Windows 8
Moderator: Benq
- hopi
#1101 Re: Windows 8
zbog nadogradnje rama kontam preći sa win7 32 bita na win8 64 bita. Koliko para je sada legalna kupovina win8, na prije stranicama se spominjalo nekih 30 do 50 KM jel to još uvijek može?
-
Kolt12
#1102 Re: Windows 8
Win8 je smece, pogotovo za one koji imaju win7. Niposto ne trositi pare za njega. Radi se o malo vecoj nadogradnji win7 za koje MS trazi pare.hopi wrote:zbog nadogradnje rama kontam preći sa win7 32 bita na win8 64 bita. Koliko para je sada legalna kupovina win8, na prije stranicama se spominjalo nekih 30 do 50 KM jel to još uvijek može?
-
febo_acm
#1103 Re: Windows 8
39.99$hopi wrote:zbog nadogradnje rama kontam preći sa win7 32 bita na win8 64 bita. Koliko para je sada legalna kupovina win8, na prije stranicama se spominjalo nekih 30 do 50 KM jel to još uvijek može?
Ja sam imao problema ovih dana i skontao sam da je do drivera, riješio to i sada sve radi odlično
U početku je malo neobično, ali kasnije se uhodaš i onda ti Windows 7 bude čudo. Ja sam koristio par mjeseci Windows i onda se vratio na Windows 7 zbog problema sa driverom(i bootanja od 3 minute) i mogu ti reći da mi je nedostajao metro mail, vrijeme i još par aplikacija
-
febo_acm
#1104 Re: Windows 8
WOOW, traže 39$ i da sa pirata da pređeš na licencirani OS... Stvarno su lopovi.Kolt12 wrote:Win8 je smece, pogotovo za one koji imaju win7. Niposto ne trositi pare za njega. Radi se o malo vecoj nadogradnji win7 za koje MS trazi pare.hopi wrote:zbog nadogradnje rama kontam preći sa win7 32 bita na win8 64 bita. Koliko para je sada legalna kupovina win8, na prije stranicama se spominjalo nekih 30 do 50 KM jel to još uvijek može?
- Halcyon
#1105 Re: Windows 8
I Windows 7 je bio nadogradnja Viste.Kolt12 wrote:Win8 je smece, pogotovo za one koji imaju win7. Niposto ne trositi pare za njega. Radi se o malo vecoj nadogradnji win7 za koje MS trazi pare.hopi wrote:zbog nadogradnje rama kontam preći sa win7 32 bita na win8 64 bita. Koliko para je sada legalna kupovina win8, na prije stranicama se spominjalo nekih 30 do 50 KM jel to još uvijek može?
- skafiskafsnjak
#1106 Re: Windows 8
Win8 je dosta dobar... iako sam ja imao problema nekih..
Ali ako bih navodio razloge zasto ne kupovati, onda bih naveo da je pravljen vise za tablete i ostala touch sranja
Ali ako bih navodio razloge zasto ne kupovati, onda bih naveo da je pravljen vise za tablete i ostala touch sranja
-
StrelacZE
#1107 Re: Windows 8
100% si u pravu i nisi jedini koji to tvrdi! Win 8 iskljucivo za tablete i touch screen,dok za "ostale",Win 7 Ultimate =Vrh!L00d wrote:Win8 je dosta dobar... iako sam ja imao problema nekih..
- Halcyon
#1108 Re: Windows 8
Kako će bit isključivo za tablete kad ima i Desktop koji je skoro pa isti kao i na Windows 7? Ne razumijem stvarno tu spiku, Windows 8 je isto što i 7 + Microsoft Design Language (ex Metro).
-
GriFoN
#1109 Re: Windows 8
Djelimomično se slažem s tobom, ali ipak nije to tô. Dosta stvari pali preko Metra, da ne govorim o Startu.Halcyon wrote:Kako će bit isključivo za tablete kad ima i Desktop koji je skoro pa isti kao i na Windows 7? Ne razumijem stvarno tu spiku, Windows 8 je isto što i 7 + Microsoft Design Language (ex Metro).
