Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#1101 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

PipiDugaDevetka wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Taj odgovor u dopisu šaljemo MSP-u i tražimo nj. mišljenje. MSP odgovara da je KSF dužan dati podatke i čak učestvovati u plaćanju troškova za upravitelja za stanove u čijem su oni vlasništvu. Mi se tim odgovorom obraćamo KSF-u ponovo i oni nam nakon 15 dana (inače, odgovor na svaki dopis traje između 10-15 dana) odgovaraju da oni nisu dužni dati te podatke, već da se obratimo MSP-u !
Ovako su samnom igrali ping-ponga i još i danas igraju. Ševe pošteni narod u zdrav mozak!
Nadam se da će veleizdajničkoj SDA stranci doći glave ovaj ping-pong sa ševom vlastitog naroda!
Pipi, ima već mjesec i po kako smo se mi organizovali i izabrali Upravitelja, koji bi zajedno sa nama vodio računa o našoj zgradi: čistoća, oštećenja, nadzorne kamere,T-profili za zabranu parkiranja ispred samih ulaza, (ne)zatvaranje ulazinih vrata samih od sebe i masa drugih stvari. Međutim, kako sam nezvanično čuo, postoje rodbinske veze koje spajaju MSP i KSF, tako da KSF uopšte nije briga šta im iz MSP-a naređuju. Evo, dopis iz KSF-a dobili tek jučer, a poslali smo ga 29.oktobra. 15 dana im je trebalo da napišu da bez obzira što im MSP naređuje da moraju dati podatke o ukupnom broju m2, kao i neprodatim stanovima, jer su oni investitori i samo oni znaju te podatke, KSF odgovara da se obratimo MSP-u... :-)
Isto tako, dobijamo obavijest da se za svaku reklamaciju koja spada u garantni rok pismenim putem obraćamo KSF-u. Ne znam, po meni je to pogrešno jer će biti jako sporo, mogu se dešavati samo takve havarije...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1102 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by PipiDugaDevetka »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Pipi, ima već mjesec i po kako smo se mi organizovali i izabrali Upravitelja, koji bi zajedno sa nama vodio računa o našoj zgradi: čistoća, oštećenja, nadzorne kamere,T-profili za zabranu parkiranja ispred samih ulaza, (ne)zatvaranje ulazinih vrata samih od sebe i masa drugih stvari. Međutim, kako sam nezvanično čuo, postoje rodbinske veze koje spajaju MSP i KSF, tako da KSF uopšte nije briga šta im iz MSP-a naređuju. Evo, dopis iz KSF-a dobili tek jučer, a poslali smo ga 29.oktobra. 15 dana im je trebalo da napišu da bez obzira što im MSP naređuje da moraju dati podatke o ukupnom broju m2, kao i neprodatim stanovima, jer su oni investitori i samo oni znaju te podatke, KSF odgovara da se obratimo MSP-u... :-)
Isto tako, dobijamo obavijest da se za svaku reklamaciju koja spada u garantni rok pismenim putem obraćamo KSF-u. Ne znam, po meni je to pogrešno jer će biti jako sporo, mogu se dešavati samo takve havarije...
Ne znam šta da ti kažem. Samo možeš pamtiti, pa kada dođu izbori pametnije potrošiti svoj glas. Ja baš nisam razumio ko je kome ''šef'' sa web. stranice KSF . Po meni, sve je to ista družina , a najkrivlji mi je za moje probleme ministar solidni.
Last edited by PipiDugaDevetka on 13/11/2011 19:44, edited 2 times in total.
butterfly_01

#1103 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by butterfly_01 »

ja mislim da biste vi Mevlida trebali angazovati da vam pomogne oko tih problema.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1104 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

butterfly_01 wrote:ja mislim da biste vi Mevlida trebali angazovati da vam pomogne oko tih problema.
Nije baš uputno počinjati rečenicu sa ''ja mislim'' u diskusijama na forumima.

Bolje je izaći na izbore i dati koji glas više onim za koje misliš da će bolje raditi ove poslove. Malo je falilo da SDA ''izgubi'' ovo ministarstvo.
butterfly_01

#1105 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by butterfly_01 »

PipiDugaDevetka wrote:
butterfly_01 wrote:ja mislim da biste vi Mevlida trebali angazovati da vam pomogne oko tih problema.
Nije baš uputno počinjati rečenicu sa ''ja mislim'' u diskusijama na forumima.

