Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
marketleader

#1101 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

Chivas1 wrote:Ajd mi nadjite gdje je neko reko da je roba sa te stranice orginal ... bog te fals nego sta nego fals...kome se ne svidja nek placa po 300 € orginale ha ya
hahhaa pa fkt te niko nije napao sta se palissssss :x :-)
Chivas1

#1102 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

Pa kazes da smrdi na fush na 100 metara ... normalno da smrdi al su iste kao i one koje su ovdje 10 puta skuplje
njonjica

#1103 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by njonjica »

Ljudi, je li iko od vas narucivao nesto iz Hong Konga preko e-bay?
Koliko dugo se ceka i jel' to uopste dodje?
marketleader

#1104 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

njonjica wrote:Ljudi, je li iko od vas narucivao nesto iz Hong Konga preko e-bay?
Koliko dugo se ceka i jel' to uopste dodje?
Najvise stvari ti je na ebayu (mislim na ebay.com) iz Hong Konga. Najkrace sam dobio nesto za 2sedmice,a najduze mjesec,mjesec i 10dana ovako. A sve mi je stiglo. Jedan proizvod sam cekao 2 mjeseca,ali mislim da prvi put prodavac nije poslao,pa je tek drugi put poslao kad sam mu javio poslije mjesec dana.
CiCk0

#1105 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by CiCk0 »

*
A-R-N-I

#1106 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by A-R-N-I »

vjerni sam kupac na ebay-u, i prilicno sam zadovoljan, al naletim na ioffer.com, jel ko kupovao, kakva su iskustva?
kone

#1107 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Ljudi dragi jel moguce da Intereuropa(firma za brzu dostavu posljiki u BIH-a)ne radi danas...Znam da su mi dostavljali pakete i subotom(narucivao iz UK preko UPS-a,a oni rade za njih u drzavi),a danas eto kao ne rade.
Preuzeli su paket od prodavca u cetvrtak oko 12h i jos mi nisu dostavili paket.Navodno njihov radnik pogresno upisao moj broj telefona i zbog toga nije isporuceno.Kazu sad trebam cekati ponedjeljak da oni svom radniku jave tacan broj telefona :-) .A znam da sigurno rade i danas,jer su mi i subotom dostavljali pakete.I sto je najgore,dostava paketa ce biti placena 13KM(a UPS-u sam placao 6 ili 7 funti za dostavu),a oni ce mi dostaviti znaci tek 5. dan :-) .A ove posiljke sto si stizale subotom iz UK i jos stizale u roku od tri dana(cak jedanput je stiglo za dva i pol dana iz UK meni na na adresu,a posredstvom Intereurope),a ova iz Tuzle ce meni za iste pare doci tek peti dan.

Evo slomih se trazeci da vidim da li mogu ja licno otici do njihovog skladista u gradu i da ja to preuzmem odmah,da ne cekam ponedjeljak,ali nema nigdje nista..

PS.Eto pa sad i vi radite sa Intereuropom :dance: :run:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1108 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Entropio »

.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:40, edited 1 time in total.
kone

#1109 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Entropio wrote:Pa vjerovatno im je UPS dao uslov da moraju biti super brzi kad rade za njih. Kad rade sami za sebe, onda fushere. :D
Sta drugo pomisliti?!Klosari zivi.Platis im toliko para za dostavu,a oni ti dostave za pet dana.I jos ne rade subotom i nedjeljom :shock: Nigdje veze.Zamisli da UPS ne radi subotom i nedjeljom :x
ssmmiilleeyy

#1110 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ssmmiilleeyy »

kone wrote:
Bountiful wrote:
Chivas1 wrote:http://www.brands-supply.fr/

Ko ce se prvi odvazit :oops:

Ne vjerujem da je ovo orginal, sumnjive su mi ove Locaste tene :mrgreen:
A jesi ih ub`o,svaka ti cast :)...Iste se prodaju na pik-u po 75 KM(neki brcak) i po 150KM(neki sarajlija) na PIK. ba :D .......Pitam ovog sarajliju sto su tako jeftine(jesu 150KM,ali nema sanse da su original jer su takve oko 250KM)kaze on,pa eto isto da su original,rade ih radnici NIke-a,ali ne u njihovoj tvornici :lol: ...Svi modeli su identicni originalu,samo neki malo odstupaju :mrgreen:

