Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#1101 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

lerdi wrote:
Zmijuga loma wrote:Kojom formacijom Pape igra, ima li nagovjestaja ikakvih?
Kad smo kod formacije, sinoć nakon gledanja vukova i po meni je definitivno da Misketu i Džeki najviše odgovara neka varijanta 4-3-1-2 formacije. Nešto možda ovako:

Begović - Spahić, Nadarević, Jahić, Berberović - Salihović, Rahimić, Pjanić - Misimović - Ibišević, Džeko
Ma ja, haman dijamantna 4-4-2. Što se tiče napada, da najbolje rješenje, ali skeptičan sam i dalje što se tiče defanzive :roll:
lerdi

#1102 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

cyprus wrote:
lerdi wrote:
Zmijuga loma wrote:Kojom formacijom Pape igra, ima li nagovjestaja ikakvih?
Kad smo kod formacije, sinoć nakon gledanja vukova i po meni je definitivno da Misketu i Džeki najviše odgovara neka varijanta 4-3-1-2 formacije. Nešto možda ovako:

Begović - Spahić, Nadarević, Jahić, Berberović - Salihović, Rahimić, Pjanić - Misimović - Ibišević, Džeko
Ma ja, haman dijamantna 4-4-2. Što se tiče napada, da najbolje rješenje, ali skeptičan sam i dalje što se tiče defanzive :roll:
Odprilike dijamant. Mislim da nam najviše škripi na lijevom beku. Ovo se ostalo da i pokrpiti, ali to nikako. Jednostavno mislim da trenutno nema kvalitetnog rješenja za tu poziciju. Osim ako se Papac predomisli u šta lično sumnjam.
cyprus

#1103 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

lerdi wrote:Odprilike dijamant. Mislim da nam najviše škripi na lijevom beku. Ovo se ostalo da i pokrpiti, ali to nikako. Jednostavno mislim da trenutno nema kvalitetnog rješenja za tu poziciju. Osim ako se Papac predomisli u šta lično sumnjam.
Eto nas ko Englezi u belajima sa DL :D . Ashley Cole dobro povrijeđen, a Bridge neće da igra :oops:
HarnagaHarnaga

#1104 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

cyprus wrote:
lerdi wrote:Odprilike dijamant. Mislim da nam najviše škripi na lijevom beku. Ovo se ostalo da i pokrpiti, ali to nikako. Jednostavno mislim da trenutno nema kvalitetnog rješenja za tu poziciju. Osim ako se Papac predomisli u šta lično sumnjam.
Eto nas ko Englezi u belajima sa DL :D . Ashley Cole dobro povrijeđen, a Bridge neće da igra :oops:
Sta je DL? Po ovim englezima rekao bi da je rijec o lijevim bekovima, ali sam probao razne jezike kao skracenice za lijevi bek i nista ne pase.
cyprus

#1105 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Defender Left :D , ostalo mi od igranja Football Managera :D
klixober

#1106 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Znaci Pape nastavlja Cirinu tradiciju zapostavljanja Stilica :-)
Obuca9

#1107 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ovako je Pape 1978. vozao selektora Gane Milovana Rajevca (broj 3) na Marakani. Ovako će mu biti i u srijedu na Koševu 8-)

Image
Image
Frankyee

#1108 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Nadam se da ce Susic pokusati da uigra 4-4-2. Ove prijateljske su valjda sansa za neke experimente i nove formacije.

Treba isto tako uigrati i zamjenu Salihovicu jer 4 utakmice kvalifikacija ne moze igrati.

Sto se tice igrana nisam primijetio neka nova imena, .. ni Papca ni onog "naseg" iz Turske?

Zar nije moglo bar par novih odbrambenih igraca da se stavi na spisak pa da pokusaju se bar nekih 30minuta dokazati?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1109 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Image

Jel ovo moguce :-) :D
Admir_1984

#1110 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Pape bi trebao podhitno Baljica staviti u ekipu :D Danas na treningu Baljic centrira sa lijeve, a Berberovic sa desne strane. Mozda je Dzemo 2-3 dobro centrirao, a Balja mozda 2-3 loshe :-D Kad je vidio Pape da Dzemo meda ne moze, stavio Zeca da centrira. Kako sam vidio trening dosta drugaciji od onoga sto je ciro radio, a trajao je 90 i kusur minuta, za razliku od cirinih 50minuta. Nisu bili na treningu Miske, Ibisevic, Muslimovic i Salihovic
mikogoago