Bolje je izaći na izbore i dati koji glas više onim za koje misliš da će bolje raditi ove poslove. Malo je falilo da SDA ''izgubi'' ovo ministarstvo.
da se popravim:
predlazem da angazujete Mevlida da vam pomogne oko problema sa KSF.
:-)
a to SDA... SDP.. na Vi sam sa svima..
PipiDugaDevetka

#1106 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

butterfly_01 wrote: da se popravim:
predlazem da angazujete Mevlida da vam pomogne oko problema sa KSF.
:-)
a to SDA... SDP.. na Vi sam sa svima..
Ne vjerujem da su ONI sa tobom na Vi,...?

Ne poštuje ta hojratinska skupina nikoga. Niko kao oni od kada su zasjeli na vlast.
butterfly_01

#1107 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by butterfly_01 »

onda Mevlida treba poslati i njima.
PipiDugaDevetka

#1108 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

butterfly_01 wrote:onda Mevlida treba poslati i njima.
Zar nije lakše i pismenije u nedjeljno jutro na dan izbora pojaviti se na izbornom mjestu i bez ikakve frke ''ukinuti'' one što igraju ping-ponga sa poštenim građanima, etažnim vlasnicima.

To omogućuje demokratija. Tajno glasanje je jedno od najvećih dostignuća demokratije. Nesavršeno, pogotovo u našim uslovima nabačene dejtonske luđačke košulje, naravno da je nesavršeno! Međutim, niko ništa bolje još uvijek nije izmislio, pa tako, isti glas vrijedi i od onog/one što se potpisuje palcem umočenim u tintu kao i tvoj elektronski potpis.

Mislim, hoću reći da si IT pismen jer je samo u Švicarskoj omogućeno pristupiti glasanju na izborima za vlast uz pomoć PC i interneta.

Eto, pretpostavljam da je tvoj glas falio da se SDA makne iz Ministarstva stambene politike Kantona?

Iskreno rečeno, nisam zadovoljan ni sa ovim Musavim i njegovim timom kojeg sam birao.
jyqan

#1109 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by jyqan »

posmatrač sam sa strane, osjećam nadasve simpatije prema ovoj temi

možda sam naletio na uzorak postova ali mi se čini da je nafaka strašno puno energije potrošio na logosoft, a rampa, igralište za djecu i parking su po meni nemjerljivo važnije za kvalitet života... djeca i to

izvini, samo kačim stav pa bježim :run:
butterfly_01

#1110 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by butterfly_01 »

PipiDugaDevetka wrote:
butterfly_01 wrote:onda Mevlida treba poslati i njima.
Zar nije lakše i pismenije u nedjeljno jutro na dan izbora pojaviti se na izbornom mjestu i bez ikakve frke ''ukinuti'' one što igraju ping-ponga sa poštenim građanima, etažnim vlasnicima.

To omogućuje demokratija. Tajno glasanje je jedno od najvećih dostignuća demokratije. Nesavršeno, pogotovo u našim uslovima nabačene dejtonske luđačke košulje, naravno da je nesavršeno! Međutim, niko ništa bolje još uvijek nije izmislio, pa tako, isti glas vrijedi i od onog/one što se potpisuje palcem umočenim u tintu kao i tvoj elektronski potpis.

Mislim, hoću reći da si IT pismen jer je samo u Švicarskoj omogućeno pristupiti glasanju na izborima za vlast uz pomoć PC i interneta.

Eto, pretpostavljam da je tvoj glas falio da se SDA makne iz Ministarstva stambene politike Kantona?

Iskreno rečeno, nisam zadovoljan ni sa ovim Musavim i njegovim timom kojeg sam birao.
ja i SDA se ne srecemo. i generalno politika. ja kao pojedinac nista ne mogu promjeniti. svakako da na izbore izlazim al na zalost sve je vise onih kojima ovo stanje odgovara i ne zele nista mijenjati. jer da je vise ovakvih kao ja SDA ne bi bila vladajuca partija.
i da imam bilo kakvu moć BiH ne bi imala vise od 2 stranke. izborne kampanje se ne bi finansirale iz budzeta... i mladi bi stanove dobivali uz neku simbolicnu naknadu, ne bi imali rampe pred zgradama i parking privilegija ne bi bila za one koji imaju novaca. i djeca bi imala igralista. al ovako nam je od danas do sutra do slijedeceg rata.
nego nek je sa srecom ovim ljudima koji tu zive.
sevrez

#1111 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

uistinu sve ovo izgleda ...hm..žalosno kad se posmatra s strane. Mene su evo već troje prijatelja zvali u zadnjih mjesec da pitaju za famoznu rampu i jesmo li konačno došli na svoje..ispade da puno ljudi čita ovu temu :)

rampa je još uvijek tu ..za sve koje zanima, jest doduše da ju je neko neki dan fizički uništio, ali je tu.

