesecna karta za 96 KM.
- opa22
#1115 Re: GRAS - karte
je li to za sve studente (ukljucujuci i vanredne) ili samo za redovne?
- ema_
#1116 Re: GRAS - karte
opa22 wrote:je li to za sve studente (ukljucujuci i vanredne) ili samo za redovne?
Pa uvijek je bilo samo za redovne.
-
Manager19sa
#1117 Re: GRAS - karte
Redovni i redovni samofinansirajuci
- opa22
#1118 Re: GRAS - karte
aham ok samo pitam
ne bih zalio platiti 500KM godisnju kartu, al da su tramvaji kao i sine po kojima voze na razini jedne europske metropole, ali ovo je pretjerano a i rijetko 'ko ce im dati 100KM
ne bih zalio platiti 500KM godisnju kartu, al da su tramvaji kao i sine po kojima voze na razini jedne europske metropole, ali ovo je pretjerano a i rijetko 'ko ce im dati 100KM
-
Manager19sa
#1119 Re: GRAS - karte
Idealno bi bilo kada bi za tu cijenu karte dobili i ljubazne revizore i ciste trolejbuse, tramvaje, autobuse, ali koliko sam vidio ministar je spreman da se uhvati u kostac i sa tim problemima. Nek svaki student u prosjeku otprilike popije 20 kafa X 1.50 KM = 30 KM. Umjesto 20 kafa nek pije 10 kafa i ostane mu 15 KM za kartu.
-
sarajev_o
#1120 Re: GRAS - karte
ja se citav juni vozam ja jednom nadam se da ce tako i ostati
cuj 100 km 6 mjeseci

cuj 100 km 6 mjeseci
- ema_
#1121 Re: GRAS - karte
Boga mi, ovo neće na dobro
Sad se vraćam tramvajem, kad reva zagužvala sa hrpom omladine... I onda poznata procedura, istjerivanje pola tramvaja van, oni neće, tramvaj stoji 
-
sarajev_o
#1123 Re: GRAS - karte
Ajmo iskreno 200 km za kartu?
Mogu platiti ratu za faks
Mogu jesti 2 mjeseca na faksu
Mogu kupiti 40 k kondoma

Mogu platiti ratu za faks
Mogu jesti 2 mjeseca na faksu
Mogu kupiti 40 k kondoma
- opa22
#1124 Re: GRAS - karte
- neo7
#1125 Re: GRAS - karte
Ne zelim biti prost, pa cu se pokusati suzdrzati, ali kojeg vraga se uvijek za ovo povlacite ?! Ima nas koji popijemo kafu jednom sedmicno sa rajom jer imamo obaveza, ima nas koji niti pijemo, niti pusimo niti se kladimo, sta cemo sada ?S druge strane, kad mogu studenti davati toliko para za kafe, kladionice, pive, cigare, mislim da za takve 16 KM nije puno.
96KM je prihvatljvo, ALI za cijelu godinu....