Al' svejedno mi je draža osmica, samo se treba malo naviknuti i još da mi je srediti ovu aktivaciju
Tri aktivatora probao sa svakim neki error. Kaže da je product key uspješno izmijenjen, da je neka adresa za KMS dodana, ali treći korak nikad ne radi. Vidio sam na nekom sajtu da treba pri instalaciji staviti lokaciju Sjedinjene Države, ali je sad kasno, već sam instalirao sve programe koje inače koristim.
Zna li neko kako ovo riješiti bez ponovne instalacije?
Evo vidim pišete da i sa piratskih verzija može upgrade. Radi li to stvarno i kako to ide, je li to jednokratan upgrade ili mogu reinstalirati koliko god hoću?
Kako inače radi licenciranje za Windowse, može li jedna osoba koristiti jedan key na više kompjutera ili mora za svaki po jedan?
Još jedno pitanje za ovo aktiviranje pomoću telefona. Kako to ide i radi li to još uvijek?
- shape of despair
#1110 Re: Windows 8
Kada iz ličnog iskustva poredim sedmicu i osmicu tek vidim kako je sedmica ogranicena. Ogranicena je u smislu da je zakinuta za metro koji predstavlja skup aplikacija koje su preinstalirane (ili naknadno instalirane) a odlicna su zamjena za desktop verzije.
Recimo,uz osmicu dobivam aplikacije: mail,skydrive,weather,putovanja,messenger,pdf viewer idt. its. a za sto bi na sedmici trebao instalirati neki mail client, desktop widget,pdf software,messenger,skydrive aplikaciju. Netrebam ni spominjati kako aplikacije postaju sve bolje.Već sada metro skype izgleda jako dobro i moze parirat desktop verziji
Možda se slična paralela može napraviti između Office 2003 i Office 2007 paketa,kada se pojavio Ribbon i podigao funkcionalnost na viši nivo. Sve je postalo preglednije i dostupnije a upravo tu funkciju ispunjava metro u osmici
Recimo,uz osmicu dobivam aplikacije: mail,skydrive,weather,putovanja,messenger,pdf viewer idt. its. a za sto bi na sedmici trebao instalirati neki mail client, desktop widget,pdf software,messenger,skydrive aplikaciju. Netrebam ni spominjati kako aplikacije postaju sve bolje.Već sada metro skype izgleda jako dobro i moze parirat desktop verziji
Možda se slična paralela može napraviti između Office 2003 i Office 2007 paketa,kada se pojavio Ribbon i podigao funkcionalnost na viši nivo. Sve je postalo preglednije i dostupnije a upravo tu funkciju ispunjava metro u osmici
- LikePro
#1111 Re: Windows 8
Odusevljen sam sistemom posto sam mislio da ce Win8 opet zadrzati neki standard izgleda koji je Win7 naslijedio od XP-a (Start,CP...)
Metro style je izvrstan zbog toga sto napokon imamo koliko toliko pregled najvaznijih aplikacija bez pretrpavanja Desktop-a kao i najnovije vijesti iz svijeta,vrijeme,poruke,Mail ... (savrseno)
Eh sada najsmjesnije mi je kada neki prijatelji koji su "skocili" sa XP-a na osmicu kazu da su se "izgubili" jer su ocekivali da se microsoft drzi starog rasporeda (mislim opet na Start najvise) te kako jednostavno neznaju da rade na win8
Pa meni je licno bas drago zbog toga ... svida mi se sto microsoft opet pokazuje da je cvrsti lider na ovom trzistu i sto gledaju u buducnost gdje ce vjerovatno tableti preuzeti trziste.
Cijena tableta svakim danom je sve pristupacnija ...