No, nije kuknjava, s moje strane, za nebitne stvari kako iko reče i otjera sve stanare s teme već sugestija komšijama da svrate do poslovnice Elektroprivrede. Gomilaju nam se računi za struju, a EP ih ne isporučuje na adrese iako smo prijavili struju prije mjesec dana. Pa da ne bi i ono malo stanova koji su useljeni bilo u mraku.. ko zna šta im može pasti na pamet.
Nije da nam je adresa bitna, jelle iko :mrgreen:
novi.dan.nova.nafaka

#1112 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

sevrez wrote:No, nije kuknjava, s moje strane, za nebitne stvari kako iko reče i otjera sve stanare s teme već sugestija komšijama da svrate do poslovnice Elektroprivrede. Gomilaju nam se računi za struju, a EP ih ne isporučuje na adrese iako smo prijavili struju prije mjesec dana. Pa da ne bi i ono malo stanova koji su useljeni bilo u mraku.. ko zna šta im može pasti na pamet.
Ma šta će nam adresa, pa tek što smo 2.5 mjeseca proveli u zgradi. Adresa nam još ne treba, ha-ya... :evil:
PipiDugaDevetka

#1113 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

butterfly_01 wrote: ja i SDA se ne srecemo. i generalno politika. ja kao pojedinac nista ne mogu promjeniti. svakako da na izbore izlazim al na zalost sve je vise onih kojima ovo stanje odgovara i ne zele nista mijenjati. jer da je vise ovakvih kao ja SDA ne bi bila vladajuca partija.
i da imam bilo kakvu moć BiH ne bi imala vise od 2 stranke. izborne kampanje se ne bi finansirale iz budzeta... i mladi bi stanove dobivali uz neku simbolicnu naknadu, ne bi imali rampe pred zgradama i parking privilegija ne bi bila za one koji imaju novaca. i djeca bi imala igralista. al ovako nam je od danas do sutra do slijedeceg rata.
nego nek je sa srecom ovim ljudima koji tu zive.
:thumbup: Ovom pohvalom završavam offtopičenje na temi o stanovima za mlade.
iko123

#1114 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

sevrez wrote:uistinu sve ovo izgleda ...hm..žalosno kad se posmatra s strane. Mene su evo već troje prijatelja zvali u zadnjih mjesec da pitaju za famoznu rampu i jesmo li konačno došli na svoje..ispade da puno ljudi čita ovu temu :)

rampa je još uvijek tu ..za sve koje zanima, jest doduše da ju je neko neki dan fizički uništio, ali je tu.

No, nije kuknjava, s moje strane, za nebitne stvari kako iko reče i otjera sve stanare s teme već sugestija komšijama da svrate do poslovnice Elektroprivrede. Gomilaju nam se računi za struju, a EP ih ne isporučuje na adrese iako smo prijavili struju prije mjesec dana. Pa da ne bi i ono malo stanova koji su useljeni bilo u mraku.. ko zna šta im može pasti na pamet.
ako veceras prodjemo baraz ja predlazem da se ulica ove 15. novembra, btw. samo me to trenutno interesuje, struju nisam prijavio, uzeo sam telemach (al nemam bht ne fata, zato ima stara dobra antena) i gledam u utikace al ne kontam gdje prolaze zice, i jesul mi zidovi nesavrseni, samo nek liftovi rade i nek Bosna prodje heh
edin.h

#1115 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by edin.h »

A nije mi jasno sto nisu stavili normalnu rampu sa daljinskim otvaranjem, kao sto vecina zgrada ima, jer ono sa karticama je totalna fula. Nema mjesta za one metalne nosace citaca..Ali hajd, najlakse onako sfuseriti i ustediti... shame on Dzekos i KFS..

A ne znam sta glume iz Elektroprivrede, zasto nisu isporucili racune na adresu, kao sto su to uradili oni iz Toplana :?