#1111 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Admir_1984 wrote:Pape bi trebao podhitno Baljica staviti u ekipu :D Danas na treningu Baljic centrira sa lijeve, a Berberovic sa desne strane. Mozda je Dzemo 2-3 dobro centrirao, a Balja mozda 2-3 loshe :-D Kad je vidio Pape da Dzemo meda ne moze, stavio Zeca da centrira. Kako sam vidio trening dosta drugaciji od onoga sto je ciro radio, a trajao je 90 i kusur minuta, za razliku od cirinih 50minuta. Nisu bili na treningu Miske, Ibisevic, Muslimovic i Salihovic
mozes li nam reci po tvome misljenju kakva je atmosfera medju igracima i selektora,jel opusteno ili se osjeca neka distanca.Uopste kakv je tvoj utisak?
Admir_1984

#1112 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

mikogoago wrote:
Admir_1984 wrote:Pape bi trebao podhitno Baljica staviti u ekipu :D Danas na treningu Baljic centrira sa lijeve, a Berberovic sa desne strane. Mozda je Dzemo 2-3 dobro centrirao, a Balja mozda 2-3 loshe :-D Kad je vidio Pape da Dzemo meda ne moze, stavio Zeca da centrira. Kako sam vidio trening dosta drugaciji od onoga sto je ciro radio, a trajao je 90 i kusur minuta, za razliku od cirinih 50minuta. Nisu bili na treningu Miske, Ibisevic, Muslimovic i Salihovic
mozes li nam reci po tvome misljenju kakva je atmosfera medju igracima i selektora,jel opusteno ili se osjeca neka distanca.Uopste kakv je tvoj utisak?
Atmosfera je sasvim ok, Pape aktivno ucestvuje u treningu, tj koliko toliko govori kako sta treba raditi i tako komunicira sa igracima, dok je recimo ciro hodao okolo i pricao na telefon..... Oko terena nije mogao svako uci, za razliku od treninga kod cire kada je svako mogao klempe paliti igracima. Bilo je angazovano i ono fizicko osiguranje (toga prije nije bilo). Nakon treninga igraci mogli uzeti voce (banane, mandarine...), toga isto prije nije bilo. I nakon treninga odma u autobus i pravac hotel na tusiranje, a prije se tusirali i gurali u onim tri sa tri svlacionicama gdje ni fena nema kako treba.

Evo ukratko trening:

Zagrijavanje (trcanje oko terena)
Podijelio ih u tri ekipe po 5 igraca i na malom prostoru jedna ekipa treba uzeti loptu, a na jednom i drugom kraju su druge dvije ekipe.

Kasnije ovo isto, samo na vecem dijelu terena

Ubacivanje sa strane, a dvojica ulijecu u 16 metara i pucaju

5-5 na nekih 35metara (dva gola), i kad neka ekipa primi gol, umjesto nje ulazi druga i sve tako

Meni trening djelovao 10 puta profesionalnije nego kada je ciro "vodio" trening
solo1

#1113 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo1 »

Svaka cast Admire!!!

De nam jos reci dali se neko posebno isticao igrom ili lijepim potezima?
Docaraj nam jos malo situaciju ako je moguce - :bih:
udrch

#1114 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Nadam se da je javašluku došo kraj...
Iako je Ćiro bio simpatičan, neprofesionalnost je njegova glavna odlika, a "jebaćemo im mater" taktika..
bogoljub

#1115 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bogoljub »

E baš mi je drago da se vidi rad na terenu.
Još mi je draže što sam pročitao da je hotel ''Hercegovina'' zatvorenog tipa u naredna 3 dana. Iz ovoga se vidi ozbiljnost rada. Dok je bio Ćiro, svaka Uš je mogla da udje u hotel i da soli pamet kome god je htjela.

SUŠIĆ je prije svega ozbiljan čovjek. Iako iza sebe nema nekih trenerskih podviga, mislim da sa svojim znanjem, dugogodišnjom igračkom karijerom, ozbiljnošću i radom može postići velike rezultate. Naravno ukoliko saveznjaci ne budu remetili što god.
NAPRIJED VOJSKO!
:bih:
udrch

#1116 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Ako još večeras ili sutra nijedan reprezentativac ili selektor ne budu gosti u najmanje četiri ili pet televizijskih emisija i ako se ne budu uživo javljali u sve moguće radijske emisije, e onda se zaista nešto promjenilo..
Najsmješnije od svega su bila gostovanja kod Zvonka Marića..čovjek vodi sportsku emisiju sa Ćirom po scenariju Humane televizije..
mikogoago

