Pipi, ima već mjesec i po kako smo se mi organizovali i izabrali Upravitelja, koji bi zajedno sa nama vodio računa o našoj zgradi: čistoća, oštećenja, nadzorne kamere,T-profili za zabranu parkiranja ispred samih ulaza, (ne)zatvaranje ulazinih vrata samih od sebe i masa drugih stvari. Međutim, kako sam nezvanično čuo, postoje rodbinske veze koje spajaju MSP i KSF, tako da KSF uopšte nije briga šta im iz MSP-a naređuju. Evo, dopis iz KSF-a dobili tek jučer, a poslali smo ga 29.oktobra. 15 dana im je trebalo da napišu da bez obzira što im MSP naređuje da moraju dati podatke o ukupnom broju m2, kao i neprodatim stanovima, jer su oni investitori i samo oni znaju te podatke, KSF odgovara da se obratimo MSP-u...PipiDugaDevetka wrote:Ovako su samnom igrali ping-ponga i još i danas igraju. Ševe pošteni narod u zdrav mozak!novi.dan.nova.nafaka wrote:Taj odgovor u dopisu šaljemo MSP-u i tražimo nj. mišljenje. MSP odgovara da je KSF dužan dati podatke i čak učestvovati u plaćanju troškova za upravitelja za stanove u čijem su oni vlasništvu. Mi se tim odgovorom obraćamo KSF-u ponovo i oni nam nakon 15 dana (inače, odgovor na svaki dopis traje između 10-15 dana) odgovaraju da oni nisu dužni dati te podatke, već da se obratimo MSP-u !
Nadam se da će veleizdajničkoj SDA stranci doći glave ovaj ping-pong sa ševom vlastitog naroda!
Isto tako, dobijamo obavijest da se za svaku reklamaciju koja spada u garantni rok pismenim putem obraćamo KSF-u. Ne znam, po meni je to pogrešno jer će biti jako sporo, mogu se dešavati samo takve havarije...