Malo me zacudilo i kako su oni iz Logosofta ruzno isjekli zid u ulazu i jos neko zamazao providnim silikonom... bljakk :cry:
delightful

#1116 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by delightful »

Jagmujan, 7 dana zbog prijavljivanja postova bez razloga.
koma

#1117 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

Eto, dobili smo i ulicu :)
Image
visnja_x

#1118 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Pa mi i jesmo ko jedna od njegovih komedija:
* Gospođa ministarka
* Narodni poslanik
* Ožalošćena porodica
* Pokojnik
* Sumnjivo lice

Redoslijed poredajte kako kome odgovara :x
PipiDugaDevetka

#1119 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

visnja_x wrote:Pa mi i jesmo ko jedna od njegovih komedija:
Image

* Gospođa ministarka
* Narodni poslanik
* Ožalošćena porodica
* Pokojnik
* Sumnjivo lice

Evo šta je ovaj trajno banovani @musliman100 napisao spominjući Branislava Nušića i dovodeći ga u vezu sa ministrom solidnim, odnosno, njegovom širom porodicom.
Ministar je uzrok svih problema koji su u vezi sa stambenim pitanjima mladih:
musliman100 wrote:Čitam ovaj forum i vidim da ovaj ili ova INNOVATION samo brani ministarstvo i ministra. Ovo mu je neki rod garant. Garant ona debela žena ili onaj sin ćoro. Brane ga kada žive ko bubreg u loju zahvaljujući taji.

Vozaju se nova auta dobivaju se stanovi besplatno u tim fondovima za svoju djecu i sada se nama ovdje uključuju u forum pod kojekakvim nikovima da nam sole pamet.

Ja živim u zgradi gdje mu sin živ i čovjek je zauzeo pola haustora. Napravio još jedan hodnik na sred haustora, eto mu kulture, na takav način mu i stari vodi ministarstvo. Oni su ko likovi iz Nušičeve komedije GOSPOĐA MINISTARKA. Kada sam prvi put čitao tu knjigu (bilo je to jako davno 1955), bilo mi je to jako draga i šaljiva knjiga. Nikada nisam mogao ni posumnjati da ovakvi likovi mogu da poprime ljudske oblike u stvarnom životu. A sada se zapanjim svaki dan kada vidim ove likove. Sada u haustoru kao da svaki dan gledam Nušićevu komediju i iskreno sada mi nije ni malo šaljiva, čak naprotiv često mi se povraća kada vidim nekog lika iz Nušićeve komedije u ljudskom obliku da prođe pored mene.

Neka me sada i izbace sa foruma al sam ovo morao reći. Više mi je ovih skorojevića preko glave. I na kraju kada vidim njih znam šta Bog misli o novcu kada ga je njima dao.
Last edited by PipiDugaDevetka on 18/11/2011 13:43, edited 1 time in total.
Innovation

#1120 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Sram te bilo Pipi! Ovo je tebi neko pametan.
PipiDugaDevetka wrote:
[img]http://www.staribeograd.com/tekstovi/nu ... -nusic.jpg
[/img] * Gospođa ministarka
* Narodni poslanik
* Ožalošćena porodica
* Pokojnik
* Sumnjivo lice

Evo šta je ovaj trajno banovani @musliman100 napisao spominjući Branislava Nušića i dovodeći ga u vezu sa ministrom solidnim, odnosno, njegovom širom porodicom.
musliman100 wrote:Čitam ovaj forum i vidim da ovaj ili ova INNOVATION samo brani ministarstvo i ministra. Ovo mu je neki rod garant. Garant ona debela žena ili onaj sin ćoro. Brane ga kada žive ko bubreg u loju zahvaljujući taji.

Vozaju se nova auta dobivaju se stanovi besplatno u tim fondovima za svoju djecu i sada se nama ovdje uključuju u forum pod kojekakvim nikovima da nam sole pamet.

Ja živim u zgradi gdje mu sin živ i čovjek je zauzeo pola haustora. Napravio još jedan hodnik na sred haustora, eto mu kulture, na takav način mu i stari vodi ministarstvo. Oni su ko likovi iz Nušičeve komedije GOSPOĐA MINISTARKA. Kada sam prvi put čitao tu knjigu (bilo je to jako davno 1955), bilo mi je to jako draga i šaljiva knjiga. Nikada nisam mogao ni posumnjati da ovakvi likovi mogu da poprime ljudske oblike u stvarnom životu. A sada se zapanjim svaki dan kada vidim ove likove. Sada u haustoru kao da svaki dan gledam Nušićevu komediju i iskreno sada mi nije ni malo šaljiva, čak naprotiv često mi se povraća kada vidim nekog lika iz Nušićeve komedije u ljudskom obliku da prođe pored mene.