Ja imam jedan problem koji ustvari i nemogu nazvati nekim problemom jer mi ne smeta u svakodnevnom radu ali ipak nije uredu jer se pojavljuje samo kada stavim Sarajevo kao vremensku zonu
cije vrijeme zelim da prikazuje
umjesto npr 17:40 prikazuje 5:40
dali mozda neko zna kako da rijesim ovaj problem ???
Metro style je izvrstan zbog toga sto napokon imamo koliko toliko pregled najvaznijih aplikacija bez pretrpavanja Desktop-a kao i najnovije vijesti iz svijeta,vrijeme,poruke,Mail ... (savrseno)
Eh sada najsmjesnije mi je kada neki prijatelji koji su "skocili" sa XP-a na osmicu kazu da su se "izgubili" jer su ocekivali da se microsoft drzi starog rasporeda (mislim opet na Start najvise) te kako jednostavno neznaju da rade na win8
Pa meni je licno bas drago zbog toga ... svida mi se sto microsoft opet pokazuje da je cvrsti lider na ovom trzistu i sto gledaju u buducnost gdje ce vjerovatno tableti preuzeti trziste.
Cijena tableta svakim danom je sve pristupacnija ...
Ja imam jedan problem koji ustvari i nemogu nazvati nekim problemom jer mi ne smeta u svakodnevnom radu ali ipak nije uredu jer se pojavljuje samo kada stavim Sarajevo kao vremensku zonu
dali mozda neko zna kako da rijesim ovaj problem ???- LikePro
#1112 Re: Windows 8
Hvala rijesio sam taj problemSliver wrote: control panel/regional options/ odaberi kako zelis da ti prikazuje vrijeme (HH:mm, H:mm:ss itd). kod mene je upravo kako ti zelis da bude.
Ja mislim da je metro style savrsen za tableteSliver wrote: win8 je dosad najbolje od win sto sam koristio. tu je, jos uvijek onaj desktop, koji s pocetka dok se privikavas koristis, a kako vrijeme prolazi zaboravljas da ga imas. win 8 nije nikako iskljucivo za tablete i ine monitore osjetljive na dodir, vec je iskljucivo za SVE. win 7 mi je bila tako tako u svoje vrijeme, sad vidim da je win7 bila zapravo ocajna.
Prvenstveno mislim na Microsoftove Win8 tablete

I jos zanimljivije
Other companies will still be able to make Windows 8 laptops, tablets and hybrids, but Microsoft now sees an advantage in designing its own hardware–an obvious nod to Apple’s success with the iPad. - http://goo.gl/GsaFF
-
dragan.s
#1113 Re: Windows 8
Slažem se da Metro ne služi ničemu korisnom na desktop računarima. Pa i na tabletima ga kritikuju, ali tamo ga još nisam probao.Lud i ponosan wrote:^^
Desktop zaboravljas? Kako to, ako moze pojasnjenje? Metro je iskljucivo pogodan za tablet uredjaje i nema nikakvu bitnu svrhu i funkciju na desktop uredjajima, sem ljepote. To je kompromis koji je Microsoft morao napraviti.
Osim impresioniranosti na samom pocetku koristenja 8, nisam vise nikako koristio metro, a i zasto bih? Kompletan rad se odvija kao i do sada - na desktopu. I on se ne moze zaobici, niti zaboraviti. Jedino ako racunar ne sluzi samo za vremensku prognozu.
P.S. Windows 7 ocajna, po cemu? Imamo li neke argumente, ili?
Što se mene tiče Win8 ću preskočiti mada imam hardver koji ga može ladno vrtiti. Win7 ostaje glavni sistem, a stari dobri XP je još stavka na dual-boot-u i ne mislim ga još skidati.
