legendarni,g.spender i njegov "morley".inače,moj prvi nick i avatar na forumima,tj.na forum.hr,nekad davnoSmokingMan wrote:Uskoro slijedi nova sezona,nakon 13 godina...
Tu su opet i neizostavni cigarette smoking man i skinner....![]()
Jedva čekam...
Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Moderator: _BataZiv_0809
- Stjui
#1101 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
- SmokingMan
#1102 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Izuzetno dobra serija,tu i tamo,kao što je slabost u svake serije,pojavi se po neka besmislena pilot epizoda,ali generalno gledajući,ovo je vrhunac jedne SF serije.Kako su najavili radnja serije će se uglavnom fokusirati na kriminalne slučajeve,ali obećali su da neće odustajati od svog glavnog originalnog koncepta.Siguran sam da će Mulder i dalje tragati za svojom sestrom.Stjui wrote: legendarni,g.spender i njegov "morley".inače,moj prvi nick i avatar na forumima,tj.na forum.hr,nekad davno
Spender je jedan jako dobar lik u ovoj seriji,šteta što nije bilo više role za njega.Ipak Smoker je taj koji je tokom čitave serije vukao konac sudbine,gotovo svih persona...
Nema prevrtljivijeg lika od Krayceka,defintivno najkotraverzniji lik u serijalu,ali i šire.Isrkeno pravi bolesnik,koji svjesno vara ljude.
Šteta što je Deep throat imao onako malu ulogu.
Mogu reći da se Robert Patrick (agent John Doggett) jako dobro uklopio u serijal,nadam se da i on nastavlja dalje...
The lone Gunman,najjača ekipa u serijalu,ili bilo koje druge...Defintivno!

Serijal sa jako dobro isprofilisanim likovima...Šteta što ih neće biti,ali...Bitno je da se priča nastavlja.
- dale cooper
#1103 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Za X-Files revival imam mnogo niža očekivanja od recimo Twin Peaksa. Jer činjenica je da su zadnjih
par sezona X-Filesa bile daleko ispod prosjeka i kvalitete prvih 5 sezona i show je nekako jednostavno
ispario bez velike pompe. Kao i mnogi drugi showrunneri u serijama sa bogatom i komplikovanom
mitologijom, Chris Carter jednostavno nije znao kako se ispetljati iz toga i završiti na zadovoljavajući
način. Ni dva loša filma nisu baš pomogla. Na pitanja o invaziji vanzemaljaca koja se provlačila kroz veći
dio serijala nikada nije ni dat odgovor. Pitanje je koliko će serija kao X-Files biti prihvaćena u današnjem
tv okruženju, kada su teme o vanzemaljskom životu prožvakane na hiljade načina i nisu više svježa
ideja.
par sezona X-Filesa bile daleko ispod prosjeka i kvalitete prvih 5 sezona i show je nekako jednostavno
ispario bez velike pompe. Kao i mnogi drugi showrunneri u serijama sa bogatom i komplikovanom
mitologijom, Chris Carter jednostavno nije znao kako se ispetljati iz toga i završiti na zadovoljavajući
način. Ni dva loša filma nisu baš pomogla. Na pitanja o invaziji vanzemaljaca koja se provlačila kroz veći
dio serijala nikada nije ni dat odgovor. Pitanje je koliko će serija kao X-Files biti prihvaćena u današnjem
tv okruženju, kada su teme o vanzemaljskom životu prožvakane na hiljade načina i nisu više svježa
ideja.
- Stjui
#1104 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
spoiler
ova "stvar" je ogledni primjer psihopate,kao što je psihopat ogledni primjer nečega što izgleda ljudski,ali to nije i nikada neće bit' čovjek.svo vrijeme manipuliše onim momkom igrajući na kartu njegove empatije,uspješno simulirajući ljudsko ponašanje i osjećaje.tipičan sociopatski modus operandi.na kraju ga ostavlja u podzemnoj grobnici da struhne,bez da trepne.opet sociopatski mo."čovjek",koji je nastao prirodnim putem,a onda se pokaže kao psihopata,za mene ne zaslužuje poštovanje,kamoli nešto sa čipom i akumulatorskim pogonom.Black swan wrote:za mene ti je život= mozak
mislim dakle postojim
Ai sposobna da uci i mijenja se zasluzuje postovanje kao i svaki čovjek
- dale cooper
#1105 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Sa obzirom na uslove u kojima je stvorena i "odgajana" i ne može se baš kriviti za sociopatsko ponašanje. Nathan Bateman uzStjui wrote:spoiler![]()
ova "stvar" je ogledni primjer psihopate,kao što je psihopat ogledni primjer nečega što izgleda ljudski,ali to nije i nikada neće bit' čovjek.svo vrijeme manipuliše onim momkom igrajući na kartu njegove empatije,uspješno simulirajući ljudsko ponašanje i osjećaje.tipičan sociopatski modus operandi.na kraju ga ostavlja u podzemnoj grobnici da struhne,bez da trepne.opet sociopatski mo."čovjek",koji je nastao prirodnim putem,a onda se pokaže kao psihopata,za mene ne zaslužuje poštovanje,kamoli nešto sa čipom i akumulatorskim pogonom.Black swan wrote:za mene ti je život= mozak
mislim dakle postojim
Ai sposobna da uci i mijenja se zasluzuje postovanje kao i svaki čovjek
svu genijalnost nije baš svjetao primjer ljudskog roda. Tako da je teško bilo očekivati da će njegova kreacija biti
nešto bolja po tom pitanju.
-
duboka_misao
#1106 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
novi trailer za the strain sezona 2 pocinje july 12
-
Yapi Yapo
#1107 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
duboka_misao wrote:novi trailer za the strain sezona 2 pocinje july 12
ovaj glumac je vrh lik

-
duboka_misao
#1108 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
i Hemlock Grove je obnovljen za trecu i zadnju sezonu za 2015 yay!
- Stjui
-
suspect_zero
#1110 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Evo sada odgledala prvu epizodu i
Jeli ova prva sezona ima 13 epizoda?
-
duboka_misao
#1111 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
13, taman navali 
- brown.sugar
#1112 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Izasla prva epizoda. Ima i prijevod.brown.sugar wrote:
- yoda82
#1113 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Pregledao pilot ''supergirl'' i sve mi se čini da će to biti još jedna tinejdžerska serija sa junacima iz DC univerzuma. JEdino pozitivno je što izgleda da će bar negativci biti po mjeri.
-
The 51st State
#1114 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
dobra prva epizoda, nadam se da ce u nastavku povuci malo mracnije atmosfere ala under the dome.brown.sugar wrote:Izasla prva epizoda. Ima i prijevod.brown.sugar wrote:
-
suspect_zero
#1115 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
duboka_misao wrote:13, taman navali
Odgledala sve
-
duboka_misao
#1116 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
vasili fet legenda, procitaj knjige ako ne bolujes od spoilera, ja sam ih smlatila za dva dana.suspect_zero wrote:duboka_misao wrote:13, taman navali
Odgledala sve....mislim da ova serija zaslužuje posebnu temu, nekako ima materijala za komentarisanje....onaj što lovi takore mi najjači lik
-
BJB
#1117 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Izasla i druga epizoda, dosta mracnije od Under the Dome. Zanimljivo.brown.sugar wrote:Izasla prva epizoda. Ima i prijevod.brown.sugar wrote:
- jasko_ba
#1118 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Nedavno odgledah ponovo X-Files, ali samo ove epizode
http://en.wikipedia.org/wiki/Mythology_of_The_X-Files
Puno ljepse za pratiti
http://en.wikipedia.org/wiki/Mythology_of_The_X-Files
Puno ljepse za pratiti
- brown.sugar
#1119 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Stavila sam na temu o serijama, ali buduci da se radi o vanzemaljcima red je i da ovdje stavim.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1120 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
e što su upropastili ovu planetu majmuna 2
toliko kretenskih i šabloniziranih likova kao da su iskočili iz nekog crtanog filma
i to 10 godina nakon apokalipse
pa valjda bi se ljudi promijenili
toliko kretenskih i šabloniziranih likova kao da su iskočili iz nekog crtanog filma
i to 10 godina nakon apokalipse
pa valjda bi se ljudi promijenili
- irac300
#1121 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
brown.sugar wrote:Stavila sam na temu o serijama, ali buduci da se radi o vanzemaljcima red je i da ovdje stavim.![]()
- brown.sugar
#1122 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Meni je prva epizoda obecavajuca, a moram priznati da cu je pratiti i zbog Barry Sloane-a (rahmetli Aiden iz Revenge). 
-
kakavdanakneiskustvu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1124 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

ste gledali novu verziju teško je biti Bog
ruska ovoga puta za razliku od prošle njemačko sovjetske
- hrastov žižak
#1125 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
gledo ja, al nikad nisam do kraja sagledo.
ima genijalna scena kad onaj svira saksofon, al nema na jutjubu.

nerd bradrhud

nerd bradrhud