Neka me sada i izbace sa foruma al sam ovo morao reći. Više mi je ovih skorojevića preko glave. I na kraju kada vidim njih znam šta Bog misli o novcu kada ga je njima dao.
Sta su vam uradili njegova zena i djeca? Da neko dirne u moju porodicu . Lako je lajati iza nika, hajde neka se predstavi, pa i ti isto. Zamisli da neko pocne oblajavati tvoju porodicu koja ti je svetinja. Bijedno i kukavno. :x
PipiDugaDevetka

#1121 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Innovation wrote:Sram te bilo Pipi! Ovo je tebi neko pametan.
PipiDugaDevetka wrote:
Image

* Gospođa ministarka
* Narodni poslanik
* Ožalošćena porodica
* Pokojnik
* Sumnjivo lice

Sta su vam uradili njegova zena i djeca? Da neko dirne u moju porodicu . Lako je lajati iza nika, hajde neka se predstavi, pa i ti isto. Zamisli da neko pocne oblajavati tvoju porodicu koja ti je svetinja. Bijedno i kukavno. :x
Ministar ne muči samo mene, nego i ove ljude koji su preko njega kupili stanove, dribla nas, u zdrav mozak nas ševi.
Eto, hajde ti mi reci šta ja treba da uradim da se ministar smiluje i postupi po Zakonu, član 14. stav 2. i oduzme certifikat FAMOS-GRADNJI? Pa, on nije ministar, nego potrčko tih firmi, upravitelja.

Ne obraćaj mi se u množini jer ja sam samo citirao šta je rekao neko drugi ko je trajno banovan na ovom Forumu.
Ja ovo za ministrovu porodicu nisam rekao jer ni ministra, ni njegovog sina ne poznajem.

Zamisli da tebi neko oduzima vrijeme i da se ne možeš svesrdno posvetiti majci ili nekom najbližem ko je na umoru. E, to je meni uradio ministar sa FAMOS-GRADNJOM i PEV-om! I zašto bih ja njega hvalio i podržavao?
Nek se goni sa svojom veleizdajničkom SDA u neku stvar!

Sram te bilo ministre solidni!

Tema je stanovi za mlade, pa ne bih više offtopičio. Rekao sam šta mi je na duši i dosta!
Last edited by PipiDugaDevetka on 18/11/2011 13:45, edited 1 time in total.
jasminE4

#1122 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by jasminE4 »

Samo da zahvalim PEV-ovima i ostalim borcima za ljudska prava sto su nam omogucili da dovedemo Logosoft. Danas sam dobio Trio paket, funkcionise odlicno!
Moram jos da primijetim da nasa zgrada nekako nema nikakve veze sa ulicom Branislava Nusica, a ipak smo tu pripali. Nema veze, ko bi se sad tim zamarao. Samo se moramo naviknuti na ideju da kada trebamo nekome dati adresu, moramo reci nesto tipa "Ulica Branislava Nusica broj 15524, ali se ne dolazi iz Branislava Nusica, vec iz Trga grada Prato." :?
E3B777

#1123 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

jasminE4 wrote:Samo da zahvalim PEV-ovima i ostalim borcima za ljudska prava sto su nam omogucili da dovedemo Logosoft. Danas sam dobio Trio paket, funkcionise odlicno!
Moram jos da primijetim da nasa zgrada nekako nema nikakve veze sa ulicom Branislava Nusica, a ipak smo tu pripali. Nema veze, ko bi se sad tim zamarao. Samo se moramo naviknuti na ideju da kada trebamo nekome dati adresu, moramo reci nesto tipa "Ulica Branislava Nusica broj 15524, ali se ne dolazi iz Branislava Nusica, vec iz Trga grada Prato." :?
Jeli to stigla adresa konačno?
TwistedX

#1124 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by TwistedX »

Lamela E1: Branislava Nusica 160
Lamela E2: Branislava Nusica 162
Lamela E3: Branislava Nusica 164
Lamela E4: Branislava Nusica 166
novi.dan.nova.nafaka

#1125 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

jasminE4 wrote:Samo da zahvalim PEV-ovima i ostalim borcima za ljudska prava sto su nam omogucili da dovedemo Logosoft. Danas sam dobio Trio paket, funkcionise odlicno!
Image

8-)
Post Reply