Nemaju oni konkretnih argumenata protiv Win7 jer ih i nema. Stvar je više u modi i da se bude "IN", a Win7 je po toj definiciji zastario. Kao lanjski model cipela. Lijepe su i dobre i ne puštaju vodu, ali su lanjski model. "IN" je imati ovogodišnji model, mada me malo i žuljaju i nisu udobne, ali neću da budem "zastario". Neko je ne temi na sličan način komentarisao Office 2003/Office 2007. U fazonu sve je lakše, sve je ljepše. Meni koji sam 10 zadnjih godina prešao od Office-a 6 (na Win 3.11) do Office-a 2010 je O 2007 bio čisto zbunjivanje korisnika. Ali to je novo, moderno i gdje ćeš ti nekome dokumente slati u .doc formatu kad je "IN" .docx. Ma hajde.
-
nedims
- Tiger 033
#1115 Re: Windows 8
http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /121128049
Izvještaj iz Microsofta
"Windows 8 za mjesec prodat u 40 miliona primjeraka"
Iz Microsofta je u utorak rečeno da je u prvih mjesec dana od puštanja u prodaju prodato 40 miliona licenci za njihov novi operativni sistem Windows 8.
Izvještaj iz Microsofta
"Windows 8 za mjesec prodat u 40 miliona primjeraka"
Iz Microsofta je u utorak rečeno da je u prvih mjesec dana od puštanja u prodaju prodato 40 miliona licenci za njihov novi operativni sistem Windows 8.
-
febo_acm
#1116 Re: Windows 8
Baš me zanima kako ti nije bilo mrsko pisati ovako jedan pointless post... Ti misliš da je neko od nas kupio Windows 8 za jebenih 39.99$, a neki čak i za 14.99$ kako bi bili "IN"? Očigledno da se tvoja i naša percepija nenormalno razlikuju. 39.99$ je jedan džemer ili jedne farmerke ili ako baš hoćeš jedna pijanka u subotu veče. Da li jedna pijanka ili džemper vrijede kao jedan OS koji će meni služiti godinama?(da godinama i na slijedećem laptopu ću ga aktivrati, kaoo i prethodne). Meni, apsolutno da! Dva računara u kući su prebačena sa pirata na legalni za mizernu cifru. Evo ja od kako sam uklonio Kaspersky i jedan driver, Windows 8 mi leti na laptopunedims wrote:Ponukan razlicitim iskustvima korisnika Windows 8 na nasem Forumu...hajde, rekoh da i ja dam svoje misljenje...
Osmicu dugo, testno, koristim...i umorila me je do boli.Sretan sam i zadovoljan sa svakim komentarom koji kaze da je Osmica dobar OS. Ja bi samo to korigovao...bice on dobar OS...prvo poslije ugradnje SP1...a narocito u slijedecoj verziji...Windows 9. Vjerovatno Devetku cu i ja koristiti...a do tada, hvala lijepo...Sedmica a narocito Ultimate za sada ...zadovoljava sve moje potrebe. Evo zasto...tj. sta ja to dobivam u Osmici:
- Brže vrijeme podizanja. Dobro: da li vi stvarno to trebate? Možda ...
- Sposobnost za zatvaranje aplikacije automatski. Cool: da li ti stvarno to treba?
- Dinamičan desktop. Lijepo: da li ti stvarno to treba?
- Novi Task Manager. Strašan je: da li ti stvarno to treba?
- Novi datotečni sustav (Server izdanja samo). Izvanredno: jedina stvar koja je vjerojatno potrebna ali ne i za stolna računala!
- Painless Mount of ISO images . Zanosno: neću komentirati ovo ...
- Ugrađeni antivirus. Wow: neću komentirati ovo ...
- Čari for search, share, devices and settings. Stupnjevanje: da li ti stvarno to treba?
- Touch Friendly features. Strašan: možda mobilni korisnici mogu trebati da ...
- Windows ARM procesor podrška. Dobro: nije loše.
- Windows cloud computing. Odlicno: samo ako ti je to potrebno.