Wholesale

Znaci trgovac na veliko :D Trgovina na veliko,Veleprodaja

Znaci isti te qrac dodje kao da kupuješ u Sportlife-u osim što ne znaš hoces li potrefit tacan broj + strahujes hocel ti poslati :-)

Jos da se nadovezem na ovog pomenutog Brcaka i Sarajliju što prodaju
Sasvim normalno je da ce oni biti jeftiniji od Sport Life-a jer SL placa Kiriju u Ferhadiji + radnike

pa dok zaradis za njih sviju :-) :-)
Last edited by ssmmiilleeyy on 04/12/2010 18:04, edited 1 time in total.
marketleader

#1111 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

ssmmiilleeyy wrote:
kone wrote:
Bountiful wrote: Ne vjerujem da je ovo orginal, sumnjive su mi ove Locaste tene :mrgreen:
A jesi ih ub`o,svaka ti cast :)...Iste se prodaju na pik-u po 75 KM(neki brcak) i po 150KM(neki sarajlija) na PIK. ba :D .......Pitam ovog sarajliju sto su tako jeftine(jesu 150KM,ali nema sanse da su original jer su takve oko 250KM)kaze on,pa eto isto da su original,rade ih radnici NIke-a,ali ne u njihovoj tvornici :lol: ...Svi modeli su identicni originalu,samo neki malo odstupaju :mrgreen:

Wholesale

Znaci trgovac na veliko :D

Znaci isti te qrac dodje kao da kupuješ u Sportlife-u osim što ne znaš hoces li potrefit tacan broj + strahujes hocel ti poslati :-)
Stavio bi ruku u vatru da su fushevi u Sportlife-u ili treca klasa (ja bi prije rekao peta klasa :x ). Do sad sam kupio tamo 4-5 pari patika i sve su nakon par mjeseci bili za kante. Tako da od sad :run: od toga
shibonja

#1112 Internet kupovina iz hinostranstva

Post by shibonja »

Update: Stigla dva paketa sa Amazona na postu ,ukupno placeno 14 km (vrijednost oko 220km):D :D :D ,isplatilo se cekati 24 dana :-) Posebno narucena COD Black Ops ,bio neki popust ,nju su mi ubacili u sanduce ,,,da je ovo sve doslo DHL-om ili UPS-om ogulili bi me oni nasi carinici :run:
Dendrlix

#1113 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Dendrlix »

Treba mi pomoc nekoga ko ima iskustva sa aukcijama na ebay-u.
Pobijedio sam na aukciji, lot od 50 komada necega, koju sam imao na watch listi. Kada je aukcija istekla na watch listi mi je ostao taj item sa napomenom "ended" ali mi se pojavila nova stavka na bidding listi. Ista kolicina je u pitanju ali drugi item. Ispade da sam pobijedio na jednoj i automatski bidovao na drugu!?
Help! I need somebody... :D

EDIT: I dont need help any more. :D

Bila vjerovatno neka greska na ebay-u. Nema vise drugog item-a, stigla obavijest da treba platiti 0,49 funti za item koji sam bidovo. Long live ebay!
Chivas1

#1114 Re: Internet kupovina iz hinostranstva

Post by Chivas1 »

shibonja wrote:Update: Stigla dva paketa sa Amazona na postu ,ukupno placeno 14 km (vrijednost oko 220km):D :D :D ,isplatilo se cekati 24 dana :-) Posebno narucena COD Black Ops ,bio neki popust ,nju su mi ubacili u sanduce ,,,da je ovo sve doslo DHL-om ili UPS-om ogulili bi me oni nasi carinici :run:
Koliko znam na knjige i cd.ove se ne naplacuje carina
njonjica

#1115 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by njonjica »

Jel' uzimaju ovi na PayPal proviziju za transakciju i koliko?

Imala sam dovoljno love za ovo sto sam narucila ali mi "ispade" na PayPal da mi fali oko 3 dolara....sad opet nanovo, moram cekat'...pih. :-?