#1117 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

:thumbup: admire@hvala na trudu i misljenju.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1118 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Dobro je, aferim, sad nek i izgube protiv gane sto se mene tice, prvi temelj uspjeha je ovakav pristup, to je ono sto smo svi htjeli, samo da se ovako nastavi :thumbup: Da mi je samo saznati kome je npr. naumpalo ovo sa hotelom?? :? Poslije onih Misketovih izjava nebi me cudilo da je ovo na inicijativu samih igraca, ali eto, pripisat cemo zasluge zvanicno onome ko je za odgovoran za uspjeh i neuspjeh na kraju ;)
udrch

#1119 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

A1fa wrote:Dobro je, aferim, sad nek i izgube protiv gane sto se mene tice, prvi temelj uspjeha je ovakav pristup, to je ono sto smo svi htjeli, samo da se ovako nastavi :thumbup: Da mi je samo saznati kome je npr. naumpalo ovo sa hotelom?? :? Poslije onih Misketovih izjava nebi me cudilo da je ovo na inicijativu samih igraca, ali eto, pripisat cemo zasluge zvanicno onome ko je za odgovoran za uspjeh i neuspjeh na kraju ;)
Ja čuo da je Ušanović rekao:
"Sad je Pape selektor, nema više zajebancije, zaključajte hotel" :D ..
pekija

#1120 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pekija »

neki ga dizu u zvijezde, neki ga spustaju u prasinu. bespotrebno dizanje moze dovesti do velikog razocarenja u kvalifikacijama, a bespotrebno spustanje se karakterise kao kvarenje dobre atmosfere.

evo sta je pape uradio do sad:

Ovdje su ekipe koje je vodio od 2000 godine, koliko se zadrzao u istim, a osvojio nije nigdje nista.
Obratiti paznju na godine provedene u klubovima, a pogotovo 2006. i 2008. godinu, kao i pauze bez ekipe 2001-2004 te 2006-2008.. :

2000–2001 - Al-Hilal
2004–2005 - Konyaspor
2005–2006 - Ankaragücü
2006–2006 - Çaykur Rizespor
2008–2008 - Rizespor
2008–2009 - Ankaraspor
Omerovim_Koracima

#1121 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

komeba wrote:Znaci Pape nastavlja Cirinu tradiciju zapostavljanja Stilica :-)
Stilic nije nesto ove sezone...
A1fa

#1122 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Omerovim_Koracima wrote:
jel standardan? Koliko sam ga skontao, porucio je da ce dobijati pozive samo standardni, a onda se Damjanovic nadje na spisku?? :?
A1fa

#1123 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

pekija wrote:neki ga dizu u zvijezde, neki ga spustaju u prasinu. bespotrebno dizanje moze dovesti do velikog razocarenja u kvalifikacijama, a bespotrebno spustanje se karakterise kao kvarenje dobre atmosfere.

evo sta je pape uradio do sad:

Ovdje su ekipe koje je vodio od 2000 godine, koliko se zadrzao u istim, a osvojio nije nigdje nista.
Obratiti paznju na godine provedene u klubovima, a pogotovo 2006. i 2008. godinu, kao i pauze bez ekipe 2001-2004 te 2006-2008.. :

2000–2001 - Al-Hilal
2004–2005 - Konyaspor
2005–2006 - Ankaragücü
2006–2006 - Çaykur Rizespor
2008–2008 - Rizespor
2008–2009 - Ankaraspor

Svi mi to znamo, ali mi smo specificni po svemu. Nama treba neko da uradi ono sto svaka normalna drzava i reprezentacija vec imaju od starta-profesionalan pristup nogometasa i profesionalan ambijent oko njih. Ovo sa hotelom i zastitarima, sa rezimom prije, tokom i poslije treninga-ovo do sad nismo NIKAD imali. Ja sam prvi sumnjao u Papetove karakterne mogucnosti, da ne podlegne atmosferi javasluka, ali za sad mu ide dobro! Vidjet cemo sta ce biti na gostovanjima ;)
Omerovim_Koracima

#1124 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

A1fa wrote:
Omerovim_Koracima wrote:
jel standardan? Koliko sam ga skontao, porucio je da ce dobijati pozive samo standardni, a onda se Damjanovic nadje na spisku?? :?
Nema veze ako je standardan ako slabo igra,ako klub nema boljeg igracha na toj poziciji,a npr imas,Misketa,Pjanica i Ibricica,beze 4 opcija,da ga pozove a da fali na bekovima i u odbrani..Nije igro kad je bio najaci igrac Poljesk elige,zasto da igra sad,kad je u losijoj formi...
udrch

#1125 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Već sutra će krenuti priča o Papetovim mogućnostima..
Naravno sve zavisi od rezultata..
Iako mene lično više raduje kad vidim da je nešto sistematizovano nego neki dobar rezultat utakmice..
U svakom slučaju idem da mu sutra poželim dobrodošlicu..
Locked