- Windows App Store. Cool: dobro za njih (Microsoft).Ja inace nisam ljubitelj nosanja reklamnih poruka za djabe i k tome to treba da nekome platim.
- Početak gumb uklonjen i zamijenjen. Eeks: projekt menadžeri su poput pjesnika, oni pišu za sebe.
- Podrška za više monitora. Nevjerojatno: puno im hvala.Sada mogu prikljuciti dva-tri monitora...
- Text rendering acceleration. Fino: nije loše.
- Geometrijsko renderiranje poboljšano. Zanosna: Lijepo je znati. Hvala.
- Image rendering improvements. Wow: lijepo je to imati.
_ Desktop izdanja ne sadrže nevjerojatna poboljšanja ...i ....nove značajke stvarno su uzbudljive...
E sada...ako bas zelite biti IN...moze se to postici i bez placanja Microsoftu...
Kako to ide...
Glavna uočljiva razlika između njih je Metro UI (ili Windows 8 UI) ili bilo koje drugo ime kojim želite nazvati tu stvar. Dakle, tu je program koji ce vam transformirati vaš Windows 7 da izgleda kao Windows 8.
http://fediafedia.deviantart.com/art/Om ... -158707137
i postacete IN na kvadrat...
O trosenju novca, tj. punjenju djepova Microsoftovim vlasnicima i uposlenicima...o tome ne bih...kazu da je to stvar legaliteta i autorskih prava.
Jedino mi je cudno...kako to da Microsoft u svojoj borbi protiv piratstva (cudna je rijec piratstvo i sve mi se cini da je u pogresnom kontekstu upotrebljena)...dozvoljava da se moze doci i do besplatnog primjerka Osmice, moze za petnaestak dolara, a moze i za vise...kako god vam odgovara.Svaka varijanta valja... ako nesto platite Microsoftu...
Savrseno dobro oni znaju sta nam prodaju...i zato je cijena takva kakva je...
Sad što je kod nas prisutan taj "papanski mentalitet" i što nas krađa bilo kojeg programa ili kršenja autorskih prava čini sretnim i ponosnim... To je stvar pomenutog mentaliteta. Ne kažem ja ni da treba plaćati sve živo i slično, ali izjave tipa "moja sedmica pirat je zakon" i "šminkerski OS" su očigledno izazvene kompleksom manje vrijednosti.
- LikePro
#1117 Re: Windows 8
Jednostavno vecina ih ne moze ni smisliti koliko truda,rada i ulaganja stoji iza operativnih sistema ovog tipa , a i opcenito stvari za koje nikada ne bismo dali ni 1KM tipa PS,WinZip ...Zhìxin wrote: Sad što je kod nas prisutan taj "papanski mentalitet" i što nas krađa bilo kojeg programa ili kršenja autorskih prava čini sretnim i ponosnim... To je stvar pomenutog mentaliteta. Ne kažem ja ni da treba plaćati sve živo i slično, ali izjave tipa "moja sedmica pirat je zakon" i "šminkerski OS" su očigledno izazvene kompleksom manje vrijednosti.
-
febo_acm
#1118 Re: Windows 8
Ne samo iza OS i programa, već iza svega... Treba cijeniti trud i rad

-
febo_acm
#1119 Re: Windows 8
To je sasvim OK, mada ti možeš kupiti sada jer akcija traje do 31.01, a poslije full price. Ako SP1 ne izadje do tada... Čuvaj se 
Naravno tebi se može nešto sviđati ili ne, to je sasvi ok i normalno. Međuti, reći da neko kupuje Windows da bude IN... Jebiga
Sigurno da će sa SP1 doći mnoga poboljšanja. Evo, danas baš reinstaliram Win 8 i odma izbaci preko 500 MB update, znači radi se
Naravno tebi se može nešto sviđati ili ne, to je sasvi ok i normalno. Međuti, reći da neko kupuje Windows da bude IN... Jebiga
Sigurno da će sa SP1 doći mnoga poboljšanja. Evo, danas baš reinstaliram Win 8 i odma izbaci preko 500 MB update, znači radi se
-
StrelacZE
#1120 Re: Windows 8
Jedna je istina,naravno,svi to "u sebi znaju",ali vecina ne zeli da prihvati,posebno ona vecina koja je kupila (8.icu ,a koristi je na desktop_u,svaka cast za tablete i touch screen ,po pitanju osoba koje koriste navedeni sistem na navedenim uredjajima,ali istina je sasvim drugacija! Operativni sistem zvani windows 8 Pro 9200 Final= Promasaj!Lud i ponosan wrote:^^
Desktop zaboravljas? Kako to, ako moze pojasnjenje? Metro je iskljucivo pogodan za tablet uredjaje i nema nikakvu bitnu svrhu i funkciju na desktop uredjajima, sem ljepote. To je kompromis koji je Microsoft morao napraviti.
Osim impresioniranosti na samom pocetku koristenja 8, nisam vise nikako koristio metro, a i zasto bih? Kompletan rad se odvija kao i do sada - na desktopu. I on se ne moze zaobici, niti zaboraviti. Jedino ako racunar ne sluzi samo za vremensku prognozu.
P.S. Windows 7 ocajna, po cemu? Imamo li neke argumente, ili?
Operativni sistem Windows 7 ultimate= Vrh sistem kojeg zadugo nece zamijeniti bolji o.s.
Mozete sada "sasuti paljbu",a posto sam ja takav,naravno,prihvatam kritike,ali ipak,necu odg...na iste,jer,tako je,kako je vec,navedeno! Prijatno i ugodno koriscenje win 8 sistema,ja sam ga naravno imao,koristio,i naravno,obrisao! Pc mi nije bezveze,pa da sistem nije mogao,ili da je bilo nekih problema,naprotiv,kada sam instalirao 8_icu,sve je savrseno radilo kada sam je "sredio"(detalje),nakon par dana,sve je funkcionisalo ok,osim nekih par beznacajnih sitnica,kao sto je plugin za gledanje d3go aplikacije,i to bih sredio da sam nastavio koristiti,ali,naravno,odustao sam od tog sistema,jer,7_ica je mnoooogo bolja,itd,i sl...
Win 8 sam odlucio da koristim na mob...uredjaju,jer,tu mu i jeste mjesto!
Necu da navodim razloge,dokaze,itd....
Zasto sam napisao reply korisniku-zbog toga da podrzim njegovo pitanje,zasto je win 7 ocajan sistem,kada je u sustini sustine,to obratno-win8 je ocajan! Znate vi to vrlo dobro,samo se tjesite da nije tako
Lijep pozdrav.
-
febo_acm
#1121 Re: Windows 8
Hajmo ovako...
Šta nemaš u Windows 8, a imaš u Windows 7 : Start dugme?! Može se sa dva tri klika i to srediti.
Šta nemaš u Windows 7, a imaš u Windows 8 : integrisan mail, skydrive, weather, integrisan messaging itd... nije nešto, ali eto to nema tamo.
Kada klikneš na pravougaonik zvani desktop
ili na window tipku... Šta je razlika i šta je očajno? Niko te ne tjera da koristiš Metro.

Konkretno ima li neke razlike osim Start button?
Da li je sporiji? Nije. Da li je nestabilan? Nije. Da li je skup? Nije...
Ja kažem sedmica je odlična, najbolji OS po meni do nedavno
Sam si napisao da ti je osmica radila savršeno, ali si naravno odustao...
Šta nemaš u Windows 8, a imaš u Windows 7 : Start dugme?! Može se sa dva tri klika i to srediti.
Šta nemaš u Windows 7, a imaš u Windows 8 : integrisan mail, skydrive, weather, integrisan messaging itd... nije nešto, ali eto to nema tamo.
Kada klikneš na pravougaonik zvani desktop

Konkretno ima li neke razlike osim Start button?
Da li je sporiji? Nije. Da li je nestabilan? Nije. Da li je skup? Nije...
Ja kažem sedmica je odlična, najbolji OS po meni do nedavno
Sam si napisao da ti je osmica radila savršeno, ali si naravno odustao...
-
nedims
#1122 Re: Windows 8
kolega @Zhìxin
Svako ima svoje misljenje ... svoje razloge sto nesto cini ili ne cini...
Ja sam u svom postu napisao da iskazujem svoje misljenje ... a na osnovu jednogodisnjeg koristenja Windows 8.
Zasto tebi smete moje ili necije misljenje? Zasto ti moras davati komentar na svaki post sa kojim se ti ne slazes?To mi bas nije jasno...Ti napisi svoje misljenje ... i idemo dalje.To je bit demokratskog dijaloga. Ovako...tvoji komentari mi lice na nametanje tvog misljenja...
Ipak moras voditi racuna da mnogi od nas su sasma dovoljno informaticki obrazovani...
Ja sam u svom postu napisao da iskazujem svoje misljenje ... a na osnovu jednogodisnjeg koristenja Windows 8.
Zasto tebi smete moje ili necije misljenje? Zasto ti moras davati komentar na svaki post sa kojim se ti ne slazes?To mi bas nije jasno...Ti napisi svoje misljenje ... i idemo dalje.To je bit demokratskog dijaloga. Ovako...tvoji komentari mi lice na nametanje tvog misljenja...
Ipak moras voditi racuna da mnogi od nas su sasma dovoljno informaticki obrazovani...
-
febo_acm
#1123 Re: Windows 8
nedims wrote:kolega @Zhìxin
Meni ne smeta tvoje mišljenje uopšte, živ ti bio 100 godina. Meni smeta kada napišeš da je neko kupio ili da koristi Windows 8 kako bi bio "IN". Takve priče ne priliče argumentovanom demokratskom dijalogu, već adolescentskom dijalogu
-
febo_acm
#1124 Re: Windows 8
Meni ne trebaju argumenti, meni su oba OS odlična, a trenutno koristim Windows 8Lud i ponosan wrote:Ja i dalje cekam neke argumente, ozbiljniju analizu, a ovo pod tim ne spada:![]()
@edit
hejteri nek argumentuju
-
nedims
#1125 Re: Windows 8
Kako ti ne smeta...a trebalo bi da ti ne smeta...moje misljenje.Svejedno je da li ti cjelovit post smeta ili djelovi. Ti kazes...upotrebljavajuci dosta ruzne izraze("adolescentski dijalog","glupavi" tinejdžeri ) koje meni ni na kraj pameti nisu bili...pa bi neko mogao, na osnovu toga, da ... kao i ti...izvlaci pogresne zakljucke ... sto nije dobro i sto bi vodilo svadji...kojoj ja nisam sklon.Zhìxin wrote:nedims wrote:kolega @Zhìxin
Meni ne smeta tvoje mišljenje uopšte, živ ti bio 100 godina. Meni smeta kada napišeš da je neko kupio ili da koristi Windows 8 kako bi bio "IN". Takve priče ne priliče argumentovanom demokratskom dijalogu, već adolescentskom dijaloguPrvi dio tvog pomenutog posta je sasvim OK, a onda dolazi "IN" dio. Ako tebi moji komentari liče na nametanje mišljenja, onda tvoji komentari nama, indirektno,govore da smo mi neki "glupavi" tinejdžeri koji žele da budu "IN". Ništa drugo.
Kolega...nismo svi sposobni da napisemo tekst koji bi bio svima jednako jasan i jednako prihvatljiv. Uvijek se moze u pisanju pogresno izraziti...Bitna je sustina. Ja te ljubazno molim...da prestanes biti tumac mojih ili bilo cijih tekstova...