I jos ce mi za ta 3 dolara ovi ovdje naplatiti konverziju :x
eluna

#1116 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by eluna »

nije mi jasno zašto ljudi uopšte koriste paypal ......platiš banci da ti na paypal prebaci novac, pa platiš paypalu da ti plati stvar - dupla provizija

na svom računu VISA kartica u banci, otvorila drugu karticu sa limitom za plaćanje ........ tamo imam koliko mi treba, odvojeno, i u mjesec dana ne mogu platiti više od cca 300 KM .... što će reć da iako se neko namjeri da me pljačka, uzet će maksimalno 300 KM ...... kog će mi đavola onda paypla :?:
Comrad

#1117 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Comrad »

:-)

Paypal ne naplacuje nikakvu proviziju prilikom kupovine.

Citav svijet glup, samo mi pametni. :-)
eluna

#1118 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by eluna »

Comrad wrote::-)

Paypal ne naplacuje nikakvu proviziju prilikom kupovine.

Citav svijet glup, samo mi pametni. :-)
do određenog iznosa, i kod kupovine kod određenih dobavljača koji također imaju paypal ..... VISA prolazi svuda :)

ako plaćaš paypalom nekome ko nije njihov član - plaćaš i proviziju :)
marketleader

#1119 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

eluna wrote:nije mi jasno zašto ljudi uopšte koriste paypal ......platiš banci da ti na paypal prebaci novac, pa platiš paypalu da ti plati stvar - dupla provizija

na svom računu VISA kartica u banci, otvorila drugu karticu sa limitom za plaćanje ........ tamo imam koliko mi treba, odvojeno, i u mjesec dana ne mogu platiti više od cca 300 KM .... što će reć da iako se neko namjeri da me pljačka, uzet će maksimalno 300 KM ...... kog će mi đavola onda paypla :?:
To što ti "trošiš" hoću i ja....jesi to nabavila sa interneta ili je od lokalnog dilera :lol: :evil:
shibonja

#1120 Re: Internet kupovina iz hinostranstva

Post by shibonja »

Chivas1 wrote:
shibonja wrote:Update: Stigla dva paketa sa Amazona na postu ,ukupno placeno 14 km (vrijednost oko 220km):D :D :D ,isplatilo se cekati 24 dana :-) Posebno narucena COD Black Ops ,bio neki popust ,nju su mi ubacili u sanduce ,,,da je ovo sve doslo DHL-om ili UPS-om ogulili bi me oni nasi carinici :run:
Koliko znam na knjige i cd.ove se ne naplacuje carina
Znam al u dva paketa je bila obuca i odjeca :D
Chivas1

#1121 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

Aha...Ma to se oni zapili ne brini naplatit ce sljedeci put troduplo :lol:
A-R-N-I

#1122 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by A-R-N-I »

eluna wrote:nije mi jasno zašto ljudi uopšte koriste paypal ......platiš banci da ti na paypal prebaci novac, pa platiš paypalu da ti plati stvar - dupla provizija

pa bas radi toga, da ne bi bio prevaren, jer preko paypal-a si koliko toliko zasticen kao kupac u slucaju da ne dobijes kupljenu stvar ili da je ostecena ili da umjesto jakne dobijek kilo kamenja...
shibonja

#1123 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

Chivas1 wrote:Aha...Ma to se oni zapili ne brini naplatit ce sljedeci put troduplo :lol:

Ne baksuziraj :lol:
Michun

#1124 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Michun »

A-R-N-I wrote:

pa bas radi toga, da ne bi bio prevaren, jer preko paypal-a si koliko toliko zasticen kao kupac u slucaju da ne dobijes kupljenu stvar ili da je ostecena ili da umjesto jakne dobijek kilo kamenja...
I osim toga - veliki broja prodavaca na ebay - accepts paypal only.
alica.k

#1125 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

jel se kome desilo da mu blokiraju karticu zbog previse transakcija/pokusaja? hocel mi je sami nekad odblokirat il cu ih morat zvat (ne treba mi odma, pa ako odblokiraju sami za sedmicu-dvije, nema potrebe da ih zovem)? radi se o rf banci.